Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Napadni bazu vojske, nije mnogo tesko, mada kad ocistis bazu oni se posle odredjenog vremena vrate, ali mislim da se onaj mitraljezac na tornju ne vraca...

ja govorim o tom prvom steku. hajde da jos malo izigravam Tarzana...ok, popnem se na 1. granu i sta dalje? da li treba sa nje na naskocim na jos neku? sudeci po lokaciji steka - da. ali ne znam gde i ne vidim nista od lisca.
a dijamanti su bili sasvim ok. treba da utvrdis pravac i a kada dodjes do njih, da vidis da li su eventualno iznad ili ispod tebe i to je ok. a ovde se polomis. bas pored tog steka ima jos jedan na brdascetu na grobu nekog stalkera a radijacija izuva iz cipela, pocrneo mi je 971P, potrosio sam gomilu injekcija i medkitova a nasao sam samo 1 medkit i 1 injekciju :mad: sada hocu da se vratim do mocvara ali treba proci pored onog ludog mirtaljesca iz Army. divota...
btw. preselicu ove postove u CS temu kada nadjem vremena.
A što bi se vraćao u Swamp kroz taj tunel kod "ludog mitraljezca", nije to jedini prelaz za Swamp.Od tog drveta nastavi da ideš prama levo ,valjda je to zapad.Tu nedaleko imaš dva pralaza.Prvi je za Garbage a drugi za Swamp.

@Chinaski: To sto ti je rekao Purke + uvek mozes da platis guide-a da te dovede do swamps-a.

Koji su must have modovi za ClearSky? Nisam igrao CS i sad sam uhvatio malo vremena pa bih hteo da stavim sta valja od modova :)

Treba ti zadnji ili predzadnji patch. Stavi i "Real Cordon Flash Drive Fix v2.0", i mozda jos "NeilMc_Terrain_Pack" mod.

Ne mjenjaj puno igru ako igras prvi put.

Poslednji patch imam. Ovaj terrain pack deluje odlicno.

Poslednja izmena:
Napadni bazu vojske, nije mnogo tesko, mada kad ocistis bazu oni se posle odredjenog vremena vrate, ali mislim da se onaj mitraljezac na tornju ne vraca...

napadao sam danas jedno sat vremena i uvek me izuju iz cipela. plus, kada pobijes jedno 5-6 komada krene respawn pa tako mozes do sutra, jednom sam cak i usao u bazu i ubio natprirodnog mitraljesca ali odmah me je sacekala bomba u krilu. sumanuto teska igra na normal tezini...

vratio sam se do baze CS i odradio nekoliko smarajucih zadataka tipa "daj mi pare a ja ti dam koordinate za neku budalastinu" pa sam tako isao malo po mocvari napred nazad trazeci stekove i sada sam pun medkita i zavoja ali zato imam 139 rublji :d sada sam u Agropromu i lik mi trazi valjda 900 rublji za info gde je neki usb flash ali dzabe kada nemam. anyway, kako da sto pre zaradim sto vise para? ovo pocinje da smara. odelo mi je srednje zalosno kao i naoruzanje i svi me istresaju iz cipela u roku od pola sekunde dok ja treba da im saspem sarzer u vugla da bi pali.
i jos nesto: kada su me opljackali oni banditi od tada vise nemam nightvision pa moram da coratam ko slepac po mraq. kada sam otisao do budzise u CS bazi i kada kliknem da mi namesti NV ono mi ispise nesto tipa: "this upgrade has already been installed"? sta cu sada?

^ Hoce brzo da zaradi pare, na ovu ekonomsku krizu :d.

I ja sam uvek bio u besparici i nisam imao para/flashova kasnije za upgrade, sto nadjem na zemlji pokupim i to koristim. Dragunov (il bese to ona druga snajper puska) je sve sto ti treba, za blizinu kalas malo pobljsani.
Secam se da sam bio toliko beznadezan :D, da sam poludeo i goloruk krenuo na tu bazu :d, i ocistim je, i teglio sam svo oruzje sto su imali do oblizenjg trgovca (onog na pocetku igre, znaci odmaj tu blizu na levo niz put :)), i tako ti se ja seljakam, jedno 20x sam se vracao, kad u nekoj od poslednjih tura, ceka mene odbor za docek :D, al odsviralu su jedared i polegali na zemlju :type:.

All in all, mogu reci da sam poprilicno traljavo odigrao ovu igru, nasuprot SoC kako sam odigrao. Ali je siguno necu ponovo igrati, jer sad skidam S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl Complete 2009, sa svim bitnijim modovima i patchevima, kazu igra izgleda cak i dosta lepse, samo da zavrsim sa ispitnim rokom...

Poslednja izmena:
napadao sam danas jedno sat vremena i uvek me izuju iz cipela. plus, kada pobijes jedno 5-6 komada krene respawn pa tako mozes do sutra, jednom sam cak i usao u bazu i ubio natprirodnog mitraljesca ali odmah me je sacekala bomba u krilu. sumanuto teska igra na normal tezini...

vratio sam se do baze CS i odradio nekoliko smarajucih zadataka tipa "daj mi pare a ja ti dam koordinate za neku budalastinu" pa sam tako isao malo po mocvari napred nazad trazeci stekove i sada sam pun medkita i zavoja ali zato imam 139 rublji :d sada sam u Agropromu i lik mi trazi valjda 900 rublji za info gde je neki usb flash ali dzabe kada nemam. anyway, kako da sto pre zaradim sto vise para? ovo pocinje da smara. odelo mi je srednje zalosno kao i naoruzanje i svi me istresaju iz cipela u roku od pola sekunde dok ja treba da im saspem sarzer u vugla da bi pali.
i jos nesto: kada su me opljackali oni banditi od tada vise nemam nightvision pa moram da coratam ko slepac po mraq. kada sam otisao do budzise u CS bazi i kada kliknem da mi namesti NV ono mi ispise nesto tipa: "this upgrade has already been installed"? sta cu sada?
Kako sam se slatko ismejao ovom tvom izraru Budžiša.Znači budžiša te zeza u zdrav mozak.Neznam , to se meni jedino dešavalo bez naj novijih pečeva, i to samo sa Stalker odelom.To me izluđivalo.Isto mi se dešavalo sa AK74 i upgrade za snajper.Platim "budžiši" (koji dobar izraz, čoveče ti si genije) i on mi lepo uzme lovu, nabavim optički nišan i moša.Odem kod drugog "budžiše" on mi ladno kaže da imam to ugrađeno.Ubio bi ga na mestu da je dozoljeno da nosim oružje u njihovoj bazi, kunem ti se.I onog prvog naravno.
A što si dozvolio da te opljačkaju banditosi.Zar nisi mogao da ponoviš ispočetka nivi, nije bilo previše odmaklo, tek si došao iz DarkValley.Odbaciš na neko mesto sve što vredi i onda kad ti pokupe što imaš (nažalost lovu ne možeš da "skloniš", nju si trebao predhodno da spiskaš do zadnje rublje) onda lepo pokupiš sve tebi drage stvarčice i nastaviš dalje prema Agopromu.Na ulazu u Agoprom će te zezati Duty stražar , u stilu, gde ti je odeća i oružje, stalkeru munjo nebeska.Ćorav čovek,nevidi da si pun ko brod.Još ti nudi kao neku laku zaradu za vađenje.
Dobro, mala prevara, al šta ćeš.
A što se tiče bombi, hehe, da si igrao rusku verziju bez peča, tek bi video šta je neugodan protivnik.Ako stojiš na jedom mestu duže od 5 sekundi , pod noge ti stiže 6-7 limunčeka, i game over ili "Игра завершена".Jeste bilo mnooooooooogo glupo u SoC što ti možeš da bacaš bombe na njih a a oni na tebe nemogu.Sad su se i oni namazali, provalili su kako se to radi.I ne da su naučili,nego su baš naučili.Malo su možda novijim pečevima smanjili "doživljaj" ali su u startu bili nepogrešivi.Voleo bih da je tako ostalo.Nema štekanja, jer inače stiže limun direktno pod noge.

Poslednja izmena:
Ma bandite koji te hoce pljackati treba samo zaobici. Mene su samo prvi put opljackali. Ucitao sam nivo ponovo, u medjuvremenu su Loneri pobili bandite i preuzeli kontr. tacku kod drugog (lijevog) ulaza u Garbage, i usao sam bez problema.

Poslednji patch imam. Ovaj terrain pack deluje odlicno.

Landscape su bez veze odradili, kao da sam u pustinji. Zato sam i stavio taj mod.

Secam se da sam bio toliko beznadezan :D, da sam poludeo i goloruk krenuo na tu bazu :d, i ocistim je, i teglio sam svo oruzje sto su imali do oblizenjg trgovca (onog na pocetku igre, znaci odmaj tu blizu na levo niz put :)), i tako ti se ja seljakam, jedno 20x sam se vracao, kad u nekoj od poslednjih tura, ceka mene odbor za docek :D, al odsviralu su jedared i polegali na zemlju :type:.
znaci strasno. da bi zaradio iole para ti si morao da teglis municiju iz Military baze do Sidorovica i tako 20x. odlicna igra - za simulaciju gulitelja djonova. treba da je uvrste kao obaveznu pri treningu nekih kurira/delivery sluzbe...relano, da bi se pocastio dobrim odelom i nabudzio ga, treba ti jedno 100k rublji sto ce ti trebati jedno nedelju dana smarackih side questova da predjes. divota. onda ti treba jos toliko za pusku i opremu...

@purke62:
sta je tu je. probacu da ugradim ponovo NV kada pazarim novo odelo sto ce biti ko zna kada jer nemam para ni za onaj ukrajinski parizer. nista, sada mi preostaje da igram jedno nedelju dana side quest-ove, mada ne znam sta ni kako, jer nemam para ni da prdnem. a ono sto su me opljackali - nema veze. sada nema vracanja...

sada sam malo vrsljao po zoni i skupio sam 7 artefakata. gde mogu da dobijem najbolju cenu za njih?

Nisam teglio municiju, vec puske :D, svaki AK47 x rubalja malo li je na ovu krizu ,).
A ti malo odigras pa dodjes da pitas nesto, kako budes radio misije, kad budes prolazio pored prodavaca, proveravaj cene...

Ja sam bas proveravao ko daje najvise za artefacte i to je bio onaj naucnik u Yantaru. Sve sam njemu prodao,mislim da daje 80% maksimalne cene.

Ja sam bas proveravao ko daje najvise za artefacte i to je bio onaj naucnik u Yantaru. Sve sam njemu prodao,mislim da daje 80% maksimalne cene.
Pobrkao si , proveri još jednom,probaj da pročitaš naslov teme za početak.Izvesni naučnik Saharov je u Soc stvarno najviše plaćao za artefakte, ipak je ovde reč o Clear Sky, gde je malo drugačije.Matori Sid najviše sad plaća za to.

Gle stvarno :) Sid placa 90% cene a Saharov 80%.

Jel postoji neki mod pack za CS? Nesto slicno Complete 2009 modu za SoC. Ako ne, koji su must have modovi za CS?

ovo je slikano desno od Freedom baze. da li zna neko kako da dospem u ovaj deo zdrade imam neki stek da pokupim tu?

Prilozi

• xrEngine 2009-06-02 23-42-52-09.jpg
    xrEngine 2009-06-02 23-42-52-09.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 85
Mislim da ne mozes iz dvorista dospeti tu. Vec kasnije kad se budes vracao odnekle :), pa ces prolaziti tim tunelom.

ovo je slikano desno od Freedom baze. da li zna neko kako da dospem u ovaj deo zdrade imam neki stek da pokupim tu?
Mošeš jedin kao i u Soc , znači uz nutra, iz baze.Sada su tu pred ulazom u taj "tunel" one električna anomalije(može da se pokupi poneki kamenčić).kad se popenješ gore ima neka vatrena anomalija koj a non stop ide sa kraja na kraj tunela.Nije strašno, samo se skloniš kad prolazi.

dakle nemere da se sada popenjem gore? ok...

nisam pristupio Duty. nego jednostavno sva vrata su zatvorena koja bi potencionalno mogla da me odvedu dotle.

nisam pristupio Duty. nego jednostavno sva vrata su zatvorena koja bi potencionalno mogla da me odvedu dotle.
Ma možeš ti to, verujem ja u tebe, smo treba da se potrudiš.Mala pomoć, kad dođeš u bazu iz prevca Garbage, pa od ulaza idi desno, negde tamo ima jedan zid i pored njega prolaz.Probaj još jednom.Kad ti je već toliko stalo, do tog.

Poslednja izmena:
Koliko se secam ,u prizemlju, ispod kancelarije shefa freedom frakcije postoji prozor kroz koji moze da se izadje u dvoriste...

Ja ne znam sta da kazem o ovoj igri samo vidim po ovim strana na forumu da je ovo igra godine 2008 ,a vi recite sta ocete ja je igram vec drugi put ne znam sto ,prosto je mogu igrati opustena je igra lepo izgleda i uvek je drugadzije mozete sami sa ekipom kako vam se cefne :banana::banana::banana:

Koliko se secam ,u prizemlju, ispod kancelarije shefa freedom frakcije postoji prozor kroz koji moze da se izadje u dvoriste...
Da, moze, samo sto u tom delu ubija radijacija. A u tunelu gde se krece vatrena anomalija nema nista ili bar ja nisam nista nasao.

Nazad
Vrh Dno