Šta je novo?

VAZNO: Seagate drives EPIC FAIL!!!

Koji sam ja baksuz,kupim Seagate ST3500320AS i tek kasnije vidim probleme koje ljudi imaju sa njim a visim ovde na forumu svakodnevno:S:.
E sad nisam pametan sta da radim,na njihovom sajtu kazu da je corupted,ima firmver sd15 a Hard drive inspector mi ne prijavljuje ni jednu gresku,svi kruzici su zeleni!
Da li da ga flashujem ili ne?
Sta vi mislite,da li mogu da ga za****m pa da mi ne priznaju garanciju?
pozz Velja

ja sam da se na forumu pise IME i Prezime, adresa i broj licne karte...

I sta bi ti sa tim podacima?
Ako ti bas treba mogu da ti dam jos neku meru?

To što ti je za sada ok ne znači da će tako i biti, odnosno može da krene da riknjava svaki čas.
Ako ti na sajtu kaže da je disk affected onda uradi update firmwarea, ne znam šta bi drugo mogao.

edit : sad videh to za garanciju, nema flashovanje veze sa garancijom (seagate sam to kaže a i predlaže ti da uradiš flashovanje)
btw ja sam odradio flash , nije pomoglo i zamenio sam ga bez problema.

Poslednja izmena:
Bogami malo je falilo da se ispalim i pazarim jedan 1.5 TB disk. Tje da padne ipak jedan SamsunAg od 1 TB,a gospoda iz Seagate-a nek' se ceshu iza uveta....
:type:

A šta se tačno desi sa tim diskom, pa se ne može popraviti?

Bogami malo je falilo da se ispalim i pazarim jedan 1.5 TB disk. Tje da padne ipak jedan SamsunAg od 1 TB,a gospoda iz Seagate-a nek' se ceshu iza uveta....
:type:

Ja imam taj disk, radi odlicno i nije sa losim firmwareom. Uvoznik PIN

Opet, koliko mogu da procitam na seagate forumu, se desava da i sa novim firmware-om blokira HDD. Sad je redje, ali posto je kratak period od kad je izasao novi firmware, mozda opet bude problema.

P.S.
Vecinom ljudi tvrde da seagate-ov s/n check utility nije tacan, tj. da i hardovi za koje pise "not affected", prestaju da rade.

Sta vele na forumu

Ja imam Seagate Maxtor DiamondMax 22 750GB STM3750330AS vec pola godine (MX15 firmware) nemam nikakvih problema sa njim a i nisam video na sajtu da ima neki drugi firmware, sto znaci da ovaj nije felerican.

Ja uzeh seagate od 1Tb i za sada sljaka ok....Ima firmware SD15,da li ga treba menjati ili da ga ostavim ovako ?Kazu na sajtu da nije affected.

Ja imam i 500-tku i 1 tera drajv i rade odlicno. Vise problema su imali oni koji su u panici menjali firmware nego oni koji nisu cackali drajvove.

Meni je ovaj disk stao pre neki dan i prosto sam bio u cudu kako je to moguce obzirom da je nekih 11 meseci radio besprekorno.Citajuci sad o problemima sa firmwarom ipak sam resio da uradim upgrade na drugom disku koji jos nije riknuo pa kud puklo da puklo.
Zasad radi ali mora da se nabavi neki pouzdan disk za back up ima li neko preporuku za disk koji ce bar malo osvetlati obraz

Prva slika sa SD15 a druga sa SD1A

Prilozi

• Capture_001.jpg
    Capture_001.jpg
    96.4 KB · Pregleda: 104
  • Capture_002 (2).jpg
    Capture_002 (2).jpg
    96.4 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena od urednika:
Ja nemam pojma sta je problem ali sam se lupio u glavu sto otvorih topic jer sam pre metar dana kupio S.Baraccuda od 750 GB ST3750330AS. Radi normalno.
Imam problem sa pregrevajem segate baraccuda 160 GB. Imam ga nekih5'6 godina.Ali samo yato sto mi malo kuciste pa sam ga ubudyio u interni HDD rack.Koliko je uopste radna temperatura ovog HD_ Gledao sam po sajtovima i kaye nesto oko 55-60 C.A imam neki trial HD koji mi na 30 izbacuje upozorenje da je niska temperatura a na 45 da je kriticno visoka?
Kao sto vidite ja sam laikchina :)

Kod mog drugara se desio pre neki dan na seagate 1Tb realocated a potom i bad sector.Hard mu je bio affected a on ga nije updateovao firmwareom.Ja sam uzeo isti od 1Tb pre 10-ak dana ali nije affected,e sad nisam pametan sta raditi......

To nije simptom...

e evo ga reallocated sector i kod mene posle cca mesec dana... i to dva komada... sta sad? citao sam po stranim forumima da je ovo ok... ali nesto ne verujem ja njima... eno onaj drugi hard koji imam je duze u masini od ovog SG i nema nikakvih problema... evo ga i screen tu.. pa ono ajd da vidimo sta cemo... Zerioing ili ne? Seatools prolazi sve testove

Prilozi

• seagate.png
    seagate.png
    103 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
Da li neko moze pouzdano reci sta se desava i zasto se desavaju ovi reallocated sectori i da li su oni stvarno bb?Sta raditi u slucaju da se dese ?

ja sam citao da je ovo value i worst setovano na 100 i da je threshold od nekih 36 sectora neka normalna pojava kod ovih diskova kao sto i pise, kada ode preko 36 e onda je vec stanje alarmantno, mada meni su i ova 2 sumnjivo, cini mi se da na seagate forumu preporucuju da se odradi zeroing i da se posle prati da li ce da izbacuje reallocated sectore. Seatools ne prijavljuje nikakve greske, sta ima jos od programa osim everesta da cita SMART greske pa da probam da nije mozda do programa da zeza, mada cisto sumnjam... Enon onaj WD koji imam pored ovog SG radi duze bez ikakvih problema

Imas hard drive inspector i meni omiljeni hd tune pro...U hard drive inspector-u mi prijavljuje seek error rate 47% a u hd tune pro nista...Kako je to moguce?Jedan laze izgleda....a verujem da je to hard drive inspector!?

Zbog toga sto je Seagate "prso".Oni imaju zesce probleme sa firmwarom ali sredice se to!!!!!:smash:

imam st3500320as - sd15 na sajtu kad ukucasm seriski prolazi -not-, ali me nervira od pre par dana poceo da kuca ono krene pa kao da zakuca , sad sta li mu je? jel krenuo da rikne ili je to normalno ?? imace mi hard sluzi za storage :) imam ga nekih 2 ipo meseca i strasno me nervira kad pocne da zakucava

VAZNO!!!!
ako disk ne radi dobro ne znaci da ima ovaj problem. Kad Vam se desi firmware bug ne vidi se disk ne moze da mu se pristupi ALI disk ne lupa nije izgoreo itd...
Kad imate BAD sectore to nije zbog ovoga.
Skoro nam je dosao covek kojem je disk poceo da razvija BB i on je mislio da je Affected
i krene da updejtuje firmware. Disk naravno crkne usled toga.
Znaci ukoliko imate apsolutno ispravan disk napravite Backup pa tek onda updejtujte firmware.
Ako vam disk pravi probleme prvo backup, pa onda pravac granacija!

evo kod mene SF 1.5 TB vec nabio 7 reallocated sectora, jel da mu radim zero fill i kojim programom je najbolje to odraditi pa da probam posle sta ce da bude ili da ga tresnem na reklamaciju odmah?

dajte mi predlog za program kojim da ga sredim ako moze da se sredi pre nego sto ga posaljem na reklamaciju. Pozz

^ hteo sam da napisem SG umesto SF :), evo vec ima 8 hhehe, ajde bre neka mi neko kaze sta da mu radim???? nikakvih problema nemam ali jednostavno bode oci ovo sto se javljaju ovi sektori

Razmisljam da kupim neki od ova dva segate diska od 1 TB, pa me zanima da li su oni affected:

Barracuda ST31000333AS 1TB 7k 32 MB SATA 3300

Barracuda ST31000340AS 1TB 32MB 7k SATA300

Da li valja u ovom trenutku uopste kupiti segate diskove.

hvala

evo meni po mom firmware-u pise da je NOT AFFECTED pa opet ima reallocated sectore, ali radi kao zmaj, ne gubi nista od podataka, sve je ok, prolazi sve Seagate testove, ali ako se recimo iz everesta ili bilo kog drugog programa koji prati SMART ocitaju podaci prijavi da ima reallocated sectore

upravo mi pre par satio odkazao seagate, sada da li zbog ovoga ili ne...pisalo je da je affected, ali do danas je radio OK, odjednom nisam mogao upaliti komp, uopste ga ne prepoznaje, a posto su mi podaci i vise nego vredni, kako se mogu oni povratiti i da li ako ga odnesem na garanciju mogu da se pozdravim sa podacima???

Nazad
Vrh Dno