Šta je novo?

VAZNO: Seagate drives EPIC FAIL!!!

citam sve ovo, i ne znam sta da radim, sutra treba da kupim Barracuda 7200.11 - ST31000340AS
al ne znam sta da radim??? prikacio bih ga na USB tj u racku, i trebao bi mi za podatke, koje ne smem da izgubim???

savet?

Poslednja izmena:
citam sve ovo, i ne znam sta da radim, sutra treba da kupim Barracuda 7200.11 - ST31000340AS
al ne znam sta da radim??? prikacio bih ga na USB tj u racku, i trebao bi mi za podatke, koje ne smem da izgubim???

savet?

I pored svega što si ovde pročitao, ti se još uvek dvoumiš? :trust:

Evo ovo sada procitah http://forums.seagate.com/stx/board/message?board.id=ata_drives&message.id=5024
Znaci ljudi imaju probleme a upravo su uradili istu stvar kao ja!Sa SD15 flesovali na AD14!Pocinjem da kontam da ipak moras da zoves njihovu podrsku i da im kazes S/N,product code i ostale oznake sa diska da bi ti pomogli.Jel sve izgleda da cak i ako dva diska nose istu oznaku nemaju isti firmware,znaci zavisi u kom su vremenskom intervalu napravljeni i jos od mnogo faktora!:)

Ubacili su serial checker na sajtu pa ako ga ukucaš reći će ti dal' ti je disk affected ili nije. Za moj javlja da je affected, novi firmware je verovatno popravio sudden death problem ali mi je raz'ebao smart i ko zna šta još na disku.

Idi ovde pa odaberi pod 3 serial checker
http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931

al evo vec par meseci imam ST3500320AS, radi sve normalno??

I meni je isti model radio normalno (2 meseca star) i pre nedelju dana iz čista mira mašina se ugasila i BIOS javio da ne prepoznaje disk, ugasim i upalim ponovo i onda radi pa nakon nekoliko sati opet isto. Cela buka i jeste oko toga, ovaj firmware zadnji je izgleda popravio taj problem ali je doneo druge probleme.
E sad, nekome sve može da radi kako treba i posle firmwarea a i bez njega, samo je pitanje koliko dugo će proći pre nego što se taj problem desi.

Probaj i ti da ukucaš serial pa će ti reći dal' ti je disk affected.
Ako jeste onda stavi firmware i nadaj se najboljem. Ili nemoj :)
Na tebi je.

I meni je isti model radio normalno (2 meseca star) i pre nedelju dana iz čista mira mašina se ugasila i BIOS javio da ne prepoznaje disk, ugasim i upalim ponovo i onda radi pa nakon nekoliko sati opet isto. Cela buka i jeste oko toga, ovaj firmware zadnji je izgleda popravio taj problem ali je doneo druge probleme.
E sad, nekome sve može da radi kako treba i posle firmwarea a i bez njega, samo je pitanje koliko dugo će proći pre nego što se taj problem desi.

Probaj i ti da ukucaš serial pa će ti reći dal' ti je disk affected.
Ako jeste onda stavi firmware i nadaj se najboljem. Ili nemoj :)
Na tebi je.

ovaj od 500 GB seagate, nije kaze na listi, to znaci da ne bi trebao da imam problema sa njim..

sta da radim sa ovim od 1 TB sto cu da kupim??:wall::wall::wall:

ST3500320AS mi radi vec 7-8 mjeseci bez problema. Po testovima je isti kao i ovaj 640black
Uradio sam neki kur..- pal..c na sigejtovom sajtu i javio mi je ovo na slici. Sta da radim sad? Pomagajte strucnjaci, imam bitnih stvari na disku..

Prilozi

• New ACDSee 8.0 BMP Image.jpg
    New ACDSee 8.0 BMP Image.jpg
    35.6 KB · Pregleda: 160
Poslednja izmena:
ST3500320AS mi radi vec 7-8 mjeseci bez problema. Po testovima je isti kao i ovaj 640black
Uradio sam neki kur..- pal..c na sigejtovom sajtu i javio mi je ovo na slici. Sta da radim sad? Pomagajte strucnjaci, imam bitnih stvari na disku..

Ako ga koristis samo za storage,ne diraj nista!:)
I za moj pise da nije affected,ali sam ja to tek danas video!Posto mi je fles pre neki dan prosao bez ikakvih problema ne znam sta da ti kazem.:)Disk mi sada radi ok kao sto je i pre flesa!!!

Poslednja izmena:
Ako ga koristis samo za storage,ne diraj nista!:)
I za moj pise da nije affected,ali sam ja to tek danas video!Posto mi je fles pre neki dan prosao bez ikakvih problema ne znam sta da ti kazem.:)Disk mi sada radi ok kao sto je i pre flesa!!!

samo ga kao storage koristim. 400giga imam na njemu, od cega mi je 150 bitno. NE znam sta da radim, na sajtu mi javi ono na slici. Ipak cu ga ostavit ovakvog kakav je. Samo cu povremno raditi ovaj test sa sajta.

Poslednja izmena:
PITANJE : SADA SAM PROVERIO I MODEL NUMBER OvOG OD 1TB STO CU DA GA KUPIM, uzimam ga od jednog druga, on ga je dobio, ima garanciju 3 god i sve , pa mi je javio ser. broj i pise da nije na listi affected, znaci da bi trebalo da je OK, tj da necu imati problem, ali opet kazem ja cu ga koristiti kao storage u racku??

Poslednja izmena:
Evo šta kaže za mog mučenika :
affectedvo9.jpg

Kako god bilo, SEAGATE je svoje ime ozbiljno ukaljao i poverenje kupaca prokockao, i to će debelo da plati u narednom periodu. Ostali (WD, Samsung, itd), nadam se da su izvukli značajne pouke - ne izbacuj novi model pre nego što ga dobro istestiraš! Medveđu uslugu koju sebi možeš napraviti daleko prevazilazi marketinšku dobit od izbacivanja nedovočljno testiranog proizvoda u branši gde se pouzdanost najviše ceni.

Poslednja izmena:
Ne valja ti serial number, treba da je velik 8 cifara/znakova

Nema takvog broja...

Meni je jedan hard za flashovanje, sad cu da ga odradim, dok je drugi "not affected", shto je jelte dobro.

edit: upravo update-ovao hard, vratio se ziv i zdrav.

Poslednja izmena:
Vriiisht !!! Ja taman krenuo da sutra kupim Seagate od 1TB.Uhh...

Ja im poslao email juče (nema odgovora za sada) ali sam ih cimnuo na chat i objasnio problem.
Rekoše da ako seatools javlja FAIL na bilo koji od testova zamenim disk.
Što ću i da uradim, prethodno ću samo da mu dam Zero-Fill, možda pomogne.

prethodno ću samo da mu dam Zero-Fill, možda pomogne.

Ja radio Zero-Fill na ovom mom od 1.5Tb,trajalo 6 i kusur sati i nista nije pomoglo!I dalje mi stoji za Reallocated Sector Count 1,ali mi zato sve testove SeaTools prolazi!Bas me nervira jer sam na Seagate forumu gledao da se ljudima svaki dan pojavljuje po jos jedan sector,neki lik na disku starom 14 dana ima 36 Sectora!!:trust:
Ima li tu neke pomoci,dal postoji neki program koji ce iz SMART-a da obrise te vrednosti?

Poslednja izmena:
Ja radio Zero-Fill na ovom mom od 1.5Tb,trajalo 6 i kusur sati i nista nije pomoglo!I dalje mi stoji za Reallocated Sector Count 1,ali mi zato sve testove SeaTools prolazi!Bas me nervira jer sam na Seagate forumu gledao da se ljudima svaki dan pojavljuje po jos jedan sector,neki lik na disku starom 14 dana ima 36 Sectora!!:trust:
Ima li tu neke pomoci,dal postoji neki program koji ce iz SMART-a da obrise te vrednosti?

Znam provereno da pomaže za već markirane i prijavljene bad sectore, izgleda da za u najavi bad sectore (reallocated) ne pomaže.
Ne znam jel' ima neki program, sumnjam, u mom slučaju pre firmware SMART je prolazio i sve je bilo ok, nakon firmware-a SMART odlepio skroz.
Kolika ti je Data vrednost za Reallocated Sector Count , to 1 nema veze, koliko sam ja skpairao Data je bitan jer on govori zapravo koliko sectora je u pitanju.

Evo slike pa sam prosudi jel sve ok ili nije?:)
Aj izbaci i ti screen od tvog 500GB da vidim u kakvom je stanju.Nego jel si uradio Zero-Fill,zanima me jer u SeaTools daje opciju da se uradi i traje 1 sekund?

Prilozi

• Reallocated.jpg
    Reallocated.jpg
    247.9 KB · Pregleda: 146
Poslednja izmena:
Ah, pa ti si na konju, imaš 1 zaista, ja ih imam nenormalno mnogo - 2047 !!

raspad.jpg

Nisam još radio zero jer mi je sistemski i ne obara mi se sistem sada dok ne završim neki posao, jer disk zapravo radi bez vidljivih problema, osim što javlja SMART errore i seatools takodje FAIL. Ima taj quick Zero-Fill ali odradiću onaj Long.

Meni je posle par nedelja vrisnuo STM31000340AS sa karakteristicnim simptomima (radio savrseno do gasenja kompa i posle toga - corak :-/ ), a na ST31000340AS koji sam dobio u zamenu sam upravo odradio flash i sve deluje za sada OK...

Meni je posle par nedelja vrisnuo STM31000340AS sa karakteristicnim simptomima (radio savrseno do gasenja kompa i posle toga - corak :-/ ), a na ST31000340AS koji sam dobio u zamenu sam upravo odradio flash i sve deluje za sada OK...

A jesi proveravao serial za oba diska na seagate sajtu dal' su affected ?
Očigledno je taj što je riknuo bio, jesi probao ovaj drugi ?
Možda novi firmware radi u fazonu da ako se desi taj bag onda ne pomaže ništa dok ako se još nije pojavio trebalo bi da ga sredi (valjda) :S:

Auuu, znaci Seagate treba zaobilaziti i to nasiroko ubuduce, pa nije ni cudo sto poceli da smanjuju garanciju sa 5 na 3 godine, resili ljudi da malo "ustede" na kvalitetu, ja sam cuo bio za ovaj feler njihov, ali nisam znao da je to toliko ozbiljno.

Auuu, znaci Seagate treba zaobilaziti i to nasiroko ubuduce, pa nije ni cudo sto poceli da smanjuju garanciju sa 5 na 3 godine, resili ljudi da malo "ustede" na kvalitetu, ja sam cuo bio za ovaj feler njihov, ali nisam znao da je to toliko ozbiljno.
Pa to nije usteda na kvalitetu jer su diskovi fizicki ispravni,vec je problem u softverskom delu gde je neko od programera zeznuo stvar.

Nazad
Vrh Dno