Šta je novo?

VAZNO: Seagate drives EPIC FAIL!!!

A posle kog vremena je riknuo ?

Prijatelju mozes da budes spokojan jer koliko vidim iz tvog profila ti imas seriju 10,a ona nema problema sa firmware!Kod klinca imam isti disk kao tvoj i sljaka evo vec 2 godine OK!Pozz!

Ma i ja imam samo nisam dopunio status isti taj sa sd15.....vec evo 3 meseca sljaka.....a dokle ce ko zna lol....

Poslednja izmena:
Kako sam vec gore rekao,nisam cekao da rikne vec ga odneo na reklamaciju i rekao da koci pri radu!Posto znaju da generalno imaju problem sa celom serijom 11 zamenili mi bez reci,samo sto sam cekao malo duze jer sam bas hteo ovaj od 500Gb iz serije 12!Pozz!

Nisam ni znao za ovo a uzeo sam ST31000333AS.
Izgleda da sam imao sreće s obzirom da ga nema na listi.

Da se pohvalim crkao mi jos pre nedelju dana 7200.11 od 500GB:D

Ode 150.000 pesama ;(

Posle nekih 8 meseci i 24h rada je otkazao SEAGATE ST31000340AS, Firmware-a SD15, S/N 9QJ1RDCF...

BIOS ga od jutros ne detektuje! Ceka na stanju oko 3-4 minuta i nakon toga kao krene da ucitava Win7 i stoji... skinem HDD i sve radi kako valja...

Jedino resenje vratiti ga na garanciju ili ?

Sta bi se desilo ukoliko nadjem jos 1 takav i zamenim elektroniku sa poslednjim FW na njemu??? 12 godina skupljanja muzike nije malo...

nece ti omoci zamena elektronike posto je problem u firmwareu koji se nalazi na magnetnim plocama

Posle nekih 8 meseci i 24h rada je otkazao SEAGATE ST31000340AS, Firmware-a SD15, S/N 9QJ1RDCF...

BIOS ga od jutros ne detektuje! Ceka na stanju oko 3-4 minuta i nakon toga kao krene da ucitava Win7 i stoji... skinem HDD i sve radi kako valja...

Jedino resenje vratiti ga na garanciju ili ?

Sta bi se desilo ukoliko nadjem jos 1 takav i zamenim elektroniku sa poslednjim FW na njemu??? 12 godina skupljanja muzike nije malo...

Uh...

Da, dok ne crkne...

Ne znam ali mi u firmi gde radim imamo 35 Maxtor HDD-a 30 njih su pocrkavali u roku od mesec ipo dana posle nekih tacno godinu dana rada. Kako je moguce da 30 HDD-a pocrkava tako brzo I u ISTO vreme, svima su se poceli osipati bad sektori, read error, i ono lupanje tuk tuk tuk tuk ceo Win zamrzne. Format ne pomaze nista .....
HDD-ovi su oni Maxtor crni tanki ako ih se secate. mam ih punu kutiju za ukras. ALI 2 takva rade u RAIDU u gigabyte maticnoj ploci na Promise kontroleru i jos rade PERFEKT 24/7/365 Kako sad ta 2 nisu crkla a isti dan su svih 35 bili kupljeni.
Virusa i takvih gluposti niej bilo jer se to redovno osvezava i imamo regularnu licencu.

Ja mislim da ti jeftiniji HDD-ovi imaju ugradjen neki selfdestruct timer a da je u ovom slucaju taj timer aktiviran prerano i da ato treba firmware update. Mozda glupo zvuci ali mozda i ne. Sta ako kupite hdd i on radi 5-6 god bez greske, pa onda ko ce kupiti nove!??!?!

kome treba 50x vecji prostor za smeshne pare:) poshto za 5 godina bi otprilike to bio sluchaj :)

Ne znam ali mi u firmi gde radim imamo 35 Maxtor HDD-a 30 njih su pocrkavali u roku od mesec ipo dana posle nekih tacno godinu dana rada. Kako je moguce da 30 HDD-a pocrkava tako brzo I u ISTO vreme, svima su se poceli osipati bad sektori, read error, i ono lupanje tuk tuk tuk tuk ceo Win zamrzne. Format ne pomaze nista .....
HDD-ovi su oni Maxtor crni tanki ako ih se secate. mam ih punu kutiju za ukras. ALI 2 takva rade u RAIDU u gigabyte maticnoj ploci na Promise kontroleru i jos rade PERFEKT 24/7/365 Kako sad ta 2 nisu crkla a isti dan su svih 35 bili kupljeni.
Virusa i takvih gluposti niej bilo jer se to redovno osvezava i imamo regularnu licencu.

Ja mislim da ti jeftiniji HDD-ovi imaju ugradjen neki selfdestruct timer a da je u ovom slucaju taj timer aktiviran prerano i da ato treba firmware update. Mozda glupo zvuci ali mozda i ne. Sta ako kupite hdd i on radi 5-6 god bez greske, pa onda ko ce kupiti nove!??!?!
ma ima cuje se i kako kucka....
salu na stranu, ima zove se broj obrtaja....kolko puta okrene...svi oni imaju neko srednje vreme otkaza. Ostalo je od primerka do primerka. Osim ako se ne radi o sistemskoj gresci

Ja mislim da ti jeftiniji HDD-ovi imaju ugradjen neki selfdestruct timer a da je u ovom slucaju taj timer aktiviran prerano i da ato treba firmware update. Mozda glupo zvuci ali mozda i ne.
U pravu si... zvuci glupo.

U pravu si... zvuci glupo.

A to sto su crkli 30 hdd-a u roku od mesec dana to ne zvuci glupo?

Svak je SAM bio u masini znaci ne kao dodatni ili nesto. Masine su skoro sve razlicite, ima od AMD-a sa Via chipsetom, pa intel PIII PIV pa Tualatin pa Celeroni, bukvalno svega i svacega ali HDD-oiv pocrkase zajedno. Dodjes na posao i pitas se kome je danas crko, a` bukvlalno. :crash:

A to sto su crkli 30 hdd-a u roku od mesec dana to ne zvuci glupo?

Svak je SAM bio u masini znaci ne kao dodatni ili nesto. Masine su skoro sve razlicite, ima od AMD-a sa Via chipsetom, pa intel PIII PIV pa Tualatin pa Celeroni, bukvalno svega i svacega ali HDD-oiv pocrkase zajedno. Dodjes na posao i pitas se kome je danas crko, a` bukvlalno. :crash:

ne znam da li si video kraj mog posta u kom sam rekao osim ako se ne radi
o sistemskoj gresci...
Nikola

Ljudi ja sam jutros naručio Seagate od 1 Tb, pošto ga nisu imali u radnji, a sada sam tek video kakve probleme pravi. Mislim da mogu da tražim da promene narudžbenicu za neki drugi, ali ne znam za koj. Uvek sam mislio da je Seagate najbolje što postoji. Koj hard disk od 1 Tb mi preporučujete? Treba mi samo za skladiranje podataka. Već imam dve Baracude od 320 Gb. Hvala unapred za pomoć.

Poslednja izmena:
Ljudi ja sam jutros naručio Seagate od 1 Tb, pošto ga nisu imali u radnji, a sada sam tek video kakve probleme pravi. Mislim da mogu da tražim da promene narudžbenicu za neki drugi, ali ne znam za koj. Uvek sam mislio da je Seagate najbolje što postoji. Koj hard disk od 1 Tb mi preporučujete? Treba mi samo za skladiranje podataka. Već imam dve Baracude od 320 Gb. Hvala unapred za pomoć.

da si ziv i zdrav, sad vise taj disk ne mozes da kupis. Ispravili su bug.
.

Evo danas sam se smorio kao zmaj:wall:
Seagate ST3500320AS je crkao skroz a pre nedelju dana sam prebacio skoro sve slike na njega. Bios ga uopste ne prepoznaje mrtav skroz... naravno jos je pod garancijom ali sta mi to vredi kada podataka nema :wall:
I jos uvek ne mogu da verujem da nisam primetio ovaj thread ranije :wall: :wall: :wall:

Najverovatnije "samo" se zakljucao (dosta je pisano zasto se to desi - katastrofalan bug koji svaki neupdateovani Seagate iz problematicnih serija pre ili kasnije iskusi), da li su nasli neki laksi stos da se povrate podaci - mozda (jer je dosta proslo od kada je ovaj problem novost)

Ako su nasli neki nacin za povratak podataka ja ga na internetu jos nisam pronasao mada trazim tek nekoliko sati :type:
U svakom slucaju ovo mi je izgleda novogodisnji poklon od Deda Mraza :laugh:

naravno postoji i ta opcija ali ovo vreme oko NG ume da isprazni novcanik :party:

Nego kad sam tu, da priupitam i ja... Da nema nekih poznatih problema sa 7200.12 linijom, tek što sam ga kupio, pa ne bih da cvikam.

Ja sam digao ruke od SG.Jedan mi je crko i vratili mi pare.Sad mi treba nov hard ali nisam pametan koji. Nesto kao soluciju predlazu WD e sad koliko se secam negde sam video da su neki modeli i ove firme bili afektirani istim problemom kao SG. Da li neko mozda ima te modele da napise ovde i sta biste mi preporucili od WD po modelima koji su po vasim a i po iskustvima koje ste pratili na drugim forumima bezbedni makar firmweare,bad sektora?
A primetio sam da je opsta nestasica HDD na trzistu. U kombinaciju dolaze od 300 pa to 640 GB eventualno 1TB.
Molim vas pomozite mi da resim dilemu jer sam u zescoj panici da se nesto opet ne dogodi kao sa predhodnim SG od 750 sa kojim su mi otisli svi podaci.
Hvala unapred.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Vrh Dno