Šta je novo?

VAZNO: Seagate drives EPIC FAIL!!!

Ako ga nisi updateovao zakljucao se i bios ga ne vidi - to ce se desiti SVIM affected neupdateovanim Seagateovima (samo su sanse u pitanju kada = potrebno je samo da se poklopi jedan broj upisa kruznog log-a i gasenje kompjutera kada je na tom upisu)

Ako ga bios ne vidi ,onda lici na famozni problem o kom se pricalo.
Meni su pocupali sve podatke u jednoj firmi koja se bavi tom rabotom ,tako da sto se toga tice nema problema ...

upravo mi pre par satio odkazao seagate, sada da li zbog ovoga ili ne...pisalo je da je affected, ali do danas je radio OK, odjednom nisam mogao upaliti komp, uopste ga ne prepoznaje, a posto su mi podaci i vise nego vredni, kako se mogu oni povratiti i da li ako ga odnesem na garanciju mogu da se pozdravim sa podacima???

Tipican problem, za podatke ima sanse ali ne kod uvoznika.
Pozdrav

i moj famozni Seagate ide sutra na reklamaciju, poceo je da vileni opasno, ne pomaze ni zero fill ni nista, 9 reallocated sectora, najcrnje od svega kad uradim iz Seatools-a iz Win-a onaj SHORT test on prodje a kad hocu iz DOS-a, onda napise ERROR - Electrical Component, could not complete test!!! a taman sam stavio win 7....................... i sad smor

evo sta meni javlja Seagate 1.5 TB pri testu iz SeaTools-a.. danas je poslat na reklamaciju, ne znam da li opet da uzimam isti ili da uzmem 2 komada Hitachi od 1 TB pa da ih stavim u RAID ili sta vec, nisam pametan vise....

Prilozi

• resize06052009023.jpg
    resize06052009023.jpg
    460.4 KB · Pregleda: 113
disk ST3500320AS godinu dana radio, nije imao bs, sve kako treba... OD danas ga ni bios vise ne vidi... Ima li mu spasa ili da ga bacam?

disk ST3500320AS godinu dana radio, nije imao bs, sve kako treba... OD danas ga ni bios vise ne vidi... Ima li mu spasa ili da ga bacam?

Jel affected ? (mada jeste sigurno čim ti se to desilo)
Ako jeste uradi firmware update , trebalo bi onda da ga bios vidi nakon toga.
Ako to ne pomogne onda ga odnesi na reklamaciju.

nije bio affected. Kako da uradim, gdje da nadjem firmware? Nesto sam skinuo sa sajta ali nije firmware iako je pisalo da skidam firware?

Jel affected ? (mada jeste sigurno čim ti se to desilo)
Ako jeste uradi firmware update , trebalo bi onda da ga bios vidi nakon toga.
Ako to ne pomogne onda ga odnesi na reklamaciju.

Ne može da uradi update kad ga ne vidi bios. Samo reklamacija.
(ali zato podaci :wave:)

Da, da... Ne moze nista da vidi disk. Ma nisam na njemu nista imao bitno, filmovi, serije, nista vazno. Nemam garanciju, morace past neki wd black:D

Poslednja izmena:
Moj ST3500320AS izgleda kao na slici.Imam li razloga za zabrinutost?:trust:

Prilozi

• Seagate.JPG
    Seagate.JPG
    169.3 KB · Pregleda: 106
..i dok platim troskove postarine i slanja, mogu uzeti i nov.

Poslednja izmena:
Kazi joj "Dobro veche":D

I kod mene, jedan od 500 gb se muci, a drugi se vise ne muci vidi se samo kad otvoris kuciste i pogledas unutra.

moj radio, radio, radio, i preradio...:)

pukao, bios ga ne vidi, tazili su mi preko 20 000RSD da povrate podatke, pa sam ga odneo na garanciju, nazalost morao sam da se pozdravim sa podacima koji su mi bili poprilicno bitni, al sta je tu je.....doduse evo proslo vec mesec dana na reklamaciji, jos nista....

e jel imao neko iskustva. sta se dobije nazad pri reklamaciji. isti HDD ili drugi????

Meni su dali nov nakon desetak dana, sa novijim firmwareom koji nije affected.
Gotovo sigurno dobijaš novi, e sad ne znam što toliko dugo čeka na reklamaciji.

Sa kojim firmwareom ?Meni je sd15 ali nije affected .....pa mi je sve sumljivo,radi ok vec 2 meseca....Da li ima razloga za brigu ?

ljudi moj nije bio affected pa je nahebo... nema tu pravila izgleda, nesto su opasno zamutili...

ST3500320AS - SD15 od jutros ne radi,sad sam video temu,da sam video ranije mozda bi i radio posle flesa.

ja dobio na garanciju novi, naravno od podatak nista.....dali mi sada sa 16Mb, iako je moj bio 32, kazu nema vise....dali mi ST3500418AS sa CC34

ja dobio na garanciju novi, naravno od podatak nista.....dali mi sada sa 16Mb, iako je moj bio 32, kazu nema vise....dali mi ST3500418AS sa CC34

I ja dobio taj umesto ST3500320AS koji je imao 32Mb,ali nema veze koliko vidim on nema problema sa firmware a i po testovima je malkice brzi (jedna ploca od 500Gb)!Ja nisam cekao da rikne vec sam podatke premestio na drugi HDD a ovaj reklamirao i dali mi potpuno nov!Pozz
P.S.Jel i kod tebe na nalepnici harda pise ST3500418AS,a dok se preko Windowsa ili u EVERESTU prikazuje kao ST3500410AS?

Poslednja izmena:
Vrh Dno