Šta je novo?

AMD Preparing Radeon HD 4890, Slated for April

Hladjenje je fizicki isto kao i kod HD4870, Power Color-ov model je u pitanju....a detalje ne bih da otkrivam zbog NDA...

Poslednja izmena:
hebote NDA! daj nesto opipljivo, ko ce bre da te tuzi. Posalji meni , ja cu ih okaciti, a Nedji cemo kupiti neku cugu da ne cinkari :d

ahahha, necemo da ljutimo Nedju :D
ali zasto on da dobije cugu, ja ovde testiram celu noc i ne spavam danima, meni bre treba alkohol ne njemu :D

Poslednja izmena:
Za sada sam na 1000MHz/1200MHz(4800MHz efektivno) i zavrsava mi testove... :D

Au bre, daj nam neki rez na tim frekvencijama :d
Recimo avg fps za warhead 1680x1050 dx9/10 enthusiast :p

edit: ajde moze i ovako, 1280x1024 enthusiast dx9, vece ili manje od 70fps :D

Poslednja izmena:
Za sada sam na 1000MHz/1200MHz(4800MHz efektivno) i zavrsava mi testove... :D

Auu lepo, lepo :). . Znaci ATI je pre stigao (ce stici najverovatnije jer je ovo OC ) do 1GHz na vazduhu za GPU, sto je i bilo za ocekivati jer su i do sada imali veci def. klok. Mada to nije ni toliko bitno jer npr nvidia ima daleko vise klokovane shader-e..

Uglavnom, ako vecina 4890 bude mogla blizu 1000MHz bice interesantno. ;)

Pazi to je daleko od taktova za svaki dan...

Dobro pretpostavljam da nece moci na 1GHz da tera igre, mislio sam vecina da odradi neke testove na blizu 1GHz :) , pa onda bar 920-950 za igre? :D No dobro videcemo kad izadju testovi tj review-ovi.

Poslednja izmena:
Dobro pretpostavljam da nece moci na 1GHz da tera igre, mislio sam vecina da odradi neke testove na blizu 1GHz :) , pa onda bar 920-950 za igre? :D No dobro videcemo kad izadju testovi.

RV790 Radeon 4890 could do 1 GHz

Prica se da moze, i to opusteno. Samo treba videti koliko se greje kod kompova koji rade 24h dnevno, u kucistu koji ima recimo "samo" jedan 120mm fan, i to leti recimo kada je vruce. Ako u tim uslovima ne prelazi 90 stepeni nakon 1 sat igranja crysis-a, onda je odlicno.

Au bre, daj nam neki rez na tim frekvencijama :d
Recimo avg fps za warhead 1680x1050 dx9/10 enthusiast :p

edit: ajde moze i ovako, 1280x1024 enthusiast dx9, vece ili manje od 70fps :D

Par FPS-a manje na mojoj masini, testirano smartFPS-om, testirao samo zbog tebe, mada mislim da je meni vreme da nabavljam novi proc mislim da je malo postao usko grlo :D

Prica se da moze, i to opusteno. Samo treba videti koliko se greje kod kompova koji rade 24h dnevno, u kucistu koji ima recimo "samo" jedan 120mm fan, i to leti recimo kada je vruce. Ako u tim uslovima ne prelazi 90 stepeni nakon 1 sat igranja crysis-a, onda je odlicno.

Veruj mi sve samo ne opusteno, nije razlog pregrevanje, daleko od toga, sa 1GHz core-om ne prelazi 65 C sa 100% ventom, ali artefakti su primetni, mada zavrsava testove... Ne verujem da ce moci mnogo vise...

Inace, za svaki dan cu da vidim sta je realno, posto upravo krecem da igram igre, taman da malo odmorim od testova...

Poslednja izmena:

Slazem se. Ako bi Kriza (ili bilo koja druga intenzivna za GPU) radila na blizu GHz to bi bilo ultra dobro, ali to ne verujem da ce moci vecina karti sa referentnim hladjenjem da izgura. E sad one sa nabudzenim hladjenjem i poboljsanim dizajnom, komponentama itd (kao onaj ASUS sto je u najavi) bi trebalo da moze svasta :)

Poslednja izmena:
Veruj mi sve samo ne opusteno, nije razlog pregrevanje, daleko od toga, sa 1GHz core-om ne prelazi 65 C sa 100% ventom, ali artefakti su primetni, mada zavrsava testove... Ne verujem da ce moci mnogo vise...

Inace, za svaki dan cu da vidim sta je realno, posto upravo krecem da igram igre, taman da malo odmorim od testova...

U tom slucaju ne moze, ali onda kapiram da moze 950mhz. Jel bi mogao da kazes koliko je brza od 4870tice 512mb? I koliko je brza kada se overklokuje (tu ne racunam 3d mark). Izvini sto te zapitkujem sad, ne znam koliko si se petljao sa karticom.

Par FPS-a manje na mojoj masini, testirano smartFPS-om, testirao samo zbog tebe, mada mislim da je meni vreme da nabavljam novi proc mislim da je malo postao usko grlo :D

To je znaci avg fps? Mislio sam na genercki test radi lakse usporedbe jer ne znam koju si deonicu igrao.
Sto se tice stabilnosti, ako se ne varam, volterra regulator je i dalje prisutan, pa je moguce povecati napon. Znaci da je moguce da uleti neki primerak od 1ghz na vazduhu sto je odlicna vest.

Poslednja izmena:
Sigurno ce biti primeraka koji ce stabilno raditi na ~1GHz za svaki dan...osecam to...:D

lepo upakovano!

55a.jpg

XFX Readies Radeon HD 4890 XXX, XT OC Editions
XFX is starting its Radeon HD 4890 lineup with three models graded by the core clock-speed they come with. The base-model will carry reference clock speeds of 850/975 MHz (core/memory), the XFX HD 4890 XT, with clock speeds of 875/975 MHz, and the XFX HD 4890 XXX, with clock speeds of 900/975 MHz.It is expected to be priced above US $250, which is supposed to be the base-price for Radeon HD 4890.

Poslednja izmena:
Meni se dopada pakovanje od ASUS TOP-a iako nije tako avangardnog oblika :)

Prilozi

• E1063U 3D.jpg
    E1063U 3D.jpg
    193.3 KB · Pregleda: 71
^
ohoho, izgleda da ce moci da se dize napon GPU-a :)

Poslednja izmena:
pa ako pogledas rezultate ostalih karti sa testa i uporedis sa ostalim testovima sa neta videces da je taj lik testirao svoju mastu...
Prvo: 220e, drugo: 1GHz trece: 4870 daje bolji skor od gtx260-216 u warheadu = Lozacki test IMO

Pa sta znam nisam se jos uvek detaljno "udubio" u performance karti,kad se sve malo vise ozvanici ,e onda cu poceti da trazim dlaku u jajetu.Samo sam prokomentarisao za ono sto sam trenutno video.;)

Iskusan savet uvek dobro dodje.:wave:

Poslednja izmena:
Citao sam s mobitela, nisam dovoljno obratio paznju. Do mene. :d :wall:
edit: da ne budem totalni off, mene zanima zasto se ovoliko ceka na 4890, smrdi mi na r600. Iako nema toliko prasine. Moglo je to malo i ranije (sto se tice NDA). Ako se ispostavi tacnim da ce odredjen broj moci na 1ghz@air, bilo bi zanimljivo videti 4890x2.

Poslednja izmena:
Citao sam s mobitela, nisam dovoljno obratio paznju. Do mene. :d :wall:
edit: da ne budem totalni off, mene zanima zasto se ovoliko ceka na 4890, smrdi mi na r600. Iako nema toliko prasine. Moglo je to malo i ranije (sto se tice NDA). Ako se ispostavi tacnim da ce odredjen broj moci na 1ghz@air, bilo bi zanimljivo videti 4890x2.

Zasto R600? Za sada znamo da je RV790 ipak malo promenjen RV770 i da clock/clock treba da je barem malo brzi. Dodaj na to i ~900Mhz core clock i nesto visi mem. clock i karta bazirana na RV790 ce biti solidnih 10 do 15% brza od 4870,dok ce OC margina da se poveca na ~1+Ghz zavisno od primerka i hladjenja.Takodje 4890 ce imati nesto nizu idle podrosnju i nesto visu podrosnju u load-u u odnosu na 4870.

Nazad
Vrh Dno