Šta je novo?

PANASONIC TH-42PV70P vs. PV80P vs. PV8P

Maxa i Saša 1920x1080 :)

Nemojte me drzati za rec ali da li sam procitao na ovom ili drugom forumu googlajuci da njegova plazma ima ugradjenu zastitu.U smislu svaka dva minuta prodje po visini ekrana linija koja izmenja piksele, on se trudio da je uoci ali nije uspeo.Sad da li je to istina ali ja jos nisam utvrdio sta znaci zastita ekrana u specifikaciji.Moracu nazvati panasonic ili neki njihov ovlasceni servis.

Ma sve je to ok sto se tice crna je crna i motion blur je nepostojeca stavka ali meni tv radi 10-tak sati dnevno,idem u prodavnicu i nebrinem da li je film sa sinemaskopom u etru,),ponekad zadremam sa njim i opusteno se budim znajuci da nece biti "oslikan" ;),a koristim ga cak i kao monitor bez shtoperice :p

Ljudi su malo previše isprepadani burn-inom kod plazmi, pogotovo kod novih modela koji većinom imaju pixel shifting ili neku drugu vrstu zaštite.

Maxa i Saša 1920x1080 :)

Jok ja, desktop je u 1280x720 kada se koristi HDMI tj. 1366x768 sada kada je privremeno na VGA kablu.

1920x1080 je presitno cak i na 50" sa 3m.

Ljudi su malo previše isprepadani burn-inom kod plazmi, pogotovo kod novih modela koji većinom imaju pixel shifting ili neku drugu vrstu zaštite.

Nema panike, meni se scree saver pali i na standardnom PC-u nakon 2-5 minuta, a plasma se bez brige koristi i za surf/messenger, burn in ako i moze da se desi je potrebno vise sati, to je nesto sto nije moguce da se desi pa glava nema razloga da boli. Prica o gorenju je tema neznalica, ili "znalaca" koji se iz njima znanih razloga primaju na LCD. Valjda im znaci to sto LCD trose 40%manje struje, drugu prednost LCD-ovi nemaju :)

Poslednja izmena:
Kad puštaš HD rip menjaš rezoluciju?

Da, naravno.To ne radi dok je na VGA jer tv ne moze da proguta 1920x1080 kroz VGA kabl ali savrseno funkcionise dok se koristi HDMI sto je podrazumevano stanje.

Voleo bih samo da postoji player koji podesi 1080P ali sa osvezavanjem koje idealno odgovara video materijalu (24, 25 ili 30 fps odnosno njihove 2-4x varijante u Hz) ali takav nisam sreo, KMPlayer koji koristim je stoga default postavljen na 24p.

Moj to ne radi, ili mu nisam dao dovoljno vremena. Ne desava se u manje od 5 minuta, a posle.. ko je lud da ceka.

Kod mene PV8 takodje sam gasi sliku kad ostane staticna. Desavalo mi se x puta da gledam video sa kompjutera i da zaspim a da tv ostane upaljen preko noci. Da nema ovog feature-a sad bi verovatno imao ugraviran GOM logo na sredini televizora.

Da, naravno.To ne radi dok je na VGA jer tv ne moze da proguta 1920x1080 kroz VGA kabl ali savrseno funkcionise dok se koristi HDMI sto je podrazumevano stanje.

Voleo bih samo da postoji player koji podesi 1080P ali sa osvezavanjem koje idealno odgovara video materijalu (24, 25 ili 30 fps odnosno njihove 2-4x varijante u Hz) ali takav nisam sreo, KMPlayer koji koristim je stoga default postavljen na 24p.

Chek, jel kmplayer na default 24, ili si nesto podesio? Ako jesi STA, posto sam ja malo menjao, tj stavio mu coreavc kao default...Onaj njegov default zdere procesor :D

Chek, jel kmplayer na default 24, ili si nesto podesio?

Podesi se, ima izbor rezolucija sa refreshom u nekom od tabova za podesavanje.

Ako jesi STA, posto sam ja malo menjao, tj stavio mu coreavc kao default...Onaj njegov default zdere procesor :D

U CoreAVC vs ffdshow diskusiju se ne bi upustao, makar ne u ovom threadu. Vazno je da kodek nema veze sa rezolucijom i frekvencijom osvezavanja, moze oboje da se bira nezavisno jedno od drugog.

Poslednja izmena:
Moj to ne radi, ili mu nisam dao dovoljno vremena. Ne desava se u manje od 5 minuta, a posle.. ko je lud da ceka.

Sigurno se dešava kod mene, isti notebook koristim na poslu, i kad odem na doručak, ostane ekran bez isključivanja... kad dođem kući, zabodem ga na docking station u koji je sve povezano (diskovi, HDMI) itd. Učita se drugi profil (veće ikone i font, tako da ne moram da držim u manjoj rezoluciji - sve se vidi i u 1080p).

He he obozavam ove pobornike plazmi koji gledaju na sat koliko im stoji destop upaljen.

A ja ove koji daju 120, 150 ili 200 hiljada na LCDTV, a onda kad bi im pustio neke BR ripove i pokazao šta na njima ne vide, otišli bi kući popišani :)

J
Nema panike, meni se scree saver pali i na standardnom PC-u nakon 2-5 minuta, a plasma se bez brige koristi i za surf/messenger, burn in ako i moze da se desi je potrebno vise sati, to je nesto sto nije moguce da se desi pa glava nema razloga da boli. Prica o gorenju je tema neznalica, ili "znalaca" koji se iz njima znanih razloga primaju na LCD. Valjda im znaci to sto LCD trose 40%manje struje, drugu prednost LCD-ovi nemaju :)

Pogledaj u opcijama, možda ima nešto što nije doslovno "gašenje ekrana", ali je deo sistema za zaštitu. LCD-ovi zaista nemaju nikakvu prednost u odnosu na plazmu, osim što ne mogu da se smanje ispod 42 inča (ili bi mogli, ali ne bi bilo isplativo). Meni slika na jednom od najboljih monitora - 245T (to je otprilike 5x bolja slika nego na ovim novim jeftinim TN-ovima ogromnih dijagonala)- deluje kao bulja za video i igre u poređenju sa plazmom i to nema veze sa veličinom. Skoro da je neuporedivo.

Kad puštaš HD rip menjaš rezoluciju?

Može i to da radi, MCP ima tu opciju - kad odeš u full screen - da ti promeni rezoluciju! Tako da ne bi to morao on sam ručno da radi...

Poslednja izmena:
A ja ove koji daju 120, 150 ili 200 hiljada na LCDTV, a onda kad bi im pustio neke BR ripove i pokazao šta na njima ne vide, otišli bi kući popišani :)

Koji ste przachi,kupujete nesto sto ima za nijansu bolju sliku i pregrst drugih mana a posle strepite da koristite isto,to mu dodje robovanje tehnici za velike pare.Ja bi se grunuo da dam 120-200k za nesto i da posle razmisljam mogu li da gledam film od 3 sata sa sinemaskopom ili koristim kao monitor a da mi se nepojavi burn in.Ali nije poenta u tome nego sto ovde dosta ljudi lobira za plazmu i preporucuje ljudima da je kupe,a vi ih kuci koristite po pet minuta dnevno kao desktop i screen saver vam je namesten na 30sec.:d,sledeci put slobodno kada preporucite plazmu recite i kako je koristite:-devil-:

Može i to da radi, MCP ima tu opciju - kad odeš u full screen - da ti promeni rezoluciju! Tako da ne bi to morao on sam ručno da radi...

Znam da može. Mene smara što extended desktop radi traljavo pod Vistom (odnosno theater mode).

Sta pricas ti? I posle "Povratka kralja" koji extended traje 4 sata nemam nikakvih problema za crnim linijama ili bilo cime drugim. TV program kad gledam, gledam bez obizra na sve i desava se i da se uspavam za upaljenim tv pa opet nista. Ne kazem da lcd od 150-200k din nije dobar tv ali ne moze prici plazmi za taj novac po slici. Ali, ako se tebi vise svidja lcd onda kupi slobodno i uzivaj, moje je da preporucim i kazem kako jeste. .....
Znaci, ne postoji osoba koja je rekla da lcd daje bolju sliku za filmove i igrice. Jedino kod desktopa moze prici lcd kao bolji ali kupovati 40" monitor za rad u textu je neprakticno za kucne uslove. Za 1920x1080 rezoluciju moras biti blizu a koliko ljudi drzi tv na 1m od sebe? Falcon recimo koristi 40A656 kao monitor u svojoj sobi ali sigurno bi se slozio da je to za dnevni boravak neprakticno.
Zakljucak, burn in postoji ali da bi ga dobio moras biti neverovatno uporan (makar kod novijih plazmi). Radni vek panela deklarisan je na 100k sati.... znate li koliko je to?

Poslednja izmena od urednika:
Tema je otisla u off,mnogo ste se bre primili.Moji komentari su bili sala na necija setovanja duzine trajanja screen savera koje koliko vidim svi drzite na "opustenih" 5min.Radni vek plazma panela i burn in nemaju veze jedno sa drugim ja recimo imam na poslu plazmu od 65" koja je dobila burn in za mesec dana,a kontrast i boje su joj idalje super.Toliko o tome.

kad smo vec u offtopic-u, jel ta 65" plasma sluzi da impresionirate musterije ozbiljnoscu firme?

Tema je otisla u off,mnogo ste se bre primili.Moji komentari su bili sala na necija setovanja duzine trajanja screen savera koje koliko vidim svi drzite na "opustenih" 5min.Radni vek plazma panela i burn in nemaju veze jedno sa drugim ja recimo imam na poslu plazmu od 65" koja je dobila burn in za mesec dana,a kontrast i boje su joj idalje super.Toliko o tome.

Verovatno je neko držao teletekst uključen zbog kladionice :d

Ovde sad pricamo o trajnom burn-in,a sta je sa privremenim burn-inom !?
Mislim na neku staticnu sliku koja privremeno ostane jedno minut -dva pa kasnije nestane tj kad se promeni kanal onda je sve ok.
Da li je mozda to neko primetio na svojim plasmama i sta mislite da li je to normalno

ja sam primetio kod sebe na tv-u...tipa, kada gledam film koji je 2.35 format (wide wide wide), ostane mi muljavo svetlije od titlova...

Pa da ostaje a najbolje se to vidi ako malo duze drzis neki logo od kanala koji nema signal ,mislim na spoljne ulaze npr DVD,AV,HDMI jedno 5-10 min , taj logo se polako spusta i jasno se vidi kako ostaje za njim taj image retention...

koga zanima ovaj tv imate na akciji th 42PV8P u tehnomarketu za 60 soma...

Vrh Dno