He he obozavam ove pobornike plazmi koji gledaju na sat koliko im stoji destop upaljen.
Maxa i Saša 1920x1080![]()
Ljudi su malo previše isprepadani burn-inom kod plazmi, pogotovo kod novih modela koji većinom imaju pixel shifting ili neku drugu vrstu zaštite.
Jok ja, desktop je u 1280x720 kada se koristi HDMI tj. 1366x768 sada kada je privremeno na VGA kablu.
Valjda im znaci to sto LCD trose 40%manje struje, drugu prednost LCD-ovi nemaju
Kad puštaš HD rip menjaš rezoluciju?
Moj to ne radi, ili mu nisam dao dovoljno vremena. Ne desava se u manje od 5 minuta, a posle.. ko je lud da ceka.
Da, naravno.To ne radi dok je na VGA jer tv ne moze da proguta 1920x1080 kroz VGA kabl ali savrseno funkcionise dok se koristi HDMI sto je podrazumevano stanje.
Voleo bih samo da postoji player koji podesi 1080P ali sa osvezavanjem koje idealno odgovara video materijalu (24, 25 ili 30 fps odnosno njihove 2-4x varijante u Hz) ali takav nisam sreo, KMPlayer koji koristim je stoga default postavljen na 24p.
Chek, jel kmplayer na default 24, ili si nesto podesio?
Ako jesi STA, posto sam ja malo menjao, tj stavio mu coreavc kao default...Onaj njegov default zdere procesor![]()
Moj to ne radi, ili mu nisam dao dovoljno vremena. Ne desava se u manje od 5 minuta, a posle.. ko je lud da ceka.
He he obozavam ove pobornike plazmi koji gledaju na sat koliko im stoji destop upaljen.
J
Nema panike, meni se scree saver pali i na standardnom PC-u nakon 2-5 minuta, a plasma se bez brige koristi i za surf/messenger, burn in ako i moze da se desi je potrebno vise sati, to je nesto sto nije moguce da se desi pa glava nema razloga da boli. Prica o gorenju je tema neznalica, ili "znalaca" koji se iz njima znanih razloga primaju na LCD. Valjda im znaci to sto LCD trose 40%manje struje, drugu prednost LCD-ovi nemaju![]()
Kad puštaš HD rip menjaš rezoluciju?
Može i to da radi, MCP ima tu opciju - kad odeš u full screen - da ti promeni rezoluciju! Tako da ne bi to morao on sam ručno da radi...
A ja ove koji daju 120, 150 ili 200 hiljada na LCDTV, a onda kad bi im pustio neke BR ripove i pokazao šta na njima ne vide, otišli bi kući popišani![]()
Može i to da radi, MCP ima tu opciju - kad odeš u full screen - da ti promeni rezoluciju! Tako da ne bi to morao on sam ručno da radi...
Koji ste przachi,kupujete nesto sto ima za nijansu bolju sliku i pregrst drugih mana a posle strepite da koristite isto,to mu dodje robovanje tehnici za velike pare.......
Tema je otisla u off,mnogo ste se bre primili.Moji komentari su bili sala na necija setovanja duzine trajanja screen savera koje koliko vidim svi drzite na "opustenih" 5min.Radni vek plazma panela i burn in nemaju veze jedno sa drugim ja recimo imam na poslu plazmu od 65" koja je dobila burn in za mesec dana,a kontrast i boje su joj idalje super.Toliko o tome.
koga zanima ovaj tv imate na akciji th 42PV8P u tehnomarketu za 60 soma...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari