1. Izberi velicinu
2. vidi sta ima PY u oznaci (znaci da je FullHD)
3. obevezno posle PY mora da bude 8mica
4. Ako gledas filmove, posle osmice mora da bude makar nula (24p x.v boje). Sledi 85 koji ima jos par gadgeta (24p cinema) koji nisu toliko bitni ikonacno 800 koji ima 10bitni panel ali kosta... otrov
Nema sta da gledas, ako je nov iz kutije slobodno ga prvi put pogledaj kod kuce
pozdrav
A razlika PY80 i PV80(moja solucija) sa daljine od 3,5m se teško primećuje (subjektivno)
Igre ? Mislis ono gde je vazno da panel bude brz ? I poredimo plasmu gde je kasnjenje 0.01ms i LCD kome se pixeli menjaju svakih 5ms ?
Smesno![]()
Ok, za odziv je najjasnije, tu nema price, ali nije samo to bitno za igre... Ostrina me najvise brine, mozda zato sto sam godinama koristio lcd.
Mnogi samo gledaju filmove, a ne igraju igre, a ipak su totalno razicite stvari za poredjenje, pa rek'o da pitam tebe iskusnog.
Sto se tice kvaliteta slike, plasma mi je uvek delovala mnogo prirodnije, ali mi je na svakoj slika izgledala "zrnasto" i mutnije nego na lcd-u. Nije mi jasno zasto je to tako, ako pretpostavimo da postoji isti broj fiksiranih piksela na plasmi i lcd-u istih dijagonala. Zar ne bi trebalo da bude isto? Idealan spoj bi bio prirodan kontrast i boje plasme bez groznog bljestanja, uz ostrinu LCD-a.
E, da, jel kod Panasonica postoje ventilatori i ako postoje, koliko se cuju?
Na 42" je razlika izmedu 1024x768 i 1920x1080 je vidljiva i sa 3.5m ali za HD na tom TV-u ne treba prelaziti 2.5m kada se razlika jos lakse uocava.
50PV80 vec ima 1366x768 sto je znacajno bolje, 30% bolje ako brojimo pixele.
Ipak, razlika izmedju 1 i 2 miliona tacaka na ekranu se lako vidi.
Posebno ako znas sta i kako da gledas, tj. navikao si na 1080p.
Za ovo što je Sale gore pisao Ivanu, 100% i ja stojim iza toga,
Na AVforumu kažu da svi koriste iste panele (naravno, ako je dijagonala ista), bar kad je PY8 tj. PZ8 serija u pitanju. Da li je onda razlika u elektronici?
Za ovo što je Sale gore pisao Ivanu, 100% i ja stojim iza toga, mada ispade da je bolje ovde sve ukratko ispričao nego u svom tekstu u SK. Nije mi jasno šta im znači ono G11 panel u oznaci, koji je kod svih PY8xxx modela, a razlikuje se broj boja koji mogu da prikažu. Na AVforumu kažu da svi koriste iste panele (naravno, ako je dijagonala ista), bar kad je PY8 tj. PZ8 serija u pitanju. Da li je onda razlika u elektronici?
1. Izberi velicinu
2. vidi sta ima PY u oznaci (znaci da je FullHD)
3. obevezno posle PY mora da bude 8mica
4. Ako gledas filmove, posle osmice mora da bude makar nula (24p x.v boje). Sledi 85 koji ima jos par gadgeta (24p cinema) koji nisu toliko bitni ikonacno 800 koji ima 10bitni panel ali kosta... otrov
Nema sta da gledas, ako je nov iz kutije slobodno ga prvi put pogledaj kod kuce
pozdrav
Z = DVB-T tuner, totalno useless u zemlji Srbiji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari