Šta je novo?

PANASONIC TH-42PV70P vs. PV80P vs. PV8P

1. Izberi velicinu
2. vidi sta ima PY u oznaci (znaci da je FullHD)
3. obevezno posle PY mora da bude 8mica
4. Ako gledas filmove, posle osmice mora da bude makar nula (24p x.v boje). Sledi 85 koji ima jos par gadgeta (24p cinema) koji nisu toliko bitni ikonacno 800 koji ima 10bitni panel ali kosta... otrov :D

Nema sta da gledas, ako je nov iz kutije slobodno ga prvi put pogledaj kod kuce :)

pozdrav

Hvala, sve jasno... :)

Jos nesto, kakav je tvoj utisak sto se tice igara? Koliko je bolje ili gore od nekog dobrog lcd-a? To jedino nikad nisam probao na plasmi (ne mislim na odziv nego opsti utisak).

Igre ? Mislis ono gde je vazno da panel bude brz ? I poredimo plasmu gde je kasnjenje 0.01ms i LCD kome se pixeli menjaju svakih 5ms ? :)

Smesno :D

A razlika PY80 i PV80(moja solucija) sa daljine od 3,5m se teško primećuje (subjektivno)

O kojoj velicini pricamo ?

Na 42" je razlika izmedu 1024x768 i 1920x1080 je vidljiva i sa 3.5m ali za HD na tom TV-u ne treba prelaziti 2.5m kada se razlika jos lakse uocava.

50PV80 vec ima 1366x768 sto je znacajno bolje, 30% bolje ako brojimo pixele.
Ipak, razlika izmedju 1 i 2 miliona tacaka na ekranu se lako vidi.
Posebno ako znas sta i kako da gledas, tj. navikao si na 1080p.

Da li PY vredi u odnosu na PV ? Zavisi kako kome, za sta. Meni vredi.

Igre ? Mislis ono gde je vazno da panel bude brz ? I poredimo plasmu gde je kasnjenje 0.01ms i LCD kome se pixeli menjaju svakih 5ms ? :)

Smesno :D

Ok, za odziv je najjasnije, tu nema price, ali nije samo to bitno za igre... Ostrina me najvise brine, mozda zato sto sam godinama koristio lcd.

Mnogi samo gledaju filmove, a ne igraju igre, a ipak su totalno razicite stvari za poredjenje, pa rek'o da pitam tebe iskusnog :).

Sto se tice kvaliteta slike, plasma mi je uvek delovala mnogo prirodnije, ali mi je na svakoj slika izgledala "zrnasto" i mutnije nego na lcd-u. Nije mi jasno zasto je to tako, ako pretpostavimo da postoji isti broj fiksiranih piksela na plasmi i lcd-u istih dijagonala. Zar ne bi trebalo da bude isto? Idealan spoj bi bio prirodan kontrast i boje plasme bez groznog bljestanja, uz ostrinu LCD-a.

Planiram da uzmem 46" ili 50" 1080p (najverovatnije prvo)....

E, da, jel kod Panasonica postoje ventilatori i ako postoje, koliko se cuju?

Poslednja izmena:
Ok, za odziv je najjasnije, tu nema price, ali nije samo to bitno za igre... Ostrina me najvise brine, mozda zato sto sam godinama koristio lcd.

Mnogi samo gledaju filmove, a ne igraju igre, a ipak su totalno razicite stvari za poredjenje, pa rek'o da pitam tebe iskusnog :).

Prakticno je isto, film ili igra. Ja na svoj panasonic imam zakacen i HTPC i PS3.
Za obe stvari je vazan odziv, kontrast i boje.
Jeste glupo da pricam ko zna koji put, ali po meni plasma je bolja u svim kategorijama. Ostrina je jedino gde je LCD moguce i bolji, ali su razlike u fazonu, plasma je ostra vise nego sto je potrebno, lcd je jos ostriji. Ali, to je tako samo kad je slika staticna. Razmisli, kakva je ostrina na LCD-u ako je u pitanju brza secna ?
Koliko do izrazaja do tada dolazi strahovito dobro definisan piksel ako panel nije dovoljno brz ? Ako slika nije staticna, plasma je cak i ostrija.
Posebno kod visih rezolucija jer su tu i promene cesce. A LCD gubi na promenama, sto ih je vise, izrazeniji je i motion blur.

Sto se tice kvaliteta slike, plasma mi je uvek delovala mnogo prirodnije, ali mi je na svakoj slika izgledala "zrnasto" i mutnije nego na lcd-u. Nije mi jasno zasto je to tako, ako pretpostavimo da postoji isti broj fiksiranih piksela na plasmi i lcd-u istih dijagonala. Zar ne bi trebalo da bude isto? Idealan spoj bi bio prirodan kontrast i boje plasme bez groznog bljestanja, uz ostrinu LCD-a.

Bljestanje kod plasme ?
Po mom misljenju LCD je taj koji ima neprirodne boje.
Raniji problem plasmi je bilo nedostatak boja, ali to je reseno na 8bitnim panelima. Na 10bitnim je jos bolje, to su PY800 modeli, ali... cena.. :D

E, da, jel kod Panasonica postoje ventilatori i ako postoje, koliko se cuju?

Dok ih ne vidis, ne znas da su tu ;)

Poslednja izmena:
Mislio sam na bljestanje LCD-a, bez veze sam napisao. I ja imam PS3, to ce dobro da se uklopi :). Verujem da perverzno izgleda na Panasonicu.

Hvala, sve je razjasnjeno :)

Poslednja izmena:
Na 42" je razlika izmedu 1024x768 i 1920x1080 je vidljiva i sa 3.5m ali za HD na tom TV-u ne treba prelaziti 2.5m kada se razlika jos lakse uocava.

50PV80 vec ima 1366x768 sto je znacajno bolje, 30% bolje ako brojimo pixele.
Ipak, razlika izmedju 1 i 2 miliona tacaka na ekranu se lako vidi.
Posebno ako znas sta i kako da gledas, tj. navikao si na 1080p.

Svaka ti cast ako na 3.5m pravis razliku zumedju 1024x768 i 1920x1080 a ako su u pitanju pravougaoni pixeli kod plazme onda imas besprekorini vid vredan sokola (nema veze sa modulatorom ovog foruma ;) ). Imam 42" sa tom rezolucijom i sa 2m je slika sasvim dobra bez ikakvih pixel problema, ne samo meni vec i gostima mojim. Ne odbacujem mogucnost da svi mi imamo los vid (mada retko ko nosi naocare). Pa za 720p na 42" granica je 2.3m preko toga SD materijal pocinje da bude slican.

Poslednja izmena:
Pocinje da lici na SD ? OMG :)

Nego, niko ne spori da slika nije dobra, ni tebi ni tvojim gostima, ali je na FullHD materijalu i ekranu bolja :)

Heh, FullHD na FullHD ekranu naravno da ima mnogo vise detalja ali pricamo o razdaljini ne i o kvalitetu izvora. DivX sa losom rezolucijom ima i losiji kvalitet slike dok DVD up na istom HD ready tv i MKV 720p sa 2.5m nema razlike u rezoluciji.

Ček, tebi je ista slika sa DVD i sa mkv 720p??

gvlada je no offence "malo" zaglibio u "pixell peeping" i "THX Zapoveda" tripove ;)
uzivajte bre u hd-u, batalite to "vece/blize je bolje" :smash:
da je tako svi bi kupovali karte za prvi red u bioskopu a gle cuda uvek me "saceka" bas taj prvi red kad' kasnim na film :smash:

Za ovo što je Sale gore pisao Ivanu, 100% i ja stojim iza toga, mada ispade da je bolje ovde sve ukratko ispričao nego u svom tekstu u SK :D. Nije mi jasno šta im znači ono G11 panel u oznaci, koji je kod svih PY8xxx modela, a razlikuje se broj boja koji mogu da prikažu. Na AVforumu kažu da svi koriste iste panele (naravno, ako je dijagonala ista), bar kad je PY8 tj. PZ8 serija u pitanju. Da li je onda razlika u elektronici?

Poslednja izmena:
Za ovo što je Sale gore pisao Ivanu, 100% i ja stojim iza toga,

Skapirao sam pricu, ali slobodno i ti baci jos neki komentar ako imas :) (i ti si presao sa LCD-a). Nego, citam sad da postoji neko zujanje kod plazmi, narocito kod svetlijih scena. Koliko je to izrazeno i da li je prisutno kod svih plazmi (kako je kod Panasonica)?

Odoh sad da ih gledam, valjda rade do 8...

Poslednja izmena:
Za ovo što je Sale gore pisao Ivanu, 100% i ja stojim iza toga, mada ispade da je bolje ovde sve ukratko ispričao nego u svom tekstu u SK :D. Nije mi jasno šta im znači ono G11 panel u oznaci, koji je kod svih PY8xxx modela, a razlikuje se broj boja koji mogu da prikažu. Na AVforumu kažu da svi koriste iste panele (naravno, ako je dijagonala ista), bar kad je PY8 tj. PZ8 serija u pitanju. Da li je onda razlika u elektronici?

Naravno, procesor slike vreal2 je kod jeftinijih, a vreal3 kod skupljih.

1. Izberi velicinu
2. vidi sta ima PY u oznaci (znaci da je FullHD)
3. obevezno posle PY mora da bude 8mica
4. Ako gledas filmove, posle osmice mora da bude makar nula (24p x.v boje). Sledi 85 koji ima jos par gadgeta (24p cinema) koji nisu toliko bitni ikonacno 800 koji ima 10bitni panel ali kosta... otrov :D

Nema sta da gledas, ako je nov iz kutije slobodno ga prvi put pogledaj kod kuce :)

pozdrav

OK, ovo je sve jasno. A šta donosi PZ serija, u odnosu na PY? Pretpostavljam da je ostatak oznake analogan ovom opisanom

Z = DVB-T tuner, totalno useless u zemlji Srbiji.

Pozdrav,

Malopre sam usao u servise menu i zanima me da li je ovo broj radnih sati kao sto sam obelezio na slici, takodje me zanima koja podesavanja da drzim na njemu kad istekne 200 sati, ako moze mala pomoc, ili neki link gde mogu da vidim podesavanja.
Btw, tv je PANASONIC TH-42PV80P

hvala

Jeste, to su radni sati.
Za podešavanja, nemam pojma, ja ih menjam sa cinema/normal u zavisnosti šta gledam. Za sad mi ni ne treba preko 50% za B/C, možda sam se i navikao, videćemo vremenom. Znam samo da je na normal sa 50% pretamno u igrama i ponekim filmovima.

Dajte bre, ljudi, slikajte mi daljince, da vidim da li se razlikuju od mog. Ne mogu da verujem da ne mogu da uđem u service menu.

Ja sam usao u service menu tako sto sam, drzao na samom tv menjanje kanala na dole i tri put brzo 0. Meni isto nije uspelo preko daljinskog pa sam negde procitao da svi panasonic tv koji pocinju na pv8** da ulaze u service menu ovako.

evo i slika

Poslednja izmena:
e ovako sam i ja usao u svc menu ... 33 sata je radio za ove dve nedelje

jos kad bi provalio kako da pustim sliku sa PC-a kako treba :) a ne u nekoj krnjavoj rezoluciji manjoj od 1280x720

Nazad
Vrh Dno