Šta je novo?

PANASONIC TH-42PV70P vs. PV80P vs. PV8P

Ima 42PY8P za 80k u Wegu čini mi se.

350 sati radio, od 100000 deklarisanih :). Mada, ako oni kažu da je 350 sati, to je verovatno i više, radio je bar 2-3 meseca svaki dan po 12 sati...

tako je zato i sluzi servisni meni :D, a moze da se vidi i koliko je puta ukljucivan pa je lako proveriti u kolikim je intervalima radio :D

PS
moj je imao 0 ;)

Poslednja izmena:
Sad cu bas i ja da proverim moju,kod mene nije radila vise od 10-ak sati pa cu da vidim da li sam dobio nov uredjaj ili je vreme za reklamaciju!?
Pozdrav ,)

Zapadnjak, verovatno ga uvlace iz amerike pa je jeftin.
PZ je isto sto i PY, samo sa digitalnim tjunerom.
Nema sta da mu fali, sem sto je ruzan ovako srebrn (subjektivno misljenje) i cena je odlicna.

Nije Zapadnjak, pravi se u Češkoj. ;)
Ali jeste namenjen zapadnoevropskom tržištu. Kod nas je nekako zalutao, i odličan je tv za te pare (sa onim popustom je bio 68k din)
Statički kontrast je 20000:1 (dinamički je nekoliko miliona :p), odziv 0.001 ms (ko je rekao lcd? :D), naročito dobra opcija je 24p - sve je "glatko" nema više onih malih trzanja kod filmova koja tako nerviraju, naravno full hd. Čak ima i CI slot za cam-ove, mada sumnjam da će to ikada biti potrebno kod nas.
mane: vreal2 procesor a ne vreal3, samo dva hdmi i nedostaje vga ulaz.

Nema sta da kazu, ja sam usao u servisni meni i video.
kao sto je moj imao 1h30 min, tako je onaj imao 353h ;).

Volume down i 5x 0 na daljincu i sve se samo kaze ;)

Kod mene nije taj kod i šta god sam našao na netu, nije odgovaralo ovom modelu (doduše nisam ni našao za ovu seriju).

Jao, al' ste me nalozili s tim Panasonic-om... Spremam se da uzmem novi TV (sada imam Braviu 32v2000, 'ocu nesto vece i bolje :)). Do sada nisam bio ljubitelj plasme, ponajvise zbog toga sto mi je sve uvek izgledalo mutnije nego na LCD-u i pikseli su uvek bili previse izrazeni, kako god gledao. Medjutim, sad kad sam video par 1080p plasmi, stvari bi mogle bitno da se promene :). Posto bas i nemam iskustva sa boljim modelima, moram malo da razgledam pre nego sto ista odlucim, ali u obzir dolazi jedino Panasonic, posto Pioneer-u ne mogu da prismrdim, a ostali me nerviraju (bude tu poneki dobar model, ali znam da ne bi kupio ni LG ni Samsung itd, tako da cu se skoncentrisati na ovo. )

Navikao sam na LCD, pa moram da naucim da neke stvari malo durgacije gledam (ume da bude zeznuto u onako jako osvetljenim radnjama).

Vi iskusni bi mogli da date jos neki savet i tako to :) (vidim da su i Maksa i Sasa zavrsili sa plasmom, lepo, lepo).

1. Izberi velicinu
2. vidi sta ima PY u oznaci (znaci da je FullHD)
3. obevezno posle PY mora da bude 8mica
4. Ako gledas filmove, posle osmice mora da bude makar nula (24p x.v boje). Sledi 85 koji ima jos par gadgeta (24p cinema) koji nisu toliko bitni ikonacno 800 koji ima 10bitni panel ali kosta... otrov :D

Nema sta da gledas, ako je nov iz kutije slobodno ga prvi put pogledaj kod kuce :)

pozdrav

Vrh Dno