Šta je novo?

PANASONIC TH-42PV70P vs. PV80P vs. PV8P

@Sasa

i moj je takav (daljinski naravno)

TV je pregurao 3000 sati :trust:

@titanus
to ispod radnih sati ti je koliko si puta ukljucivao TV :D

Poslednja izmena:
na ovaj način na koji je titanus pokazao (thanx), sam uspeo da uđem u meni. 660h, s tim da sam ja, računali smo, gledao bar 400 od toga. Nije malo radio pre, ali tako su mi i rekli, nekih 20 dana, po 12h (mada se sve vreme vrte HD demoi u full 16:9 odnosu.

@byMaX

pa da si bolje citao ranije bi to video

Radi na SVAKOM panasonicu.

Na tv-u drzis DOWN, ne pustas i pritiskas (malo duzi pritisak, recimo 1 sec drzis 1 sec pustis) nulu na daljincu.

Da li je neko u skorije vreme video u prodaji Panasonic 42PV80P i GDE

moze i na PM

pre 4-5 dana bilo u tehnomarketu u Delti

Poslednja izmena:
Danas gledam u Tehnomarketu i stoji LG P3000 il kako vec lcd a do njega Panasonic PV8p i eurosport na obadva neki ski skokovi.E sad na plazmi su malo ali bas malo lepse boje i primecuje se kao neki shum dok na lcd-u ostra slika ali malo muljava kad se primaknes,na oko gotovo neprimetno.A po svoj logici plazma bi trebalo da je bolja pri sd signalu.
Prvo pitanje da li se taj shum pojavljuje na svakom kanalu pri kucnim uslovima?
Pomerim se par metara pored i pusten neki 1080p snimak stoji Samsung 50"A451 hd ready(plazma) od 89000din a pored njega 46"full hd lcd od 150000din.E sad nisam verovao svojim ocima ali slika na tom lcd-u uopste nije bolja od slike sa plazme do nje.Mozda je slika za nijansu detaljnija na lcd-u ali to je gotovo neprimetno i krajnji utisak bi bio da izgledaju unajmanju ruku identicno stim sto plazma daje prirodnije boje.

E sad moja cela dilema je sto sam citajuci po netu dosao do zakljucka da plazma ima bolju crnu.A ono sto sam uzivo video islo je u prilog lcd-u ma koliko to delovalo suludo.Jedini razlog za to bi mogla biti to sto je u TM jako osvetljenje pa svetlost direktno udara u ekrane tv-a a to izgleda bolje lezi lcd-u.
Da li plazmi smeta jako svetlo u sobi ili pak do izrazaja dolazi u tamnijim prostorijama?

Poslednja izmena:
Nije stos samo u svetlu prosotrije mada na bilo koji ekran ima uticaj. Podesavanje samog tv, izvora i sl. Osim toga lcd od 150k din poredi sa plazmom od 150k din i sl.

Nije stos samo u svetlu prosotrije mada na bilo koji ekran ima uticaj. Podesavanje samog tv, izvora i sl. Osim toga lcd od 150k din poredi sa plazmom od 150k din i sl.

Ma ne,nego cinjenica je da sam ostao odusevljen kako plazma 1024x768 plazma daje dobru hd sliku.
A da se razumemo poredim full hd samsung lcd visoke klase sa hd ready plazmom srednje klase.
Ali cinjenica je 1080p na full hd lcd-u izgleda za klasu ostrije nego na plazmi,ali kao sto rece gvlada i to ima veze sa podesavanjima tv-a.

Poslednja izmena:
Ma ne,nego cinjenica je da sam ostao odusevljen kako plazma 1024x768 plazma daje dobru hd sliku.
A da se razumemo poredim full hd samsung lcd visoke klase sa hd ready plazmom srednje klase.
Ali cinjenica je 1080p na full hd lcd-u izgleda za klasu ostrije nego na plazmi,ali kao sto rece gvlada i to ima veze sa podesavanjima tv-a.

Ne treba ocekivati da je 1080p ne znam koliko bolji od 720p. Da bi se videla ta razlika mora da se poklopi vise stvari, kvalitet izvora tj. kako je uopste snimljen, zatim signal, pa podesavanja TV i konacno razdaljine sa koje se gleda.
1080p nije dramaticno bolji od 720p, dok je 720p otkrovenje za one koji ga prvi put vide. 720p je mnogo bolji od DVD-a i posebno TV signala, 1080p nije toliko bolji od 720p.
Zbog toga ne cudi da se svi oduseve kako izgleda 720P ali kad vide 1080p je fazon "pa dobro, bolje je ali ne ne znam koliko" i masovno ljudi nece da plate 1080p televizor.

Ne treba ocekivati da je 1080p ne znam koliko bolji od 720p. Da bi se videla ta razlika mora da se poklopi vise stvari, kvalitet izvora tj. kako je uopste snimljen, zatim signal, pa podesavanja TV i konacno razdaljine sa koje se gleda.
1080p nije dramaticno bolji od 720p, dok je 720p otkrovenje za one koji ga prvi put vide. 720p je mnogo bolji od DVD-a i posebno TV signala, 1080p nije toliko bolji od 720p.
Zbog toga ne cudi da se svi oduseve kako izgleda 720P ali kad vide 1080p je fazon "pa dobro, bolje je ali ne ne znam koliko" i masovno ljudi nece da plate 1080p televizor.

Ovo je u najkracem opisan pravi razlog zasto sam se ja odlucio za 42PV80 HD ready umesto za njegov pandan u fullHD varijanti, jednostavno dati jos 50% vise para za "nesto bolju sliku" je po meni suludo, pogotovu dok kod nas ne zazive stabilni izvori HD signala, padnu cene BD playera, normalna cena za ozbiljni broadbend internet, itd.

A pazi Sasa,ja sam gledao video materijal a u donjem delu ekrana je pisalo 1080p tako da to je max koji taj lcd moze da pruzi uz naravno podesavanja u menu-ju televizora.
I stvarno sam ostao sokiran cinjenicom da lcd moze da pruzi samo ostriju sliku i nista vise.Napominjem gledao sam televizore od 50".Na 42" ili 37" onda je ta razlika jos manje primetna.
Interesuje me sad da li na 1024 x 768 plazmi bolje izgeda 720p film ili 1080p?

Poslednja izmena:
A pazi Sasa,ja sam gledao video materijal a u donjem delu ekrana je pisalo 1080p tako da to je max koji taj lcd moze da pruzi uz naravno podesavanja u menu-ju televizora.
I stvarno sam ostao sokiran cinjenicom da lcd moze da pruzi samo ostriju sliku i nista vise.Napominjem gledao sam televizore od 50".Na 42" ili 37" onda je ta razlika jos manje primetna.

LCD je ostriji ako je slika staticna ili spora. Kako slika ubrza, dolazi do izrazaja brzina plasma ekrana i sporost LCD-a. Plasma je ostrija sto je sadrzaj brzi.
Kod 1080p LCD-ova ovaj problem je izrazeniji jer ima vise manjih tacaka. Sto su manje i finije tacke se cesce menjaju a ceste promene isticu sporost LCD ekrana.

Interesuje me sad da li na 1024 x 768 plazmi bolje izgeda 720p film ili 1080p?

Isto

Poslednja izmena:

Ovo je suma sumarum sve hajke oko 720 vs 1080 tematike :)

Poslednja izmena:
Ako se ozbiljno dvoumish, a u prodavnici si, uzmes daljinac u ruke i podesis. Ja sam svoju plazmu kupio maltene na slepo. Tj bio je jedan izlozen primerak u tempu, ali mu je brightness bio kao na maximumu. Slika bleda, boje isprane, ma kao da ih nema. Ali kad se lepo podesi, ih :)

Recimo, na samsungu ima fora "Black adjuct". Uh kako to dobro zacrni :)))

Inace, kao sto rece sasa...1080p i 720p na 1024x768 izgleda...isto :) ako gledas hd ripove, sve zavisi od kvaliteta samog ripa. Uzasno osciluju, od savrsene slike do "***e ovo ko dvd"...

Poslednja izmena:
Da je to tako kao sto kazes onda bi mi svi mahom imali male plazme od 22" ili 24" kao monitore za nase PC_e;)

Edukuj se malo, ne pricaj na pamet ;).

1. Plasme imaju problem sa burnom.
2. Proizvodjaci plasma matrica tesko smanjuju pixel. Kao sto nisi primetio, najmanji FullHD plasma ekran je 42". Ne zato sto ne zele da naprave manji vec zato sto ne mogu. Sa tom velicinom pixela, PC monitor prosecne dijagonale 19"-22" imao max 1280x800.

Interesantno je da na stranim forumima pominju samo 100 sati za burn-in, a Panasonic naravno nigde ne kaze da je to uopste potrebno osim blagih upozorenja da se pazi na staticnu sliku :)

Ja sam izgurao 200sati strogog pridrzavanja, mada mozda i nisam trebao. Nisam hteo da se igram ali zanimljivost je da je slika posle tog "usviravanja" hehe postala dosta bolja, sa jasnijim i zviljim bojama i vise detalja. Izgleda da plazmi stvarno treba malo vremena da se razradi ;)

Interesantno je da na stranim forumima pominju samo 100 sati za burn-in, a Panasonic naravno nigde ne kaze da je to uopste potrebno osim blagih upozorenja da se pazi na staticnu sliku :)

pominju oni da u prvih 200 sati OBAVEZNO se prdirzavati a u narednih " 900 " je pozeljno takodje ... sto sam recimo ja i radio ... :)

pominju oni da u prvih 200 - 300 sati OBAVEZNO se pridrzavati a u narednih " 900 " je pozeljno takodje ... sto sam recimo ja i radio ... :)

Ma sta vam je. Moj je povezan na PC i kad god slučajno ostavim statičnu sliku, desktop, ekran se sam zacrni. Dovoljno je pomeriti miša i sve se vraća u normalu...

I da, svi power managementi i skrinsejveri su mi ubijeni, tako da to sigurno radi sam TV.

Ma sta vam je. Moj je povezan na PC i kad god slučajno ostavim statičnu sliku, desktop, ekran se sam zacrni. Dovoljno je pomeriti miša i sve se vraća u normalu...

I da, svi power managementi i skrinsejveri su mi ubijeni, tako da to sigurno radi sam TV.

Moj to ne radi, ili mu nisam dao dovoljno vremena. Ne desava se u manje od 5 minuta, a posle.. ko je lud da ceka.

Vrh Dno