Radi na SVAKOM panasonicu.
Na tv-u drzis DOWN, ne pustas i pritiskas (malo duzi pritisak, recimo 1 sec drzis 1 sec pustis) nulu na daljincu.
Nije stos samo u svetlu prosotrije mada na bilo koji ekran ima uticaj. Podesavanje samog tv, izvora i sl. Osim toga lcd od 150k din poredi sa plazmom od 150k din i sl.
Ma ne,nego cinjenica je da sam ostao odusevljen kako plazma 1024x768 plazma daje dobru hd sliku.
A da se razumemo poredim full hd samsung lcd visoke klase sa hd ready plazmom srednje klase.
Ali cinjenica je 1080p na full hd lcd-u izgleda za klasu ostrije nego na plazmi,ali kao sto rece gvlada i to ima veze sa podesavanjima tv-a.
Ne treba ocekivati da je 1080p ne znam koliko bolji od 720p. Da bi se videla ta razlika mora da se poklopi vise stvari, kvalitet izvora tj. kako je uopste snimljen, zatim signal, pa podesavanja TV i konacno razdaljine sa koje se gleda.
1080p nije dramaticno bolji od 720p, dok je 720p otkrovenje za one koji ga prvi put vide. 720p je mnogo bolji od DVD-a i posebno TV signala, 1080p nije toliko bolji od 720p.
Zbog toga ne cudi da se svi oduseve kako izgleda 720P ali kad vide 1080p je fazon "pa dobro, bolje je ali ne ne znam koliko" i masovno ljudi nece da plate 1080p televizor.
Ne treba ocekivati da je 1080p ne znam koliko bolji od 720p. Da bi se videla ta razlika mora da se poklopi vise stvari, kvalitet izvora tj. kako je uopste snimljen, zatim signal, pa podesavanja TV i konacno razdaljine sa koje se gleda.
1080p nije dramaticno bolji od 720p, dok je 720p otkrovenje za one koji ga prvi put vide. 720p je mnogo bolji od DVD-a i posebno TV signala, 1080p nije toliko bolji od 720p.
Zbog toga ne cudi da se svi oduseve kako izgleda 720P ali kad vide 1080p je fazon "pa dobro, bolje je ali ne ne znam koliko" i masovno ljudi nece da plate 1080p televizor.
A pazi Sasa,ja sam gledao video materijal a u donjem delu ekrana je pisalo 1080p tako da to je max koji taj lcd moze da pruzi uz naravno podesavanja u menu-ju televizora.
I stvarno sam ostao sokiran cinjenicom da lcd moze da pruzi samo ostriju sliku i nista vise.Napominjem gledao sam televizore od 50".Na 42" ili 37" onda je ta razlika jos manje primetna.
Interesuje me sad da li na 1024 x 768 plazmi bolje izgeda 720p film ili 1080p?
Rezolucija dolazi do izrazaja kada si dovoljno blizu a pre nje dolaze osvetljenost, kontrast, boje itd.
LCD je ostriji ako je slika staticna ili spora. Kako slika ubrza, dolazi do izrazaja brzina plasma ekrana i sporost LCD-a. Plasma je ostrija sto je sadrzaj brzi.
Da je to tako kao sto kazes onda bi mi svi mahom imali male plazme od 22" ili 24" kao monitore za nase PC_e![]()
Interesantno je da na stranim forumima pominju samo 100 sati za burn-in, a Panasonic naravno nigde ne kaze da je to uopste potrebno osim blagih upozorenja da se pazi na staticnu sliku![]()
Interesantno je da na stranim forumima pominju samo 100 sati za burn-in, a Panasonic naravno nigde ne kaze da je to uopste potrebno osim blagih upozorenja da se pazi na staticnu sliku![]()
Ma sta vam je. Moj je povezan na PC i kad god slučajno ostavim statičnu sliku, desktop, ekran se sam zacrni. Dovoljno je pomeriti miša i sve se vraća u normalu...
I da, svi power managementi i skrinsejveri su mi ubijeni, tako da to sigurno radi sam TV.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari