Šta je novo?

LCD ili Plazma za igre

Kod mene u kraju SBB ima artefakte od loše kompresije na svim kanalima (bez D3), dok Ikom ima samo sneg :)
Da li je to sa SBB svuda tako?

Kod mene na 32" LCD Panasonicu nije. Slika je na vecini kanala (izuzimajuci amaterske stanice tipa Palma plus i sl) mogu da kazem odlicna bez artefakata i noisa (nisam uzeo D3) a sto me narocito cudi izuzetno dobra slika RTS.

U komsiluku kod rodjaka koji su na Ikomu kad god gledam kakva im je slika i to jos na velikoj plazmi dodje mi da plachem. :S:

SBB provereno ima artefakte, na običnom TV, zato i pitam da li je svuda tako ili samo kod nas na Voždovcu. D3 nisam imao prilike da vidim.

Poslednja izmena:
Evo kod mene na B.Kosi je skroz ok signal, a i kod qma na dorcolu...bice da je problem kod tebe u kraju. D3 odlican bez trzanja

Kod mene SBB signal je analogni i izuzetno dobar, doduse varira od jacih i stranih do krsh domacih kanala (po sadrzaju, ali tako ide i kvalitet slike). Na zalost, tupavi D3 jos nije dosao mada kako ni nema wide kanala ne osecam neki nedostatak. Ionako mi plazma sluzi samo za filmove, tv bas retko gledam.

Telekomov IPTV vuce na blago " vrlo dobar" na LCD Samsungu 40 " iz serije 6 .

Igrao sam samo GRID na njemu i nemam pimedbi sto se slike tice.Nisam neki gamer pa mozda ne primecujem sve te detalje koje modifikovano oko gamera vidi :p:d

SBB provereno ima artefakte, na običnom TV, zato i pitam da li je svuda tako ili samo kod nas na Voždovcu. D3 nisam imao prilike da vidim.

I kod mene na B.Kosi se ponekad primecuju artefakti sa analognim signalom na katodnom TV-u, za D3 ne znam.

Evo posto sam prozvan za ICOM canale,njihov distributivni centar je od mene udaljen 230 m i povezan je sa mojom zgradom direktnim cablom preko livade.Zato mi navedite neki kanal pa cu da slikam.

Prednost odnosno svu draž 1080p signala nemožeš da vidiš preko SVHS kabla. Isključivo možeš preko HDMI, DVI ili D-SUB konekcije.

pa uredu je ali HDMI jos nije stigao ali ce stici pa i zato kazem da je i preko SVHS super:banana:

Prilozi

• 04082008059.jpg
    04082008059.jpg
    108.9 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena od urednika:
A ja sam na Vektoru i od nove godine nemam snega ali se vidi artifakti od kompresije, znaci i oni su presli na dig. prenos (verovatno optiku) na primarnim cvorovima. Nije ni cudo, odmah su poceli da reklamiraju kako ce da puste cisto digitalnu pa i HD televiziju..
A sto se burn-in-a tice, najbolje ga leci staticki sum,znaci prebacite na kanal na kome je samo sneg istavite preko noci da odradi (neki preporucuju i par sati pauze posle toga).

Sokole, reci nešto za SBB :)
Ajde jastrebe, kazi nesto lepo za SBB :)

SBB se ili poboljšao dosta u zadnje vreme pa se toliko i ne primećuje slab signal (kao što reče Heinz, primeti se kao veća kompresija na divx filmovima) ili sam naprasno izbubio vid :p Na TV gledam samo D3 iako je prikačena i analogna kablovska.

Izgleda da se digitalno prenosi signal do čvorišta pa se slabiji signal ne vidi kao smetnje ili sneg nego kao veća kompresija. Ili su povećali bandwidth za prenos TV signala... Ili sam oslep'o :d

Inače, da se vratim na temu, LCD ili Plazma za igre. Pošto plazme i dalje boluju od burn-ina (ma koliko se vlasnici istih tešili) a igre znaju da imaju dosta statičnih elemenata na slici (rezultati, vreme, meniji...) prednost dajem LCD ekranu. Takođe, ako ne uzimaš FullHD plazmu koja košta kao dobar Jugo nego neku sa bednom rezolucijom od 1024x768 kome nijedan izvor slike nije u native rezoluciji pa TV skalira sve sem veze sa kompom koji opet, premalu rezoluciju razvlači na ne malu dijagonalu... Opet LCD u prednosti. Cenovno, za TV sa istim karakteristikama, LCD košta manje.

Ja sam LCD TV uzeo sa namerom da najmanje vremena provodim u gledanju SD signala. Najviše ga koristim kao desktop monitor i za HD filmove. Po meni, odluku treba da doneseš na osnovu toga šta ćeš najviše gledati. Ako su to divx filmovi, kablovska, DVD filmovi, starije konzole (PS2, Xbox (ne 360) i starije...) onda plazmu.

Ako ćeš koristiti za HD filmove (a nemaš para za FullHD plazmu), konzole novije generacije (Xbox 360, PS3), PC igre, desktop - onda LCD TV.

Sve se svodi na balans potreba i mogućnosti.

Ti si stvarno rekao nesto lepo za SBB, prvi...........
Sto se tice burn-in ja stvarno (da cuknem vo drvo) nemam problema sa istim. Koliko puta se uspavam sa upaljenim tv i nekim kanalom do jutra pa je sve ok. Igrao sam igrice npr Gothic 3 - Forsaken Gods sa dosta elemenata u meniu pa opet sve ok. Prikaz boja, kvalitet kontrasta i detalja jeste na strani plazme. Sto se tice native vs scale resolution nisam provalio bilo kakve smetnje ili da mi je slika na monitoru (Samsung 205BW) bolja ili ostrija u 1680x1050 nego li na plazmi (Panasonic PX8ES) u 1280x720. Ono sto jesam primetio jeste da moja 8800GT i dalje daje sliku sa max podesavanjima, doduse na 720p slici ali uopste nisam imao primedbi, cak stavise ustedeo sam kintu zbog nekupovine nove graficke a sasvim pristojno odigrao sve nove naslove. Opet, nisam sacuvao kintu jer je kupljeno novo napajanje i procesor - komp, rupa bez dna! Napred priroda!!!

drzi se Samsunga, i drugih proverenih brendova. kakav crni Neo....

a kakva je marka NEO??

Neo i ostalu kung fu robu izbegavaj sto vise mozes jer je to "cat in the bag", pogotovu rizicno ako je u pitanju skuplja kupovina. U najboljem slucaju moze da ti traje i preko garantnog roka uz malo srece. Evo ja sam pre 2 godine uzeo neki Vivax dvd plejer za 2.500 rsd koji radi i dalje ali uz nonstop nerviranje jer slabo ocitava diskove, resetuje se u toku rada, itd. Mislim da ti to ne treba u zivotu osim ako bas nemas kinte za neki minimum kvaliteta

Generalno za plazme su renomirani Panasonic i Pioneer, za LCD Toshiba, Sharp, Sony i Samsung. LG i Phillips su tu negde po meni granicna kupovina, ostalo je bacanje para

Poslednja izmena:
Da li Plazma ili Lcd za igrice? Ja glasam za LCD jer sam isprobao na mojoj Toshibi i mogu da citiram mog prijatelja koji je svrati na kratko kod mene a zadržao se tri sata "Na ovom tv-u je greota gledati tv program". Inače uveo sam iptv i slika je mnooogo bolja od kablovske ali kada se uključe igrice onda je divota sedeti i gledati kako se igraju na njemu. :smash:

Dizem temu posle 5meseci ,sta sada preporucujete za igranje sony PS3ke Lcd ili plazmu?

Prvo smo gledali Lcdove 32inca ali smo danas dobili ponudu od komsije za 1god koriscen(tek izasahao iz garanicje) Samsung 42A 410 za 350eur.

TV bi 70% vremena sluzio igranju Sony PS3 a 30% vremena kablovske SBB televizije za klinca od 14godina na razdaljini 2metra.

Dizem temu posle 5meseci ,sta sada preporucujete za igranje sony PS3ke Lcd ili plazmu?

Prvo smo gledali Lcdove 32inca ali smo danas dobili ponudu od komsije za 1god koriscen(tek izasahao iz garanicje) Samsung 42A 410 za 350eur.

TV bi 70% vremena sluzio igranju Sony PS3 a 30% vremena kablovske SBB televizije za klinca od 14godina na razdaljini 2metra.

polovnu plazmu ti ja ne bih ni u snu preporučio. jeste da je jeftin ali mora da je "uništen" za tih godinu dana. (moj komšija npr. po ceo dan gleda DUGU(imbecil) na 50" plazmi istom modelu). a klinac ako bude gledao SD signal sa te razdaljine odmah spremi novce i za naočare, ima da oćoravi (ne daj bože). FullHD sa dva metra može da se gleda ali SD nikako.
ja igram xbox sa 2,5-3m na 32" i posle sat vremena oči oće da "puknu".
nedavno sam video u metrou SONY 32P3500 po nekoj baš lepoj ceni, to bi bila neka moja preporuka. inače tv nije stariji model, nego neka verzija za istočno evrposko tržište plus jako lepo izgleda.

Video sam u Metrou taj model ,kosta 47188din ali nisam nashao nikave recenzije na netu o njemu.

Plazma je od komsije prijatelja -coveka od 55god koji ju je jako malo koristio ,vecinom uvece glavne nashe kanale na Sbbu,vesti,sport,filmovi, itd...

Ljudi ne znaju da plazma ima zastitno staklo za razliku od LCD-ova, dakle plazma ima zastitno staklo sa filterom koje pored zastite od udaraca sluzi kao i filter za oci, bas kao kod sofersajbi.

Tako kad su plazme u pitanju klinci mogu sjest na pola metra i gledati bez straha da ce im se oci naprezati za razliku od LCD-aova koji koriste svijetlo pozadinsko osvijetljenje.

Poslednja izmena:
LOL
NANI NO COMMENT

sorry za velika slova
caps lock
:laugh:

Kako no comment kad si ostavio 2 posta ne bas jasna ;) Potrazi malo po googlu o AR filterima i opcenito plazma filterima.

Poslednja izmena:
Video sam u Metrou taj model ,kosta 47188din ali nisam nashao nikave recenzije na netu o njemu.

Plazma je od komsije prijatelja -coveka od 55god koji ju je jako malo koristio ,vecinom uvece glavne nashe kanale na Sbbu,vesti,sport,filmovi, itd...

ako znaš da je tv u odličnom stanju što se tiče slike a i ovako uopšte onda ti je to dobra kupovina. a što se tiče recenzije tog sony-ja, ja mislim da bilo koji tv koji nije namenjen engleskom ili nemačkom tržištu nema ni testova na netu. tako sam i ja jedva našao neki tekstić o mojoj toshibi ali kao CV500 a ne AV500. u engleskoj je to baš taj model, a kod nas je npr. CV bio skuplji 15000din.

proveri kod te plazme da nema burn in (najčešće od logoa tv stanice, ili ako je gledao naše kanale u 4:3 a ne 16:9) i obavezno priključi PS na HDMI da vidiš da li to funkcioniše. to ti je i najvažnije da HDMI radi ako ćeš 70% vremena koristiti za PS. ako ne uočiš ništa problematično onda znaš šta ti je činiti.

Kupuj TV bez razmisljanja, za te pare nema bolje. Ako te zanima koliko sati je radila plazma, dok je TV ugasen, ispritiskaj dole navedene dugmice na daljincu sledecim redosledom:

INFO, MENI, MUTE, POWER.

TV ce se upaliti u sistemskom modu gde ces videti koliko sati je radio panel. Moj savet ti je da ne cackas nista od opcija vec samo da pogledas vreme i potom ugasis TV. Racunaj da ce se nakon toga sve opcije vezane za sliku resetovati na fabricka podesavanja

pozdrav i srecna kupovina :wave:

Nervira me sto predstavljaju ovo kao ne znam kako dobru ponudu.
Italija:
Prezzo TV LCD 32" Sony Bravia KDL-32P3500: € 399,00
Ostrvo:
EUR 499.00; Attention: This product may be intended for the German or Austrian market. Please inform yourself about possible differences (plug, connection value, keyboard layout, etc.) I Englezi muvaju? :eyebrows:
A METRO bi trebalo da bude jeftiniji od ostalih?

Mislim da je ovo vezano za temu, igre na na 42", nebitno plazma ili lcd, dakle vezano za rezoluciju... Ako se uzme full hd televizor, i poveze preko hdmi veze, da li je moguce birati rezoluciju u igri? Da budem jasniji, hocete da igrate crysis, u fullHD nema sanse da radi na toj grafickoj, onda smanjite rezoluciju u igri, a da to tv iskalira na fullhd? Mislim da to u principu moze, ali da li moze preko hdmi kabla?

FullHD TV uvek skalira sve na 1080 rezoluciju, tako da je odgovor na tvoje pitanje - da.

Mislim da je ovo vezano za temu, igre na na 42", nebitno plazma ili lcd, dakle vezano za rezoluciju... Ako se uzme full hd televizor, i poveze preko hdmi veze, da li je moguce birati rezoluciju u igri? Da budem jasniji, hocete da igrate crysis, u fullHD nema sanse da radi na toj grafickoj, onda smanjite rezoluciju u igri, a da to tv iskalira na fullhd? Mislim da to u principu moze, ali da li moze preko hdmi kabla?

Naravno da moze, hdmi kabl bi i trebao da se koristi. Ti mozes da biras sve rezolucije u igri od 800x600 do 1920x1080, ali greota je igrati crysis u npr. 1280x720 na full hd televizoru.

Kao sto kaze Falcon sve ce se to lepo skalirati u 1080p da bi moglo uopste da se prikaze na tv-u, ali nemoj shvatiti da ce to biti kao prava 1920x1080 rezolucija.

Da li je neko od vas igrao PES 2009 ili FIFU u 1920 x 1080 na 42" i sa koje udaljenosti?

Hah, pa sta onda treba konzolasi da rade, kad' je 97% igara u 720p, a ima onih koje su i u 1024x600? :D
Jako dobro se skalira, nije to monitor. ;)

Sta mene briga za konzolase :D
Uzmi probaj bilo koju igricu za PC da igras u 1280x720 na full hd televizoru 40inca na udaljenosti od 1.5m i videces koja je drasticna razlika u odnosu na 1920x1080. Kada bi nekako mogao da slikam da ti docaram ali nece se videti razlika na fotografiji toliko.

Filmovi su skroz druga prica i tu razliku izmedju 720p i 1080p, cak i na udaljenosti od pola metra, ma koliko se trudio ne mogu da uocim. Ovo je naravno poredjenje na kvalitetnim BD ripovima.

Rezolucija u igrama na konzolama ne predstavlja nikakav problem jer su tu igre napravljene skroz optimizovane za ono sto konzola moze da pruzi. Poredjenja radi uzmes naslov koji postoji i na i pc-u i na ps3. Stavis 2 ista full hd televizora jedan do drugog, i na oba pustis istu igru jednu sa pc-a u rezoluciji 1280x720 a drugu preko ps3. Sta mislis gde ce bolje izgledati igra?

Nista sto pricam nije napamet, iako ne posedujem konzolu mogu reci da je moje znanje u ovim oblastima pristojno.

Nazad
Vrh Dno