Šta je novo?

LCD ili Plazma za igre

Rezolucija u igrama na konzolama ne predstavlja nikakav problem jer su tu igre napravljene skroz optimizovane za ono sto konzola moze da pruzi.

LOOOL, nhf ;). Objasnjenje ti je bas onako sa argumentima. ;)
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1869167&postcount=52

Pixeli nisu paradajz i krompir, pa da, iako se "zovu isto(pixel)", drugi bude "kvalitetniji" lol. ;)

Poredjenja radi uzmes naslov koji postoji i na i pc-u i na ps3. Stavis 2 ista full hd televizora jedan do drugog, i na oba pustis istu igru jednu sa pc-a u rezoluciji 1280x720 a drugu preko ps3. Sta mislis gde ce bolje izgledati igra?

Posto su u pitanju multiplatform igre, jedino zbog cega moze na PC-u, na istoj rezi, da izgleda bolje je napucani AA i AF. Inace, modeli, osvetljenje, sve ostalo, je maltene identicno u 99% igara.

Npr.:
http://www.eurogamer.net/articles/far-cry-2-triple-format-face-off-article

The PC game is obviously the master version, possessing the highest-quality lighting options, superior anti-aliasing and tweakables covering many aspects of the environment, such as the vegetation, shading, texture quality and ambient effects. Both Xbox 360 and PS3 versions of the game have all of their variables hard-locked, so it's difficult to tell exactly what has been pared down, but it's fairly obvious that texture quality has taken quite a hit (that said, it's only really noticeable close-up and on ground textures). Water, shadowing and environmental effects have been dialled back significantly, but during the course of the action, such window-dressing is hardly essential to the gameplay.

The overall impression is that the console versions are doing a supremely impressive job of emulating the superior PC visuals. Nothing is missing in terms of actual environmental objects; the African wilderness has been left unmolested in its transition to console. Even on measurable, repeatable instances of pop-in, both PS3 and 360 worked in the same way as the PC code.

However, there are some minor gripes. You can't have failed to notice the poor shadows in the 360 code. Dunia is using the NVIDIA hardware PCF technique (percentage close filtering - Google 'NVIDA PCF' for arguing-the-toss purposes) to merge its shadows with the environment - no problem for PC and PS3, but PCF isn't implemented on the ATI Xenos chip. Rather than try another solution that produces a similar look, Ubisoft simply turned off transparencies on shadow edges. All shadow edges. Instead, there's an interlace/screen-door style effect that looks a lot worse than the PS3 or PC versions and is by far the biggest blemish on the Xbox 360 game's copybook.

Poslednja izmena:
U objasnjenja nisam ni hteo da ulazim jer to nije bila tema pitanja. Tvoje quotovanje stranica mi nista ne znaci. Tema je bila 1280x720 na full hd televizoru, u pc vs ps3 vs xbox360 graphics necu da ulazim. Ono sto sam pomenuo je bilo cisto usput.

Trenutno nijedna konzola ne moze prici high-end kompu za igranje. Danasnje graficke jednostavno jedu bilo koju konzolu, ali i kostaju vise.

U objasnjenja nisam ni hteo da ulazim jer to nije bila tema pitanja. Tvoje quotovanje stranica mi nista ne znaci. Tema je bila 1280x720 na full hd televizoru, u pc vs ps3 vs xbox360 graphics necu da ulazim. Ono sto sam pomenuo je bilo cisto usput.

:d
Aha, naravno da neces da ulazis u objasnjenja jer ne znas o cemu se radi. Postujem ti link sa jedinog i najboljeg sajta koji radi poredjenja na pro opremi projektovanoj iskljucivo za svrhu game-capturea i "opakom" listom klijenata, a tebi "ne znaci nista i pomenuo si usput" :d.
"Lupio sam i pogresio, ali necu da priznam" - klasika. :d ;)

Kad si vec "tu, usput", uz kaficu/sokic/caj :)d), procesljaj prva tri "hall of fame" threada, naucices svasta. ;)

Trenutno nijedna konzola ne moze prici high-end kompu za igranje. Danasnje graficke jednostavno jedu bilo koju konzolu, ali i kostaju vise.

To nema veze sa onim sto je on rekao, tj. napisao napamet, a kad' je dobio dokaz u suprotno, izvlaci se. ;)

Aha, naravno da neces da ulazis u objasnjenja jer ne znas o cemu se radi. Postujem ti link sa jedinog i najboljeg sajta koji radi poredjenja na pro opremi projektovanoj iskljucivo za svrhu game-capturea i "opakom" listom klijenata, a tebi "ne znaci nista i pomenuo si usput" :d.
"Lupio sam i pogresio, ali necu da priznam" - klasika. :d ;)

Kad si vec "tu, usput", uz kaficu/sokic/caj :)d), procesljaj prva tri "hall of fame" threada, naucices svasta. ;)

To nema veze sa onim sto je on rekao, tj. napisao napamet, a kad' je dobio dokaz u suprotno, izvlaci se. ;)

U cemu je tvoj problem? Gde sam to pogresio majke ti? Sta sam lupio? Uzmi podvuci mi tacno moju gresku u postu. Gde ce bolje igra izgledati? Gde si video da sam rekao da ce igra u istoj rezoluciji, sa istim nivoom detalja izgledati bolje na pc-u? To je bio tvoj zakljucak, a ja sam mislio bas suprotno od toga, da ce izgledati bolje na ps3-u. Dokaz u sta sam to tacno dobio? Ti mislis da linkovanje tudjih objasnjenja tebe pravi pametnim? Svako moze da koristi google.

Ti si poceo da ubacujes pc vs ps3 vs xbox360 graphics poredjenja iz meni nepoznatog razloga.

O cemu se zapravo radilo. O igranju na manjim rezolucijama od nativne i kako ce se to zapravo skalirati i izgledati na PC-u. Ja sam za razliku od tebe to testirao jer posedujem tv na kojem bih to mogao da uradim, a ne procitao negde kao ti, tako da znam da igranje na 1280x720 nema veze sa vezom u poredjenju sa igranjem u nativnoj rezoluciji fullhd tv-a. Ma koliko dobar bio upscale nema sanse da to izgleda kao prava 1920x1080 rezolucija. Dolazimo do toga kako ce to izgledati na ps3 posto su igre u 720p, kada budu prikazane na full hd televizoru. Ovaj deo kao sto sam rekao nisam testirao jer nemam konzolu, ali ako je kvalitet isti kao na 1280x720 na pc-u onda me to stvarno plasi.

U cemu je tvoj problem? Gde sam to pogresio majke ti? Sta sam lupio? Uzmi podvuci mi tacno moju gresku u postu.

Gde ce bolje igra izgledati? Gde si video da sam rekao da ce igra u istoj rezoluciji, sa istim nivoom detalja izgledati bolje na pc-u? To je bio tvoj zakljucak

Ti si napisao ovo:
Rezolucija u igrama na konzolama ne predstavlja nikakav problem jer su tu igre napravljene skroz optimizovane za ono sto konzola moze da pruzi. Poredjenja radi uzmes naslov koji postoji i na i pc-u i na ps3. Stavis 2 ista full hd televizora jedan do drugog, i na oba pustis istu igru jednu sa pc-a u rezoluciji 1280x720 a drugu preko ps3. Sta mislis gde ce bolje izgledati igra?

... iz cega sam ja zakljucio da si:
mislio da ce izgledati bolje na ps3-u

zbog ovoga:
Rezolucija u igrama na konzolama ne predstavlja nikakav problem jer su tu igre napravljene skroz optimizovane za ono sto konzola moze da pruzi

Kao da si time zeleo da kazes da su pixeli koji se outputuju iz video izlaza konzole na TV, "poboljsani", "more advanced" u odnosu na one iz PC-a i pri tome, nikakav argument nisi pruzio sem da je "optimizovano". WTF, optimizacija nema nikakve veze s tim i ne odvija se na tom polju.

1280x720 pixela na PC-u = 1280x720 pixela na konzoli = 1280x720 na DVD plejeru sa upscale funkcijom = 1280x720 na BD plejeru = ..... = 1280x720 na mobilnom sa HDMI :d

Broj pixela je identican, bili oni prikazani u "native" obliku ili upscale-ovani. Scaler ne zna da li je na TV povezan PC, konzola, uredjaj x/y/z, a kamoli da li su teksture, modeli, osvetljenje etc. razliciti.

Dokaz u sta sam to tacno dobio? Ti mislis da linkovanje tudjih objasnjenja tebe pravi pametnim? Svako moze da koristi google.

Ponovo - http://www.digitalfoundry.org/showcase2/clients.html, http://www.digitalfoundry.org/showcase2/profile.html
Tudja objasnjenja? U njih mozes da verujes kad' kupujes novu graficku/CPU/hard/TV/zvucnike i od testera na netu saznas koji je bolji proizvod, a? :eyebrows: ;)

Ti si poceo da ubacujes pc vs ps3 vs xbox360 graphics poredjenja iz meni nepoznatog razloga.

Sa razlogom, da ne bi nedovoljno informisano korisnik pomislio da ce kacenjem neke od HD konzola na 1080p TV i igranjem non-1080p igara slika biti negledljiva kao da gledas DVD, Xvid ili kablovsku, sto je naravno daaaaleko od istine.

Drugo, ko hoce da poveze gejming HTPC na 1080p TV, ne mora da ima masinu koja zadovoljava uslov za igriv framerate na native rezoluciji. Zasto? Upravo iz razloga mnogo boljeg skaliranja HDTV-a, kao i faktora razdaljine - kad se sedi isped monitora, mnogo si blize nego ispred TV-a i svaka sitnica i nedostatak se uocavaju (ne racunaju se oni koji su na 1m ispred 50" i sl.). Sve multiplatform igre ce raditi odlicno u 1080p uz "normalan" nivo AA i na masini srednje klase. Ali... situacija se okrece iz korena kad npr. hoces da igras Crysis/Warhead/FSX na VeryHigh, uz AA, a tek sa modovima poji podizu grafiku na ekstreman nivo. U takvoj situaciji, ista ta masina ce biti bacena na kolena. I tu je onda bolje smanjiti rezoluciju, a ne detalje i AA, jer se oni zadrzavaju i na nizoj rezoluciji. To je "preporucljivo" cak i na PC monitorima koji imaju mnogo losije skaliranje od HDTV-ova. Namerno stavljam pod navodnike, jer ce nekome vise odgovarati da rezolucija ostane native i time dobiju ostriju sliku, a smanji detalje.

IQ (image quality) ce biti bolji na PC-u jer ono sto ga odredjuje u igrama, AA i AF, mozes da odvrnes daleko iznad AA/AF nivoa konzola (i mobilnog :d) na adekvatno jakoj masini, naravno. Mozes da se "igras" i sa negativnim LOD bias podesavanjem na nV kartama i tako uradis "negativni" AA, cime ce slika biti jos ostrija od defaultne, sto za posledicu ima tzv. shimmering u pokretu.

Ma koliko dobar bio upscale nema sanse da to izgleda kao prava 1920x1080 rezolucija.

Naravno, to nije ni osporeno. Ne moze da se nadoknadi informacija koja ne postoji izvorno.

kako ce se to zapravo skalirati i izgledati na PC-u

Isto kao na konzoli u istoj rezoluciji.

Dolazimo do toga kako ce to izgledati na ps3 posto su igre u 720p, kada budu prikazane na full hd televizoru.

Isto kao na PC-u u 720p.

ako je kvalitet isti kao na 1280x720 na pc-u onda me to stvarno plasi.

Have no fear. ;)

Ako ti je bilo koji od mojih prethodnih postova zvucao uvredljivo/"s' visine", iako uz dosta smajlija, zaista se izvinjavam. :wave:

Zaista ne volim da budem u svadji sa nekim zbog necega sto je bio nesporazum :)

Kao da si time zeleo da kazes da su pixeli koji se outputuju iz video izlaza konzole na TV, "poboljsani", "more advanced" u odnosu na one iz PC-a i pri tome, nikakav argument nisi pruzio sem da je "optimizovano". WTF, optimizacija nema nikakve veze s tim i ne odvija se na tom polju.

1280x720 pixela na PC-u = 1280x720 pixela na konzoli = 1280x720 na DVD plejeru sa upscale funkcijom = 1280x720 na BD plejeru = ..... = 1280x720 na mobilnom sa HDMI :d

Broj pixela je identican, bili oni prikazani u "native" obliku ili upscale-ovani. Scaler ne zna da li je na TV povezan PC, konzola, uredjaj x/y/z, a kamoli da li su teksture, modeli, osvetljenje etc. razliciti.

Daj, zar si stvarno mislio da sam toliko primitivan.
Ovo su sve osnovne stvari i one se podrazumevaju.

Bicu covek i priznacu da sam pogresio za optimizovanost. Pod tim optimizovanost sam mislio da je igra pravljena za maksimum koji gpu konzole moze da pruzi, i da bi teksture izgledale nekako bolje na ps3 pri istoj rezoluciji kao i na pc-u. Nisam mislio nista drasticno, vec da su ivice vise "omeksane" nego kod pc-a. Po kojoj logici. Danasnje igre za pc nisu pravljene da bi najbolje izgledale u manjim rezolucijama kao npr. 1280x720, vec je to kao neka olaksica ljudima koji nemaju bas najbolji hardwer. Ja sam mislio da je kod konzola to drugacije uradjeno jer je igra pravljena za sistem koji ima iste specifikacije kod svakog, i posto se igra pravi specificno za jednu i maksimalnu rezoluciju, ukupan izgled slike bude najbolji moguc. Zato sam mislio da ce ps3 pruzati bolju sliku. Pominjao si ostrinu vs nivo detalja, i ja bi stvarno glasao za native rezoluciju jer mi se nikako ne svidjaju manje rezolucije od nativne, cak i kada se sva podesavanja u igri stave na maksimum.

Jeste tvoj odgovor mi je bio pomalo uvredljiv i zato sam reagovao tako kako jesam. Nemoj da me shvatis pogresno ali tvoj stil pisanja je stvarno bio kao da si superiorniji, i cinilo mi se da si hteo da me ucinis budalom sto nikako nisam. Kao sto sam rekao moje znanje je "pristojno", u prevodu da znam malo vise od osnova.

Ovo za tudja objasnjena je bilo pogresno, ali opet vidjam ljude koji citiraju tudje reci a da ni oni ne znaju nista specijalno o toj materiji. U tvom slucaju sam pogresio.
Ta objasnjenja i misljenja strucnjaka mi nisu presudna kada kupujem nesto, jer sam vidjao dosta lazi i subjektivnosti po raznim testovima proizvoda koje sam hteo da kupim, pa zato uvek proverim i licne utiske od strane normalnih korisnika.

A inace sve sto si pisao za htpc gaming i za ostalo, u potpunosti se slazem.

Sve u svemu nema ljutnje ok :)

Nazad
Vrh Dno