Šta je novo?

LCD ili Plazma za igre

Pa i nisu jeftinije ako su Full HD.

Ne moze LCD da da prikaz kao plazma... jednostavno plazma je tu naprednija u prikazu slike. Drugo je sto ipak trosi vise i skuplje su inch za inch. Kliko para toliko muzike, pardon lepe slike ;)

znaci ako hocu dobru sliku dok igram da uzmem plazmu,ali ce me skupo kostati punjenje i struja a ima i tih efekata,a ako uzmem lcd onda ce dozivljaj biti manji ali isplativiji...vi ste upuceniji i koristite neke izraze i obaracunavanja pixela za koje ja prvi put cujem...totalno sam zbunjena a i sigurna sam da vam vec polako idem na nerve...jel imate neke preporuke ili link sa nekim tv-om koji je vredan da se kupi...znaci na prvom mestu mi je igranje na tom TV-u,a zatim sve ostalo.citala sam negde da se pojavio neki TV,kome je drasticno pala cena iz razloga sto kada se prikaci kablovska na njega,zvuk ili slika (ne secam se bas tacno sta bese) kasni,ali je za igranje extra..

Čekaj, u tom delu ekrana (tj. side panelu koji može da bude i svetlije i tamnije sivo i crno, zavisi od opcija) je bila bolja slika nego na ostatku ekrana? :)
ahaa, svetlija slika...

aj sad izbegni sarkazam, i odgovori sta ti stvarno nije jasno?!
jesi bio sarkastican sa boldovanim delom,ili se ismevash usranoj tehnologiji sto posle mesec dana gledanja tv-a u 4:3 oni side delovi su bili boljeg kvaliteta,tj lepse slike?!

fala unapred.
edit: ne moze da bude crno taj side panel...... provereno ;)

Poslednja izmena:
znaci ako hocu dobru sliku dok igram da uzmem plazmu,ali ce me skupo kostati punjenje i struja a ima i tih efekata,a ako uzmem lcd onda ce dozivljaj biti manji ali isplativiji...vi ste upuceniji i koristite neke izraze i obaracunavanja pixela za koje ja prvi put cujem...totalno sam zbunjena a i sigurna sam da vam vec polako idem na nerve...jel imate neke preporuke ili link sa nekim tv-om koji je vredan da se kupi...znaci na prvom mestu mi je igranje na tom TV-u,a zatim sve ostalo.citala sam negde da se pojavio neki TV,kome je drasticno pala cena iz razloga sto kada se prikaci kablovska na njega,zvuk ili slika (ne secam se bas tacno sta bese) kasni,ali je za igranje extra..

Slusaj, sto se tice punjenja... dok dodje "red" da se plazme pune (ako je to uopste i moguce) promenice se generacije tv i kupices ko zna sta novo. Drugo, sto se tice potrosnje... max potrosnja moje 42" plazme je oko 260w ali kada bi sve bilo max, i zvuk i podesavnaja i sve. Merio sam i u prosecnom radu je oko 150w. Znaci, u prodavnicu, testiraj slika sa tv, sa DVD, sa PS3 i sl.

Poslednja izmena:
Ljudi, kakvo crno "punjenje" plazme ? :trust: Ko vas je to masno slagao? Neko ima nanorobota viška pa će da ih angažuje za dopunjavanje plazma piksela gasom? :d
("majstore, do vrha!") I zašto bi ih dopunjavao? Ćelije su hermetički zatvorene.
Sad će još neko da postavi oglas "popravljam bad pixele na lcd-u originalnim novim kristalima i vršim uslužno dopunjavanje plazma ekrana" :p

aj sad izbegni sarkazam, i odgovori sta ti stvarno nije jasno?!
jesi bio sarkastican sa boldovanim delom,ili se ismevash usranoj tehnologiji sto posle mesec dana gledanja tv-a u 4:3 oni side delovi su bili boljeg kvaliteta,tj lepse slike?!

fala unapred.
edit: ne moze da bude crno taj side panel...... provereno ;)

Ma nije mi bilo jasno kako je to slika drugačija na side panelu, dok nisam tri puta pročitao šta si napisao :)
Na panasonicu može da ima tri nijanse sive i crnu.

Adrijanchice, kupi LCD, evo recimo ima i jeftinijih bravia starijeg tipa koje su odlične. Na plazmi će ti možda smetati što je crna - crna :D

Poslednja izmena:
zasto darkado?! :) kad ima samsungove panele...

@tema: odneo sam svoj ps3 kod keve u stan, i prikopcao na plazmu od 52" ... :I

samo cu reci SICK!!! :D brutalno izgleda,malko su lepse boje nego na mom lcd-u (a moj lcd je noviji model)ali zato plazma ima jedn manu...koju vam tesko mogu opisati ovako kucajuci...
sustina je da matorci nisu navikli da gledaju 16:9 na tv-u i onda su jedno mesec dana stavili na 4:3 rezoluciju... kad su vratili na 16:9 posle mesec i po dana, onaj deo sa starne koji se nije koristio,tj bio je ukljucen ali konstantno jedna boja, (neka tamno siva), je bio mnogo cistiji, ostriji i tamniji nego ovaj deo koji se koristio sredisnji kao tv (4:3)....znaci plazma ekran sa vekom trajanja pocinje da menja boju, u zavisnosti od duzine koriscenja,intenziteta,a LCD nema tih problema ;)

ja sam se krstio kod keve,cak sam im savetovao da odu da zamene tv,jer nema smisla da im bude centar ekrana koji se koristio svetliji od onih sa strane delova koji su bili "u tihom" modu dok se koristio 4:3 ekran :I

moj savet dakle- lcd

Uhh ovo bi za mene bio ogroman problem, jer ne mogu da podnesem sliku u kojoj aspect ratio nije ispravan.

Da li se na novim plazmama ovo takodje desava ili je nekako sredjeno?

Ne znam za novije ali i moja plazma je zagorela u toj zoni (ne volem debele, glavate ljude na ekranu :D). Inace pana 42" PV45EH

Adrijanchice loze te za punjenje,kakvo punjenje kakvi bakraci.Reci do koliko te para interesuje tv i koje velicine pa onda da cujes neke modele ulozeno/dobijeno.:wave:

Poslednja izmena:
Uhh ovo bi za mene bio ogroman problem, jer ne mogu da podnesem sliku u kojoj aspect ratio nije ispravan.

Da li se na novim plazmama ovo takodje desava ili je nekako sredjeno?

kako misliš da je sređeno kad je na TV-u isti signal tj. 4:3?
Neki kanali imaju wide, ali vrlo vrlo retko.
Sve ostalo, dvd, ripovi i igre izgledaju dobro ako su wide :) ako su 4:3, isto kao i TV.

Pusti neki signal koji menja boje ali da je full screen, i neka pichi koji sat...Taj burn in sa strana ce ti najverovatnije nestati. Meni se nekad pojavi burn in na plazmi, posle nekoliko sati staticnog rada u win, ali on se za chasak izgubi (fazon 10-20 sekundi) gledanja necheg dinamichkog u full screen...

kako misliš da je sređeno kad je na TV-u isti signal tj. 4:3?
Neki kanali imaju wide, ali vrlo vrlo retko.
Sve ostalo, dvd, ripovi i igre izgledaju dobro ako su wide :) ako su 4:3, isto kao i TV.

Nisam mislio da li je sredjen aspect ratio, to bi bilo bash retardirano :d Mislio sam da li je sredjeno to oko burn in-a, ili kako god se tq pojava zove, da ukoliko je gledano u odnosu 4:3 sa 2 crne strafte da posle nekog vremena izgube ujednacenost ivice ekrana i srednji deo. Jel sad jasnije :D

Edit:
@marko_84 aha hoces da kazes da to nije permanentna degradacija ekrana? Malo mi je to cudno, ako je samo privremeno onda je prihvatljivo, ali da li je tako?

Poslednja izmena:
Sto se ne seti pre nedelju dana kada je bila akcija u TM -20%. sada u TM imas Samsung 42A410 za 58.3k din a ako se protegnes do 70k din mozes uzeti i Panasonic 42PV80. Ispod 42" ne treba ici.

Bad MF, mozes probati, nista te ne kosta! Npr, samsung u meniju ima screen burn in protection, i tu "scrolling" opcoju. ako imas samsung, probaj :) burn in se i otklanja slikom koja nije staticka.

Izguglaj negde burn in video, narezi na dvd, pusti na playeru i vozi :) Trebalo bi i oni videi za odglavljivanje pixela da posluze, ali nemoj gledati u tv dok traje proces, dobices epilepsiju :)

Poslednja izmena:
Realno plazma daje bolju sliku, ali ako je tebi slika na LCD sasvim dobra, nemas zamerki pa kupi onda LCD i cooliraj.

Realno plazma daje bolju sliku, ali ako je tebi slika na LCD sasvim dobra, nemas zamerki pa kupi onda LCD i cooliraj.

Tako sam i ja sagledo da je slika na plazmi daleko lepsa za otprilike 11 % od LCD ali sam ipak kupio uvu jeftinu toshibu 550 LCD i to iz tri bitna razloga.

1.potrosnja od 180 w

2.Evropska zajednica ce zabraniti od marta meseca 2009 g prodaju plazmi koje trose vise od 300 w, danasnja vest je da su nejveci prizvodjaci u evropi zbog ove recesije spremni da otpuste preko 10000 radnika iz TV industrije

3.Kad sam za ovu Toshibu video da poseduje SRT tehnologiju -peglanja signala to presudilo ,a i cena od 50000 din.:banana:

Moja plazma mereno trosi oko 150w pa ti sad vidi sto se tice potrosnje. Onih 250+ ili koliko vec je kada je sve na max. Pa i PSU za komp koji imm TT 850w ne trosi toliko iako pise. To da zabrane plazme malo mi cudno ali ajde. Ako se tebi svidja slika super, nego kako dodje do onih 11%? :)

bila danas do TM...gledala i plazme i lcd...preporucili su mi neku toshibu,model nisam zapamtila,ali je rekao da je extra i da ima najbolji panel koji je napravljen,mada ima i jedna bravia,pa cu otici za neki dan,mozda dobiju nesto novo..prodavac je rekao da se digitalna televizija mnogo bolje vidi na tv-ima koji su HD-ready nego na onim tv-ima koji su full HD...stvarno zbunjujuce

bila danas do TM...gledala i plazme i lcd...preporucili su mi neku toshibu,model nisam zapamtila,ali je rekao da je extra i da ima najbolji panel koji je napravljen,mada ima i jedna bravia,pa cu otici za neki dan,mozda dobiju nesto novo..prodavac je rekao da se digitalna televizija mnogo bolje vidi na tv-ima koji su HD-ready nego na onim tv-ima koji su full HD...stvarno zbunjujuce

Nemoj da se nerviras, to je sasvim normalno. Ukusi su razliciti i to je dobro. Svako se trudi da bude objektivan, ali smo svi mi u sustini vrlo subjektivni. Ono sto trazis, neces dobiti iz prostog razloga sto ti je pitanje pogresno. To je isto kao da si pitala sta je bolje za mene: dizel auto ili benzinac? Razlicite tehnologije donose razlicite prednosti, ali i mane. Pronadji se u njima, izaberi po sopstvenim potrebama i to je to.

Pa ova Toshiba 40XV550PR je full HD pa sam je i ja kupio ,imam kablovski pttkds i icom i slika na TV je savrsena nemam primedbi cak kada pustam 1080 p sa compjutera i preko SVHS kabla slika je fantasticna.Moja preporuka za ovaj TV i to prvenstveno zbog izuzetno male potrosnje -180 w izbog jako dobrog panela odziva 4 ms i na kraju zbog ugradjene SRT tehnologije.

Poslednja izmena:
Pa kad si uspeo da izmeris da je slika na plazmi lepsa za otprilike 11%, aj da ti verujemo i za sve ostalo. Covek lepo kaze: slika je odlicna sa kablovske, a cak je dobra i kad se pusti 1080p sa kompjutera. A sto se tice ikom kablovske to je nevidjeno djubre od signala. Proveravao sam na istoj plazmi signal sa radius vector-a i sa ikom-a. Nebo i zemlja. Na ikom-u je toliko losa, da imam osecaj kao da je zestoko kompresovana i da joj je rezolucija smanjena na 320x240! Kad predjem sa ikom-a na vektor, kao da sam preso na hd. Ok, ni kod vektora nisu svi kanali idealni, ali vecina je ok.

Kod mene u kraju SBB ima artefakte od loše kompresije na svim kanalima (bez D3), dok Ikom ima samo sneg :)
Da li je to sa SBB svuda tako?

Pa ova Toshiba 40XV550PR je full HD pa sam je i ja kupio ,imam kablovski pttkds i icom i slika na TV je savrsena nemam primedbi cak kada pustam 1080 p sa compjutera i preko SVHS kabla slika je fantasticna.Moja preporuka za ovaj TV i to prvenstveno zbog izuzetno male potrosnje -180 w izbog jako dobrog panela odziva 4 ms i na kraju zbog ugradjene SRT tehnologije.

Prednost odnosno svu draž 1080p signala nemožeš da vidiš preko SVHS kabla. Isključivo možeš preko HDMI, DVI ili D-SUB konekcije.

Sokole, reci nešto za SBB :)

Vrh Dno