Šta je novo?
I kod mene ima i to jedino istopiti ili rastvoriti sa necim... :d
Hehe mada ne bih ja tu nista dirao :d,znaju serviseri da budu "pametni" kad ne treba... :S: Ako znaju da kazu za nesto sto nije bilo...itekako ce naci za ono sto jeste bilo tamo... :wall:

Vidim da ima polemike i oko kablova.
Ima li neko konkretnu preporuku koji??

Pretpostavljam da bi se stavljanjem nekih debljih odnosno kvalitetnijih kablova dobilo na kvalitetu visokih tonova, ali neka neko strucniji kaze koja je razlika.

Mislim da su kod mene od 2,5 cm2,sa providnom izolacijom,ovde na forumu su mi predlozeni ti,pa i stavih te... :d

jesam li ja dobro skapirao da vi ocete da odsrafite shraf da bi ono postolje tj "nogice" zvucnike rotirali za 180stepeni ? ako je to to,meni se to postolje samo rotira bez diranja shrafova :smoke:

btw.imam problem,na ekranu su krenule da mi se gube slova,delimicno,i cela jedna linija u donjem delu mi fali,tanka je ali se primeti. jel postoji neka opcija da se zameni taj display ?

Ne, koristim samo coax ali nije problem DD i ili DTS signalu, imamja njih ali ocekivao sam 96/24 a ne 48/16 sa PowerDVD. Najgore sto sta god da sam pustio DVD, MKV sve sto ima 5.1 nigde nisam dobio 96 na Z-5500 osim stereo PCM signala. Pitanje je kako da poteram 96/24, cak i sampe iz Viste nije takav.

Cyberlink, everyone's favorite player software manufacturer, supports decoding both TrueHD and DTS-HD MA in software (although it appears that Cyberlink does downsample the 24-bit 48kHz LPCM output to 16-bit 48kHz

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3411&p=3
http://www.carltonbale.com/2008/11/the-state-of-blu-ray-lossless-hd-audio-in-home-theater-computers/

Poslednja izmena:
Lepota... imas li neki predlog za DVD, HD-DVD, BD osim ovog (ali da radi)?

Ma da, 180W, sa kog pojacala ? Sa onog digitalnog nokta unutra ? Sta pricas ti covece ? Tih 108W je kao onih 2500W sa onih muzikih stubova od 500e...Ono je 24W RMS u microlabovima, oko 150 tih lodzitekovih "vati". A kolko je jak - pa na to se samo neko ko pojma nema moze loziti, neko kao ti ko 180W u tim z5500 uzima kao pojam, cak ni ne razmislja o tome da je to kombinovana snaga kad se saberu svi zvucnici u sistemu, a to se tako ne radi, tj. ne sabira, niti se moze sabirati. ;)

@gvlada. 10" zvucnik u onako maloj kutiji moze da svira samo tako kako i svira - lose. 8" zvucnik koji radi u sub 25L kutijama pri opsegu od 30Hz pa navise kosta ko ceo taj z5500...

Pošto smo vidjeli slike "nokta" od pojačala lijepo bi bilo da vidimo slike tog jačeg pojačala od 25W. I objasni mi kako to 3 puta manji zvučnik može da se čuje jače a da zvuči bolje. Koja je to svemirska tehnologija. Koliko ja vidim ti nikada nijesi slušao ovaj komplet zvučnika čim tvrdiš da je sistem od 50W jači od njih.

Bojim se da bi ovde mnogi zažalili dan kada bi uživo čuli pravih 500 vati :p

evo ja ti predlažem da te Logitech satelite prikačimo na neko pojačalo od 2x60-70W, ne moramo čak ni da pojačavamo do kraja :d

da ne bih tražio, evo ti moje -
attachment.php
i da vidim hoće li istrpeti ili se raspasti kad pojačam do 1/2 kruga na potenciometru ;)

:wave:

Lepota... imas li neki predlog za DVD, HD-DVD, BD osim ovog (ali da radi)?

ArcSoft Total Media Theatre. Ili probaj ovo, posle pustas u MPC-u npr.

Pošto smo vidjeli slike "nokta" od pojačala lijepo bi bilo da vidimo slike tog jačeg pojačala od 25W. I objasni mi kako to 3 puta manji zvučnik može da se čuje jače a da zvuči bolje. Koja je to svemirska tehnologija. Koliko ja vidim ti nikada nijesi slušao ovaj komplet zvučnika čim tvrdiš da je sistem od 50W jači od njih.

3W 2a3 lampa ili nesto jos slabije od po vat snage iz perioda WWII ce u kombinaciji sa hornama oduvati vecinu, ukljucujuci i veoma skupe "hi-fi" sisteme. No, to sada nije tema :) i pricu bismo odveli na potpuno drugu stranu, sta je to SPL, cemu sluzi, itd., samo da ilustrujem da nije sve u snazi i da broj W sam po sebi nije merilo ni za sta, sto gx-x sve vreme i pokusava da kaze.

Poslednja izmena:
Ljudi nemojte mesati jacinu merenu u W i jacinu zvuka merenu u dB (decibelima). Logitech z5500 moze da isporuci 110 dB i to je za svaki respekt. Uostalom evo link na youtube gde lik meri jacinu u decibelima sa jednim z-5500 i dobija 110 dB a zatim istovremeno ukljucenim z-2300 dobije oko 120 db.
http://www.youtube.com/watch?v=z8CU1H640BY

jeste, gledao sam (bolje rečeno slušao sam) snimak i sve što se čuje jeste bas - ako je to muzika onda... :p

^ To uopste nije poenta... Otkad je "glasnoca" glavni parametar ? Dva pojacala za koje specifikacije kazu da imaju npr. 50W po kanalu mogu da zvuce totalno razlicito na istim zvucnicima. Sta vam je tu nejasno ? Mini-linija od 50W RMS i neki NAD/Rotel/etc. od 50W su zemlja i nebo.

Poslednja izmena:
@ milos77: upoznaj se sa parametrima osetljivosti zvučnika, SPL-a, pa onda iznosi tako hrabre tvrdnje ;)

druga stvar: tih 125dB o kojima pričaš je SPL celog sistema, ne samo SUB-a, tako da se i ne radi o 24W, nego nekoj drugoj vrednosti...

treća stvar: uslovi u različitim prostorijama su različiti, iako sam amater, znam da ne možeš porediti 2 sistema u 2 različite prostorije zbog različitog prostora (kvadrature, oblika, popunjenosti...)

NHF :wave:

evo ja ti predlažem da te Logitech satelite prikačimo na neko pojačalo od 2x60-70W, ne moramo čak ni da pojačavamo do kraja :d

da ne bih tražio, evo ti moje -
attachment.php
i da vidim hoće li istrpeti ili se raspasti kad pojačam do 1/2 kruga na potenciometru ;)

Trafo iz Z-5500 nije ništa manji od ovog, a hladnjaci su tu negde, gledano po površini. Ne vidi se kapacitet ovih kondenzatora, baš me zanima koji su...

Koja je svrha poređenja komponentnog sistema i Z-5500? Koja je svrha poređenja novog Z-5500 i "polovne Yamahe od 180e i "nekih" 5.1 zvučnika za 150e")?

Ne pamtim kada sam pročitao više zajedljivih komentara u nekoj temi...

trafo kod mene ima 500W, kondenzatori su po 12.000uF na 60V, i sve to za 2x70W na 8Ohm-a. Malo li je?

Koliko onda treba imati za 505W?

EDIT: većina tih zajedljivih komentara ide na račun tih 505W, verujem ja da su jaki, ali da mogu da isporuče 505W, teško ;)

Poslednja izmena:
^ To uopste nije poenta... Otkad je "glasnoca" glavni parametar ? Dva pojacala za koje specifikacije kazu da imaju npr. 50W po kanalu mogu da zvuce totalno razlicito na istim zvucnicima. Sta vam je tu nejasno ? Mini-linija od 50W RMS i neki NAD/Rotel/etc. od 50W su zemlja i nebo.

Čovjek je bio jasan da se taj woofer od 24W i 6,5" čuje jače od Logitecha. A koliko sam vidio sa one slike logitech pojačalo ima 2 kondezatora od 10.000 i 2 od 15.000. Iskreno u to se ne razumijem ali imam uši da mogu da zaključim da definitivno nije slabiji od 24W kako pojedini stručnjaci ovdje tvrde. O kvalitetu zvuka ne bih raspravljao jer je to više invidualno, ali kad su im ovi iz Lucasa dali potvrdu ne bi smjelo da je loše. Svi bioskopi u svijetu se hvale sa tim THX-om pa valjda ne bi to davali svakom.

Poslednja izmena:
^^ Brate Samurai :d, tih 505W je dobijeno sabiranjem snaga satelita i suba. Valjda znas i sam da se tako ne gleda. :D

Uopste nisu zajedljivi komentari, nego se tvrde stvari suprotne zakonima fizike, elektronike i akustike. NHF. :)

Vi se stalno vracate na argument cene, sto je u redu, ali ovde se spominju tehnicke k-ke, tj. patkometrija o vatima.

Lepo je rekao Vuk, kao da se ne sme rec kritike uputiti ka ovim zvucnicima.

@Milos77: Ma da, sad je jos i kvalitet zvuka individualan. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/THX

THX is mainly a quality assurance system

Znaci, po tebi, to sto daju THX znaci da je nesto podrazumevano bolje od drugog ? Ko se razume u samogradnju, "sklepace" pojacalo od 5x50W, 5 kutija i sub, i to ce zvucati daleko bolje od Logija, a nece imati THX. Da li to znaci da ce zbog toga losije zvucati ?

Poslednja izmena:
@ colt: ma znam, ali to ti je marketing, zar ne? :d
@ milos77: tih 2x15.ooo je dečko dodao na standardnih 2x10.ooo, videćeš da je tako ako pogledaš u thread sa koga su slike.

kad bi ovi zvučnici bili u stanju da kontinualno isporuče 505W, bli bi najbolja kupovina u svemiru :)

Ma da...daću 3k eura i oduvaću te Z-5500 !!! To poenta teme? Jeste, za one koji ne znaju da čitaju ;)

Ne žalim ni dinara za ove zvučnike, pa nek imaju i 12W RMS-a, meni je zvuk u filmovima odličan i bole me ufce za tamo neka pojačala.

p.s. imao sam u Zg. i Denon 5.1(5000e)...JBL...sisteme za koje mnogi nisu ni čuli, a tek da ih kupe, neće moći nikada i ovaj Logi je odličan odnos cena - kvalitet zvuka

ovaj Logi je odličan odnos cena - kvalitet zvuka

Posle 5 strana dodjosmo do sustine. :)

Jedino za sta bih promenio z5500, je neki 2.1 sistem od dva bookshelf zvucnika(monitor audio i sl.) + AVR + aktivni sub, a da izadje oko 350, malo teze ali bi moglo. Onda bi se pozdravio sa surroundom, ali bi vredelo.

Juri po oglasima. Pre nedelju dana je na HiFi forumu prodat Pioneer VSX417 za 140e. Wharfedale Diamondima 9.1 je cena 160e, Mission m30i za 80e. Samo treba biti strpljiv. :)

Poslednja izmena:
Posle 5 strana dodjosmo do sustine. :)

Juri po oglasima. Pre nedelju dana je na HiFi forumu prodat Pioneer VSX417 za 140e. Wharfedale Diamondima 9.1 je cena 160e, Mission m30i za 80e. Samo treba biti strpljiv. :)

Bas nesto tako bi mi odgovaralo, ali jedini problem je subwoofer, nemam pojma ima li neki pristojan za oko 150e. Da je bar 8"...

@ Colt

Nemoj samo da kazes da si za svoj AV kupio polovne zvucnike ??

ili polovan AVR ...

Moze da se " nadje " po oglasima polovno a bolje od Z 5500 ... moze ... ( valjda ) al koliko covek treba da ceka za pravu priliku ... i koliko treba da poznaje materiju da bi znao da kupuje bolje ... mozda i mesecima ... ovde ima novo sa 3 godine garancije ;) i odmah

Sipas i ne mislis ... i ne rizikujes sa polovnjacima :)

p.s. hebo vas 500 W kad moram da kazem ... pa ko bi normalan slusao sistem u sobi od 15 - 20 m2 na svih 500 ... drzite se za slamku ...

Jos nesto ... frljate se tehnickim podacima ... mp3 zvuci isto i na logiju i na Onkyo ... Puno toga je u izvoru zvuka ... a treba da poslusate neki DTS na logiju ili recimo da pogledate " Redova rajana " na dolby-ju i da kazete " ovo je lose " ...

poenta ... za te pare logi je odlican ... ko voli bolje mora vise para ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno