Šta je novo?

FarCry 2 - utisci, testovi, itd...

I Jack igra Far Cry 2

Prilozi

• 24.jpg
    24.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 80
RESENJE PROBLEMA SA POKRETANJEM BENCHMARKA

Dakle, za one kojima se pri pokretanju fc2 benchmark tool-a, javljala send/don't send greska, resenje je novi (novembarski) dx9!

p.s. Video sam da je par ljudi imalo ovaj problem (bas kao i ja), a nisam video da je neko vec postovao resenje, pa ako jeste, izvinjavam se zbog dupliranja:wave:

Meni na very high ide oko 30 - 40 fps sa konfiguracijom iz potpisa. Nemam pojma zasto ti je tako... izgleda da i bogu secka far cry 2 :p

Probaj da ides na benchmark. Istestiraj na very high, i na ultra high, i uporedi ih sa ovim rezultatima. Dakle ovo su testovi na very high, 1680x1050, 2xAA.

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=178106

Ili ovde za rezoluciju 1280x1024 http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=178034

pazi, ide i meni 30-40, ali ponekad ode i na 15 :D plus, ja sam stavio jace detalje od tebe. probao sam da vrtim i dobio sam neki rezultat koji je dosta los (avg od 30-31). ajde provrti i ti na ultra high pa mi javi rezultat ako te ne mrzi :)
btw. bog se ne igra na slabasnoj 4850 :p

Meni je na 4870 frame rate u globalu oko 50 FPS-a, a desava se da se spusti na 43-44 u nekim trenutcima....Opet ponekad (na otvorenom prostoru) ume sa zvekne i do 60-65... Zavisi... Doduse, ja igram na 1280X1024; sa 4XAA.

Inace, jel moze ko da mi pomogne sto se tice cuvenog locked door bug-a koji mi onemogucava da kompletriam misiju; naveo sam problem u mom proslom postu... :)

pazi, ide i meni 30-40, ali ponekad ode i na 15 :D plus, ja sam stavio jace detalje od tebe. probao sam da vrtim i dobio sam neki rezultat koji je dosta los (avg od 30-31). ajde provrti i ti na ultra high pa mi javi rezultat ako te ne mrzi :)

Ok pretpostavljam da hoces u 1280x1024 , 2xAA, sve na ultra high.

AVG 30,64 fps
max framerate 44,07 fps
min framerate 24,45 fps

Samo, AMD procesori su losiji za gaming. To znam jer i u crysis-u i u far cry 2, likovi sa slicnim ili cak losijim grafickim kartama i intel procesorima (q6600, E8400) su imali bolje rezultate.

Jedan decko znam da je imao za oko 20% bolji rezultat i u crysis-u i u far cry 2, a ima 8800GT (sto je losija karta od moje), i E8400. I proc i graficku je overklokovao, ali bez obzira. Ja sam overklokovao samo graficku i imam 20% losiji rezultat od njega.

Upravo je to razlog zasto prelazim na intel za jedno mesec dana.

A ti iako imas intel, to je relativno star procesor. Tako da verovatno te to kochi.

Poslednja izmena:
ja sam vrteo bez AA. ne znam, nemoguce je da cpu toliko utice na rezultat. nesto tu smrdi. nema veze, sta je tu je, eventualno cu reinstalirati drajvere...

skini senke na high i vozi. Ali, padne framerate posle nekog vremena pa onda moras da menjas rezoluciju pa vratis na onu koju oces da se vrati "normalan" framerate.

mislis da senke toliko gutaju? moguce. inace, stavio sam 8.11. i kapiram da bi igra trebalo da radi bez bagova sa njima.
inace, igra nije losa. neverovatno me podseca na Stalkera. isto dobijas mislije i izvrsavas ih. imas i sporedne misije, budzis oruzje, zaradjujes pare (ovde dijamante), tamo nalazis atrefakte ovde dijamante, imas bar gde se okupljaju placenici, ma sve je isto :) dakle, africki Stalker :smash:

Poslednja izmena:
mislis da senke toliko gutaju? moguce. inace, stavio sam 8.11. i kapiram da bi igra trebalo da radi bez bagova sa njima.
inace, igra nije losa. neverovatno me podseca na Stalkera. isto dobijas mislije i izvrsavas ih. imas i sporedne misije, budzis oruzje, zaradjujes pare (ovde dijamante), tamo nalazis atrefakte ovde dijamante, imas bar gde se okupljaju placenici, ma sve je isto :) dakle, africki Stalker :smash:

Ne mislim - znam ! :) Mozes i very high i high, samo nemoj ultra high. Na medium vec fale senke, ono, nema ih posle 10m, pocinje neki shadow map isl.

Razlika izmedju senki na medium i na high je nebo i zemlja.

Kod mene su posle nekih par dana igranja pocele da se gube teksture po mapi i da se pojavljuju neke crne strafte. Engine jeste solidno optimizovan ali deluje dosta bagovit, pogotovo me nervira perfermance drop koji se javlja posle pola sata igranja. Mada je moguce da je do ATI-ja.

Razlika izmedju senki na medium i na high je nebo i zemlja.

Kod mene su posle nekih par dana igranja pocele da se gube teksture po mapi i da se pojavljuju neke crne strafte. Engine jeste solidno optimizovan ali deluje dosta bagovit, pogotovo me nervira perfermance drop koji se javlja posle pola sata igranja. Mada je moguce da je do ATI-ja.

Meni se desavalo isto. Ako ukljucite benchmark tool, videcete da u loop 1 ima najveci average FPS, u loop 2 i loop 3 opadne za jedno 10%.

Inace ja nakon igranja, nisam mogao da je opet ukljucim. To jest mogao sam, ali onda se dosta teze load-uju nivoi. A treci put ako pokusam, gotovo i da ne mogu da loadujem igru. Tako da sam morao restart komp kad sam hteo opet da igram.

Poslednja izmena:
Meni je drop fps-a u samoj igri resio alt+tab par puta za redom kada do njega dodje. A drop je i po 15fps-a (high/very high), a sto je jos crnje, na pojedninim mestima igra ne registruje drop vec mi recimo stoji 36fps a ono fakticki dodje do znacajnog usporenja... Ali kao sto rekoh alt+tab resava to za sad... (verzija je izlecena 1.01)

tek sam poceo igru i moram da priznam da se dosta vuce na ultra high detaljima :( da li je to normalno? fps ide 15-45 recimo, kako gde. i u onom benchu sam dobio dosta manje od vlasnika 8800GT. kako radi ostalima na 4850?

Chinsaki,nisi jedini..ja evo danima mucim problem sa FC2..Isto kao i kod tebe...Igrivo jeste,ali ima nenormalnih,pre svega cudnih fps dropova..
Evo ti moji benchmarci na ultra i na very high,konfa iz potpisa..

VeryHigh:
Settings: Demo(Ranch Small), 1280x1024 (60Hz), D3D9, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(None), VSync(No), Overall Quality(Custom), Vegetation(Very High), Shading(Very High), Terrain(Very High), Geometry(Very High), Post FX(High), Texture(Very High), Shadow(Very High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)
* Average Framerate: 33,87
* Max. Framerate: 47,06
* Min. Framerate: 21,93
UltraHigh:
Settings: Demo(Ranch Small), 1280x960 (60Hz), D3D9, Fixed Time Step(No),
Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(None), VSync(No),
Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High),
Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High),
Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)

Average Results

* Average Framerate: 25.93
* Max. Framerate: 33.28
* Min. Framerate: 21.84
Meni cak sugerisu da mi je cpu usko grlo?Mada kad ukljucim AA odmah dobijem dodatne dropove fps-a.

Poslednja izmena:
to je ati brate, na geforce nema toga. Kolko para tolko i muzike :) I ja mucim istu muku ! :wave:

Kao sto neko rece, onaj benchamr tool lepo meri, sa svakim prolazom sve manje fps... :wall:

and DON'T pull my tongue ! Da vidite stutter u X3 rolling demo sa sve 4ghz CPU ! :D

Poslednja izmena:
to je ati brate, na geforce nema toga. Kolko para tolko i muzike :) I ja mucim istu muku ! :wave:

Kao sto neko rece, onaj benchamr tool lepo meri, sa svakim prolazom sve manje fps... :wall:

and DON'T pull my tongue ! Da vidite stutter u X3 rolling demo sa sve 4ghz CPU ! :D
nije to ATI nego je to smrdljiva igra. kakav je bench gde svaki put dobijes manje?! :zgran: po ovome ispade da je 4850 u rangu sa 9600GSO...

@jafazec:
lele, ja mislio da ja imam los fps a ti imas jos 20% gori od moga. to mora da je do proca ali je neverovatno da je tolika razlika samo zbog istog...
sta je - tu je, opeglace se ovaj africki Stalker i ovako :type:

A na 9600Gt-u bi kao teralo na svim detaljima? :) Ja sa 4870 nemam nikakvih problema, igra leti, dok sam sa 8800 GTS-om (G80) imao poprilicno frke sa novijim igrama... U mass effectu mi je seklo sa upaljenim AA i sl... Taj 4850 je fantasticna kartica, sto ce mnogi benchovi i licna iskustva potvrditi. FC2 je strashno problematican na mnogim poljima, tako da krivicu za nestabilan frame rate ne treba traziti u kartici, vec u samoj igri. ***, ja ne mogu da zavrsim misiju, zato sto su vrata od kolibe gde je NPC iz cista mira zakljucana... LOL :D

@jafazec moguce da te proc koci. Klokni ga malo.

Evo sad sam uradio test:

Settings: Demo(Ranch Small), 1440x900 (60Hz), D3D9, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(None), VSync(No), Overall Quality(Optimal), Vegetation(Very High), Shading(Very High), Terrain(Very High), Geometry(Very High), Post FX(High), Texture(Very High), Shadow(Very High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)

* Total Frames: 1766, Total Time: 51.01s
* Average Framerate: 34.62
* Max. Framerate: 49.93 (Frame:259, 6.45s)
* Min. Framerate: 26.50 (Frame:1209, 34.25s)

Po ovome imam bolji famerate od tebe a tvoja je kartica jaca od moje.

Evo sad sam uradio test:

Settings: Demo(Ranch Small), 1440x900 (60Hz), D3D9, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(None), VSync(No), Overall Quality(Optimal), Vegetation(Very High), Shading(Very High), Terrain(Very High), Geometry(Very High), Post FX(High), Texture(Very High), Shadow(Very High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)

Kod tebe je isto bas slabo,izgleda da Intel znaci mnogo u ovoj igri,ja imam isto 9600gt,1440*900 very high:

Total Frames: 2300, Total Time: 51.01s
* Average Framerate: 45.09
* Max. Framerate: 64.42
* Min. Framerate: 35.67

Prilozi

• 45.09.JPG
    45.09.JPG
    94.2 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:

Evo sad sam uradio test:

Hocu hocu da kloknem,samo da nekako sredim temp cpu-a..zeza pa ne pita..

Kod tebe je isto bas slabo,izgleda da Intel znaci mnogo u ovoj igri,ja imam isto 9600gt,1440*900 very high:

Total Frames: 2300, Total Time: 51.01s
* Average Framerate: 45.09
* Max. Framerate: 64.42
* Min. Framerate: 35.67

*** razlika je i vise nego ocigledna. Ah, sta da se radi kad nisam imao para za intela :smash:

Cudan je ovaj FC2,ovolika razlika ne postoji nigde sem u ovoj igri,jos me zbunjuje i fps za 4850 koji na Guru3D ima bolji skor od 8800GT. sto je i logicno ali ovde ne.

Poslednja izmena:
Ovako,danas kupih orginal Far cry 2 i odmah problem.Naime instalacia prode bez problema na Wistu 64 bit.sp1.Konektovan sam na net i krenem da je startujem.Prvo mi odradi securom zatim zatrazi Key Code i to lepo prepisem sa nalepnice u omotu od cd,prihvati mi key i zatrazi da startujem igru.Sve vreme cd je unutra.Zatim mi zavrti cd i posle kraceg vremena izbaci poruku "Conflit with Emulation Softwaret detected.Please have a lok at http:/www.securom.com/message.asp?m=emu&c=2500" for further,more detalied informatin.Ova stranica nece dase otvori,konekcija dial up.Wista mije skoro instalirana.Imam za sada na njoj pc suite,neru i far cry 2.Nemam puno iskustva sovim pavas molim za pomoc kako ovo resiti.

^neko je vec pominjao tako nesto koliko se secam...
Ako ti je pokrenut Demon Tools, Alcohol ili nesto slicno, iskljuci ga...takodje iskljuci njihov virtual drajv.To bi trebalo da resi problem...

Edit:
Na toj adresi upravo tako pise, ali ako problem ostane i dalje, pomenuli su

If you get this error message when using a title below and you have already deactivated any emulation tools, but the error message still persists, please download a patch provided below:
Far Cry 1.1 patch: http://static3.cdn.ubi.com/far_cry_2/far_cry_2_1.01.exe

Poslednja izmena:
Na Wisti nemam instalirano nista osim nere,nokia pc suite i naravno far cry 2.Malo ispadam glup,kako da iskljucim njihov virtual draj?,u kojim opciama se to nalazi?

Pa ako nemas instaliran Daemon Tools, Alcohol ili neki slican vitual CD/DVD softver, onda baguje secuROM...probaj da patchujes igru.
Mozda ti Nero pravi frku...btw i on ima virtualDVD opciju.Startuj total commander ili win explorer pa vidi sta je sve popisano od optickih uredjaja, pored tog DVD citaca.

Od opticki uredaja gledano preko Total komandera ima samo postojeci dvd rom.Deinstaliro sam neru i isto.Sutra cu da skinem pach pacu da javim stase desava.

Posle pachovanja igre opet isto.Ponovo sam reinstaliro Wistu pa instal Far Cry posle toga i nece pa nece.U svim slucajevima mi izbaci istu poruku na kraju.Pa koji joj je ......

Vrh Dno