Šta je novo?

Tomb Raider : Underworld

Stavljen na download. Iz nekog razloga link ka fileplanet-u ne radi, tako da ide preko torrenta. Medjutim mnogo L, a malo S tako da utisci verovatno sutra.

Probao demo i nije loše, grafika dobra na mom kompu sve high 16xaf 4xaa ne pada ispod 60fps-a.

Probao demo i nije loše, grafika dobra na mom kompu sve high 16xaf 4xaa ne pada ispod 60fps-a.

Blago tebi. Meni je frame rate oko 35 u najgorem slučaju (recimo, na početku demoa kada gledam prema obali, čak i kada isključim bilo kakav AA i antistropic.

Doduše, moja rezolucija je 1920x1200, pa mi AA i nije od nekakve koristi (ispravite me ako grešim), a i 35 frejmova omogućava komotno igranje.

- bigfile crc fail - did u download from official site, or torrent. Torrent was partially corrupted. Retry from official sites only (more coming online all the time)

- Setup asks for original CD- Make sure you are extracting the archive first before running the setup program within it.

- Direct3d couldn't initialize - graphics card is under spec

- Game runs slow - drop resolution down, try disabling shadows (biggest hit on performance)

- Crashing on loading screen - ensure drivers are up to date

Drivers for desktop pc's - game requires very latest drivers to work.
- nvidia users - http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
- ati users - http://ati.amd.com/support/driver.html

Drivers for laptops - this is really hard as they are all different usually.

- Graphic cards (taken from readme included with demo)
Cards which should be able to play without issue
ATI – Radeon X1800, Radeon X1900, Radeon X1950, Radeon HD2600/2900 series, Radeon HD3650/3850 Series, Radeon HD 4670/4850 series
nVidia – GeForce 6800 Ultra, GeForce 7600 GT, GeForce 7900 GTX, GeForce 7950, GeForce 8600 GTS, GeForce 8800, GeForce 9600 GT, GeForce 9800 GTX, GeForce GTX 2xx

Graphic Cards which may function but performance may be reduced.
ATI – Radeon X1300, Radeon X1500, HD 2300/2400, HD4550
nVidia – GeForce 6200, GeForce 6600, GeForce 7300, GeForce 8300, Ge

A demo je tricavih 1.1GB ?

- bigfile crc fail - did u download from official site, or torrent. Torrent was partially corrupted. Retry from official sites only (more coming online all the time)

E ovo se meni desilo :(

Ja sam skinuo sa ovog linka što je dao ajvonn, vuklo je maksimum iz moje konekcije.

WOW!!!! Demo izgleda fantastično! Na mom (prosečnom) kompu sam sve nabio na maksimum i prosto leti!! Voda je strava odrađena, more sa talasima, o drveću i travi da ne pričam!! Lara, bar koliko sam video, ima tonu novih pokreta i izgleda "sexier than ever"! Fenomenalan prvi utisak!! Meniji su sasvim redizajnirani i prilično mi se sviđaju! Jedva čekam full game! Ovo se ne propušta!

Probao, zanimljivo,lepo uradjeno, tehnicki ispolirano. Inache, ,vise sam uzivao u ovom demou nego u celom Drakes Fortune-u. Malo me jedino nervira cliffhanger sistem ala kamencic po kamencic ,jer Lara povremeno tiltuje pa nezna kuda ce, ali inache nemam druguh zamerki. Vredi.

Blago tebi. Meni je frame rate oko 35 u najgorem slučaju (recimo, na početku demoa kada gledam prema obali, čak i kada isključim bilo kakav AA i antistropic.

Doduše, moja rezolucija je 1920x1200, pa mi AA i nije od nekakve koristi (ispravite me ako grešim), a i 35 frejmova omogućava komotno igranje.

Ja igram na 1280x1024

Probao, zanimljivo,lepo uradjeno, tehnicki ispolirano. Inache, ,vise sam uzivao u ovom demou nego u celom Drakes Fortune-u. Malo me jedino nervira cliffhanger sistem ala kamencic po kamencic ,jer Lara povremeno tiltuje pa nezna kuda ce, ali inache nemam druguh zamerki. Vredi.

Totalno vredi igrati, odlicno uradjen i totalno se slazem sa Rekijem ;)
Drakes Fortune mi je nekako "plastican" ...

Jel ima nekih "dobitaka" u grafici kad se igra pod Vistom ? Posto u dx9 ne izgleda ni blizu ko sa onih screenshotova. Lepo izgleda, al lara mi je nekako "2D shaded".

Pored toga, pao sam 5 puta za 5 minuta na onoj prvoj litici, nisam bas nesto spretan :d U svakom slucaju ovaj sistem izvodjenja mi je dalko bolji od onog u PoP serijalu koji kolko god da sam se trudio nisam uspeo da savladam, kontam da je heklanje daleko lakse od onoga :d

Jel ima nekih "dobitaka" u grafici kad se igra pod Vistom ? Posto u dx9 ne izgleda ni blizu ko sa onih screenshotova. Lepo izgleda, al lara mi je nekako "2D shaded".

Pored toga, pao sam 5 puta za 5 minuta na onoj prvoj litici, nisam bas nesto spretan :d U svakom slucaju ovaj sistem izvodjenja mi je dalko bolji od onog u PoP serijalu koji kolko god da sam se trudio nisam uspeo da savladam, kontam da je heklanje daleko lakse od onoga :d

Hmm ajd da kazemo da sam u DEMOU sve stavio na MAX i da mi grafika nije nista specijalno izgledala ... framerate je bio oko 35 nekada padne do 25 ;)

stavicu par slika u attach, a ti sam prosudi da li ima neke razlike!
P.S. Jel ste provalili sto lara izgleda Plasticno kada izadje iz vode??

Prilozi

• tru 2008-11-02 11-07-05-30.jpg
    tru 2008-11-02 11-07-05-30.jpg
    174.9 KB · Pregleda: 182
  • tru 2008-11-02 11-05-06-81.jpg
    tru 2008-11-02 11-05-06-81.jpg
    308.7 KB · Pregleda: 215
Grafika nista posebno, nema razlike u odnosu na Legend

Meni se licno svidja efekat prljanja. Vidim da su je i malo vise animirali, tako da kad se probija kroz grmlje rukama ga sklanja u stranu. Ono sto mi se najmanje svidja je opet kamera koja zna strasno da poludi. Ne znam da li je problem samo do mene, ali sa Anniversary-em nisam imao taj problem.

Ne znam da li ste primetili, ali Lara pliva brze od cavica i felpsa zajedno ;)
Enivej prljanje je jako lepo to si u pravu, ali jednostavno taj osecaj plasticnosti mi nikako ne izbija ... previshe plasticno ...

@mmarkovic kako ti sa tom karticom dobijas takav framerate kad @Marac kaze da nema ispod 60fps sa 8800gts?

@mmarkovic kako ti sa tom karticom dobijas takav framerate kad @Marac kaze da nema ispod 60fps sa 8800gts?

Ewo u attachu moj settings ... koristim starije drajvere jer mi u suprotnom igre rade suludo brzo :) (ovaj GPU nije optimizovan kako valja tj. drajveri - pa kaci samo 1gpu :(( otuda i pise 9800GT - Vista BUG)

Prilozi

• TR settings.JPG
    TR settings.JPG
    48.8 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
@mmarkovic

Zashto moja Lara nije 'vako mokra kao tvoja ? :( Znachi ipak ima razlike izmedju dx9 i dx10 tj. Xp-Vista ...

Edit: Ta vlazhnost bash upada u ochi, ostalo je sve isto kao na Xp.

Poslednja izmena:
ni moja Lara nije ovlažila...Znaci u tom чучу грми зец

Ewo jos par Screenova od vlazne lare, a i neki ovako iz samog nivoa ...
Sve u svemu, posle polucasovnog igranja, stekao sam utisak da je igra totalno OK, i da ce da se igra samo tako, samo kada bi malo poveli racuna o nekim detaljima i sitnicama i malo sredili kameru :)

Prilozi

• tru 2008-11-02 14-54-55-77.jpg
    tru 2008-11-02 14-54-55-77.jpg
    210.6 KB · Pregleda: 168
  • tru 2008-11-02 15-01-21-40.jpg
    tru 2008-11-02 15-01-21-40.jpg
    274.5 KB · Pregleda: 184
  • tru 2008-11-02 14-59-32-17.jpg
    tru 2008-11-02 14-59-32-17.jpg
    343.9 KB · Pregleda: 139
kako si se popeo tu gore ? Ja sam definitivno tupav za ovakve igre :wall:

evo od mene par screnova:

ne znam zasto piccodle insistira da smanjuje slike, orig rez je 168x1050, mrzi me sad da menjam linkove u slicicama da vode na full screen. (dobro bi mi dosla preporuka za neki sajt koji nakon uploada slicica pravi thumbnails za forum, ali da vode ka original velicini slike)

Poslednja izmena:
Ne znam da li je problem samo do mene, ali sa Anniversary-em nisam imao taj problem.

Nije do tebe, kamera stvarno divlja. Igram preko Xbox 360 džojpeda, i potrebno je s vremena na vreme da sam doterujem kameru, mada i to nekada nije lako.

@gx-x

Sa leve strane stani izmedju 2 zida, skochi prema onom koji je ka vratima i pritisni jump da se odbijesh na suprotni zid i uhvatish za ivicu.

dobro bi mi dosla preporuka za neki sajt koji nakon uploada slicica pravi thumbnails za forum, ali da vode ka original velicini slike)

Probaj ovaj: http://pix.nofrag.com/

Primer:

:wave:

Nazad
Vrh Dno