Šta je novo?

Tomb Raider : Underworld

Igra mi se svidja, igram je na 1280x1024 sa 4xaa 16xaf sve na max, ide oko 50-60 fps. Nije nesto zahtevna, samo cu mozda za pun graficki dozivljaj morati vistu da skinem. Posto vlaznost izgleda da na xp nije toliko izrazena kao na visti. :d
Lepo je uradjeno, pentranje je na fazon Assassins Creed, sad mi ostaje da cekam full. :)

Igra je odlicna mislim stari poboljsani gameplay graficki nista posebno malko bolje od Anniversary.Moja zamerka je da od kada su krenuli sa ovim fazonom posle 4 dela peti neracunam nije mi se svideo,igra je laka mislim TR:Legend sam zavrsio za par sati.Dok neke starije delove sam igrao i po mesec dana mislim na prva cetri dela.

@gx-x probaj http://www.fotorola.com/index.php

Poslednja izmena:
Ne mogu da namestim tastere kako hocu u demou, tj, kada odabarem neki dodeljeni taster, u igri mi se na njega i dalje odaziva i defaultna komanda, pored ove koju sam namestio. I sto neko rece, Lara pliva ko Felps...

Poslednja izmena:
@mmarkovic

Zashto moja Lara nije 'vako mokra kao tvoja ? :( Znachi ipak ima razlike izmedju dx9 i dx10 tj. Xp-Vista ...

Edit: Ta vlazhnost bash upada u ochi, ostalo je sve isto kao na Xp.

Mokra je neko vreme posle izlaska iz vode,posle toga se susi,nije to do DX9.

Prilozi

• TR.jpg
    TR.jpg
    321.3 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Grafika je fenomenalna. Lara je zaobljenija, lepsa u svakom pogledu. Demo sam odigrao u jednom dahu. To je tip igara koje me totalno oraspoloze i opuste.
Nije svako precizan na nisanu.

Em je ljepsa nesto od Legend-a, em bolje radi, makar ovaj dio sa demoa. A kamera posebna prica, kako je onako spaljena, uzas.

Ma ovo ima da se djuska sa veeeeelikim zadovoljstvom.

Poslednja izmena:
Milina jedna od igre, da malo srede kameru i to je to. Samo nisam razumeo najbolje za headshot kako se izvodi, tigrove sam pobio "rucno" skakajuci kao zec levo desno :D

Poslednja izmena:
Zna neko mozda gde igra pakuje checkpointe (auto save)?

Izgleda da sam ja jedini kome se prethodni deo mnogo vise svidja od ovog sad.Ne mogu da bindujem pojedine tastere,mish ne mogu da bindujem,kamera je posebna prica,gameplay je ne znam kako da objasnim,nekako siroviji od Anniversary,i ako u 1280 sa svim na max 16XQAA i 16Anisotropic retko pada ispod 40fpsa opet mi se cini da je losije optimizovana od Anniversary,koja mi je letela na mnogo losijoj grafickoj (6600gt) a graficki se nesto preterano ne razlikuje od Underworlda.Nadam se da cje problem sa bindovanjem tastera(Enter,tasteri misa)resiti u punoj verziji,u suprotnom ovaj naslov cje po meni biti promasaj i necju je ni igrati.

Poslednja izmena:
Najgora stvar sa novijim Tombovima je trapavo check point snimanje. Cim tu nema mogucnost kao u normalnim starim Tombovima da se ja snimim kad hocu, nego da me igra sama snima, uzas

Da li ce ATI HD 2600 moci da izgura Underworld,kad ga nabawim - COD4,TR anniversary e lepo gurala na visti na full 1440x900. Planiram COD5 i owu nowu sexy Laru u nekoj skorijoj buducnosti da pikam,pa me zanima dal da ostawim za sada tu graficku,tj dal che lepo da gura te igre ili da puknem 10 - 12 hiljada za HD 4850?

Najgora stvar sa novijim Tombovima je trapavo check point snimanje. Cim tu nema mogucnost kao u normalnim starim Tombovima da se ja snimim kad hocu, nego da me igra sama snima, uzas

1. Da li demo uopšte ima snimanje pozicije? Pošto nisam primetio

2. ne razumem šta je problem sa snimanjem na samo određenim lokacijama, mnogo ste se razmazili :) U čemu je izazov kada uvek možeš bezglavo da jurcaš svuda zato što znaš da svake sekunde možeš da učitaš status od par korak nazad? Satisfakcija je mnogo, mnogo veća kada treba da se pomučiš da bi ostvario neki cilj, umesto da ti je serviran na tanjiru.

nema save u demou, ali koko sam primetio, checkpointa ima kolko oces.

Ovo je, ipak, samo demo, čisto da se vidi šta može da se očekuje od pune igre. I kad god se pojavi neki DEMO uvek se nađu oni kojima smeta što voda sija, brzo se pliva, dlake čudno stoje, prlja se ili ne posle checkpointa, a ono što bi trebalo da bude poenta demoa, da se vidi "novi" gameplay, sistem igre i nova grafika, ostavlja se po strani kao nevažno.
Nekima se DEMO ne sviđa zbog kamere. U redu je, ima mušice, ali ja sam se navikao za par minuta, smanjenjem osetljivosti miša i postalo je poprilično dobro. Nekima se ne sviđa što voda na Lari sija. Zaboga, u DEMOu sam u vodi bio čitavih 10 sekundi dok se nisam popeo gore. Sve to izgleda poprilično dobro, ali, zaista, ni jednog trenutka nisam obratio pažnju na to "kako je mokra". Hoće li to nekome da zasmeta kad bude instalirao nekakav "Nude Lara!" patch?:-devil-:
Šala. Meni se DEMO svideo, grafika je odlična, gameplay poprilično dobar, noviteta taman za evoluciju franšize, zagonetke veoma zanimljive... Naravno, ima nekoliko mana, ali za to i služe DEMOi, da se vidi u čemu se greši i to, valjda, ispravi. Nema savršene igre.
Ono što me plaši je što je pola sata igre u DEMOu stalo na 1,2 giga. Ako igra bude velika jedno 5-6 giga, verujem da će (zbog kvaliteta endžina i grafike, tekstura, itd...) moći da se završi za maks 10-ak sati, a verovatno i manje. NO, dobro...videćemo...

2. ne razumem šta je problem sa snimanjem na samo određenim lokacijama, mnogo ste se razmazili :) U čemu je izazov kada uvek možeš bezglavo da jurcaš svuda zato što znaš da svake sekunde možeš da učitaš status od par korak nazad? Satisfakcija je mnogo, mnogo veća kada treba da se pomučiš da bi ostvario neki cilj, umesto da ti je serviran na tanjiru.

Nije problem, nego stare Tombove smo igrali mnogo, mnogo duze od ovih new engine, sa check point snimanjem. Nivoi koji se prave uz pomoc level editora su max 100 - 200MB a igraju se i do 20ak sati. Check point ima gresku sto te snimi kad on hoce al, dal je korisno. Nekoliko puta me snimilo tamo a pre toga sam bacio neki predmet i vise ga nema, nego igra mora od pocetka.

Checkpointi su njesra. Ja glasam protiv. Za FPS jos i nekako ali za avanturu gde mozes da pogresis (potrosis nesto gde ne treba, zaboravis da nesto pokupis) su smrt.

@mmarkovic

Zashto moja Lara nije 'vako mokra kao tvoja ? :( Znachi ipak ima razlike izmedju dx9 i dx10 tj. Xp-Vista ...

Edit: Ta vlazhnost bash upada u ochi, ostalo je sve isto kao na Xp.

Nema razlike Rajke uopste, pogledaj malo bolje, ja sam probao TR:U i na XP-u, i na Visti, i apsolutno isto izgleda, na oba operativna sistema Lara ima taj AfterWaterTreatment - PlasticWhoreLook...

Poslednja izmena:
^Razuverio me Dok (shef Vigam :D) na prethodnoj strani.
Preshao sam demo 3x i ne znam kako to nisam primeto. :)

Problem sa snimanjem je taj sto nemaju svi vremena da igraju do sledeceg checkpointa iz dosta razloga (ako ih ne znate sacekajte jos par godina i upoznacete ih licno)!

Pojavila se ya xbox-360. Samo 7,8Gb

Najbolja Lara do sada, ubedljivo. Finalna verzija igre izgleda jako lepo, ali daleko je od najlepših igara u žanru. Ne znam u čemu je stvar sa kamerom, mislim da je skroz ok... Sviđa mi se što se igra vraća korenima...

Najbolja Lara do sada, ubedljivo. Finalna verzija igre izgleda jako lepo, ali daleko je od najlepših igara u žanru. Ne znam u čemu je stvar sa kamerom, mislim da je skroz ok... Sviđa mi se što se igra vraća korenima...

Kad je pre ubavi covece, ja nisam jos dobio svoj primerak cekam u redu ... jos jedno 6 h minimum.

Enivej istina, igra se vraca korenima, onime sto je cini Tomb Raiderom! Ne kazem da su ostale verzije bile bolje ili losije, samo su mi malo bile smor, recimo Legend vise pucacina nego "lara" ;)

Vrh Dno