Šta je novo?

Mejl iz tehnicke podrske :) [ADSL nove brzine]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sad zvao 0800100100 i operater mi rekao da jos nemaju informaciju da ce se povecati brzine za Telekom!Kaze kao plan je do kraja godine ali ni to nemoze da mi potvrdi...Ostao sam sokiran!Ne mogu da verujem da Telekom jos nema informaciju o tome a za 2 dana je 1.novembar kad svi provajderi zvanicno povecavaju...E sad stvarno mislim da ce Telekom ostaviti ove brzine iako svi povecavaju samo mi nije jasno zasto... :mad:

"Akcija bi zvanično trebalo da počne u subotu, 1.11., s'tim što ćemo mi
to već početi u petak, pa će mnogi već tad imati nove brzine. Ako sve
bude kako treba, do ponedeljka/utorka bi trebalo sve da se završi, na
većini portova u Srbiji."
informacija vrlo pouzdanog insajdera....znate vec sa kog foruma:type:

Kako smo pateticni, radujemo se za pola kasicice povecanja, a u stvari samo youtube ce da radi za nijansu bolje ostalo ce biti isto jer bez povecanja up-a surf ce da bude isti kao i do sada. Ipak se nama ove stvari ne desavaju bez razloga, blago nama sa nama.

Meni i dalje nije jasno zasto brzine nisu duplirane kao na SBB-u, pa zar oni stvarno misle da ce iko ko ima mogucnosti za SBB ostati na budjavom ADSL-u?
Stvarno mi nisu jasni....

Meni rekose u telekomu da ce povecane brzine da bude tek od 01.01. kad prodje taj njihov promo period.

SVI provajderi ce povecati brzine kako je vec napisano u mnogo postova pre..... Provajderi ce moci da nude SAMO one "pakete" koje Telekom ima kod sebe (znaci 256/64, 512/64, 1024/128 i 1536/192 a po novom 512/64, 1024/64, 1536/128 ILI 2048/192) Varijante na ovo se odnose samo na povecanje uploada u ovim predefinisanim vrednostima (upload moze da bude 64, 128 ili 192 kbps!!!) pa moze da se napravi i paket 1024/128 ili 1024/192 (recimo).

Zato, nemojte se sekirati, i TELEKOM i SEZAM i svi ostali provajderi koji nude ADSL ce od 01.11.2008. imati najavljene brzine. Po kojoj ceni - ti je stvar provajdera (ovde pre svih mislim na EUnet koji malo dize cenu za 1024/64 iz samo njima objasnjivih razloga...) A to sto cice u Telekom centrima ili ovi iz podrske ne znaju te informacije, na zalost nije nista cudno. :(

Poslednja izmena:
Naravno da znaju,ali nisu ovlasceni da ih daju dok se zvanichno ne objavi na Telekom sajtu.

Ne bi me cudilo da telekom ne poveca svoje brzine sad, al zato da od nove godine ponudi 1, 2 i 3 mb ili tako nesto

Poslednja izmena:
Ne bi me cudilo da ostave iste pakete a da uvedu nove pod nazivom "retro" namenjene onima kojima je muka od suludih brzina.
npr.128/???,64/???...

SVI provajderi ce povecati brzine kako je vec napisano u mnogo postova pre..... Provajderi ce moci da nude SAMO one "pakete" koje Telekom ima kod sebe (znaci 256/64, 512/64, 1024/128 i 1536/192 a po novom 512/64, 1024/64, 1536/128 ILI 2048/192) Varijante na ovo se odnose samo na povecanje uploada u ovim predefinisanim vrednostima (upload moze da bude 64, 128 ili 192 kbps!!!) pa moze da se napravi i paket 1024/128 ili 1024/192 (recimo).

Zato, nemojte se sekirati, i TELEKOM i SEZAM i svi ostali provajderi koji nude ADSL ce od 01.11.2008. imati najavljene brzine. Po kojoj ceni - ti je stvar provajdera (ovde pre svih mislim na EUnet koji malo dize cenu za 1024/64 iz samo njima objasnjivih razloga...) A to sto cice u Telekom centrima ili ovi iz podrske ne znaju te informacije, na zalost nije nista cudno. :(

Odakle se sad pojavi ubrzanje od 100% za download, ako na sva usta pricaju o 50%????

Ne bi me cudilo da ostave iste pakete a da uvedu nove pod nazivom "retro" namenjene onima kojima je muka od suludih brzina.
npr.128/???,64/???...
:D:D:D

pored retro predlazem i uvodjenje paketa "Retard":zgran: za njihove verne korisnike :smash:

danas sam produžavao pretplatu(Sezam) i devojčica mi je rekla da se ne zna da li će za 50 ili 100% da se poveća,rek`o joj šef...

nije mnogo respektabilan izvor ali...

Auh bre, od svih ovih rumora glava da zaboli. :smoke:
Srećom prvi je u subotu, pa će neizvesnost da bude kratka. :type:

Odakle se sad pojavi ubrzanje od 100% za download, ako na sva usta pricaju o 50%????

najjace da nam sa 512/64 prebace na 1024/64

bili bismo jedinstveni u svijetu

Ups, moja greska prilikom kuckanja :type: KAO STO JE NAJAVLJENO.... - znaci 512 -> 768; 1024 -> 1536; 1536 -> 2048 - bar sada 01.11. ,)

50% uopsteno receno, jer ovaj najbrzi paket se ubrzava za 33% dok prva 2 za po 50% :( Onaj famozni paket koji ima Telekom (a koji uvodi EUnet na mala vrata) skace za neverovatnih 100% (sa 256 -> 512) jer ga EUnet vec nudi kroz svoje usluge, pa se pretpostavka namece sama :)

Sorry sto sam uneo malo zabune..... cheers Toliko sam razocaran ovom odlukom, da vise ni sam ne znam sta pisem..... Idu prsti na zeljene brojke...... bar neke ;)

Poslednja izmena:
Ups, moja greska prilikom kuckanja :type: KAO STO JE NAJAVLJENO.... - znaci 512 -> 768; 1024 -> 1536; 1536 -> 2048 - bar sada 01.11. ,)

50% uopsteno receno, jer ovaj najbrzi paket se ubrzava za 33% dok prva 2 za po 50% :( Onaj famozni paket koji ima Telekom (a koji uvodi EUnet na mala vrata) skace za neverovatnih 100% (sa 256 -> 512) jer ga EUnet vec nudi kroz svoje usluge, pa se pretpostavka namece sama :)

Sorry sto sam uneo malo zabune..... cheers Toliko sam razocaran ovom odlukom, da vise ni sam ne znam sta pisem..... Idu prsti na zeljene brojke...... bar neke ;)

hehehe... Samo vi nas strecajte. Imamo po jednu čuku. :)

*ebalo ih povecanje, ADSL mi radi gore nego dial-up od kad su poceli da rade na promeni pristupnih brzina...
Da nemam Telenor HSDPA smorio bih se najgore
Ah da provajder je Beotel

*ebalo ih povecanje, ADSL mi radi gore nego dial-up od kad su poceli da rade na promeni pristupnih brzina...
Da nemam Telenor HSDPA smorio bih se najgore
Ah da provajder je Beotel
Evo da i ja kazhem da imam isti problem ( takodje na beotel-u). Znachi nema smisla da zovem teh. podrshku?

Srpski ADSL download/upload je smesh da gledas ali ne smesh da diras.

Evo da i ja kazhem da imam isti problem ( takodje na beotel-u). Znachi nema smisla da zovem teh. podrshku?
isto je i kod mene,brzina je uzasnih 15-16KB:S:,a gledanje youtube linkova je sada since fiction :( teh pod ne moze nista da pomogne,koliko sam skapirao do prvog ima da bude ovako jadno

Sreca sto vrhuska lelekoma nezna da koristi internet inace bi se slatko nasmejali nasim patnjama i
moljakanjima sa nadom da cemo moci bar youtube da gledamo bez seckanja, a upload nam ne treba
pisacemo pisma kao mi matoriji kad smo bili u vojsci, liznes olovku i krenes.

Meni su izgleda vec povecali dl,a up smanjili:D
347607999.png

Sto se tice povecanja svi se ponasate smesno, umesto da se zajedno dogovorimo i maltretiramo i ministarku i pomocnike i direktore u telekomu do kojih mozemo da dodjemo, ako ne mozemo da dodjemo do glavnog, mozemo do nekih manjih. Ja inace to svakodnevno radim. Evo dacu vam nekoliko brojeva telefona pa da svi zovemo danonocno. Naravno moram da napomenem da ne smete nikoga vredjati na neki primitivan nacin, ali ih zovite i pritiskajte non stop. Mislim da bi bilo dobro i da im zapretimo da ukoliko ne bude najmanje dupliranja i to tipa 1024/128, 2048/256 i 4096/512, da u tom slucaju idemo ispred ministarstva svaki dan i da im blokiramo kancelarije i sve ostalo.

Morao bi da napomenem da mene licno bas briga za cenu, jedino mi je vazna brzina, kada bi bio paket od 10 megabita za 10 000 dinara ja bi ga uzeo, ali razumem da mnogima i cena predstavlja problem. U trenutku kada telekom kasni mesec i po dana i vise za Sbb-om u povecanju brzina i jos namerava da ih poveca za 50 odnosno bednih 30 posto u slucaju najbrzeg paketa ovo prevazilazi svaku razumnu meru i granicu! Bezobrazluk koji je na ovaj nacin izrazen ravna se sa nepostovanjem i vredjanjem svih koji koriste net u Srbiji preko 10 godina!

Osim toga iskreno se nadam mnogo boljem trzistu od 2009 kako vec svi najavljuju ali do tada se moramo muciti sa ovima...

Jedna molba za moderatora, hajde da napravimo nesto slicno kao sto je www.mobilnisvet.com i www.pcberza.rs i www.itsvet.com ali za pristup internetu... ???? Naravno ja ne bi voleo da to bude deo na forumu vec da to bude jedan poseban odeljak sajta na kome ce biti uporedjenje sve brzine wireless-a, adsl-a, kablovske i slicno ali na jednom mestu??? Neka neki moderator odgovori...

Posebno bi napomenuo pojedine provajdere koji deru za ADSL i kojih se treba kloniti! Od velikih to je pre svega EUNET sa svojim gold paketom od 6700 dinara. Ima jos pacijenata tipa SCNET i slicno.

Telefoni koje mozete zvati, a koji nisu 9813 i slicne gluposti(napominjem moderatorima da mi ni slucajno ne brisu post, jel su ovo sve telefoni koji su javni i nalaze se na sajtovima ministarstva i telekoma):

Kabinet ministarke 011/2020057 [email protected]
Mr Slobodan Laketa, pomoćnik ministra za telekomunikacije - 011/2020058 [email protected]

U Telekomu imate dve gospodje:

2244012 Natalija

3341058 Maja cini mi se, u svakom slucaju trazite nekoga za ADSL nadleznog

2078811 ovo bi trebalo da je telefon ili direktora ili njegovog kabineta

Sta mislite o tome da naprimer nas 200 dnevno zove, a zatim da nas 1000 ili vise ode tamo i ceka ministarku ispred kabineta. Ja mislim da bi posteno ubrzanje adsla tada bilo veoma prosto. Znaci 4 megabita ili smrt!:)))

Poslednja izmena:
Ja cu brate da zovem. Ako oni mogu nama da naplacuju svoje usluge 10 puta iznad trzisne vrednosti i da usporavaju tehnicki napredak na drzavnom nivou mogu i ja da da okrenem par brojeva i pitam zasto to rade. Sescu sutra i napisati otvoreno pismo ministarki na email, kao i onom Slobodanu sto je postao savetnik sa molbom da nam odgovore zasto i kako i kada misle da promene stvari. Postovacu ovde na forum da mi date neke konstruktivne kritike ako sam nesto izostavio. Mnogo se prica - mozemo da probamo bar malu akciju.

Pa mozemo da probamo akciju, ali ti koliko vidim planiras da pricas, u stvari, jos gore, da pises. Ti sto slusaju i citaju se zale, a drugi vladaju. Bez urlanja na ulici i zaglavljivanja saobracaja nema nista.

Ja sam im slao i mailove i zvao ih i nameravam da nastavim, a bilo bi dobro da i vi to uradite. Mislim da nema potrebe za ulicom, dovoljno bi bilo kad bi nas 30 otislo ( u odelima ali nekim lepim:)) ) do ministarstva i kad bi seli u kabinet i tako svaki dan. Mislim da bi odmah reagovali. Ali da ne bi mi gubili vreme, jedan poziv dnevno na svaki od ovih brojeva bice dovoljno. Osim toga obavezno recite da cete zvati i sutra dan da vidite sta je uradjeno:) I nemojte biti neljubazni, vise cemo postici ako budemo kulturni.

I nemojte da mislite da je malo ljudi ovo videlo, do sada ima 16000 pregleda za ovu temu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno