Šta je novo?

Fifa 2009

Osim kolizija koje su preuzete sa PS3/ Xbox 360 verzije, gameplay je ostao IDENTIČAN kao u FIFA 08 za PC, što sa sobom automatski povlači da je njeno igranje potpuno gubljenje vremena. Lopta je užasno predimenzionirana, njeno ponašanje u vazduhu je i dalje krajnje čudno, a akcije se dosta često završavaju vrlo čudnim golovima.

Zaista sam se nadao i bio gotovo ubeđen da će ovo biti prva FIFA u poslednjih 10 godina koju ću zaista igrati, ali tu sam se gadno prevario.

PES 2009 je definitivno jedini izbor na PC-ju. Koliko god da je faličan i po mnogo čemu prevaziđen, neuporedivo je bolji od FIFA 09.

Ljudi sve je to lepo shto vi tu komentarishte. Ali meni kad se skupi drushtvo i kad mi opichimo neki fudbal, nebitno dal to bio PES ili FIFA najbitnije je da se zabavimo, nerviranje zbog promashenih shansi i sve to. Drug i ja samo odigrali part tekmi FIFE 08 proshle nedelje i lepo se zabavili, a to shto je lpoa prevelike i druge stvari nas nije opteretilo ni malo. Verujem da se svi secate FIFA-e 2002 (pinball edition 😀 ) al ja sam se o5 strashno zabavljao kad sam je igrao u lan-u 😉

sitj01d.jpg

Ako je još neko ponosni vlasnik Gigatech SA-120X džojpeda ili Jetion modela koji izgleda identično, možda mu pomogne ako doda par linija u devdata.dat kako bi imao sve kontrole.

Kod:
[Generic   USB  Joystick  |Generic   USB  Joystick  ]
DEADZONES=0.3,0.3,0.3,0.3
2|24|3,2|25|4,5|26|5,5|27|6,1|22|5,1|23|6,0|20|3,0|21|4,0|18|21,0|19|22,0|16|19,0|17|20,0|2|2,1|1|2,2|0|2,3|3|2,4|10|2,5|13|2,6|11|2,7|14|2,8|9|2,9|8|2,10|12|2,11|15|2
2|24|3,2|25|4,5|26|5,5|27|6,1|22|5,1|23|6,0|20|3,0|21|4,0|18|21,0|19|22,0|16|19,0|17|20,3|3|2,2|2|2,1|1|2,0|0|2,6|10|2,7|13|2,6|11|2,5|14|2,8|9|2,9|8|2,10|12|2,11|15|2,1|4|2,3|5|2,0|6|2,4|7|2
2|24|3,2|25|4,5|26|5,5|27|6,1|22|5,1|23|6,0|20|3,0|21|4,0|18|21,0|19|22,0|16|19,0|17|20,3|3|2,2|2|2,1|1|2,0|0|2,6|10|2,7|13|2,6|11|2,5|14|2,8|9|2,9|8|2,10|12|2,11|15|2,1|4|2,3|5|2,0|6|2,4|7|2
Umesto Generic USB Joystick , treba upisati tačan naziv koji se pojavljuje u device manageru za model džojpeda. Kod mene se prijavljuje baš kao što je napisano u kodu, sa dupliranim razmacima.

Poslednja izmena:
nikakvih problema sa logitech rumblepad 2 cordless

nego jel neko primetio recimo kad je jedan gol razlike u pitanju i zadnji minuti su meca, da golman pritrcava kod izvodjenja kornera ili slobodnjaka u sesnaesterac, juce majmuncina zamalo gol da mi da glavom 🙂 odlicna novina.

I u FIFI 08 se mogao pozvati golman u poslednjim minutima kod prekida.

Moje zapažanje FIFE 09

Pozdrav ! Moram prokomentarisati novu FIFU 09. Inače sam ljubitelj video igara još iz doba Spektrum Sinklera i normalno fudbala. Vremenom sam se vezao za PES i doživeo razočarenje PES 2008 i rešio sam da predjem na FIFU. Čitajuci sve moguće članke o novoj FIFI , stekao sam utisak da će nova verzija biti savršena i ja ću napokon promeniti navijačke boje preko PES-a do FIFE. I onda šok,ali neverovatan.
Odigram 3 utakmice FIFE 09 i ne poželim više da je očima vidim. Evo mojih zapažanja.

-Sudije su napokon i u FIFI, ali oni ničemu ne služe. Trči po terenu bez veze i u opšte ne učestvuju u igri. Sudija u PES-u aktino učestvuje i pokazuje odma za koga je prekršaj. Pomoćni sudija u FIFI drži onu zastavicu i samo trči. Kad je ofsajd nista ne pokazuje.
-Golovi se daju nikad lakše.
-Slobodni udarci oko šesnaesterca 100% gol. Retko kad da promaši.
-Radar koji je neophodan da bi se ozbiljno igrao fudbal, vrlo malih dimenzija vrlo sitan, moraš da uđeš malte ne u monitor(vidim odlično i ne nosim naočare).
-Mreža na golu loše odrađena.
-Kad šutneš na gol i promašiš, lopta jednostavno nestane.
-Kad daš gol i kad ti pokaže radovanje igrača, prosto da se prestrašiš kako igrači izgledaju. Svi do jednog imaju neku ispijenu facu sa ogromnim podočnjacima kao ,,ZOMBI''. Strašno.:wall:
Još bi imao štošta da prokomentarišem, ali misli da je i ovo dosta.
Neka se niko ne uvredi ko god igra FIFU, ali PES je 10 svetlosnih godina ispred. U svom životu nisam video ovako loše urađen fudbal.
Iako sam hteo da menjam, ipak ostajem i dalje veran PES-u i jedva čekam da izadje ovih dana novi.:banana:

Malo da i ja dodam svoja iskustva sa joypadom 🙂
Imam SAITEK p2600 i prilikom dodavanja nekom igracu on jednostavno kad uzme loptu potrci prema gore a kad drzim dugme za trigger run nema tih problema radi normalno...inace kalibrisan mi je pad odlicno i u drugim igrama nemam problema
kad se igra na tastaturi sve radi odlicno sto se tice kontrola jel ima neko takvih nazovi problema posto vidim da ima nekih caka sto se tice joypadova u fifi09

Jel moze ovo preko hamachija? Jel hoce neko u multi, ako moze?

Ja sam inace Pesovac, ali svidja mi se i ova nova Fifa 😀

Moze preko hamachija, aj javim ti se za tekmu. Sad cu tek da instaliram novu FIFU da probam.

@joksa603 sudeje su postojeale i ustarijim FIFA-ma samo je trebalo u opcijama ih ukljuchiti i da meni se bash dopada sitniji radar jer ja ne mogu organski ad ga smislim jer mi samo odvalchi paznju dok igram, al poshto kolega sa kojim igram ne moze bez radara drzim ga ukljuchenog....

Valeri Bojinov

@joksa603 sudeje su postojeale i ustarijim FIFA-ma samo je trebalo u opcijama ih ukljuchiti i da meni se bash dopada sitniji radar jer ja ne mogu organski ad ga smislim jer mi samo odvalchi paznju dok igram, al poshto kolega sa kojim igram ne moze bez radara drzim ga ukljuchenog....[/QUOTE]

OK. Onda se izvinjavam. To je moje nepoznavanje FIFE, ali ovo sudjenje u novoj verziji 09 je tragikomično. Sudije su samo figure koje su tu, ali ništa ne rade. Ako ti nije teško odigraj PES 2008 i videćeš razliku. Drastičnu. Pomoćni sudija pokazuje aut
i kome pripada lopta. Glavni isto tako rukom pokazuje kome je dodelio faul. To su možda, reći ćeš sitnice, ali dočarava ti donekle pravi fudbal. A oko radara mislim da strašno grešiš što ga ne koristiš . Veruj mi da ćeš strašno unaprediti svoju igru.
Iz ličnog iskustva ti govorim. Jedan primer; Imam drugara i izmedju njega i mene je strašno rivalstvo u fudbalu. Drao me je u svakoj igri kao vola u kupusu.:S: Uopšte mi nije bilo jasno šta on to radi, a ja ne. I onda mi je priznao da on malte ne i ne gleda igrače, nego prvenstveno radar. Obrati pažnju kako se pojedini igrači otvaraju kad gledaš radar. I dovoljno je uputiti mu pas i šansa za golom je tu. E, sad je mrtva trka. Tu smo negde isti. Jeste teško u prvo vreme, ali malo vežbe sa slabijim protivnicima i garantujem ti uspeh. Samo napred.
I ne nagovaram te, ali probaj PES. Razlika je nebo, zemlja.

😀 Momci 😀 O ovome mozete do sutra 😀 Ipak inje tema da li je ovo bolje od PES-a 2009 ili ne ! ! ! Sve morate pesovci da poredite sa PES-om (a ako je PES realan ja ne znam onda sta je ne realno 😛) 😀 strasno...A sto se tice gamepad-ova(ili popularno yoystica) controllori koji nece imati problema su logitech kontrolori ( rumble bad serije sa analognim palicama) i naravno ne prevazidjeni Xbox kontrlolori... Ostalo ko zna moze da radi a i ne mora... Pitajte sve sto vas zanima 😀 pomocicu vam 😀 Znam dosta 😀

Have FUN and good LUCK

@joksa603 sudeje su postojeale i ustarijim FIFA-ma samo je trebalo u opcijama ih ukljuchiti i da meni se bash dopada sitniji radar jer ja ne mogu organski ad ga smislim jer mi samo odvalchi paznju dok igram, al poshto kolega sa kojim igram ne moze bez radara drzim ga ukljuchenog....

OK. Onda se izvinjavam. To je moje nepoznavanje FIFE, ali ovo sudjenje u novoj verziji 09 je tragikomično. Sudije su samo figure koje su tu, ali ništa ne rade. Ako ti nije teško odigraj PES 2008 i videćeš razliku. Drastičnu. Pomoćni sudija pokazuje aut
i kome pripada lopta. Glavni isto tako rukom pokazuje kome je dodelio faul. To su možda, reći ćeš sitnice, ali dočarava ti donekle pravi fudbal. A oko radara mislim da strašno grešiš što ga ne koristiš . Veruj mi da ćeš strašno unaprediti svoju igru.
Iz ličnog iskustva ti govorim. Jedan primer; Imam drugara i izmedju njega i mene je strašno rivalstvo u fudbalu. Drao me je u svakoj igri kao vola u kupusu.:S: Uopšte mi nije bilo jasno šta on to radi, a ja ne. I onda mi je priznao da on malte ne i ne gleda igrače, nego prvenstveno radar. Obrati pažnju kako se pojedini igrači otvaraju kad gledaš radar. I dovoljno je uputiti mu pas i šansa za golom je tu. E, sad je mrtva trka. Tu smo negde isti. Jeste teško u prvo vreme, ali malo vežbe sa slabijim protivnicima i garantujem ti uspeh. Samo napred.
I ne nagovaram te, ali probaj PES. Razlika je nebo, zemlja.

Ja stvarno nisam obracao paznju na sudije, znam da u PES-u 2008 uvek kad krecem sa centra neki od mojih igracha se zapuca u sudiju 😀
Znam da je radar koristan, al nisamnavikao da se sluzim njime jeste da i ja ponekad bacim pogled na radar. Inache ima insalirane i FIFA-u i PES tako da se oba fudbala igraju kod mene :type:

BTW jel zna neko gde je Emile Mpenza u novoj FIFA-i? Man City ga je prodao Plymouth-u al ga nema ni tamo....

Poslednja izmena:
Sve morate pesovci da poredite sa PES-om (a ako je PES realan ja ne znam onda sta je ne realno 😛) 😀 strasno...

Koliko ja znam, ovde je reč o video igrama, a ni jedna nije "realna" još manje "savršena". Ukoliko žudiš za realnošću, onda loptu u ruke i pikaj na nekoj poljani, realnosti kol`ko voliš. A ako si lenj, onda SportKlub ili tako neki kanal, realne fuce ima koliko o`š.

Šalim se. Stvar je što svi mi seirimo šta je realno ili ne. Lično, voleo bih da bilo koja fudbalska igra NIKADA ne bude 100% realna. Jer igra treba da pruži zabavu.
Zamisli da je, recimo, Fifa 100% realna, pa onda uzmeš da igraš 20-minutnu utakmicu između, recimo, reprezentacije Srbije i, na primer, Bosne. Zamisli da gledaš kako se 22 bezveznjaka vuku po terenu kao zadnje mrcine, nemaju pojma zašto su tu, nemaju blage veze sa fudbalom, spori kao kornjače, svaka treća lopta odlazi dođavola...mislim da shvataš. Ma kako "nerealno" izgledalo, uvek je lepše praviti zanimljive i lepe akcije i golove od onih "realnih".
Ako treba reći nešto o PC verziji Fifa 2009 onda je to da su malo unapredili grafiku (iako igrači deluju kao glavata, buljava čudovišta, a stadioni kao da imaju đubrište umesto trave, da ne pričam o karton-publici), veoma malo unapredili gameplay, ali sve je to isto kao i zadnje tri-četiri godine. Ako ništa, bar se Konami trudi da izmeni mnogo više toga. Lično, MNOGO više mi se sviđa PES 2009 od 2008. Kozmetički malo izmenjen, ali je gameplay je, po meni, višestruko bolji. A ko se ne slaže, očigledno nije nikada ni gledao ni igrao PRAVI fudbal.

:type:
Koliko ja znam, ovde je reč o video igrama, a ni jedna nije "realna" još manje "savršena". Ukoliko žudiš za realnošću, onda loptu u ruke i pikaj na nekoj poljani, realnosti kol`ko voliš. A ako si lenj, onda SportKlub ili tako neki kanal, realne fuce ima koliko o`š.

Šalim se. Stvar je što svi mi seirimo šta je realno ili ne. Lično, voleo bih da bilo koja fudbalska igra NIKADA ne bude 100% realna. Jer igra treba da pruži zabavu.
Zamisli da je, recimo, Fifa 100% realna, pa onda uzmeš da igraš 20-minutnu utakmicu između, recimo, reprezentacije Srbije i, na primer, Bosne. Zamisli da gledaš kako se 22 bezveznjaka vuku po terenu kao zadnje mrcine, nemaju pojma zašto su tu, nemaju blage veze sa fudbalom, spori kao kornjače, svaka treća lopta odlazi dođavola...mislim da shvataš. Ma kako "nerealno" izgledalo, uvek je lepše praviti zanimljive i lepe akcije i golove od onih "realnih".
Ako treba reći nešto o PC verziji Fifa 2009 onda je to da su malo unapredili grafiku (iako igrači deluju kao glavata, buljava čudovišta, a stadioni kao da imaju đubrište umesto trave, da ne pričam o karton-publici), veoma malo unapredili gameplay, ali sve je to isto kao i zadnje tri-četiri godine. Ako ništa, bar se Konami trudi da izmeni mnogo više toga. Lično, MNOGO više mi se sviđa PES 2009 od 2008. Kozmetički malo izmenjen, ali je gameplay je, po meni, višestruko bolji. A ko se ne slaže, očigledno nije nikada ni gledao ni igrao PRAVI fudbal.

Prijatelju ja nisam rekao da zelim da igram realan fudbal... PES igraci spominju stalno neku realnost zato sam to spomenuo...a sto se tice mog aktivnog zivota aktivan sam i previse, a ovde je rec o FIFI 2009 a ne o PES-u...A naravno realan fudbal nece nikada biti samo indijanci zele realan fudbal ... fudbal mora biti zabavan...Slazem se sa tobom

Sada vam preostaje da kupite orginal Fifu 2009 da se registrujete www.esl.eu i da pocnete da se takmicite ...
:type::type::type::type::type:

Ima li neko problem sa ovom igrom a da je igra na Saitek Cyborgu? Meni je sve boli dobro na Logitech Precision i DS2,ali kad igram na Cyborgu igrac koji dobije loptu trci gore,tj. ka osnovnoj liniji...Sad u cemu je problem? Inace,gamepad u svim igrama radi bez ikakvih problema,jedino ovde mi se to desava...

Ja ne mogu da se sastavim sa ovom igrom.
Ne sviđa mi se.Mislim da je prošlogodišnja bolja.🙁

Veoma duboka i detaljna ekspertiza,ali moram priznati da se ne slazem sa tobom.
Grafika u fifi 2009 je odlicna, igraci se krecu i padaju relano, igra odise fenomenalnom atmosferom i sto je najvaznije ova fifa je daleko najbolja od svih do sada.

Joj,sve je bliza unistallu 😡 ...Samo da meni PES9 stigne i ovo se,najverovatnije,brise...Kako je debilno neverujem...Ide Torres,na ledjima mu se okacili Toure i Gallas,sto je sve zajedno 150+ kg,i ovaj nista,ide kao da nema nikog i da gol :wall: Onda zasto koji q trce 2 igraca za jednim protivnickim? Zbog toga sam jednom dobio gol jer se napravila rupa u odbrani...Alex Song vija negog iz Portsmoutha i dodje Gallas i vijaju ga zajedno,rupa u zadnjoj liniji,Toure ne moze sve da pokrije,ovaj doda Utaki valjda i eto gola :wall: Nekad mi se desava da faul napravim na polovini,a izvode ga sa jedno 35+ m :wall: Igracima glave svetle kao da su ih mazali uljem :d Izvodim faul nede oko polovine i pritisnem ono da mi dodje igrac blize da mu dodam,a on dodaje skroz negom drugo...Ma bagovima nikad kraja...Ni PES nije savrsen,ali je savrsenstvo poredeci se sa ovim...

Ovu glupost ne treba ni komentarisati :S:

http://www.youtube.com/watch?v=90JBabQpF5o

Must have modovi za Fifu 09:

1. Gameplay patch:
Keeper React
( Keeper sees the ball later, but react more faster, which tends to astouning situations) Backspin X
( if you hit the ball the right way you get the right drive and punch to the ball) Spin X
( improved effect at inrist shots) Shot X
( Bal gets more drive during shootings and less shooting help] Gravit X
( ball is more heavy and is not floating through the air) Pass system X
( passes are faster and more direct) Game extension X
( players can be controlled more direct and show much more reactions)
( distress of the oponent has more effect on your crossings, passes and shots)
( collisions are more spectacular between ball and players, as well as between player and playerzw.)

Download:
Kod:
http://www.fifa4fans.de/downloads/onelink.php?showid=275

2. Realistic nets for FIFA 09
Without this, the nets look (and move) like they're made from barbed wire. This patch makes the nets look good and move well to boot! For some reason, the roof is transparent for me, but a lot of other people seem not to be having that issue.

Download:
Kod:
http://rapidshare.com/files/151188899/ar31an_Net_Patch_FIFA_09.rar

3. Lightening Patch
This fixes the lighting for overcast and most importantly, night time matches. Say goodbye to that ugly astro-turf look of night matches, now they look really good!

Download:
Kod:
http://md.fifa-evolution.com/09_Lighting_Patch.exe

4. Ambient Sound Patch
+ Increasing volume.
+ You will hear clearly sound of passing, heading, kicking, ball hitting the post…
+ Crowd sing anthem & chant more often.
+ Crowd applause when you steal the ball back.
+ Crowd shout “OH” when you perform shooting.
+ Crowd shout “BOO” when make a
fault
+ Crowd cheer when you win.

Download:
Kod:
http://md.fifa-evolution.com/09_Sound_Patch.exe

3. Lightening Patch
Nisam primetio razliku. Činjenica je da dnevni mečevi u FIFI izgledaju mnoogo bolje od noćnih koji su nekako mračni i sivi.

obrati paznju na senke igraca nocu, nekako sve prirodnije izgleda.

kako ti se cini gameplay patch? mnogo je tecnija fifa sad

Moja greška. Pokrenuo sam Lightening patch i mislio sam da je instaliran. Tek jutros sam video ikonicu na desktopu koju je bilo potrebno pokrenuti. Ovo je obavezan patch. Pre njega je utakmica izgledala kao da igraju u sumrak bez osvetljenja. Ovo sad je mnogo realnije.

Gameplay patch mi se nije nešto posebno dopao. Osim učestalog padanja igrača kao da su pokošeni metkom prilikom sudara, nisam primetio razliku.

Ufff...
Nakon xx dana igranja pojavio se novi problemcic: naime, nisam "autentikovao" svoju verziju na EA sajtu - sad mogu samo da igram trening, Be a pro i karijeru, zna li neko resenje za ovo? (na PM naravno 🙂 )

I ovo je doslo do svog mesta na mom hardu, i sta da kazem sem da je bolje od fife 08 koju sam nakon pola sata obrisao, bolja je grafika, evo sad skidam ove patcheve, pa cemo da vidimo. 🙂

Igrao sam bio prvo demo za FIFU 09, i rekoh dosta napredovali ovi iz FIFE, medjutim mnogo glupo i lako se daju golovi na utakmici od 5 minuta dam uvek bar 3 gola, nekad i vise.

Sinoc nabavim PES 2009, i poredjenje FIFA - PES 2009, je dupe i oko, uvredite se i treba da se uvredite, ali pored zivog PESa 2009, da igra neko FIFU 09, mora da bude ili mazohista ili neki totalni dilkan, normalan covek tesko da moze da bude.

Poslednja izmena:
Ne verujem da neko igra ovo bredju pored PES-a 2009,ali stvarno

Nazad
Vrh Dno