Šta je novo?

Fifa 2009

Evo sad sam i ja probao demo, i moram da kažem da FIFA09 za PC izgleda gotovo identično kao FIFA08 za xbox360, sutra idem da vidim kako izgleda 09 kod druga na kutiji. Neznam šta ste vi očekivali, ali ovo je to 🙂

Pogledaj malo bolje, ako budes bio u prilici. Veruj mi razlike nisu male.

Poslednja izmena:
Ti nisi skapirao o cemu pricam (nisi povezao da i ja navijam za to da pc verzija treba da bude makar ista kao konzolna - i sam godinama pizdim zbog toga), zato se opusti...

Ma opusten sam nego komentar deluje bas onako konzolaski 😀 :wave:

Jedino sto me privlaci kod dema je "be a pro" mod, to mi je jako zanimljivo kao i zahtevnost koja nije velika i mogu na mojoj vremesnoj masini da igram na 1680x1050 sve na High.

Sa svim u full ti radi dobro? Meni shtucne ponekad sa 8600GT, kad uradi colose up igracha posle gola tachno se vidi pad frame rate-a. Da ne pricham da Fifa 08 na athlo x2 4000+ i GeForce 8500GT shtuca i to chesto na max setovanjima.

Ovo je smejurija, a ne fudbal! Jel se to meni cini ili oni to kotrljaju neku lubenicu od 10kg? Ma stvarno mi nije jasno kako mogu ovakav proizvod da izbacuju na trziste, poslednja FIFA koju sam igrao bila je 96. Toliko o tom serijalu... Eh, a ponadao sam se mozda ce ovo i liciti na nesto...

PS
CIni mi se da je ipak dinja u pitanju 🙂

Ovo je smejurija, a ne fudbal! Jel se to meni cini ili oni to kotrljaju neku lubenicu od 10kg? Ma stvarno mi nije jasno kako mogu ovakav proizvod da izbacuju na trziste, poslednja FIFA koju sam igrao bila je 96. Toliko o tom serijalu... Eh, a ponadao sam se mozda ce ovo i liciti na nesto...

LOL!!!Bravo zmaju 🙂 !Pokido si!Meni isto nije jasno kako ti likovi iz EA-a sebe shvataju ozbiljno nakon ovakvog bull***t-a!
Brate kada pogledas likovi iz KONAMI-ja su stvarno gotivci!Za razliku od EA SPORT-a daju nama sa racunarima podjednako kvalitetnu igru kao i ljudima sa konzolama.Razlike su minimalne izmedju novijih konzola i PC-ja, a sve su naravno next-gen!Jos sa ovom licencom Lige sampiona stvarno su napravili sjajan potez!Juce sam skinuo FIFU (PC demo) posto je video materijal prethodnoh meseci stvarno obecavao!Ali kada sam je instalirao video sam da je to totalno ista igra kao prethodna FIFA i stvarno se smorio!Ne mogu da verujem koliki su smecari!Igram samo PES ali sam smatrao da bi malo konkurencije dobro doslo.Ali na kraju ispade da nova FIFA za PC i nova FIFA za konzole veze jedna sa drugom nema!
Sa nestrpljenjem ocekujem demo za PES 2009!!!

Poslednja izmena:
Odakle je najbolje da skinem demo, probao sam sa jednog linka odavde, DL je ishao oko 6, 7kb, 10kb max, pa sam odustao..

Nigde nisu obećali da će biti izjednačen kvalitet - posao je urađen polovično, i kod grafike i kod gameplaya, ali to bar PC verziju konačno izdiže daleko iznad PS2 varijante.

Evo, napokon sam probao i PS3 verziju, kasnili su sa demoom, juce PC verziju, i mogu reci da je ogromna razlika u gameplayu, nazalost. Koliko sam citao ranije, obecavali su ogromna poboljsanja u PC verziji, i izjednacavanje kvaliteta sa istoimenim naslovom na konzolama, medjutim, uopste nije tako.

Potpuno se slazem. Imam oba demoa (PC i XBOX360) i bas je vidljiva razlika, kako u gameplay-u tako i u grafici. 🙁
Pretpostavljam da su PS3 i XBOX360 verzije identicne.

Koje su konkretno razlike u gameplayu izmedju konzolnih i PC verzije? I da li je ova 09 ista kao 08 sto se tice gameplaya (PC)?

Opa, neke fotke iz najnovijeg build-a, kazu da je demo 2 meseca star build, ovako navodno sada izgleda, skidam PS3 demo pa cemo da vidimo jeli slicno, ovo je previse dobro da bi bilo istinito:

86289_fifa-09.jpg

86291_fifa-09.jpg

86297_fifa-09.jpg

86299_fifa-09.jpg

86301_fifa-09.jpg

86303_fifa-09.jpg

86305_fifa-09.jpg

86309_fifa-09.jpg

86313_fifa-09.jpg

86315_fifa-09.jpg

part 2

86319_fifa-09.jpg

86279_fifa-09.jpg

86277_fifa-09.jpg

84168_fifa-09.jpg

71330_fifa-09.jpg

Da li bi se sramotili sa dva meseca starim build-om i pustili ga u javnost?!?! Ove slike nemaju nikakve veze sa demoom i pod hitno trazim njihov premestaj u subforum Konzole da ne obmanjuju PC populaciju 🙂

Da li bi se sramotili sa dva meseca starim build-om i pustili ga u javnost?!?! Ove slike nemaju nikakve veze sa demoom i pod hitno trazim njihov premestaj u subforum Konzole da ne obmanjuju PC populaciju 🙂

Nisam ni rekao da je iz PC verzije 🙂 Ne znam odakle je ali je ogromna razlika od ove slike iz PC demoa (Kasiljas) koja se nalazi u ovoj temi..

^ Ove fotke ne govore ništa, nisu in-game screens, a i na njima nije uključen 3d grass i trava izgleda očajno...

Jedino na predzadnjem screen-u se pojavljuje više od jednog igrača, a taj izgleda kao da je napravljen u FIFA 07.

Poslednja izmena:
Evo da se i ja pridruzim ekipi koja pljuje FIFA 09 demo. Grafika jeste poboljsana, ali ne pretereano spektakularno. Naime, igraci izgledaju zdepasto, lopta nije srazmerna sa igracima, sve odise blurom... Naravno, evidentan je napredak u odnosu na 08 verziju ali nije dovoljno. Uporedjivanje sa PS2 verzijom postaje pomalo smesno, zar ne mislite?

E sada prelazimo na gameplay. Potpuno je neoprostivo da su ovi luzeri iz EA Sportsa ostavili bukvalno isti fizicki engine kao i u predjasnjim verzijama. Mislim, lopta se lepi za nogu na prilicno nerealan nacin. Sutiranje jos uvek ostavalja onaj "meh" efekat, tj. sve to deluje nekako izvestaceno i nerealno (i slabo na neki nacin). Kao sto je vec neko rekao, lopta se ponasa kao da ima 3-5 kg a ne nesto manje od 500g (ili oko 500 nisam tacno siguran koliko je tezka fudbalska lopta). Golmani su *****i. Mislim, ne izlaze ni na jednu loptu, osim ako im ne pada tacno u peterac. Neko je i pomenuo da Kaka moze ladno da nosi 3-4 igraca na ledjima 50 metara i onda da gol. E to je realno (Forza Milan) 😛 Zezam se. Sve u svemu jos jedan promasaj, tj. opet pokusavaju da nam mazu oci sa blurom, 3D grass-om, malo detaljnijim teksturama, ali srz igre ostaje ista. Govance ostaje govance...

Poslednja izmena:
koliko sam ja upoznat verzija za pc je ''nova'' samo zbog mogucnosti koriscenja misha koja daje igracu pregrsht opcija za dribling. Osim toga sve je staro, naravno engine je malo optimizovan, ali ako je ovo stari build, onda bolje da cutimo dok ne izadje neki noviji ...
Enivej, fifa 08 je na ps3 blizu pes-a, i to samo zato sto isti nije optimizovan kako valja pa igra secka ... ja sam oduvek gotivio pes jos dok se zvao ISS 🙂

Nova je i zbog widgeta, potpuno novih menija, linijskih sudija, realnijeg sistema kolizija, Adidas Live season...dosta stvari iz PS3/Xbox 360 je tu, ali ih i dosta fali.

Nova je i zbog widgeta, potpuno novih menija, linijskih sudija, realnijeg sistema kolizija, Adidas Live season...dosta stvari iz PS3/Xbox 360 je tu, ali ih i dosta fali.

ma widgeti ... heh ... sta ce ti widgeti kad ti dodje drustvo pa uzmete po gamepad i pikate? Linijski sudija je primetan u pes 6, a sto se tice kolizija ... ok, fizika je dobra u obe igre ..

Sad igrah demo na PS3, moram priznati da impresivno izgleda, face u cut-scenama su kao na ovim fotkama, samo sto nisam pauzirao i zumirao ovoliko, odradicu sutra pa da uporedimo, mada nece bas biti reprezentativno sa digitalnog aparata.
Inace, nema toliko razlike u grafici od FIFA08 PS3 verzije kada igras, kada su cut-scene vidi se velika razlika, kao na renderima izgledaju igraci, ali i frejming opada, inace jako tecno u toku igranja...
Svidjaju mi se pasovi kako su odradjeni, animacije, ali nemogucnost namestanja kretanja na strelice je veliko razocarenje, kao u 08 verziji, ja jednostavno ne mogu da se krecem na pechurkama i to je vec ogroman minus preko kog ne mogu da predjem, nadam se da na konzolnom PES-u nije tako..
Sve u svemu, ja ovo ne bi mogao dugorocno da igram, isti utisak kao i sa FIFA 08 demoom, sve to izgleda impresivno kad gledas, ali neigrivo mi je, PES2008 je takodje slican, ali opet igriviji, zato sam jos uvek na PES6-ici...
Sutra skidam demo za PC da vidim te razlike, e da, btw, ovde nema te 3D trave..

Znači ostaje nada da će bar Konami odraditi posao kako treba 🙁

.... ali nemogucnost namestanja kretanja na strelice je veliko razocarenje, kao u 08 verziji, ja jednostavno ne mogu da se krecem na pechurkama i to je vec ogroman minus preko kog ne mogu da predjem...

To je samo stvar navike, veruj mi da je na analogu mnogo igrivije, ja sam se naučio tako što sam na prošlom džojpedu izlomio strelice, pa sam bio prinuđen da jedno vreme igram na stiku 😀
Preciznost je mnogo veća, pogotovo prilikom šuteva kada zaista možeš da naciljaš tačno di hoćeš.

Posting on the EA forums, a UK staffer for the publisher has claimed that the Xbox 360 and PS3 versions of FIFA 09 are “different” to the PC SKU as the huge majority of home computers simply wouldn’t be able to play them. Full thing:

The PC version of FIFA 09 is different to the Xbox 360 and PlayStation 3 versions because of the CPU processing power required for the architecture of the game.

The majority of gamer’s PC’s do not have enough CPU processing power for this architecture, so FIFA09 on PC has been built to have the best possible graphics and gameplay engine while still being accessible to as many fans of the game as possible. If the architecture was identical to the Xbox 360 and PlayStation 3 versions, FIFA09 on PC would only be accessible to 1-3% of the PC systems on the market.

Having said that, FIFA09 on PC delivers a very deep gameplay engine, along with leading-edge visuals.

So there you have it. Want the best looking FIFA? Buy yourself a nice console.

😀 Kao sto je bio slucaj sa "revolucionarnim" Foce Unleashed-om, evo nama opet slicne retorike.Ali zato trava i citljiva imena na dresovima nisu problem za PC :d

Evo i dodatka na taj post od istog moda

Originally Posted by EAUK_Phenom
Before I go on, I'd like to point out that Graphics power and CPU power are two very different technical parameters, and it's because of the CPU power that FIFA09 on PC can not (and does not) have the same architecture as the Xbox 360 and PlayStation 3 versions. The Graphics are a separate matter, and FIFA09 on PC has leading-edge graphics.

With that said, please allow me to further explain what I said earlier in this thread, as I believe that some of you may have misunderstood;

[1] I am aware that some PC systems are as capable as the Xbox 360 and PlayStation 3 (and that some are even more capable than them), but the majority of PC systems aren't (see [4]).

[2] The fact that a PC system can run Gears of War, Call of Duty, Assassin's Creed, etc. is irrelevant: the gameplay architecture of FIFA09 can not be compared to games of a different genre, and it is a fact that the majority of PC systems do not have enough CPU processing power for FIFA09 on PC to be the same as the Xbox 360 and PlayStation 3 versions.

[3] This means that, although some of your PC's may be able to 'handle' a better gameplay architecture, only 1-3% of PC systems on the market could 'handle' the same gameplay architecture that FIFA09 on the Xbox 360 and PlayStation 3 have (see [4]).

[4] "If the architecture was identical to the Xbox 360 and PlayStation 3 versions, FIFA09 on PC would only be accessible to 1-3% of the PC systems on the market." That is a fact.

However, because the PC continues to benefit from constant graphics and performance increases (and always will), the FIFA series on the PC will continue to improve each year, and it's architecture will, in time, 'surpass/exceed' the Xbox 360 and the PlayStation 3 versions.
I didn't say that FIFA 2010 on PC will (or won't) be the same as the Xbox 360 and PlayStation 3 versions of the game (because I do not know whether it will (or won't) be, at this moment in time).

Thank you for the constructive feedback that most of you have provided on this subject, so far.

Phenom

Poslednja izmena:
ma widgeti ... heh ... sta ce ti widgeti kad ti dodje drustvo pa uzmete po gamepad i pikate? Linijski sudija je primetan u pes 6, a sto se tice kolizija ... ok, fizika je dobra u obe igre ..

Zato što neki od vas još uvek vole single player, ili da igraju preko neta 🙂 Widgeti su tu od koristi, i jesu cool novina.

Evo i dodatka na taj post od istog moda
Originally Posted by EAUK_Phenom
Before I go on, I'd like to point out that Graphics power and CPU power are two very different technical parameters, and it's because of the CPU power that FIFA09 on PC can not (and does not) have the same architecture as the Xbox 360 and PlayStation 3 versions. The Graphics are a separate matter, and FIFA09 on PC has leading-edge graphics.

With that said, please allow me to further explain what I said earlier in this thread, as I believe that some of you may have misunderstood;

[1] I am aware that some PC systems are as capable as the Xbox 360 and PlayStation 3 (and that some are even more capable than them), but the majority of PC systems aren't (see [4]).

[2] The fact that a PC system can run Gears of War, Call of Duty, Assassin's Creed, etc. is irrelevant: the gameplay architecture of FIFA09 can not be compared to games of a different genre, and it is a fact that the majority of PC systems do not have enough CPU processing power for FIFA09 on PC to be the same as the Xbox 360 and PlayStation 3 versions.

[3] This means that, although some of your PC's may be able to 'handle' a better gameplay architecture, only 1-3% of PC systems on the market could 'handle' the same gameplay architecture that FIFA09 on the Xbox 360 and PlayStation 3 have (see [4]).

[4] "If the architecture was identical to the Xbox 360 and PlayStation 3 versions, FIFA09 on PC would only be accessible to 1-3% of the PC systems on the market." That is a fact.

However, because the PC continues to benefit from constant graphics and performance increases (and always will), the FIFA series on the PC will continue to improve each year, and it's architecture will, in time, 'surpass/exceed' the Xbox 360 and the PlayStation 3 versions.
I didn't say that FIFA 2010 on PC will (or won't) be the same as the Xbox 360 and PlayStation 3 versions of the game (because I do not know whether it will (or won't) be, at this moment in time).

Thank you for the constructive feedback that most of you have provided on this subject, so far.

Phenom

Iz ovoga se može zaključiti sledeće:

1. Čovek je ubeđen da FIFA 09 izgleda bolje od Assasin's Creeda i Gears of War.
2. EA Sports je nesposoban da napravi skalabilan engine, koji bi se prilagođavao karakteristikama kompa.

I nekakvo izmišljanje kako je za FIFA-u jako bitan CPU power je totalna nebuloza - čak i da je istina da je koliko, dve godine star Xbox 360 brži od sadašnjih PC procesora (što nema teorije da je slučaj), opet je pitanje zašto ne prebace sav teret na GPU koji je svakako daleko ispred onog koji imaju Xbox 360 i PS3?

Poslednja izmena:
Ne znam da li ste probali da PC demo igrate na tastaturi i misu, meni je super-mega-giga zabavno. Igrao sam, doduse, samo 1 vece, ali barem 20 partija sam izvrteo. Igri jos uvek fali kretanje saigraca, nadao sam se da ce ga uraditi kao na PES2008 Wii, ali se i dalje radi pritiskanjem dugmeta sto je bezveze. Cini mi se da je u fifa08 bila direktno ukradena fora iz pes-a za dupli pas, da li to postoji i u novom demou? To bi znacajno poboljsalo otkrivanje igraca na terenu. Lopta se jos uvek neprirodno krece u nogama igraca i pri sutu, njena fizika je i dalje losa. S druge strane, koliko sam video, kolizije su fenomenalno uradjene. Borba za poziciju dok je lopta u vazduhu mi se takodje vise svidja u fifi nego u pes6 (u pes2008 to ni ne postoji, pa ga izuzimam iz poredjenja).

Sto se tice ovoga sa EA foruma, mislim da je to bedan izgovor za njihovu lenjost(nezainteresovanost). Siguran sam da svaki 2jezgarni procesor ima dovoljno snage, ali je vrlo moguce da momci ne umeju (nece) da koriste vise od 1 proc jezgra. Cak i da nisam u pravu, mogli su da se potrude pa naprave 2 moda, s tim sto bi onaj zahtevniji bio onemogucen na slabijim masinama.

Sve u svemu, cenim da ce nova fifa biti dosta bolja od stare, ali ipak se nadam da ce Konami objasniti kako se pravi fudbalska sim, makar grafika bila u rangu pes6.

Heh kako vi igrate ovaj fudbal 🙂 kao svaku drugu igru... U fudbalu je bitno da igra slusa tvoje komande i da nema nekog vestackog "realizma" a to upravo rade sa novim verzijama, i FIFA i PES 08, a to mi se nikako ne svidja.. Barem se svelo u mom drustvu da svako zna sve fore u PES6 i da bukvalno presudjuju tvoje odluke i mozak, kao igranje saha na primer, kao noviji i stariji automobili, u starijim je dosta vise zavisilo od znanja vozacha i automobil se bolje "osecao" pod rukama i guzicom, u novijim se to gubi sa raznim elektronskim pomagalima...
Jeste da ova FIFA na PS3 izgleda perverzno i kad neko gleda cini se kao da je pravi fudbal, ali nije mi nekako igrivo, ne znam kako da objasnim to...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno