Šta je novo?

Fifa 2009

Bzvz je igra, ovo je proslogodisnja fifa sa boljom grafikom. Gameplay 0, Kaka moze da vuce 3 protivnika na ledjima 40m i onda lagano da da gol:S:

Ispravicu te,
Grafika "NIJE" poboljsana!
Igra je identicna kao i 08,07,06... bez bitnijih promena. Najbitnija, jedina i kljucna promena je sto se sada ne zove FIFA 08 nego FIFA 09.
Ona "prava" FIFA 09 ce se igrati samo na konzolama.

Nije poboljšana? Da nisi možda igrao demo FIFA 08? Kvalitet grafike je stravično bolji, kolizije su urađene izuzetno, lopta više ne pluta kao ranije...to su mi samo prvi utisci. U svakom slučaju, FIFA 09 za PC je OGROMAN korak napred u odnosu na ranija izdanja.

to i ja citam po sajtovima, jedino ovde pljuvadžije, garant pola nije ni probalo nego samo seru da ispadnu kul

Upravo to 🙁 Dok sam dovlačio demo očekivao sam katastrofu čitajući komentare, ali kada sam ga probao, više mi nije uopšte bilo jasno o čemu ljudi pričaju. Grafički engine uopšte nije daleko od EURO 2008 kojeg sam igrao na konzoli, teren i fudbaleri su svakako na tom nivou. Gameplay ne bih odmah komentarisao, ali nisam stekao utisak da je u pitanju isti engine koji se koristi na PS2.

Mislim da je veliki problem što ljudi već po inerciji pišu da je FIFA za PC promašaj i da ne znam koliko idealizuju next-gen verziju, koju verovatno nisu ni igrali.

Ja sam probao, grafika je bolja, josh kad se ukljuchi 3d grass izgleda bash dobro, naravno moglo bi bolje, al za to cemo izlgeda morati da se strpimo, Shto se gampeplaya tiche nisam puno igrao da bi mogao skorz da sudim, ali mislim da je ipak malo drugachiji nego u prethodnim verzijama. Mogu PES-ovci da prichaju shta hoce, al ja josh uvek radije opichim partiju FIFE nego PES-a 😉

Poslednja izmena:
Grafika jeste dobra, ali šta to vredi kada je gameplay užas. Odigrao sam dve utakmice i odustao, a baš sam mislio da će biti dobar fudbal.

Sad cu da skinem demo za XBOX360 pa cemo da vidimo razlike. 😉

Nije poboljšana? Da nisi možda igrao demo FIFA 08? Kvalitet grafike je stravično bolji, kolizije su urađene izuzetno, lopta više ne pluta kao ranije...to su mi samo prvi utisci. U svakom slučaju, FIFA 09 za PC je OGROMAN korak napred u odnosu na ranija izdanja.

Od coveka koji je dugi niz godina radio na jednom jedinom igrackom sajtu koji se bavi konzolama i koji ima dugogodisnje igracko iskustvo, iskreno sam inenadjen(i uvredjen :d) tj. nisam ocekivao ovakav odgovor.

Kada se za nesto kaze da je "OGROMAN korak napred" predpostavlja se da je u pitanju "revolucionaran" proizvod. FIFA 09 nema "r" od revolucionarnog i tu je tacka. Ogroman korak napred je ucinio KONAMI time sto je kompletan sistem, grafiku, gameplay promenio u PES2008 u odnosu na predhodna izdanja. Ne kazem da je on bolji od PES6 i ranijih verzija ali to se moze nazvati "revolucionarnim promenama".
FIFA 09 je djubre koje EA pokusava da metne pod nos mladjim igracima uzrasta 10-12 god.

Da se ne bi izgubili u temi i poceli raspravu o tome ko je bolji EA ili KONAMI, FIFA ili PES, reci cu samo ono sto ce zanimati vecinu clanova ovog foruma koji vole da igraju fudbalse simulacije.

FIFA 09 izlazi 3 oktobra i to samo za X360 i PS3.

Kako vam se cini FIFA preko misa i tastature? Ja sam probao i nije bas lako. Svakako treba probati nesto novo.

Od coveka koji je dugi niz godina radio na jednom jedinom igrackom sajtu koji se bavi konzolama i koji ima dugogodisnje igracko iskustvo, iskreno sam inenadjen(i uvredjen :d) tj. nisam ocekivao ovakav odgovor.

Radio? Misliš radi 🙂 S obzirom da imam 3 konzole i konstantno budžim PC, to me čini neutralnim valjda 🙂

Kada se za nesto kaze da je "OGROMAN korak napred" predpostavlja se da je u pitanju "revolucionaran" proizvod.

Ne, naravno. FIFA 08 je toliko loša da ogroman korak napred može da znači sve i svašta, a u ovom slučaju, dovođenje u sklad sa aktuelnim standardima.

FIFA 09 nema "r" od revolucionarnog i tu je tacka. Ogroman korak napred je ucinio KONAMI time sto je kompletan sistem, grafiku, gameplay promenio u PES2008 u odnosu na predhodna izdanja. Ne kazem da je on bolji od PES6 i ranijih verzija ali to se moze nazvati "revolucionarnim promenama".

Ne bih rekao, revolucionarne promene podrazumevaju promene u pravom smeru, što nije bio slučaj sa PES 2008.

FIFA 09 je djubre koje EA pokusava da metne pod nos mladjim igracima uzrasta 10-12 god.

Zbog toga je zadnja FIFA koju sam ozbiljno igrao FIFA '99...a i ona mi se nije svidela. Od tada sam isključivo na PES-u, ali i Konami već godinama prodaje maglu. Ali zaista mislim da FIFA 09 ima kvalitet. Upravo zato što radim opise ne mogu da razmišljam po inerciji - ne mislim u startu da je FIFA 09 za PC loša zato što je naslednik očajnog FIFA, ili da će novi PES biti zakon zato što su mi svideli prethodnici (ne računajući 2008).

FIFA 09 izlazi 3 oktobra i to samo za X360 i PS3.

Videćemo. Bojim se da previše idealizujete FIFA za konzole - igrao sam kao što rekoh EURO 2008, i ne videh neke bitne razlike. Očekujem da će konzolna verzija biti samo minorno bolja, pa čak i gora u nekim stvarima, pre svega u pogledu rezolucije i broju raspoloživih turnira. FIFA ni na konzolama ne izgleda bogzna kako.

Zo...bla bla bla
Ne znam kako mozes da pljujes owako bez ijednog osnowa! Nije mi jasno sta si ti uopste igrao ali grafika je za 2 koplja bolja od pesa i 3 od fife08. Gameplay je za nijansu bolji ali skoro neprimetno. Igram fifu od 96,bukwalno i nije mi jasno kako ne mozes biti ni maaalo objektiwan. Kako te nije sram, ali stwarno 🙂. Okacicu ti posle skrinowe 08 i 09 pa mi kazi da li stwarno ne widis razliku...

Upravo to 🙁 Dok sam dovlačio demo očekivao sam katastrofu čitajući komentare, ali kada sam ga probao, više mi nije uopšte bilo jasno o čemu ljudi pričaju. Grafički engine uopšte nije daleko od EURO 2008 kojeg sam igrao na konzoli, teren i fudbaleri su svakako na tom nivou. Gameplay ne bih odmah komentarisao, ali nisam stekao utisak da je u pitanju isti engine koji se koristi na PS2.

Mislim da je veliki problem što ljudi već po inerciji pišu da je FIFA za PC promašaj i da ne znam koliko idealizuju next-gen verziju, koju verovatno nisu ni igrali.

Ti si ocigledno odlucio da ove godine igras PC verziju, pa je branis po svaku cenu. Ne bih da kvarim zabavu onima koji ce ovo igrati na PC-u, ali svako ko je NA 10 SEKUNDI video verziju za x360 ili ps3 moze samo da se zgadi na pc verziju, to je jasno kao dan, a ti mozes da je poredis sa proslogodisnjim ps2 portom do sutra, to nece promeniti nista...

Lepo je sto su bar nesto unapredili i u PC verziji, ali to je drugi univerzum u odnosu na konzolne verzije, pa je skroz deplasirano da pricas o sitnim pojedinostima...

Kompletan engine je razlicit u "next-gen" verziji, a grafika je najmanja prednost...

Poslednja izmena:
meni se ne cini toliko lose kako su je pojedinci ocrnili.Grafika je bolja,ili se meni cini zbog novog monitora 🙂))

Poslednja izmena:
Zo...bla bla bla
Ne znam kako mozes da pljujes owako bez ijednog osnowa!

Kao sto vidis, vrlo lako. 😛
A sta treba da uradim da bi tebi utuvio u glavu da je igra ista kao i ona od prosle godine?

Nije mi jasno sta si ti uopste igrao ali grafika je za 2 koplja bolja od pesa i 3 od fife08. Gameplay je za nijansu bolji ali skoro neprimetno. Igram fifu od 96,bukwalno i nije mi jasno kako ne mozes biti ni maaalo objektiwan. Kako te nije sram, ali stwarno 🙂.

Grafika je strasna! Suze su mi krenule kada sam startovao DEMO i video navijace na stadionu kako mlataraju rukama, kapi rose na travi, superdojaja™ izmodelirane dresove itd.
Zatim sam zapoceo utakmicu i posle nekoliko sekundi racunar je poceo cudni da pisti, iznenzdjen, vratio sam se na desktop i u tray baru me je sacekao balloon sa porukicom "You are Punk'd". Kada sam kliknuo na zuti pop-up izasao mi je prozorcic na kome je pisalo "If u want to play real FIFA 09, buy Microsoft™ Xbox 360."

Okacicu ti posle skrinowe 08 i 09 pa mi kazi da li stwarno ne widis razliku...

Nije potrebno. Jasno mi je zasto si postovao u ovoj temi iako i sam znas da su obe igre identicne. 🙂

Moji prvi utisci su da ima poboljšanja. Najočiglednija su grafička i sudari igrača.

jedan veliki KRSH.

Po svemu je sudeci da se na FIFU skoro vratiti necu.

Ja ne znam shta svi toliko kukaju, meni je igra OK, nije bash ono shto smo ochekivali. Al brate mili da neko sa strane chita vashe postove pomislio bi u najmanju ruku da su izdali FIFU 97 ponovo.

Poslednja izmena:
Poenta je u tome da ljudi od 2006. godine ocekuju "next-gen" verziju na PC-u, a evo vec 4. (cetvrti) put je ne dobijaju...

Na konzolama su next-gen verzije 06, 07, 08 i sad 09. Stvarno blam...

Poslednja izmena:
'ajde neću ništa da komentarišem dok ne probam konzolni demo, ali ako poredimo FIFA 08 i FIFA 09 za PC, zaista je urađeno mnogo toga, i to je zaista teško osporiti.

Baš sam ponovo instalirao FIFA 08 samo da se uverim u grafičke razlike - za danas samo jedno poređenje, ali biće ih još. Ne mogu da verujem da neko kaže da je grafika minorno unapređena, ili da je čak engine ostao isti. Pogledajte boje, teksture, detalje na igračima, travu...

ZozzonM, pošto kažeš da grafika nije poboljšana, samo za tebe pojašnjenje da je prva slika iz FIFA 08, druga iz FIFA 09. Ako to ne naglasim, kontam da nećeš skontati razliku, pošto reče da je nema 😉

fifa015ar5.jpg

fifa015afb5.jpg

Poslednja izmena:
Evo upravo sam probao, i XBOX360 verzija je prava stvar.
Ne kazem da PC verzija ne valja, ali je daleko od next-gen-a 🙁 (barem ja tako vidim, uporedjujuci XBOX360 i PC verziju)

Poenta je u tome da ljudi od 2006. godine ocekuju "next-gen" verziju na PC-u, a evo vec 4. (cetvrti) put je ne dobijaju...

Na konzolama su next-gen verzije 06, 07, 08 i sad 09. Stvarno blam...

Tebe treba da bude blam sto izbacujes ovakve flejmerske komentare.

Slazem se, al ja sam se vishe manje pomirio sa tim, kontam da su sad konzole 'in' i svi su se preorijentisali na tu platformu...

Još od pojave NES-a 1985., konzole imaju prioritet kod izdavača, to nije ništa novo. Tiraži igara za C-64, Amigu i PC su uvek bili barem desetostruko manji nego na tada aktuelnim konzolama.

Evo sad sam i ja probao demo, i moram da kažem da FIFA09 za PC izgleda gotovo identično kao FIFA08 za xbox360, sutra idem da vidim kako izgleda 09 kod druga na kutiji. Neznam šta ste vi očekivali, ali ovo je to 🙂

Poslednja izmena:
Tebe treba da bude blam sto izbacujes ovakve flejmerske komentare.

Ti nisi skapirao o cemu pricam (nisi povezao da i ja navijam za to da pc verzija treba da bude makar ista kao konzolna - i sam godinama pizdim zbog toga), zato se opusti...

Evo sad sam i ja probao demo, i moram da kažem da FIFA09 za PC izgleda gotovo identično kao FIFA08 za xbox360, sutra idem da vidim kako izgleda 09 kod druga na kutiji. Neznam šta ste vi očekivali, ali ovo je to 🙂

Cekaj, video si gameplay, fiziku, animaciju i sve ostalo i to si zakljucio?

Nazad
Vrh Dno