Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj Beocity bi trebalo tuziti zbog laznog reklamiranja. Ta slicica sa 1:1 agregacijom je samo na pocetnoj strani. Kad odes da vidis detalje pise da paket koji dozvoljava p2p aplikacije ide od 3500-6500 dinara po brzinama.

kakve veze ima p2p i agregacija? mozes ti da skidas nesto sa recimo rapida i onda ti p2p i ne treba, ali ti treba 1:1 agregacija :)
:wave:

Poslednja izmena:
kakve veze ima p2p i agregacija? mozes ti da skidas nesto sa recimo rapida i onda ti p2p i ne treba, ali ti treba 1:1 agregacija :)
:wave:

A sta ako za taj paket koji podrzava rapidshare moras da doplatis? Nema veze sto je to http, mogu lako da ga blokiraju.

BeocityNet ADSL servisi koncipirani su za potrebe pojedinaca za upotrebu na personalnom racunaru ili preduzeca sa racunarima povezanim u lokalnu mrezu (LAN). Kod svih ADSL servisa protok se ne naplacuje a maksimalna brzina obezbedjena je izborom tipa paketa za koji se korisnik odluci. Izborom paketa korisnik takodje bira grupu servisa za koje ima potrebe garancija brzine sa agregacijom 1:1:

GOLD servis za fizicka lica garantuje:
- Web browsing, FTP, Gaming, e-banking, VoIP i Instant Messaging, Audio/Video & Flash streaming, eMail (POP3, SMTP, IMAP i secure eMail)...

GOLD+ servis za pravna lica garantuje:
- kao za fizicka lica + VPN, neswgroups, sistemske aplikacije i opciono: izbor bilo koje iz palete od preko 600 podrzanih aplikacija i protokola (Cisco SCE*)...

P2P za fizicka i pravna lica garantuje:
- kao za GOLD pakete + AntsP2P, BaiBao, Bittorent, Commercial http FileSharing (download/upload), Dijjer, DirectConnect, eDonkey/eMule, EmuleEncryped, Entropy, Exosee, FastTrack, Filetopisa, Freenet, further, Gnutella, guruguru, Hotline, Kazaa, Konspire2b, Kontiki, kuro, Manolito, Mute, NeoNet, nntpP2P, NodeZilla, PeerEnabler, POCO, PPLive, PPStream, Rodi, Share, soribada, Soulseek, Thunder, v-share, Waste, WinMX/OpenNap, Winny i drugi...

Nama veze sto to nije p2p, rs je danas dobro poznat sajt vecini i pravi dosta saobracaja i u sustini radi isto sto i p2p, tj pravi im troskove.

P.S. za polovinu ovih aplikacija iz njihovog p2p paketa u zivotu nisam cuo. Manolito?? WTF

Poslednja izmena:
A sta ako za taj paket koji podrzava rapidshare moras da doplatis? Nema veze sto je to http, mogu lako da ga blokiraju.

WTF

kome jos treba provajder :smash:koji blokira rapidshare ???????

Stvarno nebulozno.:zgran:

Pa o tome pricamo, beocity ne samo sto je krsh isp vec su i prevaranti. A ta agregacija sto pominju je najveca glupost, i prvi je eunet poceo da je navodi na svom sajtu. Nijedan provajder za home dsl nema 1:1 agregaciju, niko ne deli 1mbit protoka sa 8, 16 ili 32 druga korisnika vec mnogo veca grupa korisnika dele neki mnogo veci link. Na provajderu je da gleda svaki mesec grafikone potrosnje i da pravi analize koliki link pokriva koliko korisnika i koliki su im troskovi zbog toga.

@ Blackbomb

Nemoj da talasaš da je čovek zadužen za ISP sektor na odmoru. :alo:
Direktor tog sektora je u Bg barem još 2 nedelje.
Da li je bio i da li ce ići nakon toga ne mogu da tvrdim. :d

Sve sami 'insajderi', propade nam BIA od takvih tastera. :sceptic:

*** to je IO sindikata a ne telekoma.:wave:
isti andrak..:-devil-:

Inace, Telekom je primetno nezainteresovan za novi SBB potez.. kao da se nista nije desilo. Cak ih ni najavljeni prelasci korisnika na SBB ne tangira mnogo. Usput, sve su glasnije price da ce aktivirati svoje sramotne pakete sa povecanjem DL od 50% bez UL. Teraju svoje, pa nek pukne.. Pogresno misle da gubitkom korisnika na ADSL-u ne gube mnogo. Posto se uskoro ocekuju objedinjeni paketi sa vise usluga treba da racunaju da ce izgubiti jos i na IPTV kao i na uslugu mobilne ili fiksne telefonije.
Da konkurencija nista ne prepusta slucaju govori cinjenica da SBB na internoj TV (u KI) objavila konkurs za vise radnih mesta za rad na instalaciji kablovskog interneta... navala je pocela :banana:

Verovatno ce na toj sednici pricati o izboru privatizacionog savetnika,a za adsl ih boli bas...al polako,bolece ih:)

Sta ce meni brzi internet kad mi i ovaj od 512 ocajno radi. I kad budu ubrzali, kod mene ce da ostane isto sr***. Nema leba kod nas, imamo samo jednu centralu i zezaju nas kako im padne na pamet.

P.S. Meni je ostekao ugovor sa telekomom, mogu da predjem na SBB kad hocu.

Poslednja izmena:
U novom SK broju ako ste primetili pise kod reklame za Sezampro da paket od 512/64 nece vise biti u ponudi od 15.10. sto nagovestava kad ce otprilike stupiti na snagu novi ubrzani paketi.

ono što Telekom svakako razlikuje od SBB-a je potpisivanje ugovora na godinu dana... mislim da zbog toga Telekom može opušteno da prati ovo povećanje brzine SBB-a
Ugovor na godinu dana je kad objedinis internet i kablovsku TV.. tada imas dodatni popust.. i to nije obavezno..
Sto se Telekoma tice ugovor se obavezno potpisuje na godinu dana i to bez bilo kakvog popusta.
Ne znam kako si zakljucio da je Telekom opusten zbog toga.. valjda je obrnuto..

^ Pa neće niko platiti raskid ugovora da bi prešao na SBB, to je hteo pisac da kaže.

Nego jel ti radiš u SBB?

Poslednja izmena:
problem je sto su oni veoma tromi i sto se odluke donose sporo i ne prate dinamicno trziste
u stvari kakvo crno trziste kada oni i jesu "trziste"
evo kako to funkcionise

извештај са
42. седнице управног одбора „телеком србија“а.д.
Седница је одржана 30.07.2008.

... извештај о релизацији буџета у првих 6 месеци ове године

члановима управног одбора „телекома србија“ а.д. је достављен и извештај о реализацији буџета за период јануар – јун 2008. године и финансијски извештај за период 01.01. – 30.06.2008. године и извештај независног ревизора. у најкраћем, извештај показује следеће трендове:
...
и поред укључења већег броја нових корисника у фиксну мрежу телекома србија него што је планирано, саобраћај наставља да опада.

план укључења нових интернет корисника, пре свега адсл, није испуњен. пошто не постоји други начин да се надокнади пад саобраћаја фиксне телефоније, менаџмент ће морати овом проблему да посвети пуну пажњу и да његово решавање постави као свој приоритет.
....

a svi znamo kako su oni resili da to promene
free adsl za nove korisnike do kraja godine i mizernih 50% veci dl

Poslednja izmena:
Nego jel ti radiš u SBB?
Radim u SBB i imam Telekom ADSL.. hi..hi..
evo vidi

Ne, neradim u SBB ali nameravam da odyebem Telekom adsl (sad placam 2136 din) i za iste pare predjem u SBB za duplo brzi net i pride digitalni TV(D3)..

Poslednja izmena:
ma poenta da adsl prakticno nisu omogucili velikom delu stanovnista a bile je planirano, znaci tehnicki deo im sedi i ladi jaja zbog ko zna kojeg razloga......, na primer u mom selu zbog linka koji tu prolazi izgleda tehnicki uslovi postoje a i planiran je adsl jos pre par meseci pa se opet nista neradi, a zaposleni u lokalu samo izbece oci kad ih pitas za adsl jer naravno nemaju oni pojma ni sta je to a kamoli kako to radi..... cak sta vise oprema koja im je dovucena i prikljucena za medjunarodni link, odradjena je od strane ljudi iz BGa a njih su samo popreko pogledali i rekli im da ne cackaju nista, na njihovo pitanje "a sta je to i cemu sluzi" :))

^ Pa neće niko platiti raskid ugovora da bi prešao na SBB, to je hteo pisac da kaže.

Ja bih prvi platio šugavih 6 hiljada samo da se rešim ugovorne obaveze, samo što SBB u Zrenjaninu nešto slabo širi mrežu tako da ću se ja načekati dok se nakane da dovuku bednih 100m voda do moje kuće.

Ako budu povecali samo download brzinu za 50% a upload ostane isti, onda ce SBB za iste pare nuditi duplo brzi upload uz 256, 512 i 1024kbit (po paketima) brzi download pa ne vidim zdravu logiku po kojoj ce bilo ko ostati na lelekomu pod uslovom da ima mogucnosti za SBB. Ajmo ljudi, masovni prelazak na SBB pa ce se valjda jednog lepog dana dovesti u red i ove bitange iz lelekoma.

Ajmo ljudi, masovni prelazak na SBB pa ce se valjda jednog lepog dana dovesti u red i ove bitange iz lelekoma.

Ahaa,pa da im opet preopteretimo link :d Sramota je što nas Telekom ovako zlostavlja i pljačka. Imam paket 1Mb kod Telekoma ,a za iste pare mogu imati duplo veći kod SBB-a. Sada bi neko rekao "pa idi kod njih onda" ,ali to bi bilo rešenje samo za pojedinca,dok bi ostali /koji nemaju uslova za SBB recimo/ bili gadno oštećeni... pa dokle više dvostruki aršini u ovoj državi /posebno oni koje nameće ista ta država/?Mislim da je krajnje vreme da Telekom napravi taj korak povećavanja brzine i ne ponižava svoje korisnike.

Poslednja izmena:
Ako budu povecali samo download brzinu za 50% a upload ostane isti, onda ce SBB za iste pare nuditi duplo brzi upload uz 256, 512 i 1024kbit (po paketima) brzi download pa ne vidim zdravu logiku po kojoj ce bilo ko ostati na lelekomu pod uslovom da ima mogucnosti za SBB. Ajmo ljudi, masovni prelazak na SBB pa ce se valjda jednog lepog dana dovesti u red i ove bitange iz lelekoma.

:laugh: Ova ti je dobra - samo što zabole njih koliko god ljudi da im ode sa ADSL-a! Dok ne dodje neko i ne kupi ga (lelekom) i ne udari šakom o sto i ne kaže: Dosta je bilo lelemudanja, ko ne bude radio leti sa posla! - Dotle tamo neće biti nikakvog reda.

Ako budu povecali samo download brzinu za 50% a upload ostane isti, onda ce SBB za iste pare nuditi duplo brzi upload uz 256, 512 i 1024kbit (po paketima) brzi download pa ne vidim zdravu logiku po kojoj ce bilo ko ostati na lelekomu pod uslovom da ima mogucnosti za SBB.
Ja imam mogućnosti za SBB Internet i 99% da ću uskoro i preći na SBB.

Ja stvarno ne znam, kako je neko i do sada ko ima mogucnost za kablovski preko SBB-a, uopste bio na ADSL-u. Prvo, ping je neuporedivo bolji, ista brzina je ustvari za 10-20% veca na kablu, kada niste tu ili ste na odmoru ili nemate para da platite, mozete da preskocite to vreme i ne platite net a uz sve to, jos je i bio jeftiniji i prikljucenje i modem su besplatni. Pricam pre povecanja paketa. Za ove sadasnje pakete komentar vise nije ni potreban. Ja sam pre par godina stvarno imao problema sa SBB-om, ali zadnjih godinu, dve nemam ama bas nikakvih problema, news ide max, rapidshare takodje, internet tv sljaka super, torenti jos bolje.

Poslednja izmena:
ima tema posvecena SBB internetu.. ovo je za ADSL pa da ne rastezemo temu na 1000 strana, ko hoce da prica o SBB-u - ima i za to tema... mada mi se cini da sam ja imao udela u ovom ostrom skretanju sa teme :whip:

Ja stvarno ne znam, kako je neko i do sada ko ima mogucnost za kablovski preko SBB-a, uopste bio na ADSL-u....

Ja sam novopočeni korisnik ADSLa. 4 godine sam koristio SBB i non stop imao probleme. Preporodio sam se prelaskom na ADSL. Nije sve u brzini, kada internet nije pouzdan, a tehnička služba ne zna da reši problem više od godinu dana.

Meni je, pak, neuporedivo lakše da rutiram ADSL bežično na više računara u kući, jer mi je neophodna samo jedna kutija, dok bi se situacija prilično zakomplikovala kada bih hteo da pređem na kablovski.

Ja sam novopočeni korisnik ADSLa. 4 godine sam koristio SBB i non stop imao probleme. Preporodio sam se prelaskom na ADSL.
Ja sam uzeo ADSL baš zato što sam mislio da će to biti pouzdanije. Ali, kad se sve sabere, bez Interneta sam bio više od dva meseca (možda i čitava tri), bez telefona (zbog ADSL-a!) skoro četiri meseca (u dva navrata)... Da ne pričam kad je mesecima bila ona situacija da sam morao neprekidno da držim download, jer bi u protivnom veza pucala.

OK, ADSL mi radi savršeno kad radi, ali prečesto je radio loše, ili uopšte nije radio.

Proverio sam kod jednog prijatelja u lelekom-u vezano za dupliranje adsl brzine. Reko mi je da su doneli odluku o dupliranju brzine i da ce je biti, ali mi nije reko kad ce da puste jer je kod njih opsta havarija zbog reorganizacije tj. privatizacije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno