Pa i za dial up postoji forma ugovora... Naravno da postoji i ugovor za ADSL koji sigurno potpisujes pre nego dobijes ADSL.. Ugovorna obaveza nastaje kad ti oni daju njihovu opremu na koriscenje, bar EUnet tako opravdava 6 meseci ugovorne obaveze tako da, pretpostavljam svi imaju ugovornu obavezu od x meseci zato sto su dobili ADSL modem na koriscenje.. Ugovor si potpisao zato ga i procitaj..
Naravno da ce prekidi biti zbog radova Telekoma, sta mislis ko ti daje net, Sezam?
Ne, Sezamu ga daje Telekom a Sezam tebi pa onda ti placas Sezamu a oni Telekomu..
Dobar je ADSL ali trenutno je los odnos cena/brzina plus ti se jos i saobracaj filtrira, dobijaju se opomene za pirateriju itd itd
Dok sam imao USB ADSL modem koji sam dobio od EUneta, uzas kakav sam internet imao.. Pa sam uzeo ruter
Kako znas da ti je aktiviran? Meni opet dozvoljava da ga aktiviram.
Mozda ga i jesu aktivirali, ali ga nisu deaktivirali...
ja sam dobio jednu od EUneta putem emaila dok sam video tu negde na forumu i od Telekoma nekome sto su uputili, cini mi se u pismenoj formiSto se tice filtriranja, ja ga nisam primetio, a nikakva pisma upozorenja nisam dobio, a skinuo sam i oca boga sa interneta. Ali to u svakom slucaju nije nesto sto je ekskluzivno rezervisano za adsl. Kad se ovde uspostavi pravna drzava :smash:, dobijace to i korisnici na kablu.
To je isto SBB jedan moj drugar se prijavio za taj TotalTV pre 18 meseci i nit mu pisu nit mu se javljaju.A sto se tice Telekoma i povecanja ADSL brzina od toga nista skoro jer se Telekom nalazi u reorganizaciji koja ce po svemu sudeci prerasti u total HAOSIZACIJU.
Odgovor Telekoma na moje pitanje da li će uskoro biti povećanja brzine kod njih na ADSL......
Nismo se raumeli. Naravno da se potpisuje ugovor, ali taj ugovor nije vremenski odredjen, i mozes da ga raskines kad hoces, bez penala.
Naravno da znam da je Sezam samo posrednik, nisam laik, ali kvalitet adsl konekcije zavisi i od provajdera u manjoj meri. Takodje, vidim da po ovom i po drugim forumima iljudi pljuju po svojim adsl provajderima kao da su oni krivi za los link. Ja sam samo rekao da ja sa Sezamom nikad nisam imao problema, osim jednom prilikom kad im je izbio pozar, pa je svim njihovim korisnicima jedno popodne adsl bio u prekidu. Moja veza je uvek bila konstantno dobra, ne govorim ovde o mesec dana koriscenja, vec o 3.5 godine. Naravno ukoliko zanemarimo gubitak koji kod adsl-a postoji u odnosu na kabl, iako nije zanemarljiv.
Sto se tice filtriranja, ja ga nisam primetio, a nikakva pisma upozorenja nisam dobio, a skinuo sam i oca boga sa interneta. Ali to u svakom slucaju nije nesto sto je ekskluzivno rezervisano za adsl. Kad se ovde uspostavi pravna drzava :smash:, dobijace to i korisnici na kablu.
Inace, ja sam od uzimanja adsl-a na ruteru, pa je verovatno i to doprinelo kvalitetu veze.
Bojim se da ce vise zavisiti od stanja u Telekomu koji je u opstem haosu zbog reorganizacije.meni je covek iz telekoma rekao da je sa njihove strane sve spremno za povecanje brzina a kada ce to biti zavisi iskljucivo od RATELA?!?
Na kom ruteru(connexant koji daje sezam ili nesto drugo)?Ja sam isto na sezamu,ali na usb modemu.Odokativno,koliki bi dobitak bio prelaskom na ruter(procentualno)?Mislim,da li bih dobio stabilniji DL?
meni je covek iz telekoma rekao da je sa njihove strane sve spremno za povecanje brzina a kada ce to biti zavisi iskljucivo od RATELA?!?
Oni su samo odgovorili na pitanje koje se odnosilo na dupliranjeauuu, *** cak su i oni u odgovoru napisali "dupliranje" brzina
mozda ipak nece biti samo 50% povecanje
Na kom ruteru(connexant koji daje sezam ili nesto drugo)?Ja sam isto na sezamu,ali na usb modemu.Odokativno,koliki bi dobitak bio prelaskom na ruter(procentualno)?Mislim,da li bih dobio stabilniji DL?
Download bi bio isti,ne znam sta ocekujes da dobijes ako stavis ruter?
Pa,ne ocekujem bas nista,samo sam postavio pitanje posto je covek napisao da koristi ruter od pocetka i da je mozda to uticalo na kvalitet veze.Mene samo zanima da li bi ruter stabilizovao DL (posto na torentu ide u pocetku 52,pa se onda ukoka na 10-15)?
Paket je 512/64.Mozda bih mogao da dobijem Sagem ruter,da li vredi ista?
To znaci da ce da bude 50% brzi za iste pare.će internet pojeftiniti za 30%. To, valjda, znači u njihovom žargonu da će ADSL biti 30% brži za iste pare?!![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari