Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako znas da ti je aktiviran? Meni opet dozvoljava da ga aktiviram.
Mozda ga i jesu aktivirali, ali ga nisu deaktivirali...

Pa i za dial up postoji forma ugovora... Naravno da postoji i ugovor za ADSL koji sigurno potpisujes pre nego dobijes ADSL.. Ugovorna obaveza nastaje kad ti oni daju njihovu opremu na koriscenje, bar EUnet tako opravdava 6 meseci ugovorne obaveze tako da, pretpostavljam svi imaju ugovornu obavezu od x meseci zato sto su dobili ADSL modem na koriscenje.. Ugovor si potpisao zato ga i procitaj..
Naravno da ce prekidi biti zbog radova Telekoma, sta mislis ko ti daje net, Sezam?
Ne, Sezamu ga daje Telekom a Sezam tebi pa onda ti placas Sezamu a oni Telekomu..
Dobar je ADSL ali trenutno je los odnos cena/brzina plus ti se jos i saobracaj filtrira, dobijaju se opomene za pirateriju itd itd
Dok sam imao USB ADSL modem koji sam dobio od EUneta, uzas kakav sam internet imao.. Pa sam uzeo ruter

Nismo se raumeli. Naravno da se potpisuje ugovor, ali taj ugovor nije vremenski odredjen, i mozes da ga raskines kad hoces, bez penala.

Naravno da znam da je Sezam samo posrednik, nisam laik, ali kvalitet adsl konekcije zavisi i od provajdera u manjoj meri. Takodje, vidim da po ovom i po drugim forumima iljudi pljuju po svojim adsl provajderima kao da su oni krivi za los link. Ja sam samo rekao da ja sa Sezamom nikad nisam imao problema, osim jednom prilikom kad im je izbio pozar, pa je svim njihovim korisnicima jedno popodne adsl bio u prekidu. Moja veza je uvek bila konstantno dobra, ne govorim ovde o mesec dana koriscenja, vec o 3.5 godine. Naravno ukoliko zanemarimo gubitak koji kod adsl-a postoji u odnosu na kabl, iako nije zanemarljiv.

Sto se tice filtriranja, ja ga nisam primetio, a nikakva pisma upozorenja nisam dobio, a skinuo sam i oca boga sa interneta. Ali to u svakom slucaju nije nesto sto je ekskluzivno rezervisano za adsl. Kad se ovde uspostavi pravna drzava :smash:, dobijace to i korisnici na kablu.

Inace, ja sam od uzimanja adsl-a na ruteru, pa je verovatno i to doprinelo kvalitetu veze.

Poslednja izmena:
Kako znas da ti je aktiviran? Meni opet dozvoljava da ga aktiviram.
Mozda ga i jesu aktivirali, ali ga nisu deaktivirali...

Mozila mi daje neke greske, kao, ne moze da aktivira speed-up i tako to, ali izgleda da ipak odradi posao, jer posle kad proverim tajmer broji koliko mi je vremena ostalo.
A sto je najzanimljivije brzina se nije promenila, stoji na onih "pojacanih" 512, pozovem 0800100100 i oni mi kazu da ne mogu da mi pomognu i da zovem 9813, a ovi sa 9813 mi kazu da ni oni ne mogu nista da pomognu nego da zovem 0800100100. :mad:

Sto se tice filtriranja, ja ga nisam primetio, a nikakva pisma upozorenja nisam dobio, a skinuo sam i oca boga sa interneta. Ali to u svakom slucaju nije nesto sto je ekskluzivno rezervisano za adsl. Kad se ovde uspostavi pravna drzava :smash:, dobijace to i korisnici na kablu.
ja sam dobio jednu od EUneta putem emaila dok sam video tu negde na forumu i od Telekoma nekome sto su uputili, cini mi se u pismenoj formi:mad:

telekom dijabole.

Odgovor Telekoma na moje pitanje da li će uskoro biti povećanja brzine kod njih na ADSL

Poslednja izmena:
Odgovor Telekoma na moje pitanje da li će uskoro biti povećanja brzine kod njih na ADSL......

meni je covek iz telekoma rekao da je sa njihove strane sve spremno za povecanje brzina a kada ce to biti zavisi iskljucivo od RATELA?!?

Poslednja izmena:
Nismo se raumeli. Naravno da se potpisuje ugovor, ali taj ugovor nije vremenski odredjen, i mozes da ga raskines kad hoces, bez penala.

Naravno da znam da je Sezam samo posrednik, nisam laik, ali kvalitet adsl konekcije zavisi i od provajdera u manjoj meri. Takodje, vidim da po ovom i po drugim forumima iljudi pljuju po svojim adsl provajderima kao da su oni krivi za los link. Ja sam samo rekao da ja sa Sezamom nikad nisam imao problema, osim jednom prilikom kad im je izbio pozar, pa je svim njihovim korisnicima jedno popodne adsl bio u prekidu. Moja veza je uvek bila konstantno dobra, ne govorim ovde o mesec dana koriscenja, vec o 3.5 godine. Naravno ukoliko zanemarimo gubitak koji kod adsl-a postoji u odnosu na kabl, iako nije zanemarljiv.

Inace, ja sam od uzimanja adsl-a na ruteru, pa je verovatno i to doprinelo kvalitetu veze.

Na kom ruteru(connexant koji daje sezam ili nesto drugo)?Ja sam isto na sezamu,ali na usb modemu.Odokativno,koliki bi dobitak bio prelaskom na ruter(procentualno)?Mislim,da li bih dobio stabilniji DL?

Na kom ruteru(connexant koji daje sezam ili nesto drugo)?Ja sam isto na sezamu,ali na usb modemu.Odokativno,koliki bi dobitak bio prelaskom na ruter(procentualno)?Mislim,da li bih dobio stabilniji DL?

Bio sam na Conexantu, a sad sam na onom Siemens-ovom wireless-u. Na drugi deo pitanja ti ne mogu odgovoriti jer nisam nikad bio na modemu, pa nemam s cim da poredim.

auuu, *** cak su i oni u odgovoru napisali "dupliranje" brzina
mozda ipak nece biti samo 50% povecanje

meni je covek iz telekoma rekao da je sa njihove strane sve spremno za povecanje brzina a kada ce to biti zavisi iskljucivo od RATELA?!?

Posto je Telekom operater sa dominantim udelom mora da obavesti RATEL o povecanju brzine i onda RATEL daje misljenje. Negde sam procitao da je dopis upucen RATELu sa brzinama povecanim za 50%. Moguce je da RATEL nije zadovoljan time, jer se poslednjih nedelja dobri cika Jova cesto oglasava po medijima i zali na skup internet.

@Skaarj
da...lako je moguce da je to. RATEL trazi vise a telekom vaga....to je 100%

Poslednja izmena:

Download bi bio isti,ne znam sta ocekujes da dobijes ako stavis ruter?

Download bi bio isti,ne znam sta ocekujes da dobijes ako stavis ruter?

Pa,ne ocekujem bas nista,samo sam postavio pitanje posto je covek napisao da koristi ruter od pocetka i da je mozda to uticalo na kvalitet veze.Mene samo zanima da li bi ruter stabilizovao DL (posto na torentu ide u pocetku 52,pa se onda ukoka na 10-15)?
Paket je 512/64.Mozda bih mogao da dobijem Sagem ruter,da li vredi ista?

Pa,ne ocekujem bas nista,samo sam postavio pitanje posto je covek napisao da koristi ruter od pocetka i da je mozda to uticalo na kvalitet veze.Mene samo zanima da li bi ruter stabilizovao DL (posto na torentu ide u pocetku 52,pa se onda ukoka na 10-15)?
Paket je 512/64.Mozda bih mogao da dobijem Sagem ruter,da li vredi ista?

NE,Sagem rutere je delio Telekom ranije,a sto se tice Sezama ono djubre od conexanta zna ponekad da se zaglupi i generalno je teski krs od rutera ali nista u brzini neces dobiti u odnosu na modem,torrenti ako imaju dovoljno seedova moraju da ti rade max brzinom 52Kb/s nevezano da li imas ruter ili modem.

Ja imam drugi problem, a to je upload .... u pitanju je Beotel ADSL, 512/64, a zapravo dobijam ovo...

Da li neko mozda ima neku ideju/resenje? Obratiti paznju i na ping. :(

POZ:wave:

Ja imam drugi problem, a to je upload .... u pitanju je Beotel ADSL, 512/64, a zapravo dobijam ovo...

Probaj da smanjiš ping.
Ja koristim cFossSpeed, radi posao, drži ping max nisko, pa je upload nešto bolji.

Ukoliko koristis Operu sa njom je dosta veci ping na speedtestu.
Probaj sa firefox-om, pa baci sliku!

U pravu si za Operu. Kod mene je sa Operom 277 ms, a sa Firefoxom 57.

Da koristim Operu... probacu sa nekim drugim pretrazivacem pa cu okaciti rezultate.
Hvala na savetu.

Edit: Evo upravo sam probao sa IE browser-om i stvari su totalno drugacije, tj. rezultati su sasvim korektni. Hvala na informaciji da Opera moze da zeza...

Ne znam do cega moze da bude da bolje radi u IE nego Operi, neke ideje? Sacu da vidim da skinem najnoviji FF, ranije sam ga zaobisao posto nece da mi pamti login-ove... svaki put moram da se logujem na svaki forum/site. :( Gledao sam na net-u da ima problema 3.0.1 verzija sa Vistom bas u vezi tih logovanja na forumima.

Poslednja izmena:
Uzas!!! Pa ova zena nije normalna. Videli da ljudi masovno koriste VoIP za telefoniranje sa inostranstvom pa ce sada da pojeftine medjunarodno telefoniranje za "citavih 10%" a pretplatu i lokalno telefoniranje ce drasticno da povecaju. Pa ljudi moji na Skyp-u sam juce uplatio unlimited uslugu i za samo 300 dinara mogu neograniceno da zovem fiksne brojeve telefona u 22 Evropske zemlje a oni ce da tome konkurisu smanjenjem cene za 10%. Steta samo sto Skype ne uvrsti i Srbiju u zemlje sa unlimited uslugom, odmah bih ukinuo sve telefonske prikljucke, uzeo kablovski internet a oni nek sami sebi drasticno povecavaju pretplatu i cenu impulsa u lokalu, majku im njihovu monopolisticko - fasisticku!!!
Ono sto wiz011 kaze, verovatno je u pravu i internet nece pojeftiniti vec ce ubrzati net za je.enih 30% i nastavice da nas pljackaju jos najmanje 10 godina. Kazem jos 10 godina jer postoje najave da ce zadrzati monopol jos citavih 10 godina nakon privatizacije jer niko nece dati tolike pare za telekom ako uz njega ne dobije i monopol na vremenski period od najmanje 10 godina kako bi isplatio investiciju.

će internet pojeftiniti za 30%. To, valjda, znači u njihovom žargonu da će ADSL biti 30% brži za iste pare?! :mad:
To znaci da ce da bude 50% brzi za iste pare.
Ako je 1Mb kostao 1000 din, a 1.5Mb 1500 din, nakon pojeftinjenja od 30%, 1.5Mb ce da kosta 1000 din. To znaci da se 1Mb ubrzao 50% za iste pare. ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno