Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Proverio sam kod jednog prijatelja u lelekom-u vezano za dupliranje adsl brzine. Reko mi je da su doneli odluku o dupliranju brzine i da ce je biti, ali mi nije reko kad ce da puste jer je kod njih opsta havarija zbog reorganizacije tj. privatizacije.
El ce biti duplirane brzine,ili samo povecanje od 50%..

trla baba lan da joj prodje dan... :d

ali mi nije reko kad ce da puste jer je kod njih opsta havarija zbog reorganizacije tj. privatizacije.
Kad direktora svučeš s neke planine, i to još sa onakvom frizurom, onda to nije havarija, to je ELE (Extinction Level Event, jel'te). Za vakta prethodnog generalnog Telekoma ja sam se čudom čudio otkud u Srbiji uopšte da ima telefona, za vakta ovoga neću se čuditi ni ako ih više zaista ne bude.

Dragi moji ,odoh ja na SBB. Meni je ugovor sa telekomom istekao odavno, i hvala im na UZASNOJ usluzi koju su mi pruzali u proteklih godinu-ipo dana, ali vise nece. Od ADSL-a koji sam ja imao , gore nema. Mogu da ubrzavaju mom dedi sad.

Proverio sam kod jednog prijatelja u lelekom-u vezano za dupliranje adsl brzine. Reko mi je da su doneli odluku o dupliranju brzine i da ce je biti, ali mi nije reko kad ce da puste jer je kod njih opsta havarija zbog reorganizacije tj. privatizacije.
to nisi uopšte morao da proveravaš kod prijatelja, evo mogu i ja da ti kažem da će brzine interneta biti povećane 10, 50 ili 100 puta.

i to je sasvim izvesno.

samo se ne zna pouzdano kad.

nadam se da ti je ova informacija bila od koristi :D

Ja sam novopočeni korisnik ADSLa. 4 godine sam koristio SBB i non stop imao probleme. Preporodio sam se prelaskom na ADSL. Nije sve u brzini, kada internet nije pouzdan, a tehnička služba ne zna da reši problem više od godinu dana.

Isti slucaj. Od novembra prosle godine sam kod Telekoma i samo jednom mi je nestao internet i to na nekih par sati mozda. Nisam ih ni zvao jer me je SBB naucio da budem strpljiv ;) i da cekam i po par dana dok ne ...whatever. Duplirace valjda brzine, ali i bez toga se ne bih vracao kod onih niposto.

Kod mene je obrnuta prica, bio na SBB, u novom stanu zbog nemogucnosti niceg drugog presao na ADSL i bio godinu dana dok nisam opet stekao uslov za SBB i evo me vec 2 god opet na SBB :p

Agoniju ADSL-a necu zaboraviti nikada, nikome to ne zelim (da ne pominjem vece pingove i manje brzine downloada i uploada zbog za nekih 20% od propisane).

Telekom adsl

Upravo zvao 9813 uduplavanje brzine ocekuje se tek posle nove godine

Ili je Telekom duplirao brzinu ili je Speed-up poceo samoinicijativno da se aktivira...

Trenutno mi je download oko 110 kB/s, a imam 512/64, odnosno 1024/128 ogranicen na 512/64. Pre neki dan sam aktivirao speed-up, ali nikada nisam trazio povecanje brzine (u stvari, jesam par puta, ali nije radilo)

U Svetu Kompjutera na reklami za Sezam Pro pise:
Model 512 povlaci se iz prodaje 15.10.2008
Valjda ce to vaziti i za Telekom,nadam se

Gadafi jesi probao da pristupis direktno modemu preko 192.168.1.1 (admin/admin) i tamo vidis koja ti je brzina

Trenutno mi je download oko 110 kB/s, a imam 512/64, odnosno 1024/128 ogranicen na 512/64. Pre neki dan sam aktivirao speed-up, ali nikada nisam trazio povecanje brzine (u stvari, jesam par puta, ali nije radilo)

Bilo je reči o tome u drugoj temi. Dovoljno je samo se prijaviti za speed up i doći će do povećanja, a koliko će biti zavisi od korisnika do korisnika. Kod mene je takođe dupliran net od kada sam se prijavio.

U Svetu Kompjutera na reklami za Sezam Pro pise:
Model 512 povlaci se iz prodaje 15.10.2008
Ovo je vec koji put da se ukidanje modela 512 na Sezamovoj reklami tumaci kao ukidanje brzine 512/64 odnosno ubrzavanje ADSL-a. Dakle nije rec o ukidanju brzine 512 vec o povlacenju iz prodaje paketa "home model 512" koji sa popustom kosta 2.999 din za 3 meseca koriscenja. Posle 15.oktobra (dokle akcija traje) ukida se popust na 512, sto znaci da ta brzina 512 ostaje i dalje (ADSL Basic i ADSL home), ali sa redovnom cenom.

Na zvanicnom sajtu Sezama lepo pise: Letnja rasprodaja, iskoristite priliku do 15.10.
http://www.sezampro.yu/

Ovo je vec koji put da se ukidanje modela 512 na Sezamovoj reklami tumaci kao ukidanje brzine 512/64
meni su u Sezamu (u Kralja Petra) upravo to rekli - od 15.10. prestaje prodaja paketa 512/64, jer tada dolazi do ubrzanja adsl-a

a sta da ti kazu? nece biti ubrzanja ili bice sa 512 na 768? kada bi tako pricali, ostali bi bez dosta korisnika koji imaju mogucnosti za, recimo SBB kabl

a sta da ti kazu? nece biti ubrzanja ili bice sa 512 na 768? kada bi tako pricali, ostali bi bez dosta korisnika koji imaju mogucnosti za, recimo SBB kabl
Tačno tako...šteta što ja nemam mogućnost za SBB:wall:
Ali svejedno,od sledećeg meseca,ja odoh kod Telekoma,dosta mi je da plaćam 1mbit net a da imam download 30-50kb...što je mnogo mnogo je:mad:

Ako je Telekom odlučio još ranije da će povećanje biti 50% ne verujem da mogu tako brzo da reaguju na SBB povećanje pa da i oni daju dupliranje DL/UL, jer kod njih to ne može preko noći... Dok razmotre pa donesu predlog pa usvajanje... pa rešenje:) Bilo bi dobro da bude x2 ali ja nešto ne verujem.

Ja lično imam mogućnost da pređem na SBB internet, ali ovde kod mene oni sarađuju sa kablovskom TV koja već ima infrastrukturu a SBB ima dogovor sa njima da oni daju NET. Tako da ne znam u kakvom su stanju kablovi ove Cable TV i kakav je kvalitet neta, a i ne gledam mnogo TV pa kablovsku nisam ni uveo a sad da plaćam 7000din za priključak + 400din za kabl TV mesečno ne pada mi napamet.

Kada bi nas 1000 izbojkotovali net na jedan mesec neko bi izgubio 20-30.000 evra samo za taj mesec. Kada bi napravili "Udruzenje korisnika interneta" i imali dosta clanova pa onda legalno smarali nadlezne ministre i politicare onda bi se mozda nesto i promenilo. Mislim ako ima volje ima i nacina. samo kukanjem i cekanjem da se neko umilostivi ima da se nacekamo jedno 10-15 godina

meni su u Sezamu (u Kralja Petra) upravo to rekli - od 15.10. prestaje prodaja paketa 512/64, jer tada dolazi do ubrzanja adsl-a

Moj ortak je zvao Sezam pro i rekli su mu da samo cekaju nalog i da ce brzine biti duplirane vrlo brzo.
Ko koga laze i zasto i da li laze ne znam!!!:wall:

Kada bi nas 1000 izbojkotovali net na jedan mesec neko bi izgubio 20-30.000 evra samo za taj mesec. Kada bi napravili "Udruzenje korisnika interneta" i imali dosta clanova pa onda legalno smarali nadlezne ministre i politicare onda bi se mozda nesto i promenilo. Mislim ako ima volje ima i nacina. samo kukanjem i cekanjem da se neko umilostivi ima da se nacekamo jedno 10-15 godina

E ovo je nesto sto stvarno nije daleko od pameti. Doduse - treba naci ljude koji imaju vremena i snage da se bave tako necim. Onda tu treba imati par sturcnjaka, par advokata i par politicara bliskih raznim krugovima. (ovo je sve najbolji slucaj). Ja bi recimo rado pomogao nekako takvoj jednoj organizaciji ako bi se pravila od strane ozbiljnih ljudi. Ali bojim se da je malo utopijski nadati se tako necemu tek tako. No, videcemo...

Bojim se da takva inicijativa ne bi urodila plodom, jednostavno zbog inertnosti
korisnika, mada mi se svidja.

Kako da ga izbojkotujes na jedan mesec, ako si potpisao ugovor na 12?

Mozes da ne obnovis ugovor, ali te tvoj ADSL prikljucak u centrali nece cekati...

Nije uspeo ni desetodnevni bojkot od pre sest meseci, a kamoli ovaj - tako nesto je u Srbiji nemoguce :(

U Sezamu se ne potpisuje nikakav ugovor, mozete da ukinete priljucak kad hocete.

A sto se kvaliteta veze tice, ja sam kod njih od kad je poceo da se uvodi adsl, i ama bas nikakvih problema nisam imao. Svi prekidi veza koji su bili, su bili zbog radova telekoma, a ne zbog Sezama. Download konstantno ide izmedju 50 i 57kbs, sto je za adsl dobro. Korisnicka podrska uglavnom dobra, tako da ja na njih nemam nikakve zamerke.

Pa i za dial up postoji forma ugovora... Naravno da postoji i ugovor za ADSL koji sigurno potpisujes pre nego dobijes ADSL.. Ugovorna obaveza nastaje kad ti oni daju njihovu opremu na koriscenje, bar EUnet tako opravdava 6 meseci ugovorne obaveze tako da, pretpostavljam svi imaju ugovornu obavezu od x meseci zato sto su dobili ADSL modem na koriscenje.. Ugovor si potpisao zato ga i procitaj..
Naravno da ce prekidi biti zbog radova Telekoma, sta mislis ko ti daje net, Sezam?
Ne, Sezamu ga daje Telekom a Sezam tebi pa onda ti placas Sezamu a oni Telekomu..
Dobar je ADSL ali trenutno je los odnos cena/brzina plus ti se jos i saobracaj filtrira, dobijaju se opomene za pirateriju itd itd
Dok sam imao USB ADSL modem koji sam dobio od EUneta, uzas kakav sam internet imao.. Pa sam uzeo ruter

Bilo je reči o tome u drugoj temi. Dovoljno je samo se prijaviti za speed up i doći će do povećanja, a koliko će biti zavisi od korisnika do korisnika. Kod mene je takođe dupliran net od kada sam se prijavio.

Radi se o tome da meni nije bio dupliran od kad sam se prijavio za speedup, odnosno fizicki link jeste bio dupliran, ali je korektno ogranicen na manju brzinu. Vise puta sam pokusavao povecam brzinu na tri sata, ali je uvek server prijavljivao neku gresku i nikad mi se brzina nije povecala. Zadnji put sam to probao juce poslepodne i opet je bila greska i brzina je ostala 512. Danas sam primetio povecanje i ono jos uvek traje...

Gadafi nemoj da se za****s, i meni nije htelo da poveca brzinu iz mozile, ali kada sam kasnije pogledao iz IE-a video sam da mi je speed-up aktiviran i uredno naplacen.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno