Šta je novo?

E3 2008 (konzole)

1 pitanje, možda mu nije mesto ovde. Kad izlazi KillZone 2?

Ne, Sony se proslavio zahvaljujuci svestranoj politici, novim IP-jevima i zanrovima, proslavio se time shto je za odredjene pare dao najvishe. Sve igre koje danas USA eksploatishe, nastale su na Soniju, i to je ono o chemu pricham.
Te igre su proslavile Sony jer nije imao adekvatnu konkurenciju,pa je brzo ostao jedina platforma,i naravno sve igre za konzole su se pravile samo za PS1 i PS2,drugih konzola od 1995. do 2001. skoro da nije bilo,Sega je pukla a Nintendo je prica za sebe.
Da je Sega opstala imali bi multiplatform i u to vreme kao i danas.
Inace i na tim konzolama je bilo fenomenalnih igara,ali posto su propale sad ispada da je samo Sony imao exluzive.
Ne pravi Sony sve igre vec ih kupuje isto kao i M$,igre prave ljudi koji imaju ideje,a da li ce te ideje prodati samo Sony-u ili svima,po meni je, manje bitno!

Poslednja izmena:
Ono sto mene najvise interesuje jeste kako ce uspeti da spakuju FFXIII na medijum za 360 + sto nece imati opciju instaliranja, svi mi dobro znamo po cemu je poznat FF serijal a to su CG animacije koje ce ovoga puta najverovatnije biti HD rezolucije...

Zasto moraju na jedan medijum?

Ima li negde cela LBP prezentacija, puko mi je stream bas tad pa sam se ukljucio pred kraj, dovoljno da zabalavim po tastaturi :zgran:

Konferencija je bila smekerska, mogli su mozda malo vise stvari da prikazu, ali ovo sto jesu izgleda impresivno. Ogromni boss u RE2 izgleda opako, ako nije linearan vec te prati gde god ides onda bas nemam reci, mada i da jeste, impresivno je u svakom slucaju... GOW III, dize dlake na rukama.. ;) inFamous takodje izgleda odlicno... ono snizenje cene za 80 gb model ne znam da li je samo za USA ili sta?

LBP je odlican, RE2 skriptovan i nekako nezanimljiv(mozda MP bude dobar), GOW ... sta reci, makar da su prikazali neku ingame scenu, ovako nista...
Snizenje cene? Pre ce biti prosirivanje harda, to je core model, bez BCa.

Pa stari model od 80gb je imao BC, ovaj novi nema...Mada mi nije jasno da li ce taj stari model od 80gb i dalje moci da se kupi, ili ne ?
Bas su ga zakomplikovali...

Ludnica :zgran:
Ovoj temi fali malo slika:
2wegwnb.jpg

o5xd78.jpg

2rxv247.jpg

2a0f6er.jpg

2z5swvq.jpg

13zai4l.jpg

apgped.jpg

r057js.jpg

Poslednja izmena:
Te igre su proslavile Sony jer nije imao adekvatnu konkurenciju,pa je brzo ostao jedina platforma,i naravno sve igre za konzole su se pravile samo za PS1 i PS2,drugih konzola od 1995. do 2001. skoro da nije bilo,Sega je pukla a Nintendo je prica za sebe.
Da je Sega opstala imali bi multiplatform i u to vreme kao i danas.
Inace i na tim konzolama je bilo fenomenalnih igara,ali posto su propale sad ispada da je samo Sony imao exluzive.
Ne pravi Sony sve igre vec ih kupuje isto kao i M$,igre prave ljudi koji imaju ideje,a da li ce te ideje prodati samo Sony-u ili svima,po meni je, manje bitno!

Pa cekaj, zashto onda i Microsoft to ne radi sada, nego samo zna da placa licence za proverene igre ? Sony izgubi jednu 3rd party ekskluzivu a izbaci jednu potpuno novu igru, pa mozda prodje ili ne, ali pokushava neshto, sve najjache igre su tako nastale a ne kupovinom licence za deseti deo. Mislish da Sony nije mogao da osigura FF13 tako shto ce da plati ili neku drugu igru ? Pa to nije njihov nachin poslovanja, oni nikada tako nisu radili. Microsoft ama bash nishta ne doprinosi napretku, samo prodaje vec sto puta prodato ili klonira tudje ideje koje su lepo zaradile.

Poslednja izmena:
Pocecu da placem nad sudbinom Sonija-opet...kao veliki fan Sonija tek sad vidim da je prava konkurencija ipak ono najbolje sto je izvikana next-gen donela.
Ko umije njemu dvije...to kazem za onog ko prodaje vise konzola,i ko ce na kraju trijumfovati..ako je to ikome normalnom bitno.
O kvalitetu hardvera,diskutabilno je ipak to...znam ja za taj RROD,nezgodan je ali ipak moze da se nanovo zalemi,ali ide ta prica...( uzgred koliko se samo PS2 kvario u prvim serijama,a i ipak se prodavao i prodaje,valjda zbog orginala ili zbog MARSA ili MESIE).
Ja naravno ne placam softver,kao sto nisam ni za PS1,PS2,i PSP...i mislim da je to glavna stvar na svim njegovim platformama koju je poprilicno proslavilo Soni,i nije propao zbog toga-naprotiv PRODAVAO se u milionskim tirazaima...ali sad kad nema piraterije zivjeli devolperi i njihova podrska-citaj zarada,na to nedam ni boba...nek ih Soni sponzorise,a prodaje konzole-nama.
Kad samo pomislim kako su me kvarno nalozili na one CGI animacije koje su prikazali u pocetku...verovatno su mislili na PS4 i 2010-2012 god,a na kraju ispade sve je isto na obje...e to je konkurencija,malo kvarna za Soni,ali u krajnjem meni korisna...kao i svakom realnom.
Dok se iskoristi BR,posrani M$ ce vec izdati novu next-gen masinu verovatno bez ikakve grize savjesti upravo sa BR...a onda ode voz jos dalje i brze,pa nek se Soni malo smara oko toga i pokusa u svim pravcima da presisa konkurenciju-sto mu ruku na srce bas i ne ide,naravno i na moju zalost...jer kao sto neko iskreno rece-ko bi kupovao M$ da ima pirata za PS3 !!!
A tu ponovo dolazimo na pocetak,KONKURENCIJA nije vise unistena SEGA i potpuno lost in spice NINTENDO koji se prodaje lijepo vjerovatno zbog orginala-mislim ...,naravno cipovan je ali pametnom poslovnom politikom se vade na igrice sa dodacima...konkurencija je crni djavo-M$,a on je *******...
Zato gospodo M$ i Sony izvolite borite se za svaku musteriju...do poslednjeg chipa.

Poslednja izmena:
konkurencija je crni djavo-M$,a on je *******...

Sa sedam milijardi dolara gubitka u gaming division-u kao i vec sada slabijom ukupnom prodajom u eu i japanu kao i egal prodajom konzola od pocetka 2008 godine sa sony-jem, jasno je da ms i nije tako strasna konkurencija kao sto mislis. Imaju para na bacanje ali bez obzira na to rezultati su im ocajni pa im tako kupovina gta4 nije donela nikakav boost prodaje konzola cak ni u usa, a ne verujem da ce ni ff postici nesto vise u smislu prodatih konzola. FF13 ce odlicno doci square-u ali nece imati impact na prodaju 360-ke nista veci od gta4.

Poslednja izmena:
Bog te cuo...Soniju zelim sve najbolje,ali...situacija nije ni malo ruzicasta po njega..
Uostalom bas me briga sto oni kao korporacije gube novac...oni gube a mi dobijamo,njih kosta vise ono sto nas kosta manje...samo neka tako nastave,na kraju ce isplivati ili propasti...nista nije vjecno,sposoban opstaje...vidi NINTENDO.

Sta ako ode u multiplatformu i MGS4....ja naravno necu biti na stetu,ali jedna po jedna eksluziva...i ispade sve su multiplatforme,sve su HD...i mogu na DVD9-da mi je ovo neko pricao,rekao bi mu "alaa lazes"...

Zasto situacija nije ruzicasta? Progurali su format, ps3 se bolje prodaje od x360, sada ce da pocnu da mlate pare i preko filmova...
To sto vise nisu dominanti kao u prosloj generaciji je druga stvar.

U celoj ovoj priči ja bih zapravo najviše voleo da se FF XIII pojavi i za PC, kao što su svojevremeno FF VII i FF VIII.

Pa sve te tehnicke prednosti odose poput sapunice...ispade sve isto ako ne i u najgorem slucaju i bolje i stabilnije na M$.
To sto vise nisu dominanti kao u prosloj generaciji je druga stvar-i to je najbolja stvar..dosta dominacija,neka ponuda i kvalitet budu presudni-naravno i cena igra ulogu ( konzole,igrica...).

Sta ako ode u multiplatformu i MGS4....ja naravno necu biti na stetu,ali jedna po jedna eksluziva...i ispade sve su multiplatforme,sve su HD...i mogu na DVD9-da mi je ovo neko pricao,rekao bi mu "alaa lazes"...

Ali poenta je u tome, nijedna jos igra ne izgleda kao MGS4 i Uncharted a x360 je izasao vise od godinu dana ranije...
Cenim Sony jer gura uvek nesto novo i inovativno, a sta radi M$? Iskesirao ko zna koliko za FF XIII i kao baje smo, cela konferencija nam je bila smaranje ali smo kupili FF XIII... Jesi video one PSN igre, jesi video "Flower"

Pa sve te tehnicke prednosti odose poput sapunice...ispade sve isto ako ne i u najgorem slucaju i bolje i stabilnije na M$.

Opet.. sta je stabilnije? Mozda iz 2007-e par multiplatformi kad ih je mrzelo da uce PS3 arhitekturu... kazem, pokazi mi neke screenove na X360 gde je bolja grafika nego na PS3 ekskluzivama... o fizici da ne pricamo

Tesko da je stabilnije, ali jeste jeftinije.
Samo polako, objasnice nama Driver zasto je bolje bilo dok je Sony imao monopol :).

Tesko da je stabilnije, ali jeste jeftinije.

Mislis ilegalnije, ne jeftinije... Igre kostaju isto, a razlog razlike u cenama konzole je valjda svima ocigledan... znas onu staru narodnu "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino"...

Ala ridaju ps-boys.Svaka cast MGS4 i Uncharted-u ali najlepse pc igre su xbox portovi prema tome prica da x360 ima losu grafiku ne pije vodu.

M$ je dosao u odnosu na proslu generaciju iz 7 milijardi gubitka na profitabilno poslovanje za razliku od PS3 koji je iz ogromne zarade sa PS1 i PS2 dosao na 3 milijarde $ gubitka u samo 2 godine poslovanja. Na jedan XB1 se prodavalo 6 PS2 na jednu XB igru izlazile su dvije za PS2 a pogledaj sad situaciju.

M$ je dosao u odnosu na proslu generaciju iz 7 milijardi gubitka na profitabilno poslovanje za razliku od PS3 koji je iz ogromne zarade sa PS1 i PS2 dosao na 3 milijarde $ gubitka u samo 2 godine poslovanja. Na jedan XB1 se prodavalo 6 PS2 na jednu XB igru izlazile su dvije za PS2 a pogledaj sad situaciju.

Posle 7 mijijardi gubitka zabelezio je u ovovj godini 100 miliona dobitka. Dakle za nekih pola veka ce da pokrije gubitke ako nastavi ovim tempom. A 3 milijarde sony gubitka su za ps3, pogledaj poslovanje cele gaming divizije u te dve godine poslovanja kao i koliki su bili gubici kad je izasao ps2. Da ne pominjem koliko sony profitira od uspeha br-a koji je postignut samo zahvaljujuci ps3 kao i u kolikom je masnom plusu gaming sony divizija od profita od prodaje ps/ps2/psp.

Bog te cuo...Soniju zelim sve najbolje,ali...situacija nije ni malo ruzicasta po njega..
Uostalom bas me briga sto oni kao korporacije gube novac...oni gube a mi dobijamo,njih kosta vise ono sto nas kosta manje...samo neka tako nastave,na kraju ce isplivati ili propasti...nista nije vjecno,sposoban opstaje...vidi NINTENDO.

MA naravno, nemam ja sony deonice vec konzolu koju su oni napravili. Iz onoga sto vidim njima ide sve bolje jer su razbucali ms u eu i japanu dok su u usa egal, ali meni kao kupcu to nista ne znaci jer jos uvek nema rpg-ova koje sam ocekivao na ps3. Na kraju ispada da im je bilo najbitnije da proguraju br standard koji im vec sada donosi ogroman novac, a ne mogu da zamislim koliko ce tek donositi kad se bude ugradjivao u svaki komp/plejer/laptop i donosio na ime tantijema nekoliko dolara po svakom uredjaju koji ga sadrzi, ali sta meni to znaci kad se sony bogati ako ce ps3 imati manje ultra kvalitetnih exluziva ala mgs4 a vise polupotrova kao gta4.

PA video si sta im je okosnica konferencije na e3 bila- distribucija filmova preko neta. Dakle, eto njima jos jednog izvora novca al vise bih voleo da su predstavili uncharted 2 :)

MGS4 ne moze na dvd-9 a da ne pominjemo to sto zahteva hdd sa nekoliko gb-a praznog prostora. Naravno, nada umire poslednja da ce i kupci 360-ke videti to remek delo, ali ja ne bih bas iscekivao ;)

MAda najbolje je uzeti 360/ps3 i mocan pc i onda me bas briga sta ko od njih radi :D

Ala ridaju ps-boys.Svaka cast MGS4 i Uncharted-u ali najlepse pc igre su xbox portovi prema tome prica da x360 ima losu grafiku ne pije vodu.

Imam sve tri nabrojane platforme i ps3 ima najbolju grafiku (ako izuzmemo crysis za pc). Naravno, pc je najsposobniji da gura odlicnu grafku zbog jace arhitekture al kako pare leze u konzolama i prodaji igara za njihretko ko ce razvijati pc-only naslove a cak i pomenuti crytek bataljuje razvoj pc-only igara kad je video ocajnu prodaju crysisa. Dakle, ocekuj da ce multiplatform igre izgledati veoma slicno dok ce se graficki isticati ps3 exluzive u godini sto nam predstoje.

Poslednja izmena:
Meni nije jasno kako neke ljude nije sramota da ovako bestidno lazu, a znaju da su im lazi providne i da ce biti provaljeni.

Posle 7 mijijardi gubitka zabelezio je u ovovj godini 100 miliona dobitka.

MS gaming divizija je za poslednjih 9 meseci u profitu 614 miliona $.
http://www.gamedaily.com/articles/n...-profit-in-q3-on-robust-demand-for-360/?biz=1

Dakle za nekih pola veka ce da pokrije gubitke ako nastavi ovim tempom. A 3 milijarde sony gubitka su za ps3, pogledaj poslovanje cele gaming divizije u te dve godine poslovanja kao i koliki su bili gubici kad je izasao ps2.

Sony je bio u gubitku samo u prvoj godini nakon lansiranja PS2 i to nekih 50 milijardi jena sto je danas 490 miliona $ - dakle ni blizu gubicima koje imaju zbog PS3.

Da ne pominjem koliko sony profitira od uspeha br-a

Koliko?

MA naravno, nemam ja sony deonice vec konzolu koju su oni napravili. Iz onoga sto vidim njima ide sve bolje jer su razbucali ms u eu i japanu dok su u usa egal,

Kako te bre nije sramota?
U Americi:
Xbox360 - 11,9 miliona
PS3 - 5,31 miliona

U Japanu:
Xbox360 - 0,63 miliona
PS3 - 2,27 miliona

U ostatku sveta:
Xbox360 -7,08 miliona
PS3 - 6,38 miliona

PA video si sta im je okosnica konferencije na e3 bila- distribucija filmova preko neta.

Pa da si malo pratio sta se desava znao bi da ih je MS sahranio i na tom polju dilom koji je napravio sa Netflixom. :D
I sto vise bude napredovala online distribucija sadrzaja - to ce standardi, poput BR u koji je Sony sasuo toliko love, biti irelevantniji.

I sto vise bude napredovala online distribucija sadrzaja - to ce standardi, poput BR u koji je Sony sasuo toliko love, biti irelevantniji.

Da te vidim kako torentujes 50gb ili 100gb koliko ce verovatno biti diskovi kroz godinu, dve.. Branis sistem samo zato sto igras dzabe na njemu... Zaista ne bi imao problema sa menjanjem 6, 7, 8 diskova za igru, kakvu uopste kutiju napraviti za to? :) dobro, ti bi to skidao 2 meseca pa sve bacio na stap... ali opet

Veruj mi da menjanje diskova nije problem, a to zna svako ko je imao prilike da igra neki od FFova na PSXu.

Poslednja izmena:
KZ2 konferencija je donela Sonyu krunu ovogodisnjeg E3 sajma. :)
Guerrila games, gj.

Nazad
Vrh Dno