Šta je novo?

E3 2008 (konzole)

Ma daaaj... evo prodje toliko vremena a mi jos cekamo na dokaz te cuvene graficke superiornosti Sonija... I dok vama vreme prodje u cekanju mi se na boxu zivi izigrasmo :D Btw Gow2 ne izgleda nista losije od kz2, a s obzirom kako kz2 (a uostalom i sve sonijeve ekskluzive) degradira kako prolazi vreme od najave do izlaska - ne bi me iznenadilo da na kraju gow2 bude impresivniji.
Ali da ne idemo u off.

Ma daaaj... evo prodje toliko vremena a mi jos cekamo na dokaz te cuvene graficke superiornosti Sonija... I dok vama vreme prodje u cekanju mi se na boxu zivi izigrasmo :D Btw Gow2 ne izgleda nista losije od kz2, a s obzirom kako kz2 (a uostalom i sve sonijeve ekskluzive) degradira kako prolazi vreme od najave do izlaska - ne bi me iznenadilo da na kraju gow2 bude impresivniji.
Ali da ne idemo u off.

Koji sti ti bot, ovo je strasno, ti 'ladno poredis KZ2 i GoW2 i jos tvrdis kako isto izgledaju...

Ma daaaj... evo prodje toliko vremena a mi jos cekamo na dokaz te cuvene graficke superiornosti Sonija...

Daj mi screen neke igre koja izgleda kao MGS4, Uncharted ili Ratchet and Clank?? O cemu pricas ti? Ili neku koja koristi fiziku kao u LBP i Lair, sa onoliko desavanja na ekranu..

Nemoj se nadati screenu, takva igra ne postoji.
XXXanderova definicija dobre igre = OMFG IT HAS SO MUCH OF UBER AWESOME BLOOM!!!1!-eleven.

:)
Sta smrc, libo me racq za FF, ne znam ni sta je to.. ali Microsoft je poludeo skroz.. razumem ove sto gotive FF, i ja bi odlepio ako bi GOW3 bio najavljen za pc360, jer znam kako moze da izgleda na PS3 a kako na x360, klasican primer ti je taj Gears 2 koji izgleda skoro isto ko kec..

Sve bi bilo ovako kako kažeš da, koliko do juče nije nabijana na nos ta smaračka priča "to je naša ekskluziva", "moj tata je jači od tvog" itd..
Umesto da svima bude drago što će još veći broj ljudi igrati jednu dobru igru, potežu se neke srceparajuće priče, iako svi znamo da u tom biznisu nema emocija, samo profit i ništa više.
Doduše nije mala stvar za sve ljubitelje FF serijala, činjenica da će ovu igru moći da nabave za 150 dindži na Box-u, umesto 50 ili 70 evra na PS.
Ono što mene uvek razvedri su paljevine od ljudi koji "gorko pate" što će igra koju i dalje dobijaju na svojoj konzoli, eto pasti i u ruke "nevernika" :)
Evo samo nekoliko primera takvih ložioničara, sa pomenutog vgchartsa. Pišijada teška:

"As a PS3 owner I'm totally shocked and disappointed. This game was one of my few reasons to spend my money on PS3."

"I can't believe Sony would let this happen!"

"This game is half of the reason I even bothered investing in a PS3, and contrary to how some of you think I should feel, I am pissed. At Sony. I know I can still play it on my PS3, but if I had known this, I would have purchased a 360. It may not be the nail in the PS3's coffin (as some are claiming), but it does hurt a lot. This just shows that publishers see how much stronger the 360 is than the PS3. Why would you make an exclusive for a system that is selling as poorly as the PS3? SquareEnix is just using good business sense."

"I only chosse a PS3 for this game. and now this.... I might now end MGS4 and sell my PS3. 360 here I go!"

:):):)

Bogami, ne bih da zvučim kao neki fanboy, ali od Sony-jevih obećanja nema baš nešto.

Svi Sony fanboyevi se držali za ekskluzive i odličnu grafiku. A sad?
Ostaje grafika, i šaka ekskluziva.

Nego sačekajte "vašu" press konferenciju, evo je za 7 sati. Mislim da će biti sa 1up-a live prenos.

Znali su od marta prosle godine da ce se ovo desiti, nije Sony glup, nesto su spremili za veceras...

lol @ komentare sa vgchartsa, nice find Universe

"A nuke was just dropped on camp Sony. WoW"

"I'd say this is the nail on PS3's coffin.
Microsoft probably wins this E3, and will be the ultimate RPG platform. Wii will have (has>) a huge and varied library, and PS3 is fighting for the scraps.
I really thought Sony was getting PS3 back on track, but no, it's over for the PS3 this generation."

"I believe the story was more like this
SE: FFXIII PS3 only
Fanbots: Hurray!!!!
SE: We developed White Engine for PS3
Fanbots: Eat that 360!! only ps3 strong enough to support the white Engine.
SE: We have expanded our White Engine to include Multi platform support and rename it to Crystal Tools.
Fanbots: So What FFXIII is ps3 exclusive, no way in hell 360 will get it.
SE: We like to announce FFXIII will be released simultaneously on PS3 and 360 on NA and EU.
Fanbots: nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!! So what this isnt a big deal, only 1 game won't matter much (Still Crying)
This is Me right now: LMAO!!!!"

"R.I.P. Playstation 3, 2006-2008"

MGS4 je impresivan samo po kolicini fanboy-izma koji ga okruzuje, ja u ovome: http://image.com.com/gamespot/images/2007/262/926596_20070920_screen021.jpg ili ovome http://image.com.com/gamespot/images/2008/164/926596_20080613_screen014.jpg ne vidim nista sto vec nije vidjeno bar 10 puta. Pa i matori Assassins creed se ne bi postideo pored toga. Samo mojne da stavljate screenshotove iz cut scena.

Cutscenes koriste isti endzin kao i igra, dakle ISTO izgledaju! Cak i 90 % xbotova se slaze da su MGS4 i Uncharted najimpresivniji po grafici, a i po fizici.. smaras.

@ Universe, ne, ja bas nisam u tom fazonu, ali znam da nije isto kad igru rade kao multiplatform i kad je igra od pocetka namenjena jednoj konzoli i optimizovana da sto bolje radi za istu...

Vi se josh ubedjujete sa noliferom ;)

Ja sam recimo SONY fan ali sam ipak uzeo 360 zbog jelte veceg izbora i mnogo primamljivoj ceni softvera za nashe prostore. Reko aj izigracu ga do kraja godine, prodajem i uzimam PS3 jer je izashao moj MGS4. Iako nisam neki wow fan FF seriala, ode jos jedna bitna igra na 360. I onda pomislih, cekaj, sta mene ustvari josh zanima sem MGS4 i GT5 i GOW3? Pa od svih ostalih NISTA. Sada mi kupovina PS3 ni najmanje ne znaima kada mogu da uzmem od ortaka na nedelju dana i odigram moj omiljeni MGS4.

U prevodu, ako SONY ne najavi neke perverzne igre za do kraja 2009...ja da kupujem konzolu za 3 igre necu. Jeste da je u pitanju piraterija na 360 ali ja sam se izigrao i vishe nego sto sam planirao, zavrshio preko 25 naslova....vishe od pola postoji i na PS3 ali finansijski to ne bih mogao da ispratim.

Kao SONY fan, mogu da kazhem da im je M$ silovao ceo prvi red na sahrani. Pored zhalosnog RROD-a, 360 kolje sve redom. Toliko kesha su dali, pa *** zar je moguce da americka konzola ima skoro svaki JRPG pa cak i nekoliko ekskluziva za sebe? Sve je to pre god dana zvuchalo chasno kada su is PS3 kampa rekli da ne placaju ekskluzive....bas poshteno i samouvereno. A onda prst u bulju.....dodje M$ i kazhe, ok, oni nece ali mi ocemo.SOLD.

U prevodu, ako SONY ne najavi neke perverzne igre za do kraja 2009...ja da kupujem konzolu za 3 igre necu. Jeste da je u pitanju piraterija na 360 ali ja sam se izigrao i vishe nego sto sam planirao, zavrshio preko 25 naslova....vishe od pola postoji i na PS3 ali finansijski to ne bih mogao da ispratim.

dokle vise ove price..

evo ja sam za ovih 5 meseci koliko imam ps3 presao ukupno 11 igara. za to vreme sam u "gubitku" celih 1000 din. a evo cekaju me trenutno jos 3 hita (od kojih igram trenutno mgs4). kad zavrsim sa njima i prodam/zamenim dalje, ja sam opet tu negde oko nule. a ti sa tvojih 25 igara X 160 din po disku racunaj kolko si platio..

jedino oni koji kupuju odma cim se pojave kod nas za 6000 ti malo vise pucaju.. oni koji oce malo da sacekaju pa da uzmu polovne ili naruce sa neta oni mogu da se izigraju za male pare. i dalje je to vise od x360 ali daleko od toga kolko xbotovi s*ru.

i ovo sto ja pricam je vec 100 puta prezvakano ali dzaba.. i dalje ce neko da se pojavi i prica kako je finansijski neizdrzivo igrati se na ps3..

Pa super je to sto ti razmenjujesh igre ali chinjenica je da ja volim da te igre ostanu u mom posedu. Zasto? Pa eto, dodje vreme kada se smorish pa reshish da ponovo obrnesh igru, da opicis malo online, dodje ti drustvo da opicite neki stariji gutar hero itd.

Ako ti smatrash finansijom da imas u svom posedu max 2 igre u isto vreme, good for you. Ali to nema veze sa finansijama vec snalazhenjem. Ako vec kupujem superiornu konzolu i moram da imam originale, onda ocu da ostanu moji a ne da ih se otarasim cim ih predjem. A za koje to male pare mogu da se izigraju pa makar i kupili iz inostranstvra, bez 3000din nema nista. A ako je neko fan, bas me zanima dal ce taj chekati da MGS4 spadne na 2500-3000din sto u najboljem slucaju mozhe da se desi samo ako je nekome hitno za cash. Cak ni u inostranstvu prvih god dana nece spadati cena. To tvoje reshenje za PS3 mi je iskreno bez uvrede, klosharski. Nove lampe za stare i te fore.

Poslednja izmena:
Sta smrc, libo me racq za FF, ne znam ni sta je to.. ali Microsoft je poludeo skroz.. razumem ove sto gotive FF, i ja bi odlepio ako bi GOW3 bio najavljen za pc360, jer znam kako moze da izgleda na PS3 a kako na x360, klasican primer ti je taj Gears 2 koji izgleda skoro isto ko kec..

Da,ovo je cuvena teorija zavere,ukoliko se, neka do juce, Sony ekskluziva najavi za x360 ili PC,odmah se podrazumeva da PS3 superiorni hardware nece biti iskoristen,a igra osakacena,a zasto jednostavno ne bi izgledala duplo bolje na PS3,ako je vec toliko nadmocan?
Mislim,sta hocete da kazete da se svaki engine podredjuje inferiornijoj platformi,pa to je budalastina,sve multiplatform igre za PS2 i xbox su mnogo bolje izgledale na xbox-u jer je bio jaci,ne vidim zasto to sad ne bi bio slucaj ukoliko je PS3 realno jaci!?

Ja sam recimo SONY fan ..... Sada mi kupovina PS3 ni najmanje ne znaima kada mogu da uzmem od ortaka na nedelju dana i odigram moj omiljeni MGS4.
A ako je neko fan, bas me zanima dal ce taj chekati da MGS4 spadne na 2500-3000din sto u najboljem slucaju mozhe da se desi samo ako je nekome hitno za cash. Cak ni u inostranstvu prvih god dana nece spadati cena. To tvoje reshenje za PS3 mi je iskreno bez uvrede, klosharski. Nove lampe za stare i te fore.

pa eto, neki fanovi ke*aju iako se novi mgs pojavio pre vise od mesec dana, dok neki klosari koji nisu igrali prethodne delove mgs-a, sad igraju cetvrti deo.. nove lapme za stare...

Pa super je to sto ti razmenjujesh igre ali chinjenica je da ja volim da te igre ostanu u mom posedu. Zasto? Pa eto, dodje vreme kada se smorish pa reshish da ponovo obrnesh igru, da opicis malo online, dodje ti drustvo da opicite neki stariji gutar hero itd.

Ako ti smatrash finansijom da imas u svom posedu max 2 igre u isto vreme, good for you.

A za koje to male pare mogu da se izigraju pa makar i kupili iz inostranstvra, bez 3000din nema nista.

za sve ove quote-ove gore sam ti napisao odgovor, ali sam odustao od bilo kakve dalje rasprave i obrisao. ako do sad nisi shvatio posle hiljadu ponavljanja, neces ni posle hiljadu prvog.. pogotovo sto idemo u off.

pozz za tebe

Da,ovo je cuvena teorija zavere,ukoliko se, neka do juce, Sony ekskluziva najavi za x360 ili PC,odmah se podrazumeva da PS3 superiorni hardware nece biti iskoristen,a igra osakacena,a zasto jednostavno ne bi izgledala duplo bolje na PS3,ako je vec toliko nadmocan?
Mislim,sta hocete da kazete da se svaki engine podredjuje inferiornijoj platformi,pa to je budalastina,sve multiplatform igre za PS2 i xbox su mnogo bolje izgledale na xbox-u jer je bio jaci,ne vidim zasto to sad ne bi bio slucaj ukoliko je PS3 realno jaci!?

Al si ga lupio brate :) Sve MP igre su izgledale isto na ps2 i xboxu, samo ekskluzive su bile bolje na xboxu, ali su i ekskluzive na ps2 izgledale kao najbolje igre na xboxu iako je PS2 imao duplo slabiji hardver na papiru.

GT5, MGS4, Uncharted, Lair i slichne pokazuju da PS3 ima jachi hardver, mozda ne duplo, ali dovoljno, ali tu je najveci problem mesto na disku, gde multiplatform igre ne mogu da zauzimaju vishe od 7.2GB shto je smeshno, jake igre na PS2 toliko zauzimaju, a svaka ekskluziva na PS3 zauzima bar duplo vishe. I na kraju, problem nije jachina hardvera nego politika kompanija. Dok Microsoft kupuje proverene franshize, Sony ulaze pare u nove stvari, i da nema toga, dozivotno bi igrali jedne te iste igre gde je krv i oruzje glavni razlog za igranje. X360 od sveta konzola pokushava da napravi PC, da spushta standarde kako softvera tako i hardvera samo da bi shtoh lakshe doshao do para, jer ako vec ljudi kupuju svake godine novi NBA, Fifu ili NFS, zashto bi se oni trudili da naprave neshto novo, sveze i drugachije ?

Poslednja izmena:

Salis se, pa ne funkcionisu tako multiplatform igre, sve do sad su uglavnom iste za sve sisteme, ne isplati im se ni vremenski ni novcano da jednu verziju rade mnogo bolje od druge, em sto bi se "susedi" pobunili kako je druga verzija bolja..
A to uopste nije teorija zavere, kao sto rekoh, pogledaj kako izgledaju MGS4, Uncharted i Ratchet, a zasto Gears 2 izgleda skoro identicno kao Gears 1... ili pogledaj recimo kako su izgledale igre iz 2006-e i 2007-e na PS2...

Salis se, pa ne funkcionisu tako multiplatform igre, sve do sad su uglavnom iste za sve sisteme, ne isplati im se ni vremenski ni novcano da jednu verziju rade mnogo bolje od druge, em sto bi se "susedi" pobunili kako je druga verzija bolja..

Nemaš pojma. Itekako im se isplati. Ako ih rade da budu multiplatform, onda se trude da bar neki deo bude drugačiji od onog drugog. Pa baš zato da se "susedi pobune".
Evo kod moje omiljene konzole je tako :d. Na uštrb grafike dobijam da mašem kontrolerima. Zadovoljni oni, ja još više.:banana:

Pre nekih sat i po se završila Nintendova Press konf.
Ništa revolucionarno.
Wii Music koji smo videli prošle godine, samo što sad imaš i bass bubnjeve da udaraš na Wii Balance Boardu.
Wii Sport Resort (wii sports 2), sa mačevanjem, vožnjom skutera na vodi....
Wii Speak, mikrofon, onaj samostojeći ne headset. Da se čuje cela soba :whip:, inače bi se zvao ISpeak (uh, to će Apple da izbaci :d )
Wii Motion Plus, dodatak za Wiimote, koji poboljšava motion sensing. Znači da neće biti da ti mahneš reketom levo a on ide desno, valjda.

StarWars mačevanje, kao u Resortu (vidi gore), samo sa efektima ;)

Shaun White snowboarding, na Wii Balance Boardu (ovo smo znali odavno).

Animal Crossing, za koji se znalo odavno.

GTA Chinatown za NDS i još neke DS igre, nisam pratio...

I MNOGO, MNOGO MNOGO hvaljenja sa ciframa. Neka, najbolji su, zaslužuju.

God Of War III :shock:

me want...

Al si ga lupio brate :) Sve MP igre su izgledale isto na ps2 i xboxu, samo ekskluzive su bile bolje na xboxu, ali su i ekskluzive na ps2 izgledale kao najbolje igre na xboxu iako je PS2 imao duplo slabiji hardver na papiru.

GT5, MGS4, Uncharted, Lair i slichne pokazuju da PS3 ima jachi hardver, mozda ne duplo, ali dovoljno, ali tu je najveci problem mesto na disku, gde multiplatform igre ne mogu da zauzimaju vishe od 7.2GB shto je smeshno, jake igre na PS2 toliko zauzimaju, a svaka ekskluziva na PS3 zauzima bar duplo vishe. I na kraju, problem nije jachina hardvera nego politika kompanija. Dok Microsoft kupuje proverene franshize, Sony ulaze pare u nove stvari, i da nema toga, dozivotno bi igrali jedne te iste igre gde je krv i oruzje glavni razlog za igranje. X360 od sveta konzola pokushava da napravi PC, da spushta standarde kako softvera tako i hardvera samo da bi shtoh lakshe doshao do para, jer ako vec ljudi kupuju svake godine novi NBA, Fifu ili NFS, zashto bi se oni trudili da naprave neshto novo, sveze i drugachije ?
Ja nisam lupio uopste,uzmi CMR3 ,pa ces videti razliku,osnovna razlika je bila u texturama,filtriranju slike i drawdistanc-u,razlika u jacini i mogucnosti hardware-a se videla vec od prvih igara!
Uopste se ne bi slozio sa ovako crnim pogledom na M$,uostalom FFXIII,RE5 i gomila drugih igara je razvijana prvenstveno za PS3,a onda je dodat i X360,i sad odjednom su te igre njesra i komercijala,a do juce su bile sveti gral Sony-a!
Pogledaj malo sa kojim igrama se proslavio PS1,PS2,pa upravo oruzje,krv,zombiji,nastavci raznih sportova,platforme i 1 dobra voznja u vise nastavaka.
Po meni,samo dva serijala izdvajaju Sony u ovom trenutku, a to su MGS i GT,sve ostalo ce biti multiplatform i nece biti nista gore nego sto je do sada bilo.

Ono sto mene najvise interesuje jeste kako ce uspeti da spakuju FFXIII na medijum za 360 + sto nece imati opciju instaliranja, svi mi dobro znamo po cemu je poznat FF serijal a to su CG animacije koje ce ovoga puta najverovatnije biti HD rezolucije...

Po meni,samo dva serijala izdvajaju Sony u ovom trenutku, a to su MGS i GT,sve ostalo ce biti multiplatform i nece biti nista gore nego sto je do sada bilo.

Ne zaboravi i Tekken, verovao ili ne, ja cu zbog toga da kupim PS3 :).

A to uopste nije teorija zavere, kao sto rekoh, pogledaj kako izgledaju MGS4, Uncharted i Ratchet, a zasto Gears 2 izgleda skoro identicno kao Gears 1... ili pogledaj recimo kako su izgledale igre iz 2006-e i 2007-e na PS2...
Na prethodnoj generaciji konzola se razlika videla,u ovoj je nema,ali nece me niko od vas ubediti da je recimo kvalitet FFXIII ili RE5 smanjen na PS3 kako bi izgledao isto na "inferiornom" x360-u,takodje ne mislim da u ugovorima M$ pise,sitnim slovima,od danas pravimo sto gluplje i sto neoriginalnije igre,jer se to dobro prodaje.
Ne znam sta hoces da kazes za PS2 igre 2006. i 2007.,pa ni jedna od tih igara ne moze da pridje jednom FarCry-u iz 2004 ili ne daj boze Doom3.
Jedino sto se uvek provlaci ta fraza"da ali ovo je na hardware-u mobilnog telefona".pa tako su igre i izgledale za PS2,gomila poligona i bljutave texture,PS2 je bio razocarenje od starta,samo su se kasnije izvukli sa dobrim igrama i jos boljim programerima,inace je hardware omasen zestoko,jak procesor,ocaj od graficke i mizerija od ram-a!
M$ je to mnogo bolje tada odradio i to samo godinu dana kasnije,slab procesor,zver od graficke i dovoljno ram-a,mozda je pukao sa tim xbox-om,ali zato pogledajte sta se sada desava,ako ovako nastave PS4 nece ni postojati.

Poslednja izmena:
Ja nisam lupio uopste,uzmi CMR3 ,pa ces videti razliku,osnovna razlika je bila u texturama,filtriranju slike i drawdistanc-u,razlika u jacini i mogucnosti hardware-a se videla vec od prvih igara!
Uopste se ne bi slozio sa ovako crnim pogledom na M$,uostalom FFXIII,RE5 i gomila drugih igara je razvijana prvenstveno za PS3,a onda je dodat i X360,i sad odjednom su te igre njesra i komercijala,a do juce su bile sveti gral Sony-a!
Pogledaj malo sa kojim igrama se proslavio PS1,PS2,pa upravo oruzje,krv,zombiji,nastavci raznih sportova,platforme i 1 dobra voznja u vise nastavaka.

Ne, Sony se proslavio zahvaljujuci svestranoj politici, novim IP-jevima i zanrovima, proslavio se time shto je za odredjene pare dao najvishe. Sve igre koje danas USA eksploatishe, nastale su na Soniju, i to je ono o chemu pricham. Guitar Hero je bio revolucija, nastao je na soniju, igrao sam ga gitarom od prvog dana, i mene to vishe ne interesuje posle dve godine, a Microsoft od toga sada pravi ogroman biznis, i takvih primera ima gomila. Sve shto je MIcrosoft uradio, tudja je ideja, Microsoft je nastao i postao ovo shto je danas na tudjoj ukradenoj ideji, malverzacijama, monopolu, tako da stvarno ne znam ko to moze da podrzava i ko moze da misli da oni zele da naprave neshto u igrachkoj industriji, i posle svih problema koje ima sa hardverom, ljudi to kupuju ko najgori botovi. Da obe konzole imaju pirateriju, ne bi ovde niko imao X360, i pored toga kod nas ima mnogo vishe PS3.

Uopshte ne moramo nikada da prichamo o konkretnim naslovima, vec nameri i cilju jednih i drugih, to je razlika medju njima i to je razlog zashto podrzavam PS3 i zashto ce PS3 zavrshiti generaciju kao najbolji.

A shto se tiche razlike izmedju PS2 i Xboxa, jeste, Xbox je imao filtering dok PS2 nije, a razliku medju multiplatform igrama si morao da trazish, ni jedna nije bila bolja na xboxu na prvi pogled, samo je svaka imala onaj nerealni bloom kao shto i danas X360 ima. Ali zato Gran Turismo 4 izgleda bolje od svake voznje na Xboxu ili God of war 2 izgleda bolje od svake slichne igre na Xboxu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno