za krakena :
Da nisam citao na emuforumu kako si kukao sto sony nista novo ne najavljuje i kako ti je drago sto nisi prodao xbox i kako je sonijeva prezentacija uzas jer nista novo nije najavljeno bez M.A.G,i kako je sve poslo po onome kad je sony pustio f.f.13 na xbox rekao bi ta ovo ovdje pise osoba sa sindromom podvojene licnosti(valjda se tako pise) ili je placena za ovo trece ako se neko sjeti nek doda
Ajd ne lazi. Rekao sam da mi je krivo sto sony nije najavio nista od onoga sto MENE zanima, a ne da nista ne najavljuje. Licno me ne impresionira LBP u meri kao MGS4, kao sto me ne impresionira ni Wii fazon igranja ali to ne znaci da je Wii propao niti da LBP nece pokretati prodaju ps3. Isto tako se ne odusevljavam ni MAG-om ali vidim da su ljudi odusevljeni max brojem igraca.
Takodje, naravno da mi je drago da nisam prodao xbox jer cu ovako moci da igram FF13, uz malo srece ako bude region free, japansku verziju koja ce prva i izaci bez da se natezem sa narucivanjem iz japana.
Nisam egocentrican kao ti, sta vise, ne mislim da se sunce budi svaki put kad ustanem zbog mene. Isto tako ne mislim ni da ima neke velike veze dal sam ja impresioniran, kao sto nisam najavama sa e3, ako je ocigledno da je podosta novinara sa e3 najbolje utiske ponela sa sony prezentacije, kao navedeni edge, a to je daleko bitnije od toga sta mislimo ti i ja.
Btw- evo ti iz mog posta na ovom orumu pa ako mislis da je ovo neko odusevljenje:
"ali meni kao kupcu to nista ne znaci jer jos uvek nema rpg-ova koje sam ocekivao na ps3. Na kraju ispada da im je bilo najbitnije da proguraju br standard koji im vec sada donosi ogroman novac, a ne mogu da zamislim koliko ce tek donositi kad se bude ugradjivao u svaki komp/plejer/laptop i donosio na ime tantijema nekoliko dolara po svakom uredjaju koji ga sadrzi, ali sta meni to znaci kad se sony bogati ako ce ps3 imati manje ultra kvalitetnih exluziva ala mgs4 a vise polupotrova kao gta4.
PA video si sta im je okosnica konferencije na e3 bila- distribucija filmova preko neta. Dakle, eto njima jos jednog izvora novca al vise bih voleo da su predstavili uncharted 2"
Kako te bre nije sramota?
U Americi:
Xbox360 - 11,9 miliona
PS3 - 5,31 miliona
U Japanu:
Xbox360 - 0,63 miliona
PS3 - 2,27 miliona
U ostatku sveta:
Xbox360 -7,08 miliona
PS3 - 6,38 miliona
Nisam ni primetio sta si pisao. Elem jel si video sta quotujes:
"MA naravno, nemam ja sony deonice vec konzolu koju su oni napravili. Iz onoga sto vidim njima ide sve bolje jer su razbucali ms u eu i japanu dok su u usa egal"
Jesi toliko obnevideo da nisam pominjao PS3 Vs 360 u tom delu vec SONY vs MS u konzolama. To sto je ms bacio xbox u blato ne znaci da sony ne ostvaruje prihode os psp-a i ps2 a sa tom prodajom ms jeste smesan u eu i japanu dok jedino u usa 360 parira sony diviziji. Pricao sam o celim gaming divizijama. Iz istog razloga je sony pola konferencije posvetio psp-u i ps2 kao i njihovoj odlicnoj prodaji, narocito prvonavedenog koji je vec nedeljama prvi na listi po prodaji hardvera u japanu, cak ispred nintendovih ds i wii.
A ako se toliko lozis na ms i 360 vs ps3 evo ti poredjenje i na taj nacin:
- japan- ms je tamo sahranjen
-EU: Europe PS3 sales 'overtake 360'
http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/7386879.stm
Valjda su te naucili da EU nije isto sto i rest of the world. Dakle sony je uspeo da i pored debelog zakasnjenja proda vise ps3 u eu od ms-a.
-USA: od pocetka 2008 ps3 sam uspeva da parira 360:
Jan. Feb. Maj. - ps3 je bolje prodavan od 360, Mart. Apr. 360 od ps3.
http://www.reghardware.co.uk/2008/06/13/us_console_sales_may_08/
U maju u USA je bilo:
# PS3 - 208.7K
# Xbox 360 - 186.6K
Da ne pominjem :
# PSP - 182.3K
# PS2 - 132,7K
Pa proceni kako im lose ide.
Ajd reci mi gde se to jos 360 prodaje bolje u ovom trenutku od ps3?