Šta je novo?

E3 2008 (konzole)

Brothers in Arms HH
963_0001.jpg

963_0002.jpg

963_0003.jpg

963_0004.jpg
Par sjajnih klipova:
http://www.gamersyde.com/news_6837_en.html

Imajuci u vidu da se igra dosta dugo razvija interesuje me sta ce sledeci CoD uraditi povodom toga :p

Moze li neko da mi da smisleni razlog zasto bi posle toliko dugog razvoja bio problem ubaciti podrsku za tastaturu i misa da mozemo da igramo KZ2 kao ljudi?

Moze li neko da mi da smisleni razlog zasto bi posle toliko dugog razvoja bio problem ubaciti podrsku za tastaturu i misa da mozemo da igramo KZ2 kao ljudi?

Evo ti najsmisleniji... vecina ljudi igra konzole na ogromnim televizorima zavaljeni na kauc ili fotelju. Kako mislis upravljati sa tastaturom i misem iz takvog polozaja, ako mislis bezicno, opet je neizvodljivo, moraju biti na nekoj tvrdoj podlozi... A ako napravis to za one koji igraju na stolu, onda dolazi do podele na serverima. Ne znam, ne vidim pravo resenje za ovo, jos moram da vidim sta je uopste onaj FragFX kontroler....

Poslednja izmena:
Pa zasto ne i jedno i drugo?
Otkud je sada podela na serverima problem, garantujem da bi u svakom trenutku bilo dovoljno ljudi koji bi igrali pomocu tastature i misa.

Sta reci...sve ste rekli.
Ali svede se knjiga na dva slova,ja licno ne vidim ama bas nikakvu prednost jedne konzole nad drugom...ali bas nikakvu-e sad ce kod izbora buduce trgovine da odluci lova,nisam legalista izvinite na tome.

Sta reci...sve ste rekli.
Ali svede se knjiga na dva slova,ja licno ne vidim ama bas nikakvu prednost jedne konzole nad drugom...ali bas nikakvu-e sad ce kod izbora buduce trgovine da odluci lova,nisam legalista izvinite na tome.

Hehehe, pa zadnja recenica je lepo objasnila zasto ne vidis razliku ;) kao i ostali koji se kunu u xbox...

A ko se to ovde kune u xbox?
Uglavnom se ljudi slazu da je PS3 kvalitetnija konzola, koja ima veci potencijal, a da li ce ga i kada iskoristiti tek ostaje da se vidi.
Lako je tebi, igras 2-3 igre i planiras da odigras jos toliko ... SF4, Soul Calibur 4, Virtua Fighter, SF: HD, ovo su samo borilacke igre koje planiram da odigram do kraja godine, ne pada mi na pamet da za to dam 250-300e, a da ne pricamo o drugim zanrovima.

Borise poentu sta ja mislim nisam rekao svojom zadnjom recenicom,nego prvom...znaci stvari nazalost po Soni stoje isto,jos par eksluziva u svom posedu...nista sto bi me nesto strasno trgnulo..i onda zakljucak na kraju-NISAM LUD DA KUPUJEM ORGINALE KAD MOGU TO ISTO NA DZ !!!
Mislim da ima pirata na PS3,svi bi mi na gomilu kupovali orginale.....

Lako je tebi, igras 2-3 igre i planiras da odigras jos toliko ... SF4, Soul Calibur 4, Virtua Fighter, SF: HD, ovo su samo borilacke igre koje planiram da odigram do kraja godine, ne pada mi na pamet da za to dam 250-300e, a da ne pricamo o drugim zanrovima.

Pa naravno kad na to tako gledas jer ti je piraterija urezana u mozak, hoces li sve te igre kupiti istog meseca? Kad izadjem navece potrosim oko 1500 dinara, a to je bez obrtanja tura koje ne praktikujemo cesto u mom drustvu.. To je na mestima gde je pivo vise od 200 dinara... Da ne pominjem ovako neke neobavezne veceri, dva piva, neki fast food, guarana, koka kola... izracunaj koliko mesecno imas troskova na te "neobavezne" stvari... Dakle, UOPSTE nije strasno, a to je ako volis da skupljas diskove kao ja, ako kupujes igre koje znas da neces igrati posle toga, zamenis ih sa nekom drugom... i tako odigras dosta igara za cenu jedne. Kao sto rekoh, ni guaranu ni pivo ni picu ni pastu za zube ni markicu za prevoz itd itd ne dobijas za dzabe, samo kad bi se tako razmisljalo i o igrama...

Pa naravno kad na to tako gledas jer ti je piraterija urezana u mozak, hoces li sve te igre kupiti istog meseca? Kad izadjem navece potrosim oko 1500 dinara, a to je bez obrtanja tura koje ne praktikujemo cesto u mom drustvu.. To je na mestima gde je pivo vise od 200 dinara... Da ne pominjem ovako neke neobavezne veceri, dva piva, neki fast food, guarana, koka kola... izracunaj koliko mesecno imas troskova na te "neobavezne" stvari... Dakle, UOPSTE nije strasno, a to je ako volis da skupljas diskove kao ja, ako kupujes igre koje znas da neces igrati posle toga, zamenis ih sa nekom drugom... i tako odigras dosta igara za cenu jedne. Kao sto rekoh, ni guaranu ni pivo ni picu ni pastu za zube ni markicu za prevoz itd itd ne dobijas za dzabe, samo kad bi se tako razmisljalo i o igrama...

Kako si me slatko zasmejao....srecom su tebi orginali sve,i ne sekiraj se ti za nase troskove i provode,koji su puno puno manji od tih koje si nabrojao...sve u skladu sa mogucnostima-jelte,bar kod mene.
Jedno ti garantujem sto se mene tice a to je da sve sto budem skinuo,na moje OGROMNO ZADOVOLJSTVO DZABE naravano da cu to da odigram,pa ne skidam nista bezveze i da bih to imao radi reda vec samo ono sto volim i ono sto bih trenutno igrao....
Mislim da posrnulom kolosu kakav je Soni nemoze pomoci ta tvoja legal prica,i naravno zelim ti da uzivas u igranju igrica kao i sebi...

PS: nisam jos uvjek vlasnik ni jedne next gen konzole,imam PS2 i PSP kao o PC koji ne koristim ni za pasijans.

Poslednja izmena:
Borise poentu sta ja mislim nisam rekao svojom zadnjom recenicom,nego prvom...znaci stvari nazalost po Soni stoje isto,jos par eksluziva u svom posedu...nista sto bi me nesto strasno trgnulo..i onda zakljucak na kraju-NISAM LUD DA KUPUJEM ORGINALE KAD MOGU TO ISTO NA DZ !!!
Mislim da ima pirata na PS3,svi bi mi na gomilu kupovali orginale.....

Pa ok, ako Little Big Planet nije nista posebno, Uncharted fransiza, GOW, Ratchet and Clank, novi Jak and Daxter, Twisted Metal, Killzone 2, Resistance 2 (mada on mi je sad u senci pored ovog sjajnog KZ2 multiplayera) i ko zna sta ce jos izlaziti u narednim godinama. Da ne zaboravimo onu igru koja je ostavila nekog novinara BBC-ja bez reci, opisao je kao nesto sto nikad ne bi mogao da predpostavi da moze da izadje u ovoj generaciji igara.. Zbog cega mislis da su pricali toliko o PS2 na konferenciji, upravo da pokazu da njihova konzola traje godinama i igre bivaju sve bolje i bolje kako vreme prolazi... Ako Microsoft izbaci igru po vizuelnom kvalitetu bolju od PS3 ekskluziva, pojescu svoje reci... Ako je moguca onakva fizika kao u LBP na x360, takodje cu pojesti svoje reci...
Sto se tice originala, evo ti moj iskren odgovor, ako izadje neki cip ili nesto da moram da ugradjujem u konzolu to necu nikad uraditi, ako nekako uspeju da krekuju firwmare onda cu mozda igrati pirate nekih igara za koje prvi put cujem i koje dobijem od nekoga ili tako nesto, sigurno necu skidati torente od 20, 30 gigabajta.. a proverene igre kao sto su Mafia II, GOW3, LBP i ostale bi me prosto dusa zabolela da uzmem pirata, valjda mi je sazreo stav o tome, sta znam... a i hocete da kazete da nikada ne uzmete original, cak ni za Online igranje? Propustate online igranje, koje je sada skoro u svakoj igri implementirano...

Idi bre Borise, mozda tebi nije problem, ali meni je plata 700e, pola od toga ode na otplatu kredita/dugova/kamata koje su moji uzeli da bih studirao, a uz to sam i podstanar. Daleko sam ja od tih tvojih 1500 dinara po izlasku...
Naravno da cu sve te igre da uzmem istog meseca :). Za neke igre vredi dati pare(GT5, FF, COD), ali zasto bih to radio za igre kao sto su MGS, Uncharted ili GOW koje cu besplatno odigrati na pozajmljenom/iznajmljenom soniju i vise necu pozeleti da ih upalim? Zamisli da svake godine dajes po 60e za novi PES(koji je ocajno radio bez patcha) i novi 2K basket...

Ratchet and Clank i Jak and Daxter :)? Twisted Metal koji od drugog dela ne valja...

Poslednja izmena:
Motorstorm 2

vlcsnap-240991.jpg

vlcsnap-241081.jpg

vlcsnap-242423.jpg

vlcsnap-244056.jpg

Jedva cekam ovo, napokon su uradili podrsku za split screen :D

Borise za sve sto si napisao u poslednjem postu duboki RESPECT...ali kolika je moja plata sramota me ovdje da napisem...uzeo bih ja PS3,ali dok docekam na njega chipovanje ili krekovanje dodje nova generacija,a ja zbog love propustih mnogo...jer igrice stvarno volim pa sam spreman i neke lose kompromise da napravim da bih ove nove naslove igrao...onog dana kad bude pirata na PS3 idem pravo u radnju i kupujem ga makar na kredit,do tad....

Razumem vas, naravno... ali nije toliko strasno koliko se misli, jer vrhunske igre ne izlaze svakog meseca, vecinu je najveci filing ustvari igrati online. Sta da radim offline u LBP, Motorstrom, Killzone. Tuce kao sto su Soul Calibur IV, Tekken nije bolje igrati sa ortacima preko neta ili sa nekim strancima umesto protiv botova? :)

@ Motorstorm 2

Voda :zgran: :)

Sto se mene tice najbolje je imati obe konzole, jednu za offline i multiplatform, a drugu za ekskluzive(kojih je sve manje), wii za drugarice, a nadrndan pc za programiranje kako kaze Tarot :).
Za Tekken i Soul Calibur se uvek nadje ekipa, a i pitanje je kakav ce biti net code.

Sto se mene tice najbolje je imati obe konzole, jednu za offline i multiplatform, a drugu za ekskluzive

Jasta, tako i radim :D

(kojih je sve manje)

Reci to mom napacenom novcaniku- gt5p/lair/motostorm/resistance/uncharted/EOJ/HS samo u ovom trenutku na mom stolu + treba da pljucnem kintu za mgs4 da bih ga imao u posedu za stalno. Da ne pominjem to sto ova za exluzive ima i multiplayer za dz. pa me tako navatala da kupim cod4 i pored verzije za 360.

nadrndan pc za programiranje kako kaze Tarot :).
Tarot kaze i da oni koji igraju counter idu pravo u pakao :d

Za Tekken i Soul Calibur se uvek nadje ekipa, a i pitanje je kakav ce biti net code.

Jeste da se nadje, ali ako dobro odrade ranking sistem i unaprede onaj iz T5 bice daleko zanimljivije napredovati na listi nego mlatiti drustvo od kojeg dobar deo konzole ni ne zanimaju :D

Btw EDGE je dao ocene i opis prezentacija na E3:

Sony 8/10

MS 7/10

Nintendo 6/10

http://www.edge-online.com/features/we-review-e3-big-three

za krakena :
Da nisam citao na emuforumu kako si kukao sto sony nista novo ne najavljuje i kako ti je drago sto nisi prodao xbox i kako je sonijeva prezentacija uzas jer nista novo nije najavljeno bez M.A.G,i kako je sve poslo po onome kad je sony pustio f.f.13 na xbox rekao bi ta ovo ovdje pise osoba sa sindromom podvojene licnosti(valjda se tako pise) ili je placena za ovo trece ako se neko sjeti nek doda

za krakena :
Da nisam citao na emuforumu kako si kukao sto sony nista novo ne najavljuje i kako ti je drago sto nisi prodao xbox i kako je sonijeva prezentacija uzas jer nista novo nije najavljeno bez M.A.G,i kako je sve poslo po onome kad je sony pustio f.f.13 na xbox rekao bi ta ovo ovdje pise osoba sa sindromom podvojene licnosti(valjda se tako pise) ili je placena za ovo trece ako se neko sjeti nek doda

Ajd ne lazi. Rekao sam da mi je krivo sto sony nije najavio nista od onoga sto MENE zanima, a ne da nista ne najavljuje. Licno me ne impresionira LBP u meri kao MGS4, kao sto me ne impresionira ni Wii fazon igranja ali to ne znaci da je Wii propao niti da LBP nece pokretati prodaju ps3. Isto tako se ne odusevljavam ni MAG-om ali vidim da su ljudi odusevljeni max brojem igraca.

Takodje, naravno da mi je drago da nisam prodao xbox jer cu ovako moci da igram FF13, uz malo srece ako bude region free, japansku verziju koja ce prva i izaci bez da se natezem sa narucivanjem iz japana.

Nisam egocentrican kao ti, sta vise, ne mislim da se sunce budi svaki put kad ustanem zbog mene. Isto tako ne mislim ni da ima neke velike veze dal sam ja impresioniran, kao sto nisam najavama sa e3, ako je ocigledno da je podosta novinara sa e3 najbolje utiske ponela sa sony prezentacije, kao navedeni edge, a to je daleko bitnije od toga sta mislimo ti i ja.

Btw- evo ti iz mog posta na ovom orumu pa ako mislis da je ovo neko odusevljenje:

"ali meni kao kupcu to nista ne znaci jer jos uvek nema rpg-ova koje sam ocekivao na ps3. Na kraju ispada da im je bilo najbitnije da proguraju br standard koji im vec sada donosi ogroman novac, a ne mogu da zamislim koliko ce tek donositi kad se bude ugradjivao u svaki komp/plejer/laptop i donosio na ime tantijema nekoliko dolara po svakom uredjaju koji ga sadrzi, ali sta meni to znaci kad se sony bogati ako ce ps3 imati manje ultra kvalitetnih exluziva ala mgs4 a vise polupotrova kao gta4.

PA video si sta im je okosnica konferencije na e3 bila- distribucija filmova preko neta. Dakle, eto njima jos jednog izvora novca al vise bih voleo da su predstavili uncharted 2"

Kako te bre nije sramota?
U Americi:
Xbox360 - 11,9 miliona
PS3 - 5,31 miliona

U Japanu:
Xbox360 - 0,63 miliona
PS3 - 2,27 miliona

U ostatku sveta:
Xbox360 -7,08 miliona
PS3 - 6,38 miliona

Nisam ni primetio sta si pisao. Elem jel si video sta quotujes:
"MA naravno, nemam ja sony deonice vec konzolu koju su oni napravili. Iz onoga sto vidim njima ide sve bolje jer su razbucali ms u eu i japanu dok su u usa egal"

Jesi toliko obnevideo da nisam pominjao PS3 Vs 360 u tom delu vec SONY vs MS u konzolama. To sto je ms bacio xbox u blato ne znaci da sony ne ostvaruje prihode os psp-a i ps2 a sa tom prodajom ms jeste smesan u eu i japanu dok jedino u usa 360 parira sony diviziji. Pricao sam o celim gaming divizijama. Iz istog razloga je sony pola konferencije posvetio psp-u i ps2 kao i njihovoj odlicnoj prodaji, narocito prvonavedenog koji je vec nedeljama prvi na listi po prodaji hardvera u japanu, cak ispred nintendovih ds i wii.

A ako se toliko lozis na ms i 360 vs ps3 evo ti poredjenje i na taj nacin:

- japan- ms je tamo sahranjen

-EU: Europe PS3 sales 'overtake 360'
http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/7386879.stm
Valjda su te naucili da EU nije isto sto i rest of the world. Dakle sony je uspeo da i pored debelog zakasnjenja proda vise ps3 u eu od ms-a.

-USA: od pocetka 2008 ps3 sam uspeva da parira 360:
Jan. Feb. Maj. - ps3 je bolje prodavan od 360, Mart. Apr. 360 od ps3.

http://www.reghardware.co.uk/2008/06/13/us_console_sales_may_08/

U maju u USA je bilo:
# PS3 - 208.7K
# Xbox 360 - 186.6K

Da ne pominjem :
# PSP - 182.3K
# PS2 - 132,7K

Pa proceni kako im lose ide.

Ajd reci mi gde se to jos 360 prodaje bolje u ovom trenutku od ps3?

Poslednja izmena:
za krakena :

A i taj emugalaxy, znao sam od početka da su prikriveni xbotovi, samo su se vešto pretvarali. :) Gle samo šta pišu, posebno u poslednjoj rečenici:

"Od novih naslova za PlayStation 3 prikazan je gameplay Resistance 2, promotivni nivo kreiran u Little Big Planet-u kao i demonstracija game themed prostorija iz HOME-a (bez najave datuma početka rada servisa). Od novonajavljenih igara jedini naslovi bitno spominjanja su God of War 3 i MMO igra za 256 igrača MAG: Massive Action Game. Nažalost to je sve, nikakvo veliko iznanadjenje od Sony-a koje bi moglo da parira Microsoft-ovoj prezentaciji i najavi Final Fantasy XIII za XBOX360."

Kakve insinuacije i laži, umesto da bace pogled na ovaj deo foruma i saznaju šta kaže nepristrasni EDGE. Vide ljudi da je FF13 nebitan, pa ga zato i ne pominju, a ovi paćenici se primili... ;) Kome uopšte treba FF13, kad stiže nenadhebivi KZ2. :)

Uostalom ne treba meni EDGE da mi kaže kako je Sony the best, a Nintendo i xbox truba, znam to i sam. Da nešto valjaju imali bi bar jednu zakačenu temu ovde na forumu, makar generalnu diskusiju, ali kome to još treba.
Zato mi imamo četri komata, xe, xe, xe :D

Sta da ti kazem, pisi edge-u i zali im se, mozda uvaze tvoje misljenje pa revidiraju ocenu. Hardcore gameri ne dele njihovo misljenje, al opet, wii je pokazao da misljenje hardcore gamera i nije najbitnije da bi se imala odlicna prodaja. Verujem da odatle i edge-ove ocene.

Poslednja izmena:
Dosta vise o prodaji koznola da vas ne bi pojelo ovo cudo:

1524_0004.jpg

Wooooow, veliko cudoviste!How awesome...wooooow...awesome...

Sto jadan?Vidis koliko je ono cudoviste??Vece od kuce.Dakle, awesome.

:d

Wooooow, veliko cudoviste!How awesome...wooooow...awesome...

a sta je u doom-u/crysis-u majke ti ;) + naravno pentagram/death/blood/kill/aliens

to je za americku mladez (koja je i najveci potrosac zabavnog software-a/muzike/filmova itd...) "must"! tako je bilo, tako jeste i tako ce i biti dok je sveta/usa/EA/hollywood-a ;)

p.s. pogledaj samo npr. fallout 3 na sta se srozao zbog gore navedenog

Poslednja izmena:
a sta je u doom-u/crysis-u majke ti ;) + naravno pentagram/death/blood/kill/aliens

to je za americku mladez (koja je i najveci potrosac zabavnog software-a/muzike/filmova itd...) "must"! tako je bilo, tako jeste i tako ce i biti dok je sveta/usa/EA/hollywood-a ;)

p.s. pogledaj samo npr. fallout 3 na sta se srozao zbog gore navedenog

LoL, znam, ali mi se stidimo toga :d
Stalno se gura zvaka o necem novom, te neka platforma prshti od originalnosti i gura sve napred (i u paketu sa prozivkama "sta opet vanzemaljci" "sta opet mutanti"), i onda vidis preraslog Brumak-a i kako se pravi hype oko toga...cemu?Kako okrenes, sve se svede na cudoviste vece od kuce :D

Poslednja izmena:
Meh, sto je najtuznije to je odusevilo podosta gledaoca. Ko da gledam igru radjenu po cowerfieldu. Grafika deluje odlicno, ali mi se daleko vise svideo prvi bos u GOW2 sa sve ps2 grafikom nego ovo. Al trziste trazi mutirane dzinove pa eto im :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno