Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

Stvarno ne vidim razlog oko tolikog cimanja za newzbin kad lepo imate nzbmatrix isto sve na jednom mestu i to jos DZ ili za 10$ Vip status dozivotno??

Uzeh acc na XLned cisto da probam.Instalirao sam Alt.Binz ali evo vec preko pola sata mi pise "could not connect" i tolko.Gresim li ja negde ili njihovi serveri ne rade(upisao sam server kao i user i pass koji sam dobio).

Meni rade odlicno

koji server si dobio ?

trazi na support ili na forumu da ti daju reader2/3/4/5
nikako reader1
iz nekih nepoznatih razloga.. za srbiju reader1 NE RADI!

Dobio sam reader 3.Evo i sada pokusavam ali bezupesno.

Poslednja izmena:
Sve radi nije radio moj nubovski mozak :).DL ide max speed(bar onaj jedan sto sam probao).Jedino mi brat mesto onog divnog paketa za 3E uplatio onaj od 6E vodeci se parolom-mora da je bolji kad je skuplji lol.Tako da imam dozviljenu brzinu skidanja od 10mbps na ADSL od 512kbps lol.

hoces li nam bar objasniti, gde je bio problem, tj. gde je tvoj nubovski mozak zakazao
:)

Hocu.Utripovao sam da je reader http://reader3.xlned.com/ a ne reader3.xlned.com kao sto su mi ljudi lepo i poslali.Tako to ide kad ne procitam tutorial no mislim da sam mnogo pametan :D .Zalosno je sto ni njihovoj tehnickoj podrsci nije palo na pamet da je to problem,mene kad neko zove i kaze mi da se ne pali PC ja ga prvo pitam jel ubo kabal u struju a posle da li je ukljucio power taster na 1...

pa nije im palo na pamet (nemoj da se ljutis) zato sto ...

tesko da neko moze da pomisli da ce neko ukucati adresu servera u za to odgovarajucem polju, u formi www adrese (http u toj adresi asocira na protokol)...

usenet protokol je nntp a ne http, a opet ne kuca se ni to... jednostavno nije uobicajeno :)
zbunio si te likove iz tehnicke podrske, hahaha..

E pa meni sve pada na pamet od 2006-e kada sam izmedju ostalih glooposti presao skoro 200km da bih pritisnuo taster za paljenje na racunaru,jer je curka kliknula jednom(mozda cak nije ni kliknula power no reset) i proglasila novu masinu pokvarenom tipa "ja to ne smem da diram".E otad ih prvo teram da mi pogledaju da li je uboden u struju,pa da promene utikac,pa da provere taster na napajanju(skoro sam proveo preko pola sata u jednoj firmi gde je neko video da LAN kabal visi pa ga vratio u switch da ne visi i napravio storm lol),pa onda da probaju par puta da ga upale na oba tastera da budem siguran da ne pritiskaju reset...Mislim kad pokusas da shvatis zasto nekome nesto ne radi a taj pojma nema podjes od banalnih stvari tipa: jesi li sigurno ukucao password i username kako treba,i jesi li sigurno stavio da je rader reader3.xlned.com a ne neka gloopost.Al *** za par eura mesecno ne moz i servis da radi solidno i podrska da bude profi(na stranu to sto sam sam za**** motku :D ).U svakom slucaju ko hoce jeftin a solidan servis preporuka za http://www.xlned.com/ .
P.S. Otkud sam ja mogao da znam koji je protokol za usnet kad me mrzelo da procitam bilo sta o tome a prvi put se srecem sa doticnim servisom.

Poslednja izmena:
verovao ili ne, zaradjuju oni i sa tom najeftinijom tarifom 5-10% procenta na uplacenu sumu..
sto samo govori koliko je jeftin internet sa gledista velikih provajdera... (svi usenet provideri imaju resurse da budu i internet provajderi, samo su se odlucili za usenet jer donosi vise $$$)

zato se uvek i iznerviram kad neko krene da laze kako je megabit mnooogooo i treba da se plati ...

Astraweb 110GB za 25 USD(17,5€) neograničeno vreme trajanja dok se ne skrckaju tih 110GB.
Za mene najispljatljivija ponuda na trzištu pošto odavno više nisam heavy downloader,pa mi ovo može potrajati nekoliko meseci(3 ili 4).Uglavnom skidam dvd-ove i hd materijal,za sitne stvari imam lokal na sbb-u.

Astraweb 110GB za 25 USD(17,5€) neograničeno vreme trajanja dok se ne skrckaju tih 110GB.
Za mene najispljatljivija ponuda na trzištu pošto odavno više nisam heavy downloader,pa mi ovo može potrajati nekoliko meseci(3 ili 4).Uglavnom skidam dvd-ove i hd materijal,za sitne stvari imam lokal na sbb-u.

Dobra je ponuda ako ti paket traje preko 3 meseca ako ne isto ti je kao da uzimas flat paket. ---> 433 din mesecno ispadne.

cemu uopste te price oko astraweb-a, kada je najpovoljnije xlned lite..

uplatis za godinu dana unapred lite paket 2.5mbps za 26,50 evra.. i miran si.. to ti je 2,20 evra mesecno

nekima stvarno ne mozes objasniti

uplatis za godinu dana unapred lite paket 2.5mbps za 26,50 evra.. i miran si.. to ti je 2,20 evra mesecno

nekima stvarno ne mozes objasniti

Nisam upoznat sa njihovom ponudom,koristio sam ih dok je bio onaj besplatan period,imali su relativno malu retenziju.A i zar nisu imali opciju plaćanja preko paypala isključivo?

A i dešavalo se da im server umre na dan-dva.

Poslednja izmena:

Za puno manje para mozes da uzmes preko sajta uplata.net 3 meseca Newshosting Flat. Ja mesecno skidam minimum 30 - 40 GB, a umem i da nagruvam preko 100 :D

Mozda jeste najpovoljniji, ali prema recima mnogih, nije preterano kvalitetan. Iskren da budem, meni je retencija koju XLned nudi suvise mala. I te cene koje si naveo za XLned vaze samo ako uzmes godinu dana pretplate. Ja ne znam gde cu sutra da budem, a kamoli sta cu da radim za godinu dana :D

preporuka za xlned...bilo je problema, ali najduze dva dana, mada pretplata od godinu dana mi je i produzena za toliko :D

ako ti je 60-70 dana malo, onda ja ne znam sta ustvari ti skidas...
ako redovno skidas.. i 20 dana ti je dosta.... to sto pojedinci izvlache iz naftalina neke naslove, je nesto drugo (ili se ustvari samo loze na marketing... giganews npr. sto mnogi ne znaju, iako je najskuplji i ima 200 dana retencije je vrlo rigorozan sto se tiche uploada.. probaj da guras dvdripove vise dana zaredom preko giganewsa.. prvo ti stigne upozorenje, a ako se oglusis, pozovu se na dmca i iskljuce ti nalog.. goveda! a reklamiraju se kao najbolji i najskuplji)
cime se uostalom meri kvalitet useneta, kad na svakom serveru imas sve isto.. jedino sto je merodavno je:

1) cena
2) retencija
3) stabilnost servera

Kod xlned-a jedino retencija nije "u trendu".. ali to pokrivaju pod 1)... a i 3) im je sasvim ok u poslednje vreme...

Dalje.. cena od 2.20 evra po mesecu vazi samo uz popust koji dobijes kad uplatis godinu dana unapred.. ako hoces da placas mesecno.. i dalje su konkurentni.. onda je cena 2.99 evra ili ti oko 230-240 dinara

Paypal only .. moze da bude kost u grlu, ali dovoljno je naci jednog ortaka koji ima paypal nalog i to je vec nebitno.. (on uplati, vi mu date gotovinu... i to je to)

Pohvala za Hitnews

Hitnews postaju sve bolji i bolji iz dana u dan. U zadnja dva dana skinuo sam tri posta (3 x 4.6 GB), koji su bili stari 93, 95 i 104 dana. Sve je skinuto bez problema i bez one greske u NewsLeecheru "430 No such Article", kada su fajlovi ili deo fajlova obrisani sa servera. Po ovome bi zakljucio da su definitivno povecali retenciju na preko 100 dana. Probacu skoro sa nekim postovima koji su stari 105+ dana pa da vidim sta ce biti.

U svakom slucaju od mene dobijaju sve pohvale i jos 6 meseci predplate.

Poslednja izmena:
Kod mene astra radi savrseno :) cak i gazi obecanu retention, bas pre neki dan sam vukao 10,15 dvdova , postovi stari preko 150 dana, svi dlnuti kompletno, na jednom samo koristio par fajlove za popravak missing rar-a. Dl speed ...... 8 mb/s :) Za 1300 din za tri meseca .... je i vise nego odlicno :) tako da moj glas ide za astraweb + ssl :)

Kod mene astra radi savrseno :) cak i gazi obecanu retention, bas pre neki dan sam vukao 10,15 dvdova , postovi stari preko 150 dana, svi dlnuti kompletno, na jednom samo koristio par fajlove za popravak missing rar-a. Dl speed ...... 8 mb/s :) Za 1300 din za tri meseca .... je i vise nego odlicno :) tako da moj glas ide za astraweb + ssl :)

Mašala :D Koliko sam video, Astraweb zvanično ima 151+ dana retention, i pojačava se iz dana u dan :D

Jel' ima još neko problema sa brzinom DL-a sa news-a u poslednjih par dana?
Meni kao da je zakucana na nekoj vrednosti koja je konstantna i kreće se od 30-55 KB/s bez obzira koliko konekcija koristim, na koji server se kačim, preko kog porta, sa ili bez SSL-a.
Sve ostalo radi normalnom brzinom.
Astraweb, SezamPro ADSL 1024/128.

Jel' ima još neko problema sa brzinom DL-a sa news-a u poslednjih par dana?
Meni kao da je zakucana na nekoj vrednosti koja je konstantna i kreće se od 30-55 KB/s bez obzira koliko konekcija koristim, na koji server se kačim, preko kog porta, sa ili bez SSL-a.
Sve ostalo radi normalnom brzinom.
Astraweb, SezamPro ADSL 1024/128.

Ništa slično. Isto Astra (ssl i bez) ali Telekom 1024.

btw Jel uplaćuješ sam Astru ili preko uplata.net?

Preko VISA-e virtuon.
Čudno... počinjem da mislim da je Sezam počeo da me šejpuje...

^^ Probaj onaj free nalog od tri dana hitnews-a,pa vidi da nije do Astraweba:trust:

Mene zanima jedna stvar.... kako je jeftinije preko uplata.net nego kad sam uplacujes na astraweb-u? pricam o unlimited dsl 3 months paketu? preko uplata.net je 1300 dinara, a na sajtu je 39 dolara, sto izadje 2000 dinara?? wtf? :D

Vrh Dno