Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

pa eee pc 4g je veoma brzo dosao i do nas sa obzirom na predstavljanje u evropi

ma važi

lm, može i na xandrosu bez problema da se instalira 3g telefon kao modem. malo je akanje oko onih skripti, ali sa wvdial-om uglavnom rade bez problema. iskoristi google.

potrazicu ako zagusti, ali se toliko slabo razumijem da cu na kraju mozda instalirati win ili dual boot

jel ima kod nas da se kupi verzija eee pc-a sa ugradjenim modemom i gde ?

potrazicu ako zagusti, ali se toliko slabo razumijem da cu na kraju mozda instalirati win ili dual boot
nije toliko komplikovano, uopšte. mislim da to malo truda može da te spase dosta cimanja sa nestabilnim xp-om ;)

jel ima kod nas da se kupi verzija eee pc-a sa ugradjenim modemom i gde ?
koliko ja znam, ni jedna verzija eee pc-a nema ugrađen modem. postoji port odgovarajuće veličine, ali je neiskorišćen.

nije toliko komplikovano, uopšte. mislim da to malo truda može da te spase dosta cimanja sa nestabilnim xp-om ;)

pa daj iskopaj link preko kojeg si ti zavrsio instalaciju (ako si uspio, ili pricamo teoretski?) :)

ne pričamo teoretski...

podesio sam da mi radi telenor paketni prenos (3G, odnosno GPRS / EDGE, u zavisnosti od raspoloživosti), samo je teško utvrditi koji su sve elementi neophodni, pošto sam pratio nekoliko (bezuspešnih) uputstava dok nisam našao ono što radi. znam samo da je bluetooth prepoznavanje instalirao jedan paket, skripte su iz drugog uputstva, a sve to nije htelo da radi zato što telenor traži autorizaciju (user TELENOR, pass GPRS), pa sam morao da instaliram i wvdial.

nije toliko komplikovano, poigraj se malo. imaš taj http://www.eeeuser.com/ i http://wiki.eeeuser.com/ pa lepo kreni, korak po korak. :D

ne pričamo teoretski...

podesio sam da mi radi telenor paketni prenos (3G, odnosno GPRS / EDGE, u zavisnosti od raspoloživosti), samo je teško utvrditi koji su sve elementi neophodni, pošto sam pratio nekoliko (bezuspešnih) uputstava dok nisam našao ono što radi. znam samo da je bluetooth prepoznavanje instalirao jedan paket, skripte su iz drugog uputstva, a sve to nije htelo da radi zato što telenor traži autorizaciju (user TELENOR, pass GPRS), pa sam morao da instaliram i wvdial.

nije toliko komplikovano, poigraj se malo. imaš taj http://www.eeeuser.com/ i http://wiki.eeeuser.com/ pa lepo kreni, korak po korak. :D

ja bih isao preko USB kabla, na http://www.eeeuser.com/ sam vec bio, a i... Pa, ako bas zatreba, mozda i odvojim tih cirka pola dana do dan na cackanje... :S:

Nisam stigao da pregledam 26 strana postova, ali aj da pitam. Da li je neko probao OS X da potera na tome? Znam da može samo me zanima da li je bilo kod nas entuzijasta tih proporcija :)

Koliko sam ja vidio - nije niko... Da mi je došao pod ruke - probao bih sigurno...

Meni ortak neće da pozajmi da probam. Baš je piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :d

"The MSI Wind Notebook is everything that the Eee PC isn’t, and more."

And evermore expensive...

Atom-based Eee PC 901 pops June 3rd with Bluetooth for $650

June's shaping up to be a pretty special month 'round here. In addition to whatever Apple's got up its sleeve and all the new gear set to announce at Computex, Asus will be launching its Atom-based Eee PC 901 just like we heard. June 3rd is the date for "a price below" $650. We assume that means $649.99. DigiTimes' reliable market channel sources claim the 8.9-inch 901 will also feature Bluetooth for the first time (you know, without a hack) while the rest of the tech specs remain the same. That's $250 more than the 10-inch, Atom-based, MSI Wind running Linux and launching on the same day. Oh ASUS, what have you done?

Update: To be fair, it could be that the $650 Eee PC 901 model runs XP and the Linux-based Eee PC 901 will sell for (a lot) less -- the XP-flavor of the MSI Wind costs between $500 and $549.

Preterase ga...:trust:

I sta sad covek da radi kad je ovakva situacija?
Iskreno meni odgovara ovaj stari asus eee, jedino razlog zasto ga nisam uzeo do sad je taj sto sam mislio da ce uskoro da izadje noviji i bolji sa slicnu cenu ,ali ako ce da bude cak 600 dolara i plus dok se kod nas lepo ugrade .
Sta je po vama pametnije uzeti ovaj stari ili cekati noviji.

Pa najpametnije ti je da stavis racunicu na papir sta tebi treba, sta planiras da radis sa laptopom i koliko si spreman da platis za to zadovoljstvo. Simple as that.
Kako mi da ti kazemo sta TEBI vise odgovara? Mali displej za 270EUR, ili veliki sa BTom za 500EUR.
Meni, koji imam komp kod kuce i na poslu, je savrseno odgovaro ovaj mali, s obzirom na to sta sve moze i koliko kosta. Otkud znam sta ti nameravas sa njim.
Poz!

Markosmi, za to si sasvim upravu. Ovo je vec postalo nesnosivo. Meni nista vise netreba od ovih 7", sasvim sam zadovoljan ASUS-om za cenu koju sam izdvojio za njega. I iskreno MSI jeste puno jaci, ali je i veci i skuplji!!

Upravu ste nema sta.
Meni iskreno treba za internet,skype, filmovi i tako te sitnije stvari. Kazem jedina mana mi je ta sto ima mali ekran ali negde sam procitao da moze da se stavi veca rezolucija pa da se skroluje ekran na gde je potrebno.

Vrh Dno