Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

Upravu ste nema sta.
Meni iskreno treba za internet,skype, filmovi i tako te sitnije stvari. Kazem jedina mana mi je ta sto ima mali ekran ali negde sam procitao da moze da se stavi veca rezolucija pa da se skroluje ekran na gde je potrebno.

Naravno da moze to da se uradi. Evo vam link
HTML:
http://rapidshare.com/files/116360271/EEEPC_Utility.7z.html
ka aplikaciji koja ce vam softverski prosiriti rezoluciju. Nadam se da ce vam se svideti:):)

Ima i fora sa izmenjenim drajverima, medjutim nije omoguceno vracanje iz stand By rezima, sto je moguce kod EEEPC Utility-ja. Ako vec hocete taj izmenjeni drajver guglajte o tome posto je veliki fajl a ja imam dial UP. Pozdrav

i, kako radi to programce i kako izgleda slika u vecoj rezoluciji?

I sta sad covek da radi kad je ovakva situacija?
Iskreno meni odgovara ovaj stari asus eee, jedino razlog zasto ga nisam uzeo do sad je taj sto sam mislio da ce uskoro da izadje noviji i bolji sa slicnu cenu ,ali ako ce da bude cak 600 dolara i plus dok se kod nas lepo ugrade .
Sta je po vama pametnije uzeti ovaj stari ili cekati noviji.

čekati novi po staroj ceni... to nije bilo baš logično.

u principu, jedino što stvarno smeta na 701 je tih 480 tačaka visine. 600 je ipak nekakav standard, pa u tom smislu kapiram da je bolje uzeti 900-tku, ako si je već toliko čekao. pritom, ima bluetooth i veći disk, pa razlika u ceni i nije baš neopravdana. kad bi sam tweakovao 701 do takvog diska i ubacio bt unutra, koštalo bi te otprilike isto, a i dalje bi imao manji ekran.

ja nameravam da još par meseci radim na 701 pa ću, negde oko nove godine (čitaj: kad ovi slepci iz comtrade-a naprave ugovor i uvezu računare) preći na 900ku.

što se tiče ostalih "malih" lap topova - NIKAD VIŠE neću uzeti lap top sa hard diskom :D

SSD je keva ,)

ja nameravam da još par meseci radim na 701 pa ću, negde oko nove godine (čitaj: kad ovi slepci iz comtrade-a naprave ugovor i uvezu računare) preći na 900ku.

Da li je Comtrade ekskluzivni uvoznik eeePC-ija ili ima još neko? Naime, zanima me da li može negde kod nas da se naruči 900-ka (doveze ovamo s Tajvana ili odnekud, uz moje troškove)? Treba mi dosta hitno (imam problem s očima, a 701 se pokazao kao odlična alatka).

Poslednja izmena:
Za Wind se spominju ene po netu od 400 do 600 evra. Meni za sada deluje mnogo bolje od asusa.

Za Wind se spominju ene po netu od 400 do 600 evra. Meni za sada deluje mnogo bolje od asusa.
Ниј ни SSD без бубица, али је зато цена :zgran: ...

prednost računara sa ssd-om u odnosu na računar sa hdd-om je u tome što računar sa ssd-om možeš da treskaš koliko god, a da čak ni muzika neće zaštucati. kad je prenosna mašina u pitanju, to mnogo znači.

normalno je da trenutno košta (bitno) više od hardova, ali sve to bude mnogo jeftinije posle par desetina miliona proizvedenih i prodatih uređaja (mislim na ssd-ove)

Da li je Comtrade ekskluzivni uvoznik eeePC-ija ili ima još neko? Naime, zanima me da li može negde kod nas da se naruči 900-ka (doveze ovamo s Tajvana ili odnekud, uz moje troškove)? Treba mi dosta hitno (imam problem s očima, a 701 se pokazao kao odlična alatka).
bojim se da jeste, ali verujem da će se i nove 900-tke pojaviti u prodavnicama već početkom, a najkasnije krajem jeseni.

uostalom, teško da iko može da te spreči da si organizuješ uvoz jednog primerka samo za tebe.

За Ветар сам већ објавио овде вест колика ће цена бити у Италији, Немачкој, УК и САД. Зна се званично. :wave:
prednost računara sa ssd-om u odnosu na računar sa hdd-om je u tome što računar sa ssd-om možeš da treskaš koliko god, a da čak ni muzika neće zaštucati. kad je prenosna mašina u pitanju, to mnogo znači.

normalno je da trenutno košta (bitno) više od hardova, ali sve to bude mnogo jeftinije posle par desetina miliona proizvedenih i prodatih uređaja (mislim na ssd-ove)
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=208242
:wave:

Новости

Италијани истестирали нови Еее 900, па процените сами вреди ли више новца ;). У Италији је цена 399 евра.
Review Asus Eee PC 900

Новости из Еее 701 света:

T-Mobile у Немачкој почео да продаје Еее 701 4Г уз пакет за интернет.
T-Mobile bundled with Asus Eee PC

Коме треба јача батерија?
Batteries high capacity for Asus Eee PC: it worth it?

Prochitao sam ja sve to nego pricham o rasponu ena u zavisnosti od konfiguracija. Tako bar kazu na gomili sajtova.

Jer bih ja u Italiji verovatno uzeo Wind-a, ali ako se bude pojavila samo ova konfa kasnije bih mu ubacio ssd. Koliko sam sada chitao po netu moguce je ali samo nisam siguran jer je kod winda u pitanju sata? Ima li neko odgovor na ovo?

EDIT: Evo nashao sam i ovo http://www.computercityhw.it/comput...80X96J870U92518271W&pid=ZCN20645&did=568&sr=0 pa ako se neko snaazi sa italijanskim neka pogleda. Prevodioci se ne snalaze bash najsrecnije sa ovom stranom.

Poslednja izmena:
Kupih i ja laptop eee 701, pa me zanima kako da formiram bateriju, jel dovoljno da je prikacim na laptop i ukljucim power kabl u struju bez paljenja laptopa i ostavim 3-4 sata da se napuni i to je to ?

kako ste ludi... baterije se ne formiraju već dobrih 5 - 6 godina, od kas su izmislili litijum jonske / polimerske.

litijum polimerske se moraju formatirati, dok samo litijum jonske nemoraju.

razlika između litijum jonskih i litijum polimerskih je minimalna i veruj mi da nema potrebe formirati ni jednu od njih

Question: Sada kad su vec krenule vrucine, kako vam se krecu temperature CPUa? Everest Ultimate 2006 Portable mi kaze 58C. Podosta je vruc...

ne znam, ja sam na xandrosu i dalje :D
a ja imam pitanje: da li i ostalima malo losije reaguju tasteri z a s x i drugi iz te grupe?

i sta je sad na kraju najbolja kupovina , ACER ili HP ili MSN koje su cene ovih drugih modela?

eeeeeeee pa ko da ceka do tad. Fora je u tome sto meni sad treba mali prenosni uredjaj .Razmisljao sam da li da uzimam neki pocket PC ili asus eee pc . A ne bih uzeo nesto sto ce za mesec dva da izajde novija ili bolja verzija

sad za sad jedino asusa mozes da uzmes, a UVIJEK ce se za mjesec-2 pojaviti nesto bolje...

Asus ne prima više narudžbine za eeePC 900. Iduće sedmice promovišu 901, koji ima Atom umesto Celerona (ista snaga, ali troši manje elektrike) i ugrađen bluetooth.

Druga vest: šef Kanonikala, Mark Šatlvort (onaj baja iz svemira, što je osnovao Ubuntu), najavljuje za iduću nedelju Netbook Remix - Ubuntu prilagođen za UMPC.

eeeeeeee pa ko da ceka do tad. Fora je u tome sto meni sad treba mali prenosni uredjaj .Razmisljao sam da li da uzimam neki pocket PC ili asus eee pc . A ne bih uzeo nesto sto ce za mesec dva da izajde novija ili bolja verzija

Fora je u tome sto nikada nemozes imati najnoviju stvar duze od jednog kvartala godine. Tehnologija napreduje izuzetno brzo. Zadovolji se sa onim st je danas u ponudi a o ostalim stvarima, otom potom. Niko nije rekao da ce mozda da se pojavi jos neki proizvodjac koji ce da ponudi slicno pa mozda i vise za istu sumu novca!!! Samo je pitanje vremena kada ce se pojaviti ASUS "9901":):) ili MSI Tornado :):), ili pak HP Micro Note:).

ASUS positively, definitely launching 10-inch Eee PC 1000 at Computex

asus_eee_1001_aki.jpg

There hasn't exactly been much mystery surrounding this one, but Crave's UK arm has now gotten word straight from ASUS that the company will indeed be launching its new Eee PC 1000 series laptop at Computex in Taiwan next Tuesday and that, yes, it will a 10-inch model. This one won't actually be available for sale until November, however, at least in the UK. Unfortunately, ASUS apparently isn't quite ready to confirm if the laptop will be Atom-based or not, but everything certainly seems to be pointing in that direction.

Vrh Dno