Šta je novo?

Otrov u pokusaju - (Biostar) AMD 780G

Sto se tice grejanja chipset-a, sto je mnogo mnogo je :S:...morace nesto da se nakalemi na ovo cudo, reda radi makar...

Prilozi

• Slika(12).jpg
    Slika(12).jpg
    45.7 KB · Pregleda: 206
Sto se tice grejanja chipset-a, sto je mnogo mnogo je :S:...morace nesto da se nakalemi na ovo cudo, reda radi makar...

Kod mene na TA770 je isti hladnjak kao kod tebe na TA780g ali nije temp nije preshla 55C, moguce ta na TA780 doprinosi integrisana grafika. Ne znam shta bi tu moglo da se nakalemi qler je vrlo chudnog obilika, a i rupe za montazu su chudno postavljene.

68? Fino, fino...jos malo pa kafica da se zakuva. Ali o5 ko sto rekoste ploca je u garanciji 3 godine pa i ako rikne za to vreme dobijes novu ili adekvatnu zamenu(a i necemo se lagati niko je nece drzati kod sebe 3 godine).

Jel bi mogao neko da proba kako se integrusa ponasa u CoD2 u DX7 modu ?

obi_van,
vidim da imas bocnutu grafiku u plocu, jer mozes da kazes kako radi i dali radi u krosfajer modu?
Zivo me zanima dal je ovo bolja kombinacija ili uzeti neku neintergrisanu plocu i bocnuti klot grafiku unutra. :trust:
Ovo moze da prokomentarise ko god ima grafiku bocnutu plus...
Ja sam plocu i uzeo jer planiram neekada kasnije da je uparim sa nekom grafikom. :whip:

Nema crossfire sa 690 čipsetom, tek sa 780...

to sam i ja hteo da kažem, ali obi_van je na slici okačio TA780, ali nije promenio profil :)

Za sada nista ne stizem zbog obaveza, samo sam sklopio masinu i sve fercera super, ali sto se tice hybrid crossfire-a mislim da to nece ici sa kartom koju ja imam...evo link neko je vec pricao o tome...mada videcu kad stignem sta ploca moze :)

auuu, ova ploča je vrh :)

Moze li neko da prenese iskustvo sa WoW 2 i Fallout (2) na ovoj integrushi?

WoW 2 :) xexe
Pa gledao sam slike na netu da u kombinaciji sa x2 4000+ radi u 1280x1024sa fps-om preko 40 u IF-u.

Odlicno! Fallout, anybody ? Razmatram je za burazera koji igra samo te dve igre...

Uzeo i ja pre koji dan, kao najbezbolniji prelaz sa Tualataina/512Mb na nesto novije... Chieftec od 300 W bez muke tera plocu, AMD-a X2 4200, PATA DVD i hard, i naravno 2Gb memorije :)
Nisam ga nesto maltretirao sa testiranjem i klokovanjem, ali se odmah vidi da je integrusa jaca od stare graficke (GF4 Ti 4200) :) O ostatku nema potrebe ni govoriti...

Uzeo sam Biostar TA780G M2+ HP, verziju sa heatpipe hladnjakom na chipsetu, znatno bolje hladi, jos nisam uspeo da nateram temperatutu preko 50 stepeni. Razlika u ceni - 300 din, mislim da se isplati...

A.

rushkec, odushevices se kako radi integrusha ;) Trebalo bi da je u rangu radeon 9600xt.

Jel pasivan hladnjak? znas li mozda, moze li samo on da se kupi?

Jeste pasivan je , naravno da ne mozhe samo on da se kupi.

Svi su oduševljeni 780g pločama ali niko ne izbacuje ovde rezultate nekog merljivog testa sa kojim bi mi koji planiramo upgrade mogli da se upoređujemo.

Ajde malo testova, please...

eeeeee :) Novi bios cini cuda! Limit za klok grafichkog core-a je bio zakucan na 650, sad je otvoren do 1000 (ili preko, ne secam se). Grafika je prosto poletela, umesto prethodnih 5500, sad sam sa core-om na 700 dobio 11 000 u 3dmark01 ;) Medjutim, jedna stvar mi se ne svidja...ochitavanja za temperaturu su nekako skochila. Za barem 7-8 stepeni, shto utiche na brzinu fana i moj spokoj :(

11 000 u 3dmark01, kad bi se kloknuo i procesor i josh malo grafa, moglo bi i vishe! `de ces bolje :)

Reci sta te konkretno interesuje, pa mogu izvrteti

Poslednja izmena:
F.E.A.R 800x600 low-medium 35fps....probao sam i 2xAA ali secka kad udjes u prostor sa puno svetla
inace pre ovoga sam imao fx5200 i integrusa je dosta brza:wave:

11 000 u 3dmark01, kad bi se kloknuo i procesor i josh malo grafa, moglo bi i vishe! `de ces bolje :)

Reci sta te konkretno interesuje, pa mogu izvrteti

Prevideo sam tvoju prvu poruku.

Mašina iz potpisa je sada napravila 14598 u 3dmark 2001 (SE Pro - Build 330, ako je bitno).

Ja sam sada još više razočaran. Jeste da je ova 6800 kod mene bila nekad TOP class ali ova i integrisana je 2 (ili 2,5) generacije novija. Očekivao sam da rezultati budu ako ne dramatično bolji, onda bar bolji.

Jeste da u nju može da se bode neka grafika, ali po ovome ispade da dodatna grafika MORA da se bode. E onda mi ideja kupovine 780G+VGA nije jasna.

Valjda je bolje kupiti neku 770 plocu i razliku u ceni odmah uložiti u bolju grafiku.

Možda razlog za upgrade imaju oni koji imaju i lošije mašine od moje pa će za male pare dobiti kakav/takav 3D, ili oni koji nemaju novca za više ili kojima je ovo prvi računar. Ali mislim da kupovina ovoga da bi se stavljala još jedna karta nema mnogo smisla.

Pa fora je da izmedju TA780G i TA770 skoro ni nema razlike u ceni. A i nije loshe imati integrisanu karticu za rezervu kada npr. prodash grafiku ili ne daj boze grafika ode na reklamaciju. Ja sam 3 meseca koristio ATI Rage II (4mb) jer nisam imao kesha za PCI-e grafiku, a plocha nije imala integisano nishta. Meni je seckalo skrolovanje u operi ;)
Tako da integrushe nisu na odmet, samo je shteta shto vecina integirsanih plocha su uATX.

To Marko_84: Naravno da sam odusevljen integrusom, za te pare (tj nista) radi savrseno... :)
Hladnjak je pasivan, i kad se ukljuci smart fan controll na ploci ceo sistem je podnosljivo tih. Inace box kuler na 3500 obrtaja jako nervira.

Naravno da ovo nije ploca za one kojima treba bolja grafika, ovo je graficka za da se nadje... Moja prva opcija mi je bila neki intel 2140, P31 ploca ali sto sam tad em ogranicen na dva modula memorije, em mi treba graficka koju nemam, em mi treba novo napajanje da to sve potera... min 100 evrica vise za uz neku 8400GS, koja je tu negde sa ovom integrisanom...
Ovo je fina osnova za dalji upgrade kako bude bilo mogucnosti, napajanje pa graficka pa prelazak na SATA... Ono sto je bitno je da korel, fotosop i distiler rade mnoooogo brze :)

E, da, neka poredjenja... skinuo i poterao 3dmark 03 i 05, 2900 poena u 03, 2400 u 05. Demo u 03 radi sasvim fino, 05 secka do zla boga, naravno :)
Gothic III je u 1024x768 na medium savrseno igriv, na high je ipak mucenje, ne treba ocekivati previse :)

A.

@BB king: Cudi me da zaboravljas koliko si platio taj ASUS ;) Ulozi lepo 200 eur u grafiku pa ces da vidis kako izgleda dobitak od 2-2.5 generacije. Sada za taj novac mozes da dobijes plocu procesor i 2x brzu graficku ;)

A bre, plocha koshta 5100 dinara. Za te pare je tesko naci OK plocu bez integrisane grafe. A ovde se za te pare dobije i grafa, i odlichan chipset :) Prevelik broj ljudi ili ne igra igrice, ili igra neke relativno stare, kao sto je need for speed most wanted (koji sasvim fino radi na ovoj integrusi). Taj 6800 je verovatno koshtao chetiri ove ploche kad se pojavio...

Jel zna neko kako mogu da zakljucham pci/pci-e magistralu na 33/100.

@BB king: Cudi me da zaboravljas koliko si platio taj ASUS ;) Ulozi lepo 200 eur u grafiku pa ces da vidis kako izgleda dobitak od 2-2.5 generacije. Sada za taj novac mozes da dobijes plocu procesor i 2x brzu graficku ;)

100€.

Polovnu, pre 1,5 godine.

Ja sam lično razočaran jer sam očekivao da se za male pare upgrejdujem, tj. tako mi je igledao početak ovog threada.

Da mi treba druga mašina koja bi služila npr. samo kao veoma sofisticiran DVD player, onda je ova kombinacija i best buy i top class. Znači, nisam ja protiv ove ploče/chipseta, čak naprotiv. Samo mislim da nije dorasla onome za šta se ovde "predstavlja".

Ovako, ispostavilo se da ipak mora da se plati za pristojne performanse :)

@BB King
da i ja sam se ponadao da je bar na nivou 7600GS tako da uradim prelazak na PCIe, DDR2, 4200+, a da mi grafika ostane na sličnom nivou.
Ali pošto je po svemu sudeći kao 9600XT, ipak ću ostati na ovome dok ne skupim za full prelazak, cpu, ram, mb, gpu i verovatno napajanje.
A baš sam se ponadao upgrade-u za nekih 80tak € :)

Ima li u biosu opcija za iskljucivanje igp-a, ili to ide nekako automatski?

Trebalo bi da može da isključi ručno, ako je ista priča kao sa AMD 690G.

Poslednja izmena:
Kolega s posla je kupio bratu ovu ploču u kombinaciji sa Athlonom x2 4600 i 2x1gb ddr2 rama mašinu ću za neki dan videti i sam ali me konkretno zanima da li je neko od vlasnika ove ploče pokušao da igra famozni Crysis u kakvoj/takvoj rezoluciji ili COD4 ?Ovo pitam i da bih znao šta da mu ponesem od igara a i da ne instaliram džabe dakle zanimaju me FPS-ovi (tojest koleginog brata)i PES2008 ?Šta mogu da očekujem?Naravno moraću malo da je kloknem a Boga mi i integrušu čisto da zadovoljim radoznalost mada ću o tome još razmisliti jer ne znam ostatak konfe vidjena stvar da se u kućištu krije neko kungfu napajanje a koliko znam čovek ima prastari IDE hard(to nije menjao)sa 2mb buffera,kulere na case-u nema a vidim da se po vašem pisanju chipset greje:) tako da bi mi savet oko igara stvarno značio eto:)

Nazad
Vrh Dno