Šta je novo?

Otrov u pokusaju - (Biostar) AMD 780G

Hoće sigurno ne znam koja ti je native rezolucija za taj tv ali i 1280x1024 bi trebalo da radi a 1024x768 bez ikakvih problema:)

moj tv kada stavim rez na 1280x1024 pokaze da nema te opcije i ekran je crn.T.j.ne podrzava tu rezoluciju.A podrzava 1360x768 ali to ne mogu da podesim jer te rez nema u ati podesavanju.

Poslednja izmena:
Jel neko probao novi bios? i `de skidate nove biose? :)

Blagim clockom sam dobio 30-40 bolje rezultate u 3dmark...Tj, dodao sam giga rama, dig`o malo chippset na 540 mhz...

Malo me brine NB temperatura, tj izmedju 40-50 stepeni je..

Bios za tvoju ploču http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/bios.php?S_ID=344imaš program s kojim to radiš iz Windowsa lako i jednostavno:)@Pfc Ne znam zašto neće da ti radi mom drugu Biostar690G radi u rezoluciji 1280x 1024 čak i PES06 u medium podešavanjima.

eeeeee :) Novi bios cini cuda! Limit za klok grafichkog core-a je bio zakucan na 650, sad je otvoren do 1000 (ili preko, ne secam se). Grafika je prosto poletela, umesto prethodnih 5500, sad sam sa core-om na 700 dobio 11 000 u 3dmark01 ;) Medjutim, jedna stvar mi se ne svidja...ochitavanja za temperaturu su nekako skochila. Za barem 7-8 stepeni, shto utiche na brzinu fana i moj spokoj :(

Poslednja izmena:
eeeeee :) Novi bios cini cuda! Limit za klok grafichkog core-a je bio zakucan na 650, sad je otvoren do 1000 (ili preko, ne secam se). Grafika je prosto poletela, umesto prethodnih 5500, sad sam sa core-om na 700 dobio 11 000 u 3dmark01 ;) Medjutim, jedna stvar mi se ne svidja...ochitavanja za temperaturu su nekako skochila. Za barem 7-8 stepeni, shto utiche na brzinu fana i moj spokoj :(

Nemoj preterivati sa klokom ako nemaš dobro rešeno hladjenje na kućištu a za CPU da ne govorim imaš sada do 20evrića dobar izbor kulera za CPU a iako ti je za GPU sada otključano do 1000 to ne znači da trebaš tu integrušu da oteraš u večna lovišta:wave:

E ljudi, kupio sam napokon ovu plochu i stvarno me je odushevila brzina integrushe. Medjutim stvarno me plashi temperatura chipseta. Jaaako je vruc. Mislim da je oko 60 C ondako odokativno. Npr. ne mogu ruku na njemu da drzim duze od 3 s. Bash peche. To je naravno posle 6 sati igranja BF-Vietnama

Integra, taman sam kren`o da je roknem na 900 i izvrtim markove, al` rek`o, da proverim ima li shta novo u temi :D nemam iskustva ni sa klokovanjem ni integrushama...

Na zalost, na kucistu nemam prorez za 12cm fan, samo za 8...A tishina mi je najbitnija, box se vrti na 1600 obrtaja, milina :) a ne igram se mnogo....

EDIT: ma ipak cu da pronadjem neki ultra tih cooler do 2000 din :)

Poslednja izmena:
Pes 06 se može igrati ali frejmovi su mali.Igra ne secka ali ima duhova.Možda sam dosadan ali ovo je jedina igra koju igram i mislio sam da ću sa ovom int.grf. moći lepo da igram.Možda sam perfekcionista pa mi ovo smeta.Prikljucio sam i stari dell crt i situacija nije zavidna.Moj zaključak je da se na 3200 može igrati pes 06 ali za normalno igranje treba neka bolja grafika.Dobitak je sa hd materijalom koji znatno bolje izgleda sa ovom grafikom.

Ovo što sam ranije pisao o pes 06 je čista glupost.Igra nije radila lepo jer mi je HD bio loš.Sada radi odlično.Izvinjavam se svima kojima sam dosadjivao i kontrirao.Sada i ne razmišljam o kupovini nove grf jer je ova integrisana ono što meni treba.

,):smash:

Ovo što sam ranije pisao o pes 06 je čista glupost.Igra nije radila lepo jer mi je HD bio loš.Sada radi odlično.Izvinjavam se svima kojima sam dosadjivao i kontrirao.Sada i ne razmišljam o kupovini nove grf jer je ova integrisana ono što meni treba.

,):smash:

Auuu...Hype, flame i brzopletost su opet od odlicne maticne i cipseta napravili nesto sto nevalja, sad ce biti tesko ljude ubediti da taj cipset i int grafika zapravo radi odlicno za pare koje treba izdvojiti, ista stvar je i sa phenomom koji je odlican procesor a posle onog hate-a tesko da se moze vecini objasniti da je to ipak odlican procesor.

ma integrusha dere 9600pro samo tako :D /me happy

Evo i ja da se prijavim samo, prvi testovi memtestom kažu stabilno 3GHz za X2/4400 G2 bez dizanja napona i GeilUltra800 2x512 @3-3-3-8 na 750MHz (doduše, na 2.25V)... jedino što je ovaj northbridge vreo (bio i na defaultu), jel to tako treba?

i kod mene je vreo, ide do 60 stepeni :|

Kupite neki orboliki kuler za CPU i biće hladan baš kao i memorija... ;)

:S: baš mi delovalo da neću morati da se petljam i s time pošto je CPU na oko 35 sad dok je terao memtest... Stavio sam 12cu u Chiefteca CH-05 da izvlači taj vazduh oko procesora, deluje mi da ima dovoljno promaje oko NBa i CPU, ali je on baš vreo za moj ukus, pa rekoh da proverim ovde sa iskusnijima, ipak nisam čačkao AMDa skoro dve godine. :)

Mem je jedva mlaka, BTW. ;)

Moram da priznam da sam se bas nalozio na ovu plocicu i neki x2 4400+ procesorcic + jedno dva giga rama i skolopio bi jednu ovakvu masinicu. Ono sto mene zanima je gde ona stoji u odnosu na jedan atlon athlon 64 3200+ procesor sa giga rama i jednom 7600 gt grafuljom. Koji je tu dobitak
i dali ga ima? Ono sto mi se cini dobro kod ove ploce je ipak ta mogucnost upgrejda kasnije, a sve zajedno ipak nekosta mnogo. Aj neki komentar :trust:

Pa procesorski ima, sigurno poshto ovde imash Athlon 64 puta 2 (plus dodatne instrukcije pa ako si josh na S754 ili S939 onda i manja potroshnja sitniji proizvodni proces), grafichki si na gubitku ipak 7600GT je jachi od ovog integrisanog reshenja, a shto se memorije tiche chim ima 2Gb mora da bude bolje od 1 :D sve u svemu na grafici cesh da izgubish samo je pitanje koliko ti je potrebna grafika, a uvek mozesh da kupish neku jeftinu ATI kartu koja ce da radi u Hybrid CF sa integrushom i miran si.

Joj - sto nemoze da se upari ova 7600 gt sa ovim cipom u neki sli tj korsfajer -joj. I posle bog da me vidi. :D
Mada nikad nisam bio ljubitelj atija (nisam ga ni mrzeo samo ga nisam nikad koristio) :p
Mislim da cu ovo ipak da sopingujem jedino nisam sreo nista na trzistu osim onog biostara. Voleo bih ipak da
da pogledam jos neku plocu pa da se odlucim. :wave:

Poslednja izmena:
Joj - sto nemoze da se upari ova 7600 gt sa ovim cipom u neki sli tj korsfajer -joj. I posle bog da me vidi. :D
Mada nikad nisam bio ljubitelj atija (nisam ga ni mrzeo samo ga nisam nikad koristio) :p
Mislim da cu ovo ipak da sopingujem jedino nisam sreo nista na trzistu osim onog biostara. Voleo bih ipak da
da pogledam jos neku plocu pa da se odlucim. :wave:

Koliko znam moze jos za sad da se nadju ECS, ASUS i Gigabyte (ECS zaobidji u shirokom luku). E sad DFI i Sapphire su najavili full ATX ploce sa ovim chipsetom samo shto ih josh nema u ponudi.

:wave:

biostar je sroz ok samo sto je ploca toliko mala da gemenII dodje otprilike ko 2/3 ploce pa se ploca skoro i ne vidi:d:D:d:d
i da cipsset je poprilicno vruc :mad::mad::smoke:

Pa i ovaj moj na TA770 ima preko 50 stepeni.

Misliš IMAO a inače ne znam kako ti je dogurao do 50stepeni?!Meni do 32stepena plafon izlazi :)Baš me zanima šta će biti tvoja nova mašina pošto vidim da su "radovi u toku":wave:

Misliš IMAO a inače ne znam kako ti je dogurao do 50stepeni?!Meni do 32stepena plafon izlazi :)Baš me zanima šta će biti tvoja nova mašina pošto vidim da su "radovi u toku":wave:

Ne ne konstatno ima preko 50 :D

Stavio sam sondu od CoolDrive-a izmadju rebara NB coolera i ochitava temperature izmedju 45-50 stepeni shto ce reci da je realna temp ipak neshto visha.

A shto se mashine tiche Trenutna postava je bila TA770 i X2 4400+, ali X2 ode sutra u BGD SuperStarru u zamenu za Semprona i doplatu, koji ne ostaje meni nego treba da ide u neku low end mashinu, pa sam zato i dao oglas da prodajem TA770 ili menjam za neku jeftiniju AM2 plochu da bi prvo mogao da sklopim taj low end komp, a ja cu se vec snac nekako. Mene X3 phenomi krsha zanimaju samo ne znam kad ce kod nas.

:wave:

posle pola sata igranja nfs most wanted, nb temperatura 63 stepena (HW monitor sa biostarovog sajta. Drzao sam prst sekund na njemu i vishe nisam mog`o...przi rodjaci, przi...mada mi je integrusha kloknuta sa 500 na 600 mhz...

Jel to neshto strashno? :) kakve pasivne varijante nb-a postoje, a da su veci od ovog?

Moram da priznam da sam se bas nalozio na ovu plocicu i neki x2 4400+ procesorcic + jedno dva giga rama i skolopio bi jednu ovakvu masinicu. Ono sto mene zanima je gde ona stoji u odnosu na jedan atlon athlon 64 3200+ procesor sa giga rama i jednom 7600 gt grafuljom. Koji je tu dobitak
i dali ga ima? Ono sto mi se cini dobro kod ove ploce je ipak ta mogucnost upgrejda kasnije, a sve zajedno ipak nekosta mnogo. Aj neki komentar :trust:

To i mene zanima samo što ja imam Barton 2500+ 1GB DDR400 i 7600GS DDR3 GoldenSample

Da li bi grafika ostala u igricama (na primer Oblivion) bar na istom sa na primer X2 4400+ 2GB DDR2 i HD3200 integrisanom :trust:

i da li bi napajanje Neo 300W koje inače tera sadašnju konfu teralo i noviju kombinaciju?

A na kakvim setovanjima igraš sada Oblivion ?

Prekinuo sam nešto bio, ali koliko se sećam 1024x768 na medium, nešto na high, sa obavezno isključenom travom.
FPS nisam nikad merio. Bitno da je meni bilo igrivo, sa wizardom i magijama :)

Verovatno da nećeš moći tako sa 780G, pre bih rekao low-medium. Ali to je najbolja integruša koji ćeš naći - a ima i PCIe 2.0 16X pa kad budeš imao kinte, ti lepo dodaj za nV9600GT . . . Ili za samo 35e možeš da probaš onaj hibridni CF.
Ja sam integrušu na 690G koristio samo mesec dana - dok nisam ubacio "diskretnu" grafu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno