Šta je novo?

Otrov u pokusaju - (Biostar) AMD 780G

To i mene zanima samo što ja imam Barton 2500+ 1GB DDR400 i 7600GS DDR3 GoldenSample

Da li bi grafika ostala u igricama (na primer Oblivion) bar na istom sa na primer X2 4400+ 2GB DDR2 i HD3200 integrisanom :trust:

i da li bi napajanje Neo 300W koje inače tera sadašnju konfu teralo i noviju kombinaciju?

Masina iz mog potpisa daje Aquamark 3 (onaj default) 46k.

User mickeyrs je merio novu 780g sa 4400+ (na 3GHz) i 1GB rama i dobio rezltat ispod 17k što je za mene teško razočarenje.

Mada sam i dalje na ideji da zamenim iz razloga prelaska na PCIe i sATA za male pare.

@Cat and @BB King
Da to je meni zanimljivo rešenje za jeftin prelazak na PCIe i DDR2.
Dobitak na CPU + RAM je evidentan za sve ostalo sem igrica.
U poslednje vreme nešto nemam vremena za igrice pa to i nije toliko presudno. Sada sam primetio da nema TV Out. To mi je dosta bitna stavka.
Hmm da i to za 35€ dobijem hybrid rešenje bolje od trenutne a i TV Out.
to je ako sam dobro zapamtio 3450?

Poslednja izmena:
Ja kupio gigabyte 780g (GA-MA78GM-S2H)(5880 dindzi) plocica mi se bas svidja na oko, a ovih dana cu da sklopim masinu pa cu eventualno da prenesem utiske. Mislio sam da bocnem neki x2 4400+ i neki kingston 2gb (jedan modul???) 800mhz i onda opusteno...
Mozda neko ima neki predlog za procesor i memoriju ???
Inace ovo napajam sa nekim ciftekom 400w ja mislim da je to ok?? :banana:

no fear, bolje bocni 2x1gb kingston, da rade u dual channelu. Nema problema da to izgura, ova plocha ima zesce nisku potrosnju

ja imam neko kinesko napajanje od 350w i ono tera 5000+be na 3gh i 2x1gb kingston moci ce i napajanje od 300w dati potera tu konfu ali ako planiras kasnije da uzmes jacu grafu morace jace napajanje....i ja kad budem uzeo neku karticu moracu da menjam napajnje

Gde si kupio tog Gigabyte-a?

Phoenix IT d.o.o. - nasao na pc berzi, oni su u bulevaru kad ides iz grada nesto pre
Ggrineta

no fear, bolje bocni 2x1gb kingston, da rade u dual channelu. Nema problema da to izgura, ova plocha ima zesce nisku potrosnju

Mislio sam da posle nekad dodam jos jedan modul (kad budem dodao i grafiku neku),
a mozda i bocnem 2x1 gb videcu jos

ja imam neko kinesko napajanje od 350w i ono tera 5000+be na 3gh i 2x1gb kingston moci ce i napajanje od 300w dati potera tu konfu ali ako planiras kasnije da uzmes jacu grafu morace jace napajanje....i ja kad budem uzeo neku karticu moracu da menjam napajnje

Moram da priznam da me je to ciftekovo napajanje prijatno iznenadilo teralo je
u nekoj masini 2x optiku + 4x hardovi + 2x fanovi ...
:wave:

Phoenix IT d.o.o. - nasao na pc berzi, oni su u bulevaru kad ides iz grada nesto pre
Ggrineta

Cek, predpostavljam da si iz Bg i da pod Bulevarom podrazumevas Bulevar Kralja Aleksandra? Ako je tako onda je sve ok, hvala ti na informaciji posto ja bas trazim tu plocu, zelim da ostanem veran Gigabyte-u :)

Ovaj....ne bi bacam flejm, ali video sam na netu da i nvidia ima plocu sa hibrid SLI, pa me zanima da li to ima negde kod nas da se kupi? Cini mi se da je integrusa 8200.

Poslednja izmena:
Cek, predpostavljam da si iz Bg i da pod Bulevarom podrazumevas Bulevar Kralja Aleksandra? Ako je tako onda je sve ok, hvala ti na informaciji posto ja bas trazim tu plocu, zelim da ostanem veran Gigabyte-u :)

Sory sto nisam bio precizniji toliko toga mi se podrazumevalo - jeste Bul.Kralja Aleksandra :wave:

Nego nesto mi se otvorila kombinacija za nekog PHE-9500BOX Quad-Core AM2 da
bocnem u ovu plocu pa htedoh da pitam da nepreterujem malo? :trust: Inace imam
nameru kasnije nekad da kupim neku graficku pa da to sve radi suuuper.
Sta mislite?

Nego nesto mi se otvorila kombinacija za nekog PHE-9500BOX Quad-Core AM2 da
bocnem u ovu plocu pa htedoh da pitam da nepreterujem malo? :trust:
Sta mislite?

Pa ako ces sa tom masinom surfovati po netu, gledati filmove i igrati igre, onda preterujes, ako je za neki profi rad(3D Max, Cad...itd) onda je opravdano. Ali nesto su ovde pricali da je u prvim revizijama ploce losa podrska za Phenom, tako da mozda bolje ne:trust:

Pa ako ces sa tom masinom surfovati po netu, gledati filmove i igrati igre, onda preterujes, ako je za neki profi rad(3D Max, Cad...itd) onda je opravdano. Ali nesto su ovde pricali da je u prvim revizijama ploce losa podrska za Phenom, tako da mozda bolje ne:trust:

Hvala na odgovoru:wave:

Nego nesto mi se otvorila kombinacija za nekog PHE-9500BOX Quad-Core AM2 da bocnem u ovu plocu pa htedoh da pitam da nepreterujem malo? :trust: Inace imam
nameru kasnije nekad da kupim neku graficku pa da to sve radi suuuper.
Sta mislite?

Hmmmm....ako mozes sacekaj mesec dva da se 9850 odomaci i da mu malo padne cena, a tu je i 9750 koji po reviewima moze sve to sto moze i 9850 po pitanju OC-a samo za 20-30 eur manju cenu.

Poslednja izmena od urednika:
Evo sklopio sam masinu -gigabyte 780g (GA-MA78GM-S2H) i am2 5000+ i 2gb (neznam dali je of topic jer nije biostar ploca ali je skup cipova isti) i proradilo sve iz prve bez ikakvih problema. Nista nisam testirao, nisam imao vremena, ali sam odmah primetio da se se taj 780g dobrano greje, valjda su inzinjeri to tako predvideli :trust:
Ostali utisci, ti prvi, su skroz ok :D

svima se greje chipset izgleda :/

svima se greje chipset izgleda :/

Ja vec planiram neko duvalo da stavim da duva direktno onako sa strane na chipset. :exploder:
Nego pitam se sta sve moze da se upari sa ovom integrusom dal se neko informisao i sta je najbolje da se upari.
Mozda moze neko da kaze onako iz rukava pre nego sto pocnem da istrazujem :D

Poslednja izmena:
Slab je tal qler izgleda. Meni na TA770 je juche presho 55stepeni kad je OC-ovan komp. Treba tu neshto ozbiljnije da se stavi.

Ma proc. je ok, on je ok 30c koliko sam stigao da vidim sa onim gigabyte hardware monitorom. Greje se skup chipova, ta integrusa se greje. Stvarno verujem da u
inzinjeri to tako predvideli jer u suprotnom :zgran: Ipak cu nekad kasnije da stavim
jedan fan na kuciste sa strane onako pa da malo to sve qulira ;)

Ma proc. je ok, on je ok 30c koliko sam stigao da vidim sa onim gigabyte hardware monitorom. Greje se skup chipova, ta integrusa se greje. Stvarno verujem da u
inzinjeri to tako predvideli jer u suprotnom :zgran: Ipak cu nekad kasnije da stavim
jedan fan na kuciste sa strane onako pa da malo to sve qulira ;)

Ma i ja na chipset mislim ;)

Proc ide izmedju 30 i 45 ;)

A brate dok ne obezbedis idealne uslove ovoj ploci izadje te povoljnije da uzmes Asus Rampage. Salim se, naravno ali kakve su sanse da se nabudzi neki manji ventilator na chipset?

Male, zbog oblika kulera. Ali u principu shta me briga plocha nije pokazala nestabilnost pri toj temperaturi, a u garanciji je 3 god :d

Poslednja izmena:
A jel opadne temperatura kada se koristi diskretna grafika?

jel neko probao neshto od novih igara na integrushi :d
CoD4 ili ovaj novi Assassins Creed?!

@hwfanatic
Pa nesto mi se chini da onda josh vishe poraste. Mada mozda je to ipak samo moje subjektivno mishljenje, ali da se manje greje nego sa integrisanom nikako ne stoji. Verovatno ostane ista, ako se i ne poveca, al stvarno. Bio sam se bukvalno opekao na kuler dok sam drzao na njemu prste jedno 3 sec.

@StR4j0
CoD4 sam probao, ali je problem to sto sam ga probao pre reinstalacije sistema, odnosno sa svim starim drajverima+novim. Ishao je onako. Koliko se secam da se moze igrati sve na min u 800x600 (chini mi se, mada je mozda bilo i 640x480). I velicina tekstura skoro da i ne utice na frame rate.

Nazad
Vrh Dno