Fuad izgleda cita Bench forum 😛
hehe, ja niti sam spiner, niti me interesuje... ja znam zasto 😉NAravno da cita (provereno overeava, to mu je u krvi) ali mene i dalje interesuje zasto bi neko dao 165e za phenom (zbogom phenome tema) kad moze da za 200e uzme q6600. Kontam da to i AMD spinnere (aka NEdjo) interesuje.
Zasto bih ja ubedjivao vas narocito ako ni nne znas kako se AMD-ov quad core procesor zove!?Dakle, Nedjo, zasto da kupimo pheremon umesto q6600, znajuci da se poslednja revizija klokuje na 3.6 ko dobar dan (znam da ti volis default retail, ali neki od nas mrzimo default pa nas ubedi 😛 )
Ja ne znam zasto si ti u opste kucao i 4 uzvicnika? Jel mislis da te neko ne cuje ili ne razume, pa moras da vices ili sta?edit: u prevodu : nek mi neko da jedan (JEDAN) dobar razlog zasto da menjam svoju p35 plocu i ne ubacim q6600 i predjem na phenoma ?!!!! (nema smisla da kucam jos 30 komada uzvicnika)
PS. MEni masina treba za Photoshop, Archicad i Autocad. To je sto se posla tice. Tu je bitno istaci da Archicad koristi samo jedno jezgro te je single thread performance veoma bitan.
Ljudi koji rade na 386 treba da predju na neke semprone ili celerone cisto zbog pouzdanosti masina, jer ako nesto na 386 crkne tesko moze da se popravi. A i ta popravka se radi tako sto se ugradi polovan dio star 15 godina.
prateci zauzece CPU-a u RivaTuneru, pokazalo se da je i Photoshop singlethreaded app...
Ma to je fora sta ti je? Nije on mislio stvarno,da ti prevedem kome treba quad core i AMD 780G.
Kad budes proveravao na svom racunaru zaviri i u folder Bigger Tiles, pa sledeci put kad testiras na masini sa vise od 1GB RAM-a ukljuci i to (skini "~" sa imena fajla). Inace u 64-bitnom Windowsu sa 4GB RAM-a Photoshop moze da koristi sigurno cela 3GB, ako ne i vise iako je 32-bitna aplikacija.
ako me ne bude mrzelo ponaosob cu da pustam jedan po jedan filter pa da vidimo koji jesu MT-ovani , a koji nisu.Ufff....
Baci pogled na attachment pa mi reci sta taj fajl radi u tom folderu onda? :trust:

Skoro svi filteri su singlethread, mozda neke operacije nisu. To cak nije ni problem algoritma koji moze da se threaduje, nego cist javasluk i monopolizam Adobe-a. Softver je neoptimizovan po tom pitanju. Mada s' druge strane, vecina stvari se u photoshopu prilicno brzo odradi, cak i na velikim slikama, potrebno je samo sto vise RAM-a.
Memory bandwidth nije presudan za PS...
Jel se ti to *****avas ili si ozbiljan ? Koji procenat populacije koristi GIMP?
Po tome sto si rekao ispada da performanse u photoshopu zavise iskljucivo od diska, sto je cisto lupetanje. To vazi, ako imas 512MB RAM-a. :dOpet pricas gluposti. Photoshop je bandwidth bound aplikacija, a znaci mu i dobar throughput sa diskom na kom je scratch (preporucuje se RAID0 sto ja imam). Ako smatras da ja ne znam to bolje od tebe Scott Byer sigurno zna:
http://blogs.adobe.com/scottbyer/2006/12/64_bitswhen.html
Procitaj njegove odgovore na neke od komentara gde eksplicitno pominje koliko je Photoshop optimizovan i da je zapravo bandwidth problem.
Po tome sto si rekao ispada da performanse u photoshopu zavise iskljucivo od diska, sto je cisto lupetanje.
Sto se tice bandwidth-a, on utice na performanse, ali postoje mnogo drugih "uskih grla".
a koliko sam shvatio iz njegove price, on uopsteno tvrdi da je memorijski protok usko grlo
Dakle, cekamo Nehalema sa triple channel DDR3 memorijom, da bi radili udobno u Photoshopu! 😉
Tako nekako, a mozda izbace i neki Photoshop za PS3 😛
To nisam rekao ja nego Scott Byer, jedan od autora programa. Uostalom, otvori neku vecu sliku, napravi par layera, podesi undo na 1000 nivoa pa pogledaj koliki ti je scratch fajl.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari