ima-li-koga-tu
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.09.2003
- Poena
- 680
Nisam hteo da kacim nov thread dok ne stignu testovi pa reko da okacim ovde slike Phenom B3 revizije.
Nisam hteo da kacim nov thread dok ne stignu testovi pa reko da okacim ovde slike Phenom B3 revizije.
P.S. AMD moze ladno da promeni ime u native-AMD.😀
Stiže i Deneb 0MB L3
Niko od nas se nece osecati dobro ... ako konkurencija zamre.
Sta si ovime hteo da kazes osim sto si svoj "post counter" uvecao za 1 ? :dpa to je cool ali je naziv smesan i neozbiljan. Kao kad bi se Pentium E prodavao kao c2d non-4MB L2 ili na kraju krajeva c2d e8400 0MBL4
Ja mislim da i jedni i drugi imaju vec toliko dobar proces da je skart sveden na minimum i da se "jeftiniji" modeli "prave" namernim iskljucivanjem opcija u skupljim. Sa te tacke gledista izbacivanje quad-core modela bez L3 je pomalo besmisleno s obzirom na to koja je ciljna grupa potrosaca za multi-core procesore.
Eh, znaci opet se bitka bije oko takta, ja sam mislio da je ta faza prosla. Zar nije ono AMD bese govorio da frekvencija nije bitna nego efikasnost?
AMD to nije nikada govorio! AMD je govorio da performanse procesora ne zavise samo od takta, vec i od efikasnosti (ili kako god bi preveo IPC).
Mozda je to nekome izgledalo kao omalovazavanje, ali u sustini je bila edukacija da performanse nekog procesora ne proisticu iskljucivo iz njegove radne ucestalosti. Jasno, ta edukacija je dosta tesko isla obzirom da je konkurencija u to vreme kompletan svoj marketing i product positioning zasnivala na hercazi...Ja samo konstatujem da je AMD omalovazavao frekvenciju u vreme kada sam nije mogao da je postigne. Sada je izgleda opet aktuelna.
Anandtech je napisao(la):AMD gave us two confirmed situations where the TLB errata would rear its ugly head in real world usage:
1) Windows Vista 64-bit running SPEC CPU 2006
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari