Šta je novo?

Otrov u pokusaju - (Biostar) AMD 780G

pa recimo... ne znam sta bi drugo moglo da bude..

Poslednja izmena:
aman ljudi ajde bacajte neke testove ako vam nije frka ove grafe :d
da u ponedeljak idem u lov :-devil-:

EDIT:
gledao sam "testove" http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/03/05/780g-changes-graphics-game dakle sa e4850 (KOJI PROSTO MORAM DA NABAVIM ZBOG MALE POTROSHNJE) i sa 2 GB 1066 memorije daje 1197 3D mark-a u 06 verziji :d a ja dobijam valjda 1240 ili tako neshto...

EDIT 2:
e josh neshto... jel zavisi brzina integrisane grafe od brzine RAM-a poshto je u ovom sluchaju deo RAM-a ustvari Vram?! :D

Poslednja izmena:
ako moze na pm `de u bg ima da se pazari... :)

zovem ih od srede-cetvrtka svaki dan i pitam imate li, jeste dobijali - nismo....zovem danas, kazu, prodato u cetvrtak....blah :/ Ali, vec po dobru pominjana Valentina mi je zapisala broj moba, i rekla da ce mi javiti kad stigne...e to im je plus :D

Poslednja izmena:
na sajtu uvoznika iz NS-a imas i stanje na lageru i danas stoji da ih ima i to ne jedna pa mozes odatle naruciti

u tnt je recimo 200-250 din skuplja nego u tnt, pa ako se na to doda josh 300 dinara city expressa...to mu dodje na skoro 10 jura, a josh kad se uzme u obzir ispunjenje garancije u ns...neka... :( Btw, u tnt ce stici tek sledece nedelje :( :( :( :( Blah!

Svakako je rev1 chipset ...tako da BLAH....

To i nije neki nedostatak, za ovu ploču je neki LowPower K8 X2 procesor puna kapa. Barem ja tako vidim . . .

Vala narednih 2-3 godine necu phenoma sigurno koristiti, pa mi ovo apsolutno ne smeta :D

A Gigabyte u prodaji u BG?

Kakve su sanse da se u narednih nedelju-dve nadje neki komad u Beogradu gigabyte sa 780G chipsetom?..konkretno: GA-MA78GM-S2H ..i jel se zna okvirna cena?

Poslednja izmena:
Ljudi ajde ako moze jedna iskustvena pomoc.
Kupio sam ovu plocu i zadovoljan sam s njom.Ali jedini problem je sto ne znam kako AMD mem kontroler radi, pa mislim da pogresno ocitava brzinu memorije (original: (AMD-om) je to sto smrdljivi chipset pogresno ocitava memoriju) - tacnije imam 2 x 1 GB Transcend JetRam-a na 800 Mhz ,a i u cpu-z i u everestu cita 732 Mhz-a.E sad kad podignem FSB sa 200 na 218 Mhz ,memorija radi na 800 Mhz kao sto bi i trebalo (tajminge nisam dirao i necu).Procesor radi na ~ 2.4 Ghz (4200+ x2) tj. nekih 10% overkloka.E sad moje pitanje je - Da li na duze staze moze da se osteti mashina tj. ploca ili procesor?Inace imam 3 ventilatora u kucistu - 1 x 12x12cm i 2 x 80x80cm i everest kaze da je u idle rezimu temperatura procesora 22C.
Thanks in advance!

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi ajde ako moze jedna iskustvena pomoc.
Kupio sam ovu plocu i zadovoljan sam s njom.Ali jedini problem (AMD-om) je to sto smrdljivi chipset pogresno ocitava memoriju

Prosurfuj malo po forumu i pogledaj teme o AM2 platformi i obrazuj se malo. Memorija može da radi samo sa CELOBROJNIM deliocem, dakle:
(takt CPU)/(ceo broj) = (takt memorije)
A CPU će da ti crkne 100%

Poslednja izmena:
Jel mozes da mi odgovoris na pitanje?

Pa odgovorio ti je, ne radi memorija na pogreshnom taktu, nego ti je delioc tako podeshen da kad podeli takt procesora dobijesh 732, ako ne mozeshesh da izvuchesh takt koji ti treba shtelovanjem delioca onda je reshenje OC. I ne brini se mashina ti se nece oshtetiti, pogotovo ne od tako malog OC-a.

:wave:

Ako ti radi stabilno tako, nema razloga da ne ostaviš tako.
To da će da nešto crkne, čista glupost.

Sada ozbiljno :

Slobodno ostavi tako na 2.4GHz - nije to ništa za taj procesor. Nećeš mu smanjiti dužinu života ama baš ni malo. Ako radi stabilno i hladno - radiće tako narednih 10 godina. Verovatno nisi dizao napon procesoru - tako da neće patiti od pregrevanja. Čak imaš i 10% veći brzinu.
Izvinjavam se zbog loženja.

Sada ozbiljno :

Slobodno ostavi tako na 2.4GHz - nije to ništa za taj procesor. Nećeš mu smanjiti dužinu života ama baš ni malo. Ako radi stabilno i hladno - radiće tako narednih 10 godina. Verovatno nisi dizao napon procesoru - tako da neće patiti od pregrevanja. Čak imaš i 10% veći brzinu.
Izvinjavam se zbog loženja.

NHF.Nisam dizao napon na procesoru - a i dobijam vece rezultate - u winrar-u sa 935 na 1003 a i u everestu memorija prosecno oko 500MB/s,L1 kes oko 1500MB/s i L2 kes oko 700MB/s.Ja zadovoljan:p
Hvala.

jole, jesi pribao mozhda tu integrushu u 3D Mark 06 ili u igrama :D

jer hibrid CF radi pod xp-om zato sto sam negde procitao da radi samo pod vistom
-od kog proizvodjaca uzet ovu plocu Biostar,Gigabite.......

ja bi obishao biostar ovom prilikom....mada imam ta690g i prezadovoljan sam.
Sve zbog chega sam proshli put uzeo nicheg nema sem plave boje :)

Vidim ja da se ništa nismo razumeli.
Treba mi mašina jeftina, relativno brza, tehnološki aktuelna, sa prihvatljivim video performansama (ja lično na njoj ne bi igrao FPS-ove novije od 2005-2006.), uzuzetno mali potrošač za to što pruža (sve može da radi sa firmiranim napajanjem od 3000din, stabilno i 'ladno i da se nikada ne gasi mašina), hoću da gledam HD filmove (bez da se muči mašina), slušam muziku, da koristim sve blagodeti neta, obavim neke svoje poslove u Office-u, baratam sa fajlovima i multimedijalnim kolekcijama svega i svačega i sve to za recimo 130e = ploča + cpu + grafa! Pa saberi krš ploču za Intel i E2140 i recimo HD2400pro (pošto, je li, nema takve integruše za Intel) da vidimo koliko će to da ispadne i koliko će to bolje da radi pa sve nek taj E2140 radi i na 4GHz i to na box-u:p
Nvidia спрема MCP7A, требало би да се појави током априла.

Nisam probao.Sada imam ovu 8400gs Gainward i ona mi sluzi praktcno samo zbog tv-outa jer ja i devojka cesto gledamo filmove.Cekam da se negde pojavi HD 3470 pa da nakarikam Hybrid,jer je catalyst 8.3 izasao a on ga podrzava.E onda ti javljam rezultate.Inace imas na http://www.tomshardware.com/2008/03/04/amd_780g_chipset/ jako lep review.

jes lep review ali mi je nejasan... ta njihova makina ima vishe 3D Mark 06 poena nego moja, a u igrama radi loshije :trust:

doci ce valjda...

ajde jos malo pa ce valjda stici...
evo stiglo u komsiluk

...to mu dodje nesto oko 80EUR..uh, odlicno..dobro bi mi dosla ovih dana...

jes da nema TVout ali to je ukratko JEDINA falinka na ovoj ploci..a meni nekako nije to presudno..

Nazad
Vrh Dno