Šta je novo?

Otrov u pokusaju - (Biostar) AMD 780G

Mislim da se debelo zanosite ako očekujete da 780G bude gameing ploča sa integrisanom grafikom ako će da je koristite kao drugu mašinu za net,filmove i ostalo onda ok:)ili ako neko trenutno nema keš da uzme i ploču i grafiku a poseduje single core kao što sam ja uradio pre par meseci sa Msi 690AGM3.Biostar 690G se dokazao kao bestbuy rešenje ostaje da vidimo i 780G nema razloga da ne opravda očekivanja :)@Neo Kada se ubaci Vga integrusa se gasi i sistemska memorija koju je vukla se vraca na raspolaganje sistemu dakle ako je vukla 256rama za sebe a imas recimo 1gb sada ces ih i imati potpuno:wave:

Poslednja izmena:
to je pricha za 690 chipset za 790 ima hibridni crossfire, samo ne znam da li je podrzhan postojecjim driverima ili cjemo malo da sachekamo.

integra nisi u pravu.
Ovo je Hybrid CF i on spaja ovu grafiku sa grafikom koja je u PCIE slotu.
Idi na sajt koji je dao Willi pa pogledaj.
Until now, it was only possible to create a CrossFire configuration using dedicated ATI/AMD add-in graphics cards, but AMD is adding the integrated graphics chip of the 780G/V chipsets to the list of dual-GPU capable parts.

Josh da plocha ima negde da se kupi pa da vredi rasprava ;)

Biostara ima, i treba josh da stigne :D

mene iskreno zanimaju ostali:

Asus M3A78-EH HDMI
Asus M3A-H Prime HDMI
Jetway SY-AM78S
DFI LP DK780G-M2R
Sapphire PI-AM2RS780G

Pogledajte telix sajt ;)
bilo je :)

integra nisi u pravu.
Ovo je Hybrid CF i on spaja ovu grafiku sa grafikom koja je u PCIE slotu.
Idi na sajt koji je dao Willi pa pogledaj.

Izvini preleteo sam samo tvoju poruku kada sam ti odgovorio malopre:)vidim sta pise ali razmisljacu malo na glas sada:"Koliko ce ti fps doneti integrusa u kombinaciji sa nekim Atijem 29xx ili 38xx serije ili recimo 2600xt ?Lepo to zvuci sto oni pisu ali sacekajmo da neko istestira to sto oni napisase !Jedno znam sigurno ta integrusa MORA da koristi sistemsku memoriju tako da po meni taj hibridni CF je glupost jer uparujem integrusu sa normalnom grafikom a gubim memoriju za sistem na integrisanu grafiku u zavisnosti od stelovanja od 64-512mb(tako je bilo kod moje MSI 690AGM3 mislim da i na 690G je slicno)mislim cemu?:trust: Zato kažem sačekajmo da to neko detaljno istestira pa da vidimo da li je marketing ili stvarno dobra opcija na 780G!Ipak neko ovde brka pojmove ali pogledajte i ovo BIOSTAR Microtech Int'l Corp., a professional manufacturer of motherboards has launched in China TA780G M2+, which is an integrated graphics motherboard with amazing performance. T-Series TA780G M2+ has created unique extra value for both end-users who don't want to buy a discrete graphics card and those who need a discrete graphics card. TA780G M2+ offers a powerful graphics performance, which is about 70% better than current generation models available on the market. On the other hand, TA780G M2+ can also increase the performance of ATI™ graphics cards by ATI™ Hybrid Technology. This technology helps to boost performance of your ATI Radeon™ 3400 series Graphics card over 50%. Those strong advantages make TA780G M2+ to become the most popular product on the market.KOMPLETAN TEXThttp://www.biostar.com.tw/app/en-us/news/news.php?id=24Ja ovde ne vidim nikakav Hibrid CrossFire a Vi???

Poslednja izmena:
jer podrzava ova ploca (biostar) hibrid CF nigde ne pise

pa hybrid CF neće raditi sa serojom 2000 pošto ona koliko znam ne podržava hybrid CF, ali zato će raditi sa serijom 3xxx. Evo toma je ubacio HD3450 i dobio je ~60% ubrzanja (u odnosu na sumu 3450 karticu). što će reći da se 3450 ponaša slično kao 2600pro, a 3450 košta upola manje od 2600pro (30€ naspram 60€).
Od ove ploče (i grafike na njoj) ni nemožemo očekivati neku extra jaku grafičku kartu, pošto ovo ni nije ploča namenjena hard core gamerima.
A i kada zađemo po firmama, primetićemo da većina ljudi kupuje slične konfiguracije sa 8400, 7300, x1650 kartama.
Ja kao "prodavac" računara uvek ću nekom pre savetovati da pazari Biostara TA690G i da posle ako primeti da hoće i da igra zahtevnije igre pazari neku jaču kartu (tipa 8600gt ili 2600xt), pošto kupovina ovih kartica koje sam gore nabrojao je čisto bacanje para i prosto se ne isplati pošto se na njima trenutno ništa ne može igrati (tj može u 800x600).
Ja jedva čekam da se susretnem sa ovim pločama.

HybridCF radi sa svim karticama iz familije 2400 i 3400!

Po ovome što je Toma naveo ploča je dosta bolja od 690G ne dopada mi se što je svuda u groplanu Gigabyte(jasno je ko mu je dao pare za pivo:D) mada lepo izgleda ovako na fotkama Neo.Evo na trećoj strani ovog testa imaš prikaz štelovanja memorije za grafiku o kojoj sam ti već rekao u prethodnom postu.I ovaj test je ok samo za nekog ko će uzeti 34xx ATI-ja ali mislim da je to bacanje novca kupiti relativno skupu integrisanu ploču i slabu grafiku kakva je 3450!Tako da ovo nije ništa epohalno po meni inače u ovom testu on je koristio X1300 kao i 2600Xt rezultati koje je dobio su radjeni na starijim igrama nigde nema nijedne zahtevnije igre pa makar u 800x600 rezoluciji,što je i logično ovo je ipak integrisana grafika :)Sve u svemu ako bih kupovao integrisanu ploču uzeo bih je bez razmišljanja i da ima i da nema ovaj hibrid CF novija je od 690G u svakom slučaju mada ni 690G nije loša ako je budzet ograničen:)

Poslednja izmena:
Mislim da se debelo zanosite ako očekujete da 780G bude gameing ploča sa integrisanom grafikom ako će da je koristite kao drugu mašinu za net,filmove i ostalo onda ok:)ili ako neko trenutno nema keš da uzme i ploču i grafiku a poseduje single core kao što sam ja uradio pre par meseci sa Msi 690AGM3.

Pazi Integra, danas su kod nas najprodavanije kartice modeli koji po performansama zaostaju za ovom 780G integrisanom grafikom!

Ako uzmes u obzir njihove cene i njima pridodas cene ploca bez integrisane grafike, onda se lako da uvideti fenomenalna vrednst 780G poca. Da ne pricamo da se po prvi put jedan integrisani chipset moze ozbiljno overklokovati sve sa fabrickim pasivnim kulerom.

780G je killer proizvod za igraonice u kojima se masine u 90% slucajeva koriste za CS i WC, sa svim njihovim modovima.

a i povremeni gameri uz tweakovanje grafickih opcija mocic e da izvuku upotrebljive performanse:

http://www.bench-market.com/tests/reports/amd_cebit08/AMD_CeBIT_08_13.JPG

http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?p=428084#post428084

Pazi Integra, danas su kod nas najprodavanije kartice modeli koji po performansama zaostaju za ovom 780G integrisanom grafikom!

Ako uzmes u obzir njihove cene i njima pridodas cene ploca bez integrisane grafike, onda se lako da uvideti fenomenalna vrednst 780G poca. Da ne pricamo da se po prvi put jedan integrisani chipset moze ozbiljno overklokovati sve sa fabrickim pasivnim kulerom.

780G je killer proizvod za igraonice u kojima se masine u 90% slucajeva koriste za CS i WC, sa svim njihovim modovima.

a i povremeni gameri uz tweakovanje grafickih opcija mocic e da izvuku upotrebljive performanse:

http://www.bench-market.com/tests/reports/amd_cebit08/AMD_CeBIT_08_13.JPG

http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?p=428084#post428084

To se slažem s tobom u potpunosti koliko videh Toma je Gpu podigao sa 500 na 950Mhz meni se 780G dopada sve što sam do sada napisao je za ovaj Hibrid CF da se MENI ne svidja i komentarisao ga iz svog ugla ako ćemo tako gledati i 690G može da tera CS ;)a te grafike koje si naveo da su najprodavanije su odraz trenutne kupovne moći nažalost i neinformisanosti ljudi koji ih kupuju jer ne dolaze na Bench i slične forume :)

Poslednja izmena:
@Inregra032: dakle, činjenica tj. poenta jeste da je većini prosečnih korisnika sasvim dovoljna ova grafika i 780G je ubedljivo najbolji izbor, kako za desktop, tako i za neki multimedijalni komp.
Kad se ubaci low profile grafa iz serije 3xxx,ako je neko slim kućište...sve zajedno: ubija.

@Madman: Da ali neće da ubijasa nekom slabijom 3xxx grafikom kao što je 3450 u nekim novijim naslovima igara u jačim rezolucijama ako juriš framerate, za sve ostalo što si naveo ploča je dobar izbor :)

Poslednja izmena:
Ok, to stoji. Ne verujem da iko ozbiljan i misli drugačije. Sve u svemu, ovo je moja sledeća ploča (Gigabyte),da napravim ćaletu mini komp za filmove. ;)

Ako juriš framerate onda NIKAKO nećeš uzeti ovu ploču, tačnije onda ćeš teško i uzeti AMD-a (sorry Nedjo, ali takva je situacija) već ćeš ići na konkurenciju, sa HighEnd grafikom.
Ja sam dosad sklopio bar jedno 10-tak a690g ploča baš za multimedia komp, znači gledanje filmova, satelitske, TV-a, muziku, surf netom, dečije igrice.... i za tu svrhu radi posao.
E sad probao sam da pustim neki HD (HDDVD 1080p x264 Rip) materijal na Sempronu LE + a690g i iznenadio sam se kako ok radi.
Kod mene (mašina iz potpisa) na deff (1.8ghz) opterećenost CPU-a je 100% i fajl štuca, dok na def sempronu ovo radi ok bez štucanja.

Civi lepo ovo izgleda možda je i bolja čak od ovog Biostara ali J&W?Znaš kako kažu:"Prvi se kučići u vodu bacaju!" A ja sam uzeo ploču tako da ovaj Biostar 780G ću jedino uzeti u obzir za kolegu kome bih u skorije vreme trebao da sastavim multimedija komp za male pare za to je extra :) provali test u Lost Planetu I Call of Huarez ne znam stvarno šta su očekivali jesu biseri :-devil-:

na isto sajtu imas i updatovan test onog gygabayta sa rezultatima hybrid crosfirea(veoma zanimljivim ) a inace J W radi ploce za EVGA i bice veoma jak igrac na trzistu

Novi 780G chipset je čudan mix.
- Sa jedne strane imate ultra moderni, "State of the art" chipset, a sa druge strane u njega stavljate procesore koji su prevaziđeni već više od godinu dana.
- Performanse integrisanog grafičkog jezgra su neuporedivo bolje od Intelovog, ali je sve to jedva dovoljno za naslove od pre godinu dana.
- HD playback performanse su odlične ali to će biti potpuno nebitno nekome u Srbiji još makar nekoliko godina
- SATA performanse su po prvim najavama popravljene ali i dalje zaostaju za Intelovim.
- Cela budućnost akutelne AMD-ove platforme je neizvesna. Phenom se odlaže u nedogled dok novi C2D derivati neprekidno dolaze. Po meni je bolje uzeti Pentium E... sa nekom intelovom ili nVida integrušom makar koštala i nešto više. Umerenim oveclockom Pentiuma dobli bi performanse van domašaja AMD platforme u većini primena. Ostaje vam prostor sutra za upgrade u npr C2D 8xxx ...

Poslednja izmena:
meni se cini da ovde fali moj licni review (tj prvi utisci) o ploci...

ovaj komentar iznad je cist hejt i treba ga ukinuti...

Nazad
Vrh Dno