Šta je novo?

Otrov u pokusaju - (Biostar) AMD 780G

Telix i TNT zajedno uvoze Biostar i A4Tech...inace danas mi stize Ta 780g m2+ pa javljam rez...:banana:

Obavezno daj neki igrački test : mene recimo zanima jel može da tera PES 2008 makar medium @60fps konstantno.

Obavezno daj neki igrački test : mene recimo zanima jel može da tera PES 2008 makar medium @60fps konstantno.

Ne preterujmo, grafika je po mogucnostima fantasticna ali SPORA (ima bre alu pasivni hladnjak i ne prelazi 45 stepeni). Pa bre!, cela ploca kosta 60 evra! Ti bi da driblas PES2008 ... mnogo trazis brale.

Ponosni vlasnik TA780G:d

Pre par meseci sam reklamirao Biostar NF520 u TNT-u - morali su da šalju ploču na reklamaciju u Telix pa sam iz prve ruke saznao da njihova roba potiče iz Telix-a.
Pretpostavljam (samo pretpostavljam), da Telix kao dobavljač štiti svoje dilere tako što ima veće cene u maloprodaji (ovo znam da je uobičajna praksa za još neke veće uvoznike - moja drugarica je neko vreme radila u veleprodaji jednog svima poznatog uvoznika i objasnila mi zašto je roba u njenoj firmi skuplja u njihovoj maloprodaji nego što je kod njihovih dilera - jednostavno prioritet im je veleprodaja a ne žele da sami prave konkurenciju svojim dilerima).
Telix i TNT zajedno uvoze Biostar i A4Tech...inace danas mi stize Ta 780g m2+ pa javljam rez...:banana:
Telix je osnovao TNT. TNT je deo Telix-a, odnosno cerka firma.

Poslednja izmena:
Pa i nije PES 2008 neka turbo zahtevna igra, ako radi na FX5200 :p

BTW PES 6 je bolji :p
Da radi ali u kojim detaljima?PES 06 i PES 08 su za mene kao nebo i zemlja glupo ih je porediti PES06 ima više zakrpa jer je ranije izašao logično bolje radi što se tiče AI igrača ,PES08 je lepši grafički i ima katastrofalne i tragikomične reakcije igrača ali i to će leći na svoje trenutno igram oba ;)BTW hoće li Danijel objaviti neke ocene za ovu ploču da vidimo kako ova 780G radi u praksi?

Da radi ali u kojim detaljima?PES 06 i PES 08 su za mene kao nebo i zemlja glupo ih je porediti PES06 ima više zakrpa jer je ranije izašao logično bolje radi što se tiče AI igrača ,PES08 je lepši grafički i ima katastrofalne i tragikomične reakcije igrača ali i to će leći na svoje trenutno igram oba ;)BTW hoće li Danijel objaviti neke ocene za ovu ploču da vidimo kako ova 780G radi u praksi?

Na low u 1440 :p

Ja inache preferiram fifu, ali ako se igra pes onda 6, ono je stvarno sramota kakve su reakcije igracha u 2008, golovi se daju iz svih pozicija golmani su glupi neverovatno :type:

:wave:

@ Everybody
Pošto sam ostao u manjini i neshvaćen (šmrc) ov je ukratko moj stav:

1. Za nekoga ko je u teškoj stisci sa novcem, apsolutno ga ne interesuje OC, a ipak bi da bilo kako pokerne poneku stariju igricu ovo je jedino rešenje.
Za sve ostale koji mogu da se isprse za još koji evrić (ne mnogo više), postoje dosta bolja rešenja.

2. Mislim da je insistiranje na nekoliko W uštede snage ili značaj dobrog HD playbacka preterivanje i stvar mode. Razloge sam već objasnio.

3. Džabe AMD-u ultra moderan čipset ako ubrzo ne uspeju da pristignu Core 2 procesore po performansama.

@ dag
Pozdravljam dežurnog lektora daga i pitam u kom je književnom rečniku srpskog jezika našao izraz Intel flajmovanje?
Preporučujem da malo bolje pogleda rezultate uticaja savremenih procesora na igrice, jer su je mnogo više od "totalno nebitno i neprimetno par frejmova više".

1. Koja bolja resenja za "koji evric vise"?
NGF Bogdo, ali ti ne shvatas da se kod nas najvise prodjau upravo integruse, a od grafika najvise idu Radeoni 1050, 1550, odnosno GF-ovi 7100, 7200! Ljudi se igraju na tome!! Sa 780G koji je alfa i omega za sve te kartice, dobijaju em bolju plocu (jer oni kupuju te kartice kupuju krs ne integruse), em bolju grafiku! Sve 780G ploce od "prvoligasa" ce moci i fino da se overklokuju, a mogucnost overklokovanja IGP-a ce dati potpuno novi pojam overklokovanju.
2. to je samo tvoje misljenje. Ovo za struju je delimicno tacno, ali samo zbog nesvest ovdasnjeg trzista o ceni iste, ali to ce brze nego sto mislimo postati bitno. Sto se tice HD-a, on je itekako relevantan onima koji bi da na svoje sveze kupljene HD televizore (koji se sve bolje i bolje prodaju u Srbijici) da bace HD signal sa satelita, a da ne kupe HD risiver! SkyStar i 780G masinica su najbolje resenje za to.
3.Svakako da je korisno, ali ne i od zivotne vaznosti imati najbrzi procesor na svetu... drugim recima, ako uporedis AMD-ovu seriju X2 4000 u odnosu na Pentiume E, i X2 5000 i 6000 seriju u odnosu na E4000, AMD je apsolutno konkurentan... a kombinacija bilo koje X2-ke 4000 i 780G je apsolutno bolji izbor u odnosu na P-E i G35...

Moderni procesori i moderne igrice... pa 100x je prezvakana tema i dobro je poznato da je bolja grafika uvek vaznija od brzeg procesora!

Evo ovako stvari stoje,na testu:
cpu:Athlon Le-1640 2600mhz @3000mhz cooler master Hyper TX
ram:2x1gb TwinMos 667mhz
hdd:wd 250gb sata II

u bios-u postoji da se gpu podigne sa 500 na 700mhz max nece vise,a uz to jos i ne radi dakle identicne rezultate sam dobio i posle oc:smoke: ili sam ja nesto z...o
evo nekih 3dMark rez...pa prosudite sami :wave:

Prilozi

• 3dMark 03.JPG
    3dMark 03.JPG
    142.3 KB · Pregleda: 145
  • 3dMark 05.JPG
    3dMark 05.JPG
    140.1 KB · Pregleda: 148
Pa ovo su deff vrednosti? Ili je to IGP po deff na 700 a tebi radi na 500? Malo mi je konfuzan taj GPU-Z. Meni to sve lepo piše na koliko šta radi.
A što se OC-a tiče probaj da podigneš napon na čipsetu pa onda idi dalje.

Prilozi

• x850.gif
    x850.gif
    15 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
Verovatno je na jednoj 3D Mark 03, na drugoj 05 ? :smoke:

ATX samo u Asus-ovoj izvedbi? Blah...

Hmmm, sada sam malo bolje pogledao rezultate.
Pa to mi je JAKO malo, pogotovo 05. Ni 2000 :( prosto poražavajuće.
Hajde ako ti nije problem utakni tog x2 što imaš u potpisu, namesti ga na ~2.5GHz, pa da vidimo kako će se sa njim ponašati.
Ovo je baš malo.

baš, samo su se inžinjeri mogli malo skontati i napraviti idealan layout, tj da su PCI-E 16x slot i PCI slotovi odvojeni sa ovim beskorisnim PCI-E 1x.
Tako imate mogućnost da stavite recimo SkyStar2HD + TV karticu (ako nekom zatreba) pustite signal preko HDMI-a na neki ultra mega giga LCD TV (naravno da podržava FullHD) i da uživate u čarima FullHD-a...
Ja kad sam video kako FullHD izgleda na ~80cm LCD-u pao sam na dupe, ali to je ipak budućnost što se televizije tiče, ali hvala bogu na netu ima DOSTA HD materijala, tako da može da se i to gleda :D

e shta bi vi izabrali ... ovo moje shto sad imam ili X2 4000+ i 780G isto sa giga DDR2 ;)
to mogu odma uzeti... a ne znam sad dal da shtekam josh za grafu ili cu moci da se malo igram i sa ovim (CoD4 i GW :D)

EDIT:
@freezer
ajde provrti 3D Mark 06...

Poslednja izmena:
Kad je ova ploča u pitanju, mATX je i najbolje rešenje za ono čemu je i namenjena.
Ma naravno. Ali ipak je to aktuelni čipset, pa još dolazi sa SB700. Neće je svi koristiti za ono čemu je namenjena. Ja recimo nisam oduševljen 770 čipsetom, plus dolazi sa SB600, a ploče su preskupe. Bez razmišljanja bih uzeo 780G (ATX), a integrisanu grafiku ko šiša, možda nekada i zatreba, između kartica i sl.

Poslednja izmena:
e shta bi vi izabrali ... ovo moje shto sad imam ili X2 4000+ i 780G isto sa giga DDR2 ;)
to mogu odma uzeti... a ne znam sad dal da shtekam josh za grafu ili cu moci da se malo igram i sa ovim (CoD4 i GW :D)

Moj ti je predlog da ako planiraš da se igraš da pazariš x2 i ovu ploču. X2 4000+ će ti raditi 100% na 250MHz x 11 = 2.65 (barem je svih 5 komada sa kojim sam se sreo radilo na toliko)
E sad pošto vidim da imaš 3xPATA uređaja morarećeš jednog da se odrekneš (tog SONY-a).
Samo ovo što ti imaš ja mislim da ne vredi malo kao kombinacije ploča (recimo da je oko 75e) + X2 4000+ (50e) i 1gb ddr2 800mhz (15e).
Ako imaš nekog ko će ti to zameniti ja bih to uradio odmah. Razlika koju ćeš primetiti u radu je OGROMNA. U igrama će ona biti malo manja (ja se nadam da de će biti malo manja), samo što ćeš imati malo manje rama (ako grafici daš 256MB tebi ostaje 768MB), tako da ti je moj predlog da ideš na varijantu 2GB jedna pločica pošto nisam primetio razliku na AMD-u između "single" i dual channel-a.

Ahaha, sad gledam layout ove ploče, i nekako nije ni toliko loš. Najviše mi se sviđa položaj baterija :D

Nego jel ste provalili na biostar sajtu da sad pored T-Force ima i T-Power serija...

Takođe jel može neko da mi objasni za čega ovo sa attachmenta služi??

Prilozi

• JUSB.PNG
    JUSB.PNG
    56.4 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
chekaj bitne su mi i igre malu cu razliku primetiti.... na bolje ili na gore?! :d

chekaj bitne su mi i igre malu cu razliku primetiti.... na bolje ili na gore?! :d

Ostavi tu mašinu iz profila da imaš za net i recimo Torrente,imaš super ploču glupo je da je prodaš za 20evra a sumnjam da bi više dobio za nju ,kupi novu mašinu sa ovom pločom i kasnije uzmi grafiku možeš se i ovde lepo igrati sa starijim naslovima:wave:

Poslednja izmena:
shta je tu dobro?! Cuti bre ako i uspem da je prodam... a mislish da ja nebi ostavio ovaj komp... pa da imam para bi.. ali pare nisu probalem , para NEMA

shta je tu dobro?! Cuti bre ako i uspem da je prodam... a mislish da ja nebi ostavio ovaj komp... pa da imam para bi.. ali pare nisu probalem , para NEMA

E pa...ništa onda čekaj ove deonice što dobiješ od države da prodaš 2011 godine će vredeti 5000evra:d

Nema Tv-Out?? To je velika mana, ne znam šta im bi da ga izbace.

Poslednja izmena:
Misliš da je to?

Nazad
Vrh Dno