Šta je novo?

Unreal Tournament 3

aha, pa vidim da su screenshotovi bez AA pa reko ne radi i dalje...

Par noob pitanja:

Kako da u multiplayeru predjem u spectatore? Ubih se trazeci, ali ima samo change teams gde prebacuje iz plavih u crvene i obratno.

Postoji li nesto tipa callvote komande za promenu mapa i ostalih stvari?

Sta treba uraditi da bi igra snimila dokle sam stigao, svaki put kad izadjem iz igre moram ispocetka? Mislim na offline igranje.

Hm, online registracija mozda. :eyebrows:
Ako ti je za utehu i ja sam prezlazio odjednom da bih video animacije.

Sta treba uraditi da bi igra snimila dokle sam stigao, svaki put kad izadjem iz igre moram ispocetka? Mislim na offline igranje.

Ugasi net pre nego kreiras profil, i svaki put kad startujes igru obavezno drzi ugasen net.

1z6vcxh.jpg

:laugh: :bottle:

Ja koristim demo verziju i na taj način mogu da igram na stranim serverima.

zadnji put kad sam se interesovao pre oko 3 meseca bilo je narodnih servera...

Pozdrav svima

imam problem sa navedenom igrom, tj. Veliki ping.... ne mogu se konektovati ni na jedan server:wall::wall::wall:

naj manji je oko 220:zgran:

Hvala svima unpred

Internet konekcija je ADSL Telekom 384k

384 ? Kakav je to ADSL ? Prvi put cujem za tako nesto...

Pa znam, uzmi bar 512 :) Bez zezanja. Sto veca brzina - manji ping. Ekstra velik ping moze da se desi kad ne moze da prodje kroz mrezu sve sto je zamisljeno da prodje (laicko objasnjenje)

PS. kakvi su ti pingovi u drugim igrama ? CoD4 ili nesto drugo ?

Poslednja izmena:
Pa znam, uzmi bar 512 :) Bez zezanja. Sto veca brzina - manji ping. Ekstra velik ping moze da se desi kad ne moze da prodje kroz mrezu sve sto je zamisljeno da prodje (laicko objasnjenje)

PS. kakvi su ti pingovi u drugim igrama ? CoD4 ili nesto drugo ?

Pa od ostalih igara sad instaliran imam samo CoD2 i ping je normala!?

Pa ne znam onda. Moze biti da je do igre ili mozda ping koji ti pokazuje nije tacan, tj jeste ali je prioritet jako mali pa kad udjes recimo na server nece biti 200 vec 60...Probaj ako vec nisi. Jednostavno moguce je i ono sto sam ti vec rekao, da su mu paketi veci i optimizovani za veci upload.

Pa ne znam onda. Moze biti da je do igre ili mozda ping koji ti pokazuje nije tacan, tj jeste ali je prioritet jako mali pa kad udjes recimo na server nece biti 200 vec 60...Probaj ako vec nisi. Jednostavno moguce je i ono sto sam ti vec rekao, da su mu paketi veci i optimizovani za veci upload.

Evo sad sam probao da idem na quick match, i kad pocne da ucitava mapu izbaci mi

Conection Failed, isto mi se desava i sa CoD2!!!!!!

:zgran::zgran::zgran::zgran:

Ping je odaziv izmedju tvog kompjutera i servera na kome igras (latency milisekunde), znaci kojom brzinom se razmenjuju informacije. A ovo sto je Gx-x objasnio su lagovi i zastoji u toku igre, ili gutanje informacija, npr u CS-u server guta metkove pri rafalu i slicno ako krene da "secka" takozvani lag..

Ping zavisi iskljucivo do provajdera, a onda i do korisnika koji mozda nije ugasio sve programe koji koriste internet prilikom igranja u pozadini (antivirus, virus, updateovi razni, DC, emule itd...)
Znaci, posto si na telekomu to ti je to, ping ti je takav kakav je i dok oni to ne poprave neces imati bolji na tom serveru.
A ping ce ti zavisiti od servera do servera, samo moras pronaci neki gde ce ti veza biti bolja ili ti laichki gde ce telekom imati dobru vezu sa istim.

Takodje moze da se desi da ti je provajder lose povezao ADSL u samoj centrali, da ti telefonska linija ima shuma, al to bi ti se odrazilo na celokupan dozivljaj tokom koriscenja interneta a ne samo igranja, znaci i samog "surfovanja".

Znaci ako ti internetu globalu radi lose onda se zali tehnickoj sluzbi, ako lose radi samo na par servera, trazi dalje...

Narode PING nema veze sa sirinom linka, nije to komada koja zalje 10mb nego jedan samo jedan paket ka destinaciji i jedan paket ka izvoru.

Ja sam kuci imao link od 15 Megabita (da, da, lepo je bilo dok je trajalo), pa mi je prosecan ping ka Guglu bio 100 - 150 ms.

Ping direktno zavisi od kvaliteta mreze kroz koju ide i broju hopova (prolaska kroz rutere) do cilja, kad se uzme u pretpostavka da komp ne koristi link za nista drugo (torrent, video striming ...). Npr ping ce ti neminovno biti veci do nekog kompa na americkoj zapadnoj obali nego do neke masine u npr. Nemackoj, bas zbog daljine koju taj paket preba da predje do cilja.

A taj lag u igrama se javlja usled kasnjenja komunikacije izmedju servera i klijenta, a ni gubitak paketa nije iskljucen jer vecina igara koje sam video koristi UDP protokol za komunikaciju sto znaci da prioritet nije ocuvanje integriteta komunikacije, nego da je samo brzina komunikacije primarni cilj.

Poslednja izmena:
Narode PING nema veze sa sirinom linka, nije to komada koja zalje 10mb nego jedan samo jedan paket ka destinaciji i jedan paket ka izvoru.

Ja sam kuci imao link od 15 Megabita (da, da, lepo je bilo dok je trajalo), pa mi je prosecan ping ka Guglu bio 100 - 150 ms.

Ping direktno zavisi od kvaliteta mreze kroz koju ide i broju hopova (prolaska kroz rutere) do cilja, kad se uzme u pretpostavka da komp ne koristi link za nista drugo (torrent, video striming ...). Npr ping ce ti neminovno biti veci do nekog kompa na americkoj zapadnoj obali nego do neke masine u npr. Nemackoj, bas zbog daljine koju taj paket preba da predje do cilja.

A taj lag u igrama se javlja usled kasnjenja komunikacije izmedju servera i klijenta, a ni gubitak paketa nije iskljucen jer vecina igara koje sam video koristi UDP protokol za komunikaciju sto znaci da prioritet nije ocuvanje integriteta komunikacije, nego da je samo brzina komunikacije primarni cilj.

Ping, odnosno rtt (round trip time) direktno zavisi od brzine (propusnog opsega) između dve tačke koje posmatramo. Ako između dve tačke postoji više hopova (što je najčešći slučaj) onda se može relativizovati brzina (propusni opseg) prvog hopa odnosno pristupne brzine korisnika.

Kada komunikacija nije idealna, a reč je o UDP protokolu, dva slučaja se mogu posmatrati: prvi slučaj je da paketi kasne, a drugi da uopšte ne stignu na cilj. Ovaj prvi slučaj se manifestuje kao lag u igrama. Drugi slučaj dovodi do gubitka sinhronizacije koje sama aplikacija može različito da tretira; kraći prekidi se najčešće kompenzuju a duži rezultuju prekidanjem komunikacije.

Ping, odnosno rtt (round trip time) direktno zavisi od brzine (propusnog opsega) između dve tačke koje posmatramo.

Da ustvari to je preciznija definicija, ali treba dodatno pojasniti onim sto sam ja rekao malo nepotpuno.

Ako ja imam 10Mbita do provajdera, ali u jednom delu mreze posle provajdera, koja je na putu izmedju cilja i izvora, brzina padne 10Kbita, saobracaj izmedju A i B tacke nece moci da ide brze od tih 10Kbita i samim tim brzina konekcije do provajdera od 10mbita ne sluzi nicemu u tom slucaju.

Dodatno teba reci da je ICMP paket (ping) najmanje velicine od 64 bajta do 65535b (cisko kaze da je od 40b do 18Kb), i da je standardna velicina ICMP paketa 84b sa sve ip hederom. Znaci npr. ISDN telefonska veza sirine 64Kbita (8000 bajta) moze da pusti kroz sebe ICMP pakete bez ikakvog problema vezanog za sirinu linka.

Zato sam ja na ISDN liniji imao ping ka googlu oko ~ 100 pa i manje.

Znaci nece ping ka nekom game serveru biti bolji, ako npr. uzmesh 1Mbit umesto 256Kbit-a.

i za UT3 isto pitanje ko i u oblivionu, sta instalirati mod/patch (link?) da povucem max lepotu iz igre? da malo namucim graficku, ako moze.....

thx

Igru, update, phyzX drajvere, ut3 mod pack i teraj...mada kad bolje razmislim kod mene je na 8800gts512 bilo zakucana no 65fps...doduse ti na manjoj rezoluciji verovatno trebas 75 al sumnjam da ce i tu biti problema!

Poslednja izmena:
ma isto se ponasa kao i GEoW, stoji zakucano na 62fps, nit dole nit gore, sve popaljeno na max, vsync iskljucen.........

aj ako neko zna neki narodni server, nek mi pusti PM.....
thx

hah, napipao sam neki ceski server, primio sam se ko budala na UT3 online..........

Poslednja izmena:
gde se otvara konzola u ovoj igri? kad pritisnem TAB, nesto mi otvori, i kad ukucam to sto si napisao, izbaci me u meni, i napise connection failed.......

Vrh Dno