AA i dalje ne radi ?
Sta treba uraditi da bi igra snimila dokle sam stigao, svaki put kad izadjem iz igre moram ispocetka? Mislim na offline igranje.
384 ? Kakav je to ADSL ? Prvi put cujem za tako nesto...
Pa znam, uzmi bar 512Bez zezanja. Sto veca brzina - manji ping. Ekstra velik ping moze da se desi kad ne moze da prodje kroz mrezu sve sto je zamisljeno da prodje (laicko objasnjenje)
PS. kakvi su ti pingovi u drugim igrama ? CoD4 ili nesto drugo ?
Pa ne znam onda. Moze biti da je do igre ili mozda ping koji ti pokazuje nije tacan, tj jeste ali je prioritet jako mali pa kad udjes recimo na server nece biti 200 vec 60...Probaj ako vec nisi. Jednostavno moguce je i ono sto sam ti vec rekao, da su mu paketi veci i optimizovani za veci upload.
Pa znam, uzmi bar 512Bez zezanja. Sto veca brzina - manji ping. Ekstra velik ping moze da se desi kad ne moze da prodje kroz mrezu sve sto je zamisljeno da prodje (laicko objasnjenje)
Narode PING nema veze sa sirinom linka, nije to komada koja zalje 10mb nego jedan samo jedan paket ka destinaciji i jedan paket ka izvoru.
Ja sam kuci imao link od 15 Megabita (da, da, lepo je bilo dok je trajalo), pa mi je prosecan ping ka Guglu bio 100 - 150 ms.
Ping direktno zavisi od kvaliteta mreze kroz koju ide i broju hopova (prolaska kroz rutere) do cilja, kad se uzme u pretpostavka da komp ne koristi link za nista drugo (torrent, video striming ...). Npr ping ce ti neminovno biti veci do nekog kompa na americkoj zapadnoj obali nego do neke masine u npr. Nemackoj, bas zbog daljine koju taj paket preba da predje do cilja.
A taj lag u igrama se javlja usled kasnjenja komunikacije izmedju servera i klijenta, a ni gubitak paketa nije iskljucen jer vecina igara koje sam video koristi UDP protokol za komunikaciju sto znaci da prioritet nije ocuvanje integriteta komunikacije, nego da je samo brzina komunikacije primarni cilj.
Ping, odnosno rtt (round trip time) direktno zavisi od brzine (propusnog opsega) između dve tačke koje posmatramo.
hah, napipao sam neki ceski server, primio sam se ko budala na UT3 online..........
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari