Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

za sada ne
ako cjesh se igrati uzmi normalnu
grafichku
super radi sa dodatnom grafichkom

Interesuje me kako moze da se igra cod 4?Crysis?
Inace imam ata hdd i odlucio bih se da kupimkombinaciju
x2 4000+
MBA Biostar TA690G AM2
1gb rama
Chieftec 300w
Da li bi to napajanje bilo dovoljno?

Ako mislis da igras na integrusi onda nema sanse. Kupi neku 8600 ili 2600 i moci ces da igras COD4 za Krizu nisam siguran jer jos je nisam probao.

Kad podesim u biosu da mi hdd radi u ACHI onda mi se desava da se hdd ugasi kad restartujem komp iz wina. Ovo mi se desava i sa XP i sa Vistom. Takodje mi mnogo sporije ulazi u win kad je u ACHI, kao da nesto ceka ili provjerava prilikom butovanja. Da li je to normalno ili kod mene nesto nije u redu.

AHCI je smisljen prvenstveno za Enterprise sisteme, tj. tamo gde se velika kolicina podataka smesta na diskovima. Na nasim desktop sistemima, ljudi su primetili neznatan pad brzine. Jedino da probas da stavis jos jedan disk pa onda oba u RAID.

Poslednja izmena:
Ma razmisljao sam da stavim RAID al sad se nema para za drugi hdd. Mene samo interesuje da li se i drugima desava isto sto i meni a to je da mi se hdd ugasi kad restartujem windows.

Ako se ovo odnosi na pitanje da li ce ploca podrzavati x4 procesore, ne znam odakle ti ovo da nece? AMD je obecao (i vec realizovao) AM2 i AM2+ kompatibilnost (ne potpunu, ali dovoljnu), tako da će ova ploča podržavati nove procesori sa tri i četiri jezgra (uz odgovarajući BIOS).

CoD4 i Crysis ne možeš da igraš nikako.
Kupi grafičku i još jedan 1GB RAM-a (RAM je i onako džabe).

NIje tacno da ne mozes NIKAKO - tacno je da mozes da igras al sve na min i bedno :)

Al, posto mi gaming nije primarna delatnost, ja ponekad opalim Crysis, imam istu plocu, 1gb rama i Sempron LE-1100, najjeftiniji :) Moz zamisliti kako se to vuuuuce, al ipak moze da se odigra iako secka. Naravno, procesor je na oko 2.4 Ghz, memorija na 800 itd... Posto imas bolji procesor, kupi za 15 - 20 eur jos 1 gb rama (ako imas mogucnosti, of course), zvekni kolko god mozes voltazu gore, overclockuj sve sto se da overclocknuti - i teraj, radice ti sigurno mnooogo bolje nego meni - a meni radi.

NARAVNO, ovo nije nikakav savet za gaming soluciju :-devil-: samo preporuka ako covek ima takav comp negde a NEMA mogucnosti za novi hardware ili comp nije njegov ili otkud sad ja znam sta, te NE MOZE MENJATI KONFIGURACIJU racunara, sta da radi ukoliko ima zrku zelju da potera Crysis :S::S::S:

I nemojte me napadati kako je na low sve bez veze - ko da ja to ne znam - al eto cisto da covek zna da ima izbora - :wave::wave::wave:

Poslednja izmena:
NIje tacno da ne mozes NIKAKO - tacno je da mozes da igras al sve na min i bedno :)

Al, posto mi gaming nije primarna delatnost, ja ponekad opalim Crysis, imam istu plocu, 1gb rama i Sempron LE-1100, najjeftiniji :) Moz zamisliti kako se to vuuuuce, al ipak moze da se odigra iako secka. Naravno, procesor je na oko 2.4 Ghz, memorija na 800 itd... Posto imas bolji procesor, kupi za 15 - 20 eur jos 1 gb rama (ako imas mogucnosti, of course), zvekni kolko god mozes voltazu gore, overclockuj sve sto se da overclocknuti - i teraj, radice ti sigurno mnooogo bolje nego meni - a meni radi.

NARAVNO, ovo nije nikakav savet za gaming soluciju :-devil-: samo preporuka ako covek ima takav comp negde a NEMA mogucnosti za novi hardware ili comp nije njegov ili otkud sad ja znam sta, te NE MOZE MENJATI KONFIGURACIJU racunara, sta da radi ukoliko ima zrku zelju da potera Crysis :S::S::S:

I nemojte me napadati kako je na low sve bez veze - ko da ja to ne znam - al eto cisto da covek zna da ima izbora - :wave::wave::wave:

Nisam zarazen igricama.

Ako neko hoce sa proda polovno
ta690g
x4000+
neka se javi na p.m.
:type:

Sramota me je da pitam : jel neko zna da mi kaže gde da izmerim VDIMM na Biostaru TA690G ? "Šaram" unimerom
po ploči bez rezultata.

Poslednja izmena:
Malo cu da offujem, ali moram da primetim da user Brazilko radi za Intel ili je iz nekog cudng razloga omadjijan woodoo magijom od strane nekog woodoo maga koji radi mu Intelu, pa komentarise svaki post sa istim linkovima o intelu kako je ovo ili ono!

Biostar TA690G i Thermaltake Blue Orb II

Da li na Biostar TA690G moze da se montira Thermaltake Blue Orb II?

Merio sam na ploci razdaljinu, i Blue Orb II za santimenat prelazi preko drugog slota memorije. A tu sam stavio GEIL 2x1gbm ultra.... Pa da li moze memorija da dodje ispod Blue Orba II.

Da li je neko na ovoj ploci montirao Blue Orb II?
Hvala

Posto nameravam da sklopim konfiguraciju sa ovom plocom zamoli bih da mi kazete, posto sam video da se neki zalili da slika treperi kada se prikljuci preko VGA prikljucka, da li je to sredjeno novijim biosom i da li je to tacno?
Veoma mi je bitan pouzdan rad masine!

Poslednja izmena:
Nisam zarazen igricama.

Ako neko hoce sa proda polovno
ta690g
x4000+
neka se javi na p.m.
:type:

Uzmi 4400+, u pitanju je Brisbane jezgro, manje vuče struje (65w), manje se greje, a primetno bolje OC.
Ako uzimaš BOX varijantu obrati pažnju na broj na kutiji: OPN: ADO4400DOBOX

Jedino je ova 4000-rka ADO4000IAA5DD - G1/65W/65nm 2100MHz - 512KB L2 Cache
..druga dva 4000 64-X2 su 90nm i F2 rev. (89W/65W) 2000MHz -1024KB L2 Cache
...koliko ja znam, nece se proizvoditi 4000 sa G2 stepingom..

Poslednja izmena:
Jedino je ova 4000-rka ADO4000IAA5DD - G1/65W/65nm 2100MHz - 512KB L2 Cache
Ma lako je naci po onome DD u opn-u.
..druga dva 4000 64-X2 su 90nm i F2 rev. (89W/65W) 2000MHz -1024KB L2 Cache
Ne verujem da je Windsor core toliko losiji od Brisbane, jedino sto vise trosi i sto mu je verovatno niza OC margina, ali ako nisu bitne oc performanse i ako je jefitniji ima ga smisla uzeti.
...koliko ja znam, nece se proizvoditi 4000 sa G2 stepingom..
Nisam ni mislio na 4000+ vec na prvi sledeci X2 koji je G2 revizija.

E jel tvoj G2? Kako se klokuje? Trebalo bi bolje od G1. Vidim da mu je cena oko 65eu. Nego koji mu je opn tj. po cemu ga prepoznati?

jock, G1 je, jesenas kad ja kupovao, G2 postojao kod nas samo na papiru u cenovnicima.. Uzeo ga sad moj prijatelj (G2) ali ne da mu prici :wall: ko da je pahulja pa ce se istopi, jedva ga ubedih da digne FSB, tako da ga vozi na 2.8 bez dizanja voltaze (moj G1 takodje nosi opusteno 2.8 bez dizanja voltaze, tako da to nije merilo).. Ako ga ubedim da se menjamo :-devil-: javim kako radi..

RingeRaja je vec naveo kako ga "prepoznati"..
ADO4400IAA5DO - na procesoru
ADO4400DOBOX - na kutiji

..odosmo u offtopic..

Razmišljam o nadogradnji sa ovom pločom, primena office + internet + divx + hd + mp3, retko neka igrica...

Ne videh da je iko pomenuo ovo:

1. Da li hdmi preko kabla daje i zvuk (i koliko kanala)?
  2. Ako daje, da li se onda isključuje zvuk preko lineout-a zvučne ili mogu da slušam paralelno tv + veliki stereo zvučnici (neki koncert)?
  3. Isto pitanje samo vezano za spdif izlaz?
  4. Da li drajver od zvučne dozvoljava ovakve akrobacije?
  5. Kakav je ova integrisana Realtek zvučna u poređenju sa sb value (imam prvu verziju ove kartice) za muziku, igrice me ne interesuju? Znači dinamika, odnos signal/šum, noise, frq ratio...?
  6. Da li Ati-jevi drajveri dozvoljavaju kao sada na mojoj Saphire 9600 - da mi primaran bude 19" monitor preko VGA na 1280x1024@75hz a attachovana plazma preko hdmi (trenutno preko dvi-hdmi adaptera) u 1280x720@60hz?

Možda da uzmem neku drugu ploču sa integrisanom grafičkom i hdmi?
Jel' imao neko iskustva sa ovim Asus barebone-om Pundit 2 M2A690G, isti čipset ali ima i mm card reader + fw, a nema dvi?

5. Ova realtek integrisana je za dva koplja bolja od tog matorog sound blastera.

5. Slazem se u podpunosti !!!Zvuk je po meni odlican , a i zavisi na sta ga reprodukujes ( kada je rec o shumu itd. ) Uglavnom - DOBRA !!

Za 1. i 2. bi i ja voleo da znam ?? Pa ako neko .....??!!

Pozdrav !!

Poslednja izmena:
1. da, nisam siguran za kanale (mrzelo me da probam, tv mi je stereo ionako). Zanimljivo bi bilo probati sa 5.1 pojacalom koje ima HDMI ulaz.
2. uglavnom ne, tj zavisi od programa... hdmi se ponasa kao posebna zvucna...
3. spdif je deo obicne zvucne, i mislim da ne mozes da ga koristis istovremeno sa ostalim kanalima. HDMI audio ide nezavisno.
4. as said above: hdmi audio ima poseban drajver...
5. baci to... slazem se sa ostalima.
6. da

Odlično!
Zahvaljujem na konkretnim odgovorima...

Ljudi pomagajte - kako da namestim tvout!
Nece bre nikako - ima li neka caka?

Nazad
Vrh Dno