Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Ortak je probao ali nije uspeo, bilo bi dobro ako nekome saljaka da postavi neki info o tome kako je podesio i sl.

Ako neko i hoce da se igra na integrushi, nek razmotri BIOSTAR TA780G M2+. Kad proradi hybrid crossfire, a to ce se desiti kad izadju 34xx kartice, ploche sa 780G chipsetom ce biti vrh! Sa ovim moze da se igra i CoD4, a frame rate varira izmedju 20 i 50, i to na 1280x1024, medium settings. Na nekom sajtu sam video poredjenje sa 8400GS i 2400Pro, i dok jednu kolje, drugoj je ravna. A shto se josh i klokuje, milina jedna. PozZ

Ako neko i hoce da se igra na integrushi, nek razmotri BIOSTAR TA780G M2+. Kad proradi hybrid crossfire, a to ce se desiti kad izadju 34xx kartice, ploche sa 780G chipsetom ce biti vrh! Sa ovim moze da se igra i CoD4, a frame rate varira izmedju 20 i 50, i to na 1280x1024, medium settings. Na nekom sajtu sam video poredjenje sa 8400GS i 2400Pro, i dok jednu kolje, drugoj je ravna. A shto se josh i klokuje, milina jedna. PozZ

Ima li ih gde ?

Koliko je integrisana grafika kod690-ke jaka u poredjenju sa 8600GT?

..

jos jedno pitanje ...

Ima li alternative iz intela sa ~dobrom integrisanom grafikom kao sto je kod 690-ke ?

Ako ima .. onda bi i moglo neko krace poredjenje performansi

pozdrav!

Poslednja izmena od urednika:
Ima ih ovde, 690G ne moze da se poredi sa 8600GT :) ipak je to integrisana grafika.

Upravo zbog toga sam i napisao da se može porediti. ;)

Sa grafičkom karticom koju si imao, a ne sa Radeon 9600 PRO, posebno ne sa 8600GT.

Koje je minimalno napajanje potrebno?

Koje je minimalno napajanje potrebno za TA690G?

Imam chiftec 300w napajanje i necu nista osim harda, DVD rezaca, i CPU prikljuciti. Nemam nameru da se bavim overklokom. Da li je 300w dovoljno za ovo?

Biće OK. Ploča inače ima 24-pinski konektor za napajanje, pa je poželjno napajanje koje poseduje isti. Ako nema - ništa strašno, trebalo bi da šljaka OK.

Jel podrzava LE1620 procesor?

Videh na Biostarovom sajtu da podrzava LE1640, ali posto kod nas tesko moze da se nadje ovaj procesor, a moze LE1620 zivo me zanima jel podrzava LE1620?

Naravno.
Možda će ti trebati noviji BIOS ako ga ne prepozna pravilno.

Ima nekih krševa 6100 i po koji 690, uvezo ih Pakom džaba... :D

Jel ima novijih driver-a za ovu plocu, na site-u su i dalje oni od juna prosle godine...?

Što jel nešto ne radi kako bi trebalo?

sta su "drajveri za plocu" ?
imas drajvere za zvuk i mrezu (realtek), njih ima novih jako cesto...
imas drajvere za grafiku i chipset (ati-amd) njih imas novih svakih mesec dana...

Tačno tako - ja nikad i ne proveravam Biostar-ov sajt, sem zbog BIOS-a.

Da mislio sam na ceo set driver-a, nesto kao sadrzaj njihovog cd-a koji ide uz plocu. Za drivere sa ATI-jevog site naravno znam i skidam redovno i za grafiku i south bridge, itd, itd...mislio sam da li je BIOSTAR izbacio nesto u kompletu, ali kako vidim dzaba se nadam :D

što se layouta tiče Biostar a690 je najbolji za mATX ploče. Znači ima sve što treba da ima na idealnom mestu. Prosto za poželeti.

Javi kakva je, baš me zanima... Trebala bi zaista da bude dobra, barem po onome što sam do sada pročitao.

Ako je dobra za OC kao TA690G + bolja grafika = pun pogodak!

ljudi zna li neko gde ima da se kupi vga-dvi konektor za ovu plocu, ili hd kabl, u kragujevcu je to nemoguce naci !

Koje su sve ATX varijante ove ploče? Video sam neki Gigabyte, jel ima još nešto?

imaš i MSI model, takođe ATX

Читај мало од почетка...
Не можеш качити монитор на Д-Суб и имати слику на ТВ-у... Ради само када на ДиВиАј прикачиш ДиВиАј монитор... не помажу ни адаптери... (осим ако није изашао неки супер-биос који је ово решио)...

Читај мало од почетка...
Не можеш качити монитор на Д-Суб и имати слику на ТВ-у... Ради само када на ДиВиАј прикачиш ДиВиАј монитор... не помажу ни адаптери... (осим ако није изашао неки супер-биос који је ово решио)...

U bre pa sto ga onda postavise nema cela populacija DiViAj monitore!:mad:

Nisam bio tu par dana-monitor je povezan preko D-Suba.
Moze li ikako da se dobije taj tv-out (nemogu vise filmove da gledam na monitoru:D)

Kao sto kaze Jovandeka,da bi imao sliku na TV-Out moras da povezes monitor na DVI ili ostaje i druga mogucnost,ako tvoj TV ima HDMI ulaz ostavis monitor na D-Sub a povezes sa HDMI kablom...na ovom chipsetu nije moguce koristiti u isto vreme dva analogna ili dva digitalna izlaza.

cekajte da se razumemo ! monitor treba da ima dvi izlaz, ili vga nastavak monitora se ubode u adapter za dvi na kartici ! ja sam plocu kupio pre par dana, nisam dobio adapter, i on skroz bezveze izgleda ! nije standardan i ne mogu nigde da ga nadjem !

Prilozi

• dvi na ploci.jpg
    dvi na ploci.jpg
    8.7 KB · Pregleda: 95
Jedno pitanje da li ova ploca podrzava "pixel shader 3" , tj da li integrusha podrzava pixel shader 3 ...?

Nazad
Vrh Dno