Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

cekajte da se razumemo ! monitor treba da ima dvi izlaz, ili vga nastavak monitora se ubode u adapter za dvi na kartici ! ja sam plocu kupio pre par dana, nisam dobio adapter, i on skroz bezveze izgleda ! nije standardan i ne mogu nigde da ga nadjem !

izvini al nisam te najbolje razumeo,kakav adapter ? sta zapravo ti hoces da povezes

ako sam dobro rayumeo, tft monitor mogu da vezem na dvi koji je integrisan na ploci, i u toj kombinaciji ce raditi tv out ! jesam li dobro razumeo ili ne !

na monitoru nemam dvi izlaz, vec obican vga ! mislio sam na taj adapter !

Jel citas ti uopste sta pise tu iznad?!?
Mozes imati SAMO 1 analogni i 1 digitalni signal.
Ako na monitoru imas SAMO vga ulaz, u tom slucaju on koristi analogni signal i nece ti raditi tv out. Mozes ti da ga povezes i preko dvi2vga adaptera ali opet ce koristiti analogni signal iz dvi-a. Znaci NE MOZE tv out!
I uz plocu se ne dobija nikakav adapter.

decak, malo spusti ton, lepo sam pitao, probao da objasnim, i ne vidim razlog da tako razgovaras ! u svakom slucaju hvala, malo pristojnosti nije na odmet !

Razlog postoji, a to je par desetina puta pomenut problem da moze da radi 1 analogni i 1 digitalni izlaz istovremeno. Pristojnost je i kada se pojavis u threadu, da makar procitas o cemu se pisalo na prethodnim stranama. ;)

slazem, se ! procitao sam sve, ali nazalost ako dobro protumacite ima i potvrdnih i odricnih odgovora ! prosto je na par mesta nejasno objasnjeno, zato sam i ponovio pitanje, cisto da ne bude zamene, a uz to nisam povisio ton, i bio sam izuzetno pristojan ! dokaz je i sto se svakome zahvalim na savetu !

Pazi, vise puta je bilo pomenuto da moze samo 1 digitalni i samo 1 analogni izlaz, cak i ako se ide preko dvi adaptera. Mislim da jasnije ne moze biti ako se pazljivo procita sve. Zato sam i ja stekao utisak da ti je lakse da postavis po ko zna koji put isto pitanje umesto da procitas topik...
A oko pristojnisti i povisivanja tona, imas vise uzvicnika u svojim postovoma nego ja u prethodnom, tako da mislim da ti primedba bas i nije na mestu.

nhf
poz.

Najbolje je da spalite covijeka na lomaci zato sto je postavio pitanje. Sem toga niko vas ne tjera da odgovarate na pitanja ako necete.

@MasTeR_DooM x1250 ne podrzava ps3.

instalirao vistu, ali nemoze da pokupi driver za mreznu karticu nikako, ima li ko iskustva ! naravno da sam skidao svakakve drivere ali nista !

I ja nesto da dodam za "dnevnik " !!
Instalirao sam novi catalist CC i sada mi graficku prepoznaje kao ATI X1200 umesto kao X1250 ???
Koji mu je sad ?? Ako iko ima ideju ??

POZDRAV

To je normalno, bilo je price o tome ranije u toku thread-a...

@milanbb :
Na sta mislis - da je to normalno ? Ako je X1250 onda ne verujem bas da je normalno da je ne prepoznaje tako ?? Ili ja gresim ? A ti mi reci zasto ako ikako mozes ??

Hvala unapred !!!

Ok milane ,hvala !!! Ipak izgleda ne mari sto je vidi ovako !! Ipak cu pratiti malo kako se ponasa ,mada za sada osim imena ne vidim neke promene ,pa cak ni na bolje !!!
POZ.

jel imao ko problema sa zamenom biosa? probao sam bios utility iz win-a kao odradi sve kako treba udjem u bios ono ista verzija :trust: nakacim floppy probam sa njega opet odradi sve kao kako treba proverim ono opet isti ne promeni se nista :wall: kako je ovo moguce? probao sam i clear cmos al ne pomaze:S:

Dobar ovaj biostar, majku mu :D
Ovo sam zaboo onako iz prve, kad bih se potrudio mozda bi dobio jos koji MHz ,)

Prilozi

• untitled V.PNG
    untitled V.PNG
    296.1 KB · Pregleda: 75
  • untitled VI.PNG
    untitled VI.PNG
    289.3 KB · Pregleda: 83
Nije to ništa,
skoro bez dodavanja napona :
(dobar ovaj LE-1600, mislim da bi mogao da ide na 3.6GHz sa dodavanjem napona)

Prilozi

• LE1600-3.15-450.jpg
    LE1600-3.15-450.jpg
    43.1 KB · Pregleda: 99
  • mem.jpg
    mem.jpg
    31.7 KB · Pregleda: 87
  • iviewcapture_date_02_04_2008_time_12_57_49.jpg
    iviewcapture_date_02_04_2008_time_12_57_49.jpg
    45 KB · Pregleda: 120
Na koju foru 11 mnozilac, kod mene je max 10.5
lol ala kasnim sa cpuz, vidi se da nisam klokovao 100 godina xD

Poslednja izmena:
Na koju foru 11 mnozilac, kod mene je max 10.5
lol ala kasnim sa cpuz, vidi se da nisam klokovao 100 godina xD

CPU-Z ti pogrešno prepoznaje CPU, 10.5X bi trebao da bude x2 4000+, ako se na varam, a ja sam okačio šotke za singlecore Athlon LE-1600.

U biosu je ista vrednost 10.5 max, tu sam i podesavao.
I ovaj je LE1600

Poslednja izmena:
Treba ti novi BIOS.
LE-1600 je 11x200=2200MHz po default-u.
Skini poslednji BIOS sa Biostar-ovog sajta.

Da sad bas racunam i neslaze se, ali ploca prihvata cpu, prepoznaje ga skroz bem li ga gremlini :D

Je l' neko uspeo da potera AHCI na Visti 64 na ovoj ploci?

Namestio sam u BIOS-u AHCI, instalirao Vistu 64 SP1 od nule, bootovao bez problema, skinuo najnovije drajvere (grafika plus southbridge plus control center) krenuo u restart i poooof, blue screen prilikom boot-a, vratio na Native IDE i sada radi. Imate li neki savet?

Dilema

U dilemi sam sta kupiti Biostar TA690G AM2 ili Biostar TA780G M2+?
Prednosti i mane jedne i druge.Molim vas za brz odgovor.

TA690G za te pare nema mane :), ali već pomalo prevaziđena.
TA780G ima novi čipset, bolju integrisanu grafu, novi SB700, podržava Phenom-a i bržu memoriju, ima nešto lošiji layout nego TA690G.
Da kupujem sada - ja bih uzeo 780G.

TA690G za te pare nema mane :), ali već pomalo prevaziđena.
TA780G ima novi čipset, bolju integrisanu grafu, novi SB700, podržava Phenom-a i bržu memoriju, ima nešto lošiji layout nego TA690G.
Da kupujem sada - ja bih uzeo 780G.

Hvala na brzom odgovoru.

Ja bih ipak TA690G ako se planira ubrzo dodavanje neke bolje grafe.
Znači za gaming mašinu, gde ništa bolje od X2 nije potrebno, TA690G.
U slučaju da nema potrebe za jačom grafičkom - TA780G.

Mozda je malo OFF ali moram da pitam : Jel izasla AMD verzija Mac Leoparda i da li je iko probao sa nasom plocom ,kako sljaka ?? Jos mi je CPU Athlon 64X2 4000+ ( cisto kao informacija ...) !?!
Jos ako bi na PM poslao i link za to ....IH ??!!??!

Pozdrav ekipi !!!

Poslednja izmena:
sta bi bilo kad bi zabo fenoma u ovu plocu?

ocu phenoma a ne bi da menjam plocu, mamu im ****m navukli su me na onu pricu da ce i phenom raditi sa ovim starijim plocama

Ma ima da radi...
prica je bila da ovi jeftiniji phenomi bas nece raditi kako treba na 780g, ali kontam da ce ovi 8xxx valjda raditi... nadam se i ja uzeo plocu zbog toga |P

Vrh Dno