Alister
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 17.07.2001
- Poena
- 2,395
Evo moja otišla u večna lovišta...![]()
Vule,a sta se desilo? ...opisi kvar bas me zanima,imam istu plocu :zgran:
Evo moja otišla u večna lovišta...![]()
Pa u ovoj temi je vecina ima :dVule,a sta se desilo? ...opisi kvar bas me zanima,imam istu plocu :zgran:
Ha, i meni se isto to desilo... Clear je pomogao, ali je malo kasnije ispustila dušu
Naime, kada mi je stigao ovaj Geil, pokušao sam da kloknem sve malo, na defaultu je radilo ali nikako nije moglo dalje, ne znam šta se dešavalo, sve moguce sam pokušao i ništa osim 240x10 i 800Mhz za memoriju nisam uspeo... A to je smešno, CPU mi ladno radi na 2.7, sa obicnim 667 Transcendom... Ovaj Geil nije hteo da prihvati ništa osim DDR800 setovanja, spuštanje na DDR667 ili DDR533 rezultuje kucanjem BIOS-a, cak i kad odmah namestim FSB na dovoljno visoku vrednost da se "poklopi" da memorija radi na ~800... Ko zna, možda je mogao da pomogne neki drugi BIOS, ali nisam imao net pa nisam mogao da skinem, pa sam išao do kraja sa ovim da vidim da li cu nešto uspeti... Nakon sat vremena igranja i pokušavanja (i sve težeg i težeg dizanja, jedva je ulazila jadna u BIOS), ispustila je dušu, nije više ništa htelo... Nikakav clear, vadenje baterije, CPU-a, ništa... Probao sam i samo jedan modul, nece ni u jednom slotu, sve mrtvo... Tako da, ode na reklamaciju, probacu da uzmem 560 A2+ ili (pošto vidim da je nema više) 570SLI A2+, ionako treba VGA da uzmem pa mi integruša nece trebati više...
Eto, baš mi je žao male slatke plociceali odslužila je svoje, za te pare...
ne kazem da jeste, samo pitamKako je memorija mogla da crkne?
Ni jednom nisam namestio napon na preko 2.05V, na toliko i piše da treba da radi (2.1V)... Nema šanse![]()
Ima 913, verovatno je taj bio.Uh, neki 903 Beta, nisam siguran... Ne znam![]()
Mislim da je vise caka u memorijskom kontroleru nego u ploci/chipsetu.Evo sad sam video da su se opet pojavile 560 A2+ u cenovniku, to ću uzeti čim prođe reklamacija pa ćemo da vidimo kako će da sarađuje sa Geilom...![]()
stvarno, jesi li proverio memaru?
Jel probao neko drugu grafiku na TA690G AM2?
Ja sam ubo 7300GT i zakucava posle 20ak sekundi bilo koju igru, dok nisam provalio da se GFX link width u biosu smanji na 4x,tad radi normalno.Nista nije klokovano,sve je na default.
Da li je ovo neispravna ploca ?
Meni HD2600pro radi najnormalnije.
Šta je taj GFX link width ?
GFX link width je `sirina` magistrale ka grafickoj karti,koliko znam.po defaultu za pcie je 16x,najbolji agp je imao 8x....a meni radi na 4x,kao sto rekoh.
nisam ni imao catalyste
Naravno da si imao - ako si instalirao za integrušu.
EDIT:
B15 je noviji od B06 (beta) ? Jel ima nekih poboljšanja?
nisam,odmah sam ubo 7300..kasnije jesam, kad sam utvrdjivao u cemu je kvar.u svakom slucaju poskidao sam sad sve atijevo pomocu driver cleanera i opet isto.
B06 nisam probao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari