Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Na kojoj brzini ti je ht link? Meni je na 1350. Posto vise godina nisam pratio OC-ing jos uvek nisam siguran sta je sta:d ali mozda i brzina HT linka utice ma memory score, posto na rad integrisane grafike itekako utice.

P.S. jel moze neko da mi kaze da li je ono ok rez u everestu za taj setup?

P.P.S pre ovoog beta biosa rez 3d marku 2001 sa 450mhz za gpu je bio 6800. Sada sa novim biosom i gpu na def. rezultat je bolji:D

Definitivno brzina HT linka utice na integrusu. Evo i ja sam probao i odmah mi je skocio score u 3dmark05.
@Cat ja nisam primjetio razliku u brzini izmedju Native IDE i IDE->AHCI osim sto mi u drugom slucaju win duze boot-uje.

Mali off:
Malo je glupo pitanje ali interesuje me zato u biosu pise da je HT maksimum 1GHz a ploca i procesor podrzavaju HT 2GHz?

Nisi dobro razumeo, ploca podrzava HT2.0 i "1GHz HyperTransport inteface speeds".

Imam jedan problem !
Kaka ubodem mikrofon ( a hocu da koristim Skype ) nece ni da cuje - tj. Realtekprepozna da je konektovano nesto u njega i ponudi da izaberem sta ?! Ja izaberem mikrofon , ali kada podignem Skype mene sa druge strane ne cuju , isto sam uradio i sa sluskama i to radi - imam ton u njima ,ali me mikrofon rasturi !!!!
Sta da radim a da ovo sokocalo proradi ?? Treba li jos sta da podesim ??

P.S. Imam zakazan razgovor nocas , pa bi bilo extra da neko brzo pomogne ??!!!

Hvala !!!
POZ.

Vjerovatno ti mikrofon ne radi, a moguce je i da je dzek sjeb..
Ako ti je mic ispravan, instaliraj najnovije drajvere...
PS. Naravno, pretpostavljam da ti mic nije postavljen na "mute":D, sto je vrlo cesto uzrok ovakvih stvari;)

Poslednja izmena:
Meni je mikrofon proradio bez ikakvih podešavanja - samo sam ga ubo u integrušu.
Doduše - o. sistem je još od prethodne mašine - ali sam instalirao najnovije drajvere.

Odakle ste skinuli nove drivere ?
Dajte link !!!
Javicu sta sam uradio kad prepicim drivere !!

POZ.

Poslednja izmena:
HDD Tune, HD tach?

Nabudzio sam mic. !!
Ipak je onaj predhodni bio " ukvaren " !!
Hvala ekipo !!

Ajd ljudi pomagajte,

Imam ta690g, na kojoj je sempron 2800, 2x512 apacer, napajanje je neki kinez, hdd i dvd/rw, i uz sve to leadtekova tv kartica.

Komp služi za gledanje tv-a, i kao bekap za nedaj bože.

Ploča i napajanje su od pre mesec dana, a ostalo je prepakovano sa bivšeg kompa.

Od početka sam imao "problema" sa gašenjem tj. kada se tv stavi na sleep, on ne gasi komp nego ga stavlja u stand by. E, sad tu sam menjao biose, i trenutno je na njemu neki koji taj stand by shvata tako da ugasi komp, dok su ga drugi gasili, ali su ventilatori i napajanje i dalje radili.

U ovoj "sadašnjoj" situaciji, znači komp se lepo ugasi, ali pri ponovnom uključivanju, popali ventilatore i sve, ali ni makac dalje, tako da moram da mu stisnem reset, i onda se normalno butuje. I, tako sve do juče.

A od juče totalni show. Neće da se uključi. Uključi se iz desetog pokušaja. Pogledam na one diodice, pogledam u knjižicu, kaže memory error. Iščupam jednu banku memorije, on proradi, vratim tu iščupanu, on ništa. Ubacujem tu što kao radi u sve dimmove, i nekad radi, nekad ne radi, mada je procenat butovanja osetno bolji ;)
Uzmem tu memoriju što kao ne radi, stavim u drugi komp, ono radi normalno, izvadim iz drugog kompa geil, ubodem, ono ne radi ništa....

Zaboravio sam da kažem da se problemi manifestuju i u distorzijama slike sa tv kartice koje ranije nisu postojale, a sada praktično ne može da se gleda od vertikalnih linija koje liče na gubitak signala (ajd lupam, 50 linija širine cele slike, a visine 1 pixela, random preko celog ekrana - signala). Kad pustim neki divx, tih smetnji nema uopšte.

Aj da pređem i na pitanje. ŠTA je tu crklo???

Nekako mi je ploča najsumnjivija, memorija izgleda da nije. Procesor? Napajanje?

Aj pomagajte

Ploča zamenjena. Pitam šta je crklo, kažu nemaju pojma. Što se biosa tiče, kada sam odneo, nije bio onaj što je došao sa pločom, ali nikakvih problema nisu pravili. Inače što se tiče tog Telix-a, gledaću da više ne pazarim kod njih ako ne moram, totalni su diletanti.

Mozhe objashnjenje zashto? Mislim zamenili su ti nisu ti ni probleme pravili. Sve menjaju u roku 24h...zato pitam.

Ne razumeju se u overkloking... :(

Ha Ha HA :)

Prvo: kada sam kupovao ploče (pomenutu, i još jednu), momak koji je pisao račun, pogrešio ploču. Znači, prvo sedim kod njega 15 minuta, onda idi kod sekretarice plati, onda idi u podrum - magacin da podigneš ploču, onda vidiš da ti daju pogrešnu ploču, onda idi nazad kod ovog prvog pa sedi još deset minuta dok mu kolega ne objasni šta sad da radi, onda idi kod sekretarice da ti vrati lovu, pa se vrati da dobiješ opet račun, pa idi opet kod sekretarice da platiš taj račun, pa onda idi lepo u magacin da podigneš ploče.

Drugo: Zovem ja, i kažem ploča mi ne radi. Kažu oni meni: jesi probao ovo, ono, ovo, ono,... kažem ja njima, jesam, i neće. Kažu oni meni donesi ti ploču, pa da probamo sa našim komponentama. Ajd odnesem ja lepo kućište bez procesora i memorije, pa da probaju sa njihovim komponentama. Znači treba da ubode procesor, memoriju i struju (po meni za jednog servisera 2 minuta posla) i, ako radi, radi, ako ne radi, da mi drugu, i doviđenja (ploča ni u bios neće da uđe). Ali ne lezi vraže. Što si sve to doneo? Sve što me pitaju, na moj odgovor se prave blesavi. Ajd dobro, odem kući, izvadim ploču i odnesem je. E, sad dijagnostika, ja otprilike ispričam sve što piše u gornjem postu, a na svaku moju rečenicu, Dr serviser prevrće očima. Na kraju kaže da će se javiti za dva - tri dana.

Ovo je bilo 21. Novembra.

Treće: Juče ja nazovem, da vidim šta se dešava tu, javi se neko u tom delu za garancije, i kaže da je to rešeno. Pa, reko, što me ne zovete, rekli ste da se javljate za par dana, kaže on puno posla, ovo ono, izvinite, i ljubazno mi kaže da odem dole u magacin da podignem ploču, još krene da mi objašnjava kako ne ulazim u zgradu, i tako to.

Odem ja tamo, pravac magacin, ovaj me gleda ko da radi u apoteci, a ja tražim ploču. Ode on da prover, nema ga 5 minuta. Kad se konačno vratio, sve mu je bilo nejasnije nego kada je otišao da se raspita. Do kraja mu ja otprilike otmem taj papir iz ruke i odem na taj prijem garancija, i opet kažem ovom što je bio tamo šta mi je rekao neko iz te kancelarije u kojoj on sedi, i ovaj se opet naravno pravi lud, u fazonu - ma, nemoguće. Ajd reko dobro, i, šta je bilo sa pločom? Pogleda on u komp, a tamo piše samo ono što je upisano kad sam odneo ploču.

Tako sam vam ja bio bez te ploče 300 sati a ne 24, našetah se tamo kod njih, ko da sam bio u tržnom centru, i komunicirao kao da sam otišao direkt na tajvan da zamenim ploču. Možda se zato i zovu Telix, jer kad odeš ima da se oteliš.

Au čoveče ali su te iscimali... :S:

Poslednja izmena:
sam je kriv shto je gluv :)
kazhu ti nazovi za 2-3 dana , a ne javicjemo se, ona 2 servisera ne znaju da zovu:)

Znachi udjesh u poslovnu zgradu..pokucash levo na vrata daju ti papir izadjesh udjesh dole u magacin i uzmesh novu plochu = 1 minut posla, ti si to uspeo da iskomplikujesh i zaposlih 3 radnika :) pa ti si choveche chudo :)

Kupovina : udjesh desno...dobijesh kafu...lepo sednesh ima 5 komercijalista...sve se dogovorite...izadjesh i platish kod "sekretarice"...POGLEDASH RACHUN SHTA SI PLATIO...izadjesh dole u magacin i pokupish komponente....

Razlog : Telix je na 1. mestu veleprodaja i imaju VELIK lager pa mora tako.

Kupio sam ovu ploču ortaku, u kombinaciji sa X2 4000+ i mogu samo da je pohvalim. Ubačen i zadnji bios sa biostarovog sajta.

p.s. sve komponente kupljene u Telixu, do sada najljubazniji od svih PC-shop radnji, do sada pazario nekoliko računara i sve ok ;)

Znachi udjesh u poslovnu zgradu..pokucash levo na vrata daju ti papir izadjesh udjesh dole u magacin i uzmesh novu plochu = 1 minut posla, ti si to uspeo da iskomplikujesh i zaposlih 3 radnika :) pa ti si choveche chudo :)

Da, ali kad ti ovaj preko telefona kaže da ni ne dolaziš tamo gore kod njih, nego da ideš odma dole u magacin. A onda kad dođeš gore, taj gore ti da ploču. Znači sve kontra ovome što si ti napisao :(

@isnogood malo je suvise ocigledno da ih branis ... no ovo nije tema o tome ko je kako prosao kod kupovine ploce ili neceg drugog .
Tako da prestanite da se prepucavate , dosadni ste .
A sad o temi : Ja imam doticnu plocu ,kupljenu u vec spomenutoj radnji i sem pocetnih poteskoca sa verzijama bios-a , sa kojima nije hteo da proradi raid , posle stavljanja neke verzije iz 24. jula cini mi se dalje radi sve ok .Doduse nisam provervao temperature u bios-u ali rucnom metodom mereno sve je ok .

Uh bas smorishe ovi sa kuknjavom o Telixu... da nema Telixa klokovali bi ste MSI ploce :D

Nego jel ima nekih najava o naslednicima ove ploce? Jel se planira AMD 790G ili tako nesto, od ove halabuke oko Phenoma i 38x0 serije nista nisam uspeo da ispratim...

nisam mogao da instaliram vistu sve dok mi je u biosu bio ukljucen sata ahci... hoce biti nekih problema da ukljucim naknadno to?
druga stvar je, sta bre ljudi vi dirate u biosu pod opcijama grafike? tamo ima milion stvari a sve je u nekim skracenicama, nemam pojma sta mu sta dodje...
treca stvar, hocu da overklokujem amd x2 4000+ na ovoj plocu u kombinaciji sa 2x1gb PQI DDR800, koja radi stabilno na 1000mhz sa voltazom od 2,2V... koje su temperature procesora preporucljive za rad 24/7? necu da izvlacim max.clock za slikanje i mucenje, vec max.clock za svaki dan...

Preko 65 ne bi trebao da ga drzhish, tako pishe na AMD sajtu...tj pisalo je..davno sam video...naravno rech je o 65nm Brisbane jezgro...

ok.. preko 65C ne... ali necu 65 ni za svaki dan... koliko idle, a koliko load preporucujete?

Shto manje to bolje :) trudi se da ti full load ne prelazi 65 i to je to.

Nazad
Vrh Dno