Hteo bih da probam Live distribuciju al ne vidim nigde na sajtu gde i kako?
Ili je instalacioni disk ujedno i live?
@MICIKA SLATKICA,
Ovde nafali Ubuntu 7.10 a na http://www.ubuntu-rs.org/forum/viewthread.php?tid=2606 si vec u problemima. :d
Option "AddARGBVisuals" "True"
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
Sudeći prema ovom Trebao bi da radi bez problema1. da li ce biti prepoznat audigy2 zs (pcbsd i slax je ne vide)
Iako ubuntu pomalo žrtvuje sigurnost zarad udobnog korišćenja,ne bi trebalo da bude nikakvih problema,posebno za desktop mašinu.2. koliko je imun na xxx sajtove (za to ce sluziti masina) ?
Ako ima pristup netu nema problema.Potrebno je instalirati ubuntu-restricted-extras paket,dodati medibuntu repo.Imaš uputsvo ovde. Nakon toga treba instalirati pakete non-free-codecs i libdvdcss2.Na kraju se sve svodi na izbor video playera. Jedna od najlakših varijanti je da se instalira smplayer (običan mplayer nije baš tako jednostavan).Imaš ovde novu verziju .Ima dosta više opcija nego ona iz repoa,a i sad je full Qt4 aplikacija što znači da će se fantastično uklapati u GNOME okruženje(pokupiće kolornu šemu,fontove,ikonice itd. kada provali da radi metacity window manager).Samo treba da se isključi neka opcija "include subtitles on screenshots" da ne bi dolazilo do treperenjea titlova (neki bug u trenutnoj verziji).Za gledanje DVD-ova preporuka je VLC player(može i smplayer ali nema podršku za DVD menije).Naravno,nije ni toliko loš Totem koji se dobija uz ubuntu(u pitanju je default player za GNOME okruženje).On ti treba ,ako za ništa drugo,onda za generisanje thumbnailova za video fajlove,mada se i on jako lepo snalazi sa različitim video kontejnerima i kodecima.Za kubuntu je skoro sve isto s tim što se koristi paket kubuntu-restricted-extras i kaffeine umesto totema.3. mocice da gleda RM Qt wmv itd ?
Hm,je'l pitaš kako najlakše do dual boota?Za početak potrebno je da nekako napraviš bar 5GB (pozeljno 10GB) prostora na hard disku.To možeš da uradiš pomoću partition magic-a ili nekog sličnog alata,s tim što je "skraćivanje" NTFS particije jako rizična operacija.Najlakše je i verovatno najbezbednije obristi jednu NTFS partiju i na tom novom,nealociranom prostoru instalirati ubuntu.4. sta mi je najjednostavnije za dual-boot sa XP-om na ' masteru ?
Trebas da ubacis u /etc/X11/xorg.conf u sekciji "Device" ovo:
Kod:Option "AddARGBVisuals" "True" Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
Ovo je ako koristis Nvidia karticu, za ATI ne znam.
A evo pogledajte ovaj video koji sam danas snimio, da pokazem malo mogucnosti Ubuntu-a 7.10:
http://www.youtube.com/watch?v=wMmuVS0SXcs![]()
64bit da skidam ili x86?
Do sada vozio x86, al reko, ajde...?
Istanbul mi nikada nije radio kako treba. Kada treba da encoduje to sto je snimio, stoji u mesto. A i ne bi ovo tako lepo radilo da sam snimao sa nekim software-om. Ipak je mashina slaba (Celeron 2.8Ghz).Mogao si onaj video da snimis kako treba istanbul aplikacijom koja i sluzi za to.
Istanbul mi nikada nije radio kako treba. Kada treba da encoduje to sto je snimio, stoji u mesto. A i ne bi ovo tako lepo radilo da sam snimao sa nekim software-om. Ipak je mashina slaba (Celeron 2.8Ghz).![]()
Da, imam instaliran Ubuntu 7.10 i u njemu VirtualBox na kome je instaliran WinXP. I onaj video pokazuje ukljucen WinXP na jednom workspace-u u full screen-u sa ukljucenim Compiz-om, i kako to sve radi solidno brzo na Celeron 2.8 Ghz i GF4MX.![]()
P.S. Cak je i statistika porazna. FF je imao vise od 2/3 zadovoljnih korisnika (bez bagova) u trenutku pojavljivanja, a svega 8% se zalilo na neotklonjive bagove. Sada je nazalost potpuno obrnuta situacija...![]()
Čini mi se da Canonical mnogo forsira, posebno sada kada je FF zabeležio veliki uspeh. Zato su izgleda preambiciozno krenuli sa novitetima za GG.
Šest meseci je sulud tempo izbacivanja novih verzija Ubuntua, programeri će da im polude. Bolje je možda ići polako, ali sigurno.
I koja je razlika izmedju ubuntu, kubuntu i edubuntu?
Koja je minimalna konfigurcija na kojoj ubuntu radi pristojno?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari