Darko
Čuven
- Učlanjen(a)
- 29.12.2001
- Poena
- 679
i opet rezolucija ode u pm, imam samo 640*480
moze li neko da mi kaze kako da postelam to
Da, obrisi SVE rezolucije osim 1024x768, save i ctr+alt+backspace. :wave:
i opet rezolucija ode u pm, imam samo 640*480
moze li neko da mi kaze kako da postelam to
Doduše, moguće je da ima bagova, posto mi mreža u njemu radi samo u NAT modu (bridged neće), a host Windows XP ne vidi ni računare u radnoj grupi.
Planiram kupovinu novog racunara i mislim da sam odlucio gde cu kupiti. Samo da sastavim konacnu konfiguraciju. U pitanju je NOMAK racunar. Uz njega dobijam GNU/Linux Ubuntu. Da li sa Windows-a XP Pro preci na ovo? Ne znam nista o Linux-u, ne znam kako to sve funkcionise. Na sta bi trebao da obratim paznju, koje navike sa Windows-a nikako ne smem koristiti ovde? I da li ja mogu da instaliram programcice (software) sa neta? One koje sam imao na Windows-u. Npr total commander, nero, emule, real player, quicktime... i da li ce raditi drugi software koji imam na CD-u? Npr drajveri i programcici za stampac, za digitalni fotoaparat...? Sta se desava sa skype-om, msn messengerom...? Antivirus treba? Ovo su verovatno glupa pitanja ali kad bas nista ne znam o Linux-u i ovom Ubuntu-u... a izgleda super na njihovom sajtu. Unapred hvala!
Hvala na brzom odgovoru!
Pronasao sam i forum Ubuntu-rsa webcam ne funkcionise preko skype-a i pidgin-a (msn-a itd.) na linuxu tj ubuntu-u?
Uspeo sam da instaliram drajvere sto sam skinuo sam nvidia.com ali i dalje kada odem u restricted drivers i zelim da cekiram on meni trazi nvidia-glx-new i kada klinem da enable on ih nadje i kada pocne da ih instalira pojavi se error:
W:Failed to fetch http://archive.ununtu.com/ununtu/po...icted-modules-2.6.22/nvidia-glx-new_100.14.19
+2.6.22.4-14.9_i386.deb
Could not resolve 'archive.ubuntu.com'
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari