Šta je novo?

Izasao novi Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon!

a webcam ne funkcionise preko skype-a i pidgin-a (msn-a itd.) na linuxu tj ubuntu-u?

Kod mene radi bez problema. Treba ti Skype 2.0, iako je samo beta kod mene radi kud i kamo bolje od poslednje "stabilne" verzije za Linux.

Kakva je podrska za soft modeme u ovim novijim verjzama Ubuntua i najvaznije od svega, kakva je podrska za ISDN adaptere (modeme), konkretno Zoltryx?

Kakva je podrska za soft modeme u ovim novijim verjzama Ubuntua i najvaznije od svega, kakva je podrska za ISDN adaptere (modeme), konkretno Zoltryx?

Slaba, kao sto se moglo i ocekivati. Ili ja ne znam da podesim kako treba (sto je takodje moguce). Staru motorolu i laptop modeme prepoznaje i Feisty i Gutsy, ali nisam ni jednom uspeo da ga nateram da okrene broj... :-/

ISDN adapteri (modemi) koji idu preko Serial porta ili USB-a rade sigurno. Ja sam ujaku namestio ISDN na Ubuntu 7.10 i radi mu lepo. Nije bilo potrebe za instaliranjem nekih drajvera ili tako necega. Ne znam koji adapter ima, ali kako sam cuo, Telekom svuda daje iste adaptere.

Ovaj Zoltryx je PCI varijanta i kupljen je pre 4-5 godina (nije od Telekoma).

Uzeo sam nomak-a sa Ubuntu-om ;) pici kao lud! Radi sve bez problema i sve dodatne uredjaje vidi i sve zive programe ima i nista ne treba da download-ujem :type:

Evo smesne price od veceras, sto se tice ubuntu-a i prepoznavanja hardvera...

Nekoj agenciji sam radio masinu, intalirao 7.10, sve ok sljaka kul...
Odnesem, prikacim HP 1018, ni da cuje za stampu. Ja podesavanja, ovo ono... Nece... Nemam net tamo da potrazim resenje, sta cu, ponesem stampac kuci... Nakacim na svoju masinu, prepozna ga instalira, kao i na onoj iz kancelarije, ali za promenu, stampa sve bez problema...

Gledam ko je lud ovde... Popi=dim, odem po masinu, dodjem cimam se nece...
E rekoh, nemoguce da na istom OS-u nece da radi prokleti stampac, a jos taj sto ne radi sveze instaliran, a moj pre ko zna koliko....

Reinstaliram, isto, nece.

E onda net, ovo ono... Pa cimanje reinstalacija drajvera... I na kraju, evo ga, radi ko sat.

Neka mi neko objasni kako je to moguce, da na mom radi, a na drugom ne?

Evo i shot SA preko Wine-a

Od Cedege za sad nikakve koristi probao sam vishe igara i nishta nije htelo da se pokrene.

Prilozi

• Screenshot-1.jpg
    Screenshot-1.jpg
    98.7 KB · Pregleda: 144
Vrh Dno