- Učlanjen(a)
- 21.07.2003
- Poena
- 410
Opet ne dostize IPC 3.
Sa kodom koji sam okacio, ima 0.35 taktova po XOR instrukciji, to je koliko ja znam ~3 instrukcije po taktu.
Opet ne dostize IPC 3.
Sa kodom koji sam okacio, ima 0.35 taktova po XOR instrukciji, to je koliko ja znam ~3 instrukcije po taktu.
pa to je audio i reko: ~3 znaci "priblizno 3" 😉
a ti si mu advokat?
Siguran sam da u Intelu ovako prave procesore: Pokrenu jedno programce, u combo box-u izaberu Nehalem, zatim odgovarajuci slider pomere za jedno mesto na 32nm i na kraju kliknu veliko dugme MAKE 🙂 A ako to ne uspe kliknu MAKE WITH BRUTE FORCE 😀Ja sam rekao da su mogli da isforsiraju jedan ispravan komad Nehalema u 32nm cisto da bi demonstrirali silu da im je to kojim slucajem bilo potrebno.
Vredno Sig-a! 😀Siguran sam da u Intelu ovako prave procesore: Pokrenu jedno programce, u combo box-u izaberu Nehalem, zatim odgovarajuci slider pomere za jedno mesto na 32nm i na kraju kliknu veliko dugme MAKE 🙂 A ako to ne uspe kliknu MAKE WITH BRUTE FORCE 😀
:d LOLSiguran sam da u Intelu ovako prave procesore: Pokrenu jedno programce, u combo box-u izaberu Nehalem, zatim odgovarajuci slider pomere za jedno mesto na 32nm i na kraju kliknu veliko dugme MAKE 🙂 A ako to ne uspe kliknu MAKE WITH BRUTE FORCE 😀
no da se vratimo na temu!
Ubedljivo najsveobuhvatniji Nehalem info, zahvaljujuci nasem drugaru Lukiji):
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2467208&postcount=53
Cudi me da niko ne komentarise nedostatak smisla ovog malog test loop-a. Sta zapravo testira i zasto?
Siguran sam da u Intelu ovako prave procesore: Pokrenu jedno programce, u combo box-u izaberu Nehalem, zatim odgovarajuci slider pomere za jedno mesto na 32nm i na kraju kliknu veliko dugme MAKE 🙂 A ako to ne uspe kliknu MAKE WITH BRUTE FORCE 😀
Pa valjda ga nije on napravio pa da zna sta se krije ispod haube! :d A i da jeste, sumnjam da bi smeo to da peva. 😉audiofreak je napisao(la):Stavi cova sliku, a nigde detaljnijeg teksta?
audiofreak je napisao(la):Zanimljivo da je L3 izdeljen u 4x 2MB, da je L2 samo 512KB po jezgru i da su sama jezgra prilicno sitna s obzirom na dodate instrukcije (29.6 mm²).
Mozda su instrukcije mikrokodovane :d ! Za to im ne treba povecanje jezgra. Cak i da je prosiren execution engine, ni to ne bi trebalo da donese bog zna koliko povecanje jezgra.
Ono sto na slici nije bas najjasnije je to da li je L3 deljen ili ne, kao i da li je L2 deljen ili ne. U sredisnjem delu se jasno vidi veza izmedju 2 leva i 2 desna jezgra.
The lab I toured was currently geared up in full Gainestown mode. There were several signs reading "Gainestown Socket-B". These are the quad-core Nehalem follow-on CPUs to the existing Core technology Intel sells as Core 2. These Gainestown models are scheduled for release in late 2008 or early 2009, the so-called "Tock cycle". Intel is looking to ship products in about 12 months, and those very products are already being debugged today.
Ma AMD smo malo da procacka ovaj Phenom da ga baci na 45nm prizvodnju i eto ti killer nehalema.
a intel ce do tada da se zamrzne i ceka da ga ubije phenom lol
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari